Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013

Salam, baru nie kami ke sekolah rendah untuk membuat Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013, giler awalkan nak daftar?, ingatkan daftar tahun depan je, tapi MIL dan sedara yang cikgu tu cakap memang dah buka dah pendaftaran untuk murid tahun 1 sesi 2013, tapi time tu buat dek je heeee, bila baru nie member datang open house kat rumah nie, dia kata dia dah daftar anak dia untuk sesi 2013, kami pun seminggu lepas tu gi daftar untuk Aiman jugak.

sk taman klang jaya

SK Taman Klang Jaya

Budak Pejabat sekolah tu cakap, bukan apa, sebab takut nanti sekolah tu penuh nanti kena cari sekolah lain, kalau daftar awal ada kemungkinan dia akan ditempatkan disekolah yang kita daftar tu, lagipun itu jelah sekolah yang paling dekat, tak dekat 3KM juga dari rumah heeee.

sk taman klang jaya

Aiman excited nak sekolah kat sini ^____^

Meh nak share serba sedikit tentang Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013

Dokumen yang diperlukan :-

  • Sijil Asal Surat Beranak Anak dan salinan
  • Kad Pengenalan Ayah dan Salinan
  • Kad Pengenalan Ibu dan Salinan
  • Sijil Asal Nikah dan Salinan
  • Bil Api/Air/Astro/Telefon berserta salinan

**Sesudah pendaftaran dilakukan, pihak sekolah akan cop belakang surat beranak untuk pengesahan

- Sekejapnya masa berlalu, syukur alhamdulillah dapat melihat anak membesar di depan mata ^____^

28 thoughts on “Permohonan Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013

    1. @akubiomed, hehe betul tu mmg kena register online, dh register online tu kena pula isi borang, saya nasib baik sistem down, diorang akan tolong buatkan online, yg peliknya sebulan jgk sistem diorang down hahaha, mcm takde orang jaga je

    1. @afiq aiman, ye jangan tak percaya, akak masa MIL cakap nak kena daftar awal tu terkejut gak, siap cakap awal sangat, tapi hakikatnya memang dah buka daftar dah, kalau lambat takut penuh, kena sekolah jauh lagi susah.

      anak akak yang tadika nie pun kemain banyak duit dia guna, sebulan yuran dekat rm300 juga, mengalahkan budak U -..-“

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge