Salam, baru nie kami ke sekolah rendah untuk membuat Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013, giler awalkan nak daftar?, ingatkan daftar tahun depan je, tapi MIL dan sedara yang cikgu tu cakap memang dah buka dah pendaftaran untuk murid tahun 1 sesi 2013, tapi time tu buat dek je heeee, bila baru nie member datang open house kat rumah nie, dia kata dia dah daftar anak dia untuk sesi 2013, kami pun seminggu lepas tu gi daftar untuk Aiman jugak.

sk taman klang jaya

SK Taman Klang Jaya

Budak Pejabat sekolah tu cakap, bukan apa, sebab takut nanti sekolah tu penuh nanti kena cari sekolah lain, kalau daftar awal ada kemungkinan dia akan ditempatkan disekolah yang kita daftar tu, lagipun itu jelah sekolah yang paling dekat, tak dekat 3KM juga dari rumah heeee.

sk taman klang jaya

Aiman excited nak sekolah kat sini ^____^

Meh nak share serba sedikit tentang Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013

Dokumen yang diperlukan :-

  • Sijil Asal Surat Beranak Anak dan salinan
  • Kad Pengenalan Ayah dan Salinan
  • Kad Pengenalan Ibu dan Salinan
  • Sijil Asal Nikah dan Salinan
  • Bil Api/Air/Astro/Telefon berserta salinan

**Sesudah pendaftaran dilakukan, pihak sekolah akan cop belakang surat beranak untuk pengesahan

- Sekejapnya masa berlalu, syukur alhamdulillah dapat melihat anak membesar di depan mata ^____^

28 Thoughts on “Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013

  1. Baru je daftar pagi tadi
    anastasyea recently posted..Senarai Semak Pendaftaran Online Murid Tahun 1My Profile

  2. Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/DGoPWwMJ RT: @yanmie

  3. Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/X4papHy6 RT @yanmie

  4. Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/VoWQNNZv by @yanmie

  5. RT @yanmie Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/BSIcIhnK

  6. Saya sudah daftar anak saya untuk tahun 1 2012 pada tahun lepas. Tidak salah saya pendaftaran sekolah negeri Selangor ada juga mengunakan online

  7. RT @yanmie -> Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/XOBk8Azv

  8. btui tuh. kalo nk skola yg dekat kne reg awai2. melainkan kalo berminat nk anta skola jauh2…eheheh
    akuzle ayu recently posted..Baby Girl Mmg Macam Neh Eks?My Profile

  9. Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/k5akvkmD by @yanmie

  10. Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/S6ljz6LL via @yanmie

  11. Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/NRaoIAIx via @yanmie

  12. huk3..teringat dulu kecik2 almost sebulan 2 juga mak antarkan pi sekolah coz asyik nangis..hik3…harap2 alisya tak follow perangai paknya laa nanti…
    eyriqazz recently posted..Once a Liar Always a Liar | Salinan Report Polis Blogger PopularMy Profile

  13. pergh…2012 tak masuk lg tapi dah daftar untuk 2013 erk. banyak jugak nak kena belanja bila anak2 masuk sekolah ni kan kak yan?
    afiq aiman recently posted..Kenapa Blog Anda Gagal?My Profile

    • @afiq aiman, ye jangan tak percaya, akak masa MIL cakap nak kena daftar awal tu terkejut gak, siap cakap awal sangat, tapi hakikatnya memang dah buka daftar dah, kalau lambat takut penuh, kena sekolah jauh lagi susah.

      anak akak yang tadika nie pun kemain banyak duit dia guna, sebulan yuran dekat rm300 juga, mengalahkan budak U -..-“

  14. ilasaleh on September 27, 2011 at 5:55 pm said:

    anak baru 4 tahun.. hehe

  15. eh.. ada bil api air?
    madammondoq recently posted..Jangan Tamak Sila Sedekah kanMy Profile

  16. bil api/air utk pendaftaran? utk apa tu, kak yan?
    Ekspresi Ruang recently posted..Rekaan Meja Kopi Daripada Enjin Kapal Terbang Ini Berharga RM97,000!!!My Profile

  17. Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/hzZ0PiPx from @yanmie

  18. Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/0XEJX4Hp (via @yanmie)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation