From Sandakan With Love

Salam, alahai godek-godek kamera dan handphone, rupanya tak banyak picca yang diambil semasa balik kampung hari tu, maklumlah agak sibuk dengan raya sampai tak ingat nak snap picca, uhukkkk. Layankan jelah gambar yang ada kat bawah nie, Sandakan tanah tumpahnya darahku ^__^

sandakan

Gambar nie betul-betul kat area Bandar Sandakan, memang sesak sangat.

sandakan

Udang galah terbesar hehehe

sandakan

Jalan Sandakan – Batu Sapi

sandakan

Tak Tau nak panggil tempat nie nama apa -..-”

sandakan

Jalan Buli Sim-Sim *bukan buli budak*

sandakan

Kat belakang tu Bas Stand Bandar Sandakan

sandakan

Tembok, tempat lepak-lepak anak muda ^__^

sandakan

Pasar Sandakan, kemain besar lagi, kemas cantik dan teratur, i like!!!, tak macam dulu ^__^

Serius saya nama sahaja anak jati Sandakan, Sabah tapi banyak sebenarnya tempat yang saya tak pergi lagi, kalau ada yang tanya nama-nama jalan mesti saya tak dapat beritahu, sedihkan?, sebabnya time dulu-dulu saya nie jenis tak jalan atau lepak-lepak, selalu duduk rumah je, study group pun kat library sandakan ataupun dirumah, saya agak kurang bersosial.

Hari tu balik sabah pun nak pergi berjalan mana-mana kena tanya mak, ayah dan kakak dulu nak pergi satu tempat tu kena lalu mana, dan syukur juga en.hubby jenis mudah ingat jalan, kat sandakan en.hubby drive macam orang sandakan, dia pulak terlebih tahu bab jalan dari saya, dan syukur juga dengan adanya GPS kami berjaya jumpa kedai-kedai dan bank yang kami nak pergi HAHAHAHA, nasib baiklah tak sesat di kampung sendiri

- Thanks to Kakak sebab baik hati sangat meminjamkan kereta MPV nye yang masih berbau kedai kepada kami sepanjang kami berada disana ^___^

38 Comments on From Sandakan With Love

  1. Mummy Sara
    September 15, 2011 at 8:10 am (3 years ago)

    Dear Kak Yan,

    Selamat Hari Raya Aidilfitri;)

    Just to inform you dari kk ke sandakan bukan sahaja ada flight tapi boleh jalan darat;)

    Reply
    • Mummy Sara
      September 15, 2011 at 8:11 am (3 years ago)

      tapi klu dari semenanjung kena naik flight la kak.hehehehe

      Reply
    • yanmie
      September 15, 2011 at 10:12 am (3 years ago)

      @Mummy Sara, yep betul memang ada jalan darat, mana mungkin takde jalan darat, tak semua orang mampu naik flight :D

      Reply
      • Mummy Sara
        September 15, 2011 at 3:38 pm (3 years ago)

        @yanmie, betul3x boleh naik bas ekspress atau sewa kereta bagi yg expert jalan2 ke sandakan…

        Reply
  2. dr. hauschka cosmetics
    September 14, 2011 at 7:38 pm (3 years ago)

    The way to do something in the normal system is done with the help of only love and it also becomes at the high level.

    Reply
    • yanmie
      September 15, 2011 at 10:13 am (3 years ago)

      @Pacifista, wah oklah tu sampai juga hehee ;D

      Reply
  3. Ayie Network
    September 12, 2011 at 2:39 pm (3 years ago)

    From Sandakan With Love RT @yanmie

    Reply
    • yanmie
      September 15, 2011 at 10:14 am (3 years ago)

      @akubiomed, ha’ah memang bersih, dulu memang tempatnya lecak, busuk plak tu, now dah ok sangat dah, pasar ikan daging sebelah tu je, basah juga tapi tak teruk, biasalah pasar kan, tapi lagi bersih dari sebelum2nya :D

      Reply
  4. princesseryna
    September 12, 2011 at 9:56 am (3 years ago)

    sama laa… kite pun name je anak jati Sabah.. tp x sume tempat kite tau & pernah sampe… kat kg sendiri pun x abis ronda lg… heehe
    princesseryna recently posted..Nak minta bayaranlah!My Profile

    Reply
  5. TeknologiMY
    September 12, 2011 at 6:13 am (3 years ago)

    From Sandakan With Love RT @yanmie

    Reply
  6. ariff
    September 12, 2011 at 6:08 am (3 years ago)

    From Sandakan With Love by @yanmie

    Reply
  7. Bella Enveeus
    September 12, 2011 at 5:23 am (3 years ago)

    From Sandakan With Love via @yanmie

    Reply
  8. cik peanut
    September 12, 2011 at 5:12 am (3 years ago)

    RT @yanmie From Sandakan With Love

    Reply
  9. Wan Gerrard
    September 12, 2011 at 4:52 am (3 years ago)

    From Sandakan With Love by @yanmie

    Reply
  10. Nur Areefah
    September 12, 2011 at 4:38 am (3 years ago)

    From Sandakan With Love by @yanmie

    Reply
  11. jiwagua.com
    September 12, 2011 at 4:18 am (3 years ago)

    From Sandakan With Love RT: @yanmie

    Reply
  12. eiela
    September 12, 2011 at 1:33 am (3 years ago)

    gambar langit kat gambar nombor 7 tuh cantiklah. memang macam tu ke or akak guna apa-apa teknik? hehe

    Reply
    • yanmie
      September 15, 2011 at 10:15 am (3 years ago)

      @eiela, hehehe takde edit pun, snap dari Blackberry je..gelap sikit :D

      Reply
  13. yusuf laili
    September 11, 2011 at 7:35 pm (3 years ago)

    Salam;
    bilalah nak gi sabah ni..mudah2 bulan November ni jadi kursus kat KK sabah…
    yusuf laili recently posted..Awas..bila bergambar.!!!My Profile

    Reply
    • yanmie
      September 15, 2011 at 10:15 am (3 years ago)

      @syu90, insyaallah ada rezeki boleh sampai sana :D

      Reply
  14. cikmin
    September 11, 2011 at 5:31 pm (3 years ago)

    haaaaa..baru terasa nak tinggal komen…bestnya sandakan…teringin nak pi suatu hari nanti…akak pernah ke tawau je..kalau ke sandakan boleh ikut jalan darat atau flight jugak ke yan?
    cikmin recently posted..Wordless Wednesday #12 My 1st KissMy Profile

    Reply
    • yanmie
      September 11, 2011 at 6:24 pm (3 years ago)

      @klcitizen, insyaallah panjang umur murah rezeki cuti2 malaysia ke sana kak, seafood freshhhh sedap2 lak tu heeee :D
      yanmie recently posted..From Sandakan With LoveMy Profile

      Reply
  15. Juan
    September 11, 2011 at 4:09 pm (3 years ago)

    tajuk memang best, hehe, saya dulu pernah duduk sarawak tapi x pernah pula pergi sabah,

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge