Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013

Salam, baru nie kami ke sekolah rendah untuk membuat Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013, giler awalkan nak daftar?, ingatkan daftar tahun depan je, tapi MIL dan sedara yang cikgu tu cakap memang dah buka dah pendaftaran untuk murid tahun 1 sesi 2013, tapi time tu buat dek je heeee, bila baru nie member datang open house kat rumah nie, dia kata dia dah daftar anak dia untuk sesi 2013, kami pun seminggu lepas tu gi daftar untuk Aiman jugak.

sk taman klang jaya

SK Taman Klang Jaya

Budak Pejabat sekolah tu cakap, bukan apa, sebab takut nanti sekolah tu penuh nanti kena cari sekolah lain, kalau daftar awal ada kemungkinan dia akan ditempatkan disekolah yang kita daftar tu, lagipun itu jelah sekolah yang paling dekat, tak dekat 3KM juga dari rumah heeee.

sk taman klang jaya

Aiman excited nak sekolah kat sini ^____^

Meh nak share serba sedikit tentang Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013

Dokumen yang diperlukan :-

  • Sijil Asal Surat Beranak Anak dan salinan
  • Kad Pengenalan Ayah dan Salinan
  • Kad Pengenalan Ibu dan Salinan
  • Sijil Asal Nikah dan Salinan
  • Bil Api/Air/Astro/Telefon berserta salinan

**Sesudah pendaftaran dilakukan, pihak sekolah akan cop belakang surat beranak untuk pengesahan

- Sekejapnya masa berlalu, syukur alhamdulillah dapat melihat anak membesar di depan mata ^____^

28 Comments on Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013

  1. zulkbo
    September 28, 2011 at 2:17 am (3 years ago)

    Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/X4papHy6 RT @yanmie

    Reply
  2. Affan
    September 28, 2011 at 12:47 am (3 years ago)

    RT @yanmie Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/BSIcIhnK

    Reply
  3. akubiomed
    September 27, 2011 at 11:39 pm (3 years ago)

    Saya sudah daftar anak saya untuk tahun 1 2012 pada tahun lepas. Tidak salah saya pendaftaran sekolah negeri Selangor ada juga mengunakan online

    Reply
    • akubiomed
      September 27, 2011 at 11:41 pm (3 years ago)

      @akubiomed, Cuma saya bengang sedikit selepas daftar online perlu isi borang secara manual ulang balik apa yang sudah diisi. Sesuatu pihak sekolah perlu kurangkan redundant job.

      Reply
    • yanmie
      September 28, 2011 at 12:07 am (3 years ago)

      @akubiomed, hehe betul tu mmg kena register online, dh register online tu kena pula isi borang, saya nasib baik sistem down, diorang akan tolong buatkan online, yg peliknya sebulan jgk sistem diorang down hahaha, mcm takde orang jaga je

      Reply
  4. Abu Ali
    September 27, 2011 at 11:37 pm (3 years ago)

    RT @yanmie -> Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 http://t.co/XOBk8Azv

    Reply
  5. akuzle ayu
    September 27, 2011 at 11:04 pm (3 years ago)

    btui tuh. kalo nk skola yg dekat kne reg awai2. melainkan kalo berminat nk anta skola jauh2…eheheh
    akuzle ayu recently posted..Baby Girl Mmg Macam Neh Eks?My Profile

    Reply
    • yanmie
      September 28, 2011 at 12:08 am (3 years ago)

      @akuzle ayu, ha’ah kak, nie pun 3 km jgk dari rmh, tu jelah yg paling dekat heee

      Reply
        • yanmie
          September 29, 2011 at 1:25 pm (3 years ago)

          @akuzle ayu, bandar puteri mmg takde sekolah kak, kena pegi jauh sikit sama ada kt kg jawa atau klang jaya, tp kami pilih klang jaya sbb ada sekolah agama sekali kat sebelah sekolah tu, senang nanti.

          Reply
    • yanmie
      September 27, 2011 at 8:49 pm (3 years ago)

      @eyriqazz, kahkahkah berbulan2 tu mak dia hantar, haishhhh apada budak lelaki camtu, ce tgk aiman, hari ke dua dah naik van sekolah ke tadika hehe. Alisya mudahan tak macam paknyeee hehehe :D

      Reply
  6. afiq aiman
    September 27, 2011 at 6:27 pm (3 years ago)

    pergh…2012 tak masuk lg tapi dah daftar untuk 2013 erk. banyak jugak nak kena belanja bila anak2 masuk sekolah ni kan kak yan?
    afiq aiman recently posted..Kenapa Blog Anda Gagal?My Profile

    Reply
    • yanmie
      September 27, 2011 at 8:48 pm (3 years ago)

      @afiq aiman, ye jangan tak percaya, akak masa MIL cakap nak kena daftar awal tu terkejut gak, siap cakap awal sangat, tapi hakikatnya memang dah buka daftar dah, kalau lambat takut penuh, kena sekolah jauh lagi susah.

      anak akak yang tadika nie pun kemain banyak duit dia guna, sebulan yuran dekat rm300 juga, mengalahkan budak U -..-”

      Reply
  7. ilasaleh
    September 27, 2011 at 5:55 pm (3 years ago)

    anak baru 4 tahun.. hehe

    Reply
    • yanmie
      September 27, 2011 at 8:46 pm (3 years ago)

      @ilasaleh, mesti tak sabar nak hantar anak sekolah kan :D

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge