Blog SuperMak


Salam, alahai godek-godek kamera dan handphone, rupanya tak banyak picca yang diambil semasa balik kampung hari tu, maklumlah agak sibuk dengan raya sampai tak ingat nak snap picca, uhukkkk. Layankan jelah gambar yang ada kat bawah nie, Sandakan tanah tumpahnya darahku ^__^

sandakan

Gambar nie betul-betul kat area Bandar Sandakan, memang sesak sangat.

sandakan

Udang galah terbesar hehehe

sandakan

Jalan Sandakan – Batu Sapi

sandakan

Tak Tau nak panggil tempat nie nama apa -..-”

sandakan

Jalan Buli Sim-Sim *bukan buli budak*

sandakan

Kat belakang tu Bas Stand Bandar Sandakan

sandakan

Tembok, tempat lepak-lepak anak muda ^__^

sandakan

Pasar Sandakan, kemain besar lagi, kemas cantik dan teratur, i like!!!, tak macam dulu ^__^

Serius saya nama sahaja anak jati Sandakan, Sabah tapi banyak sebenarnya tempat yang saya tak pergi lagi, kalau ada yang tanya nama-nama jalan mesti saya tak dapat beritahu, sedihkan?, sebabnya time dulu-dulu saya nie jenis tak jalan atau lepak-lepak, selalu duduk rumah je, study group pun kat library sandakan ataupun dirumah, saya agak kurang bersosial.

Hari tu balik sabah pun nak pergi berjalan mana-mana kena tanya mak, ayah dan kakak dulu nak pergi satu tempat tu kena lalu mana, dan syukur juga en.hubby jenis mudah ingat jalan, kat sandakan en.hubby drive macam orang sandakan, dia pulak terlebih tahu bab jalan dari saya, dan syukur juga dengan adanya GPS kami berjaya jumpa kedai-kedai dan bank yang kami nak pergi HAHAHAHA, nasib baiklah tak sesat di kampung sendiri

- Thanks to Kakak sebab baik hati sangat meminjamkan kereta MPV nye yang masih berbau kedai kepada kami sepanjang kami berada disana ^___^

38 Thoughts on “From Sandakan With Love

  1. Mummy Sara on September 15, 2011 at 8:10 am said:

    Dear Kak Yan,

    Selamat Hari Raya Aidilfitri;)

    Just to inform you dari kk ke sandakan bukan sahaja ada flight tapi boleh jalan darat;)

  2. The way to do something in the normal system is done with the help of only love and it also becomes at the high level.

  3. sekali je pegi sabah ni.tu pun bawak bebudak sekolah ni.haha…
    Pacifista recently posted..Highlight Bonus PacifistaMy Profile

  4. From Sandakan With Love RT @yanmie

  5. Bersihlah Pasar Sandakan. Tidak di Semenanjung berlenang dengan air yang berbau.
    akubiomed recently posted..Rémi Gaillard memalukan RonaldoMy Profile

    • @akubiomed, ha’ah memang bersih, dulu memang tempatnya lecak, busuk plak tu, now dah ok sangat dah, pasar ikan daging sebelah tu je, basah juga tapi tak teruk, biasalah pasar kan, tapi lagi bersih dari sebelum2nya :D

  6. sama laa… kite pun name je anak jati Sabah.. tp x sume tempat kite tau & pernah sampe… kat kg sendiri pun x abis ronda lg… heehe
    princesseryna recently posted..Nak minta bayaranlah!My Profile

  7. TeknologiMY on September 12, 2011 at 6:13 am said:

    From Sandakan With Love RT @yanmie

  8. From Sandakan With Love by @yanmie

  9. From Sandakan With Love via @yanmie

  10. RT @yanmie From Sandakan With Love

  11. From Sandakan With Love by @yanmie

  12. From Sandakan With Love by @yanmie

  13. From Sandakan With Love RT: @yanmie

  14. From Sandakan With Love by @yanmie

  15. RT @yanmie From Sandakan With Love

  16. gambar langit kat gambar nombor 7 tuh cantiklah. memang macam tu ke or akak guna apa-apa teknik? hehe

  17. pasar sandakan tu nampak mcm best je.
    tersusun tu lg sng nk cr dan lebih byk dpt idea nk memasak sambil berjalan di pasar sekemas tu :)
    Ekspresi Ruang recently posted..Sofa Empuk Ini Haram Dibeli Oleh Umat Islam!My Profile

  18. Salam;
    bilalah nak gi sabah ni..mudah2 bulan November ni jadi kursus kat KK sabah…
    yusuf laili recently posted..Awas..bila bergambar.!!!My Profile

  19. x penah gi sandakan lg..
    syu90 recently posted..Eternal First Love JMovieMy Profile

  20. haaaaa..baru terasa nak tinggal komen…bestnya sandakan…teringin nak pi suatu hari nanti…akak pernah ke tawau je..kalau ke sandakan boleh ikut jalan darat atau flight jugak ke yan?
    cikmin recently posted..Wordless Wednesday #12 My 1st KissMy Profile

  21. saya tak pernah lagi sampai ke sabah… :(
    klcitizen recently posted..wanita dan kanak-kanak tiba berbogelMy Profile

  22. tajuk memang best, hehe, saya dulu pernah duduk sarawak tapi x pernah pula pergi sabah,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation