Orang Lain Guna Akaun Email Saya?

Salam, terkejut saya apabila menerima 1 email notification pemberitahuan bahawa komen saya di blog Infomasjidkita.com telah dibalas, saya tidak puas hati dan klik link tersebut, padahal saya tak pernah pun drop komen pada blog tersebut, saya pasti dan yakin kerana saya seorang yang jenis susah meninggalkan komen di blog orang lain selagi entry tersebut tidak berjaya menarik minat saya untuk berkomen, pendek kata saya lebih kepada silent reader. Nie apatah lagi blog tersebut adalah blog dari negara jiran. Sungguh muskil dan saya pun klik link tersebut untuk mengetahui hal ini.

salah guna email

Screen shoot dari ruangan komen entry di blog Infomasjidkita.com < - klik kalau nak tengok.

Bila saya klik pada ruangan link sebelah gambar saya, dan blog ini yang di linkkan www.cerita-dan-ilmu.net, adakah owner blog tersebut salah mengisi alamat email pada ruangan komen diatas?, tetapi kalau silap kenapa tidak komen semula pada blog tersebut untuk memberitahu bahawa email yang digunakan untuk berkomen adalah email yang salah, sebab email tersebt link dengan gravatar, so gambar saya akan keluar, saya musykil kenapa dia tidak ada tidakan komen susulan dari orang tersebut pada entry dimaksudkan, ke dia tak perasan? okeh think positif huhhu -..-“

Tidak kurang juga pada rakan bloggers yang menyalah gunakan akaun email saya untuk melanggan pelbagai rss feed, heemmm, yelah akaun email yang digunakan oleh saya adalah untuk berkomen di blog korang bukan untuk melanggan pelbagai rss feed yang ntah dari mana-mana.

Nampaknya lepas nie saya kena delete gambar dalam email gravatar tersebut, dan buat email gravatar lain, takut pula orang lain salah guna akaun email saya lagi, bukan apa risau takut-takut orang lain punya kerja kita pula yang kena, huhuhu.

– Nak buat akaun gmail baru untuk gravatar

_____________________________

update : Saya dah delete gambar gravatar pada akaun email tersebut, so sekarang gambar gravatar saya tidak terpapar pada blog infomasjidkita.com, risau pulak kalau orang salah guna dan berkomen yang entah ape-ape, saya terpaksa create email lain untuk gravatar baru, nasib baik juga boleh add akaun email pada gravatar huhu, nyusahkan orang je -..-“

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

27 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge