From Sandakan With Love

Salam, alahai godek-godek kamera dan handphone, rupanya tak banyak picca yang diambil semasa balik kampung hari tu, maklumlah agak sibuk dengan raya sampai tak ingat nak snap picca, uhukkkk. Layankan jelah gambar yang ada kat bawah nie, Sandakan tanah tumpahnya darahku ^__^

sandakan

Gambar nie betul-betul kat area Bandar Sandakan, memang sesak sangat.

sandakan

Udang galah terbesar hehehe

sandakan

Jalan Sandakan – Batu Sapi

sandakan

Tak Tau nak panggil tempat nie nama apa -..-“

sandakan

Jalan Buli Sim-Sim *bukan buli budak*

sandakan

Kat belakang tu Bas Stand Bandar Sandakan

sandakan

Tembok, tempat lepak-lepak anak muda ^__^

sandakan

Pasar Sandakan, kemain besar lagi, kemas cantik dan teratur, i like!!!, tak macam dulu ^__^

Serius saya nama sahaja anak jati Sandakan, Sabah tapi banyak sebenarnya tempat yang saya tak pergi lagi, kalau ada yang tanya nama-nama jalan mesti saya tak dapat beritahu, sedihkan?, sebabnya time dulu-dulu saya nie jenis tak jalan atau lepak-lepak, selalu duduk rumah je, study group pun kat library sandakan ataupun dirumah, saya agak kurang bersosial.

Hari tu balik sabah pun nak pergi berjalan mana-mana kena tanya mak, ayah dan kakak dulu nak pergi satu tempat tu kena lalu mana, dan syukur juga en.hubby jenis mudah ingat jalan, kat sandakan en.hubby drive macam orang sandakan, dia pulak terlebih tahu bab jalan dari saya, dan syukur juga dengan adanya GPS kami berjaya jumpa kedai-kedai dan bank yang kami nak pergi HAHAHAHA, nasib baiklah tak sesat di kampung sendiri

- Thanks to Kakak sebab baik hati sangat meminjamkan kereta MPV nye yang masih berbau kedai kepada kami sepanjang kami berada disana ^___^

38 thoughts on “From Sandakan With Love

  1. Dear Kak Yan,

    Selamat Hari Raya Aidilfitri;)

    Just to inform you dari kk ke sandakan bukan sahaja ada flight tapi boleh jalan darat;)

    1. @akubiomed, ha’ah memang bersih, dulu memang tempatnya lecak, busuk plak tu, now dah ok sangat dah, pasar ikan daging sebelah tu je, basah juga tapi tak teruk, biasalah pasar kan, tapi lagi bersih dari sebelum2nya :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge