Gambar Empire Tower Shopping Gallery Subang Meletup (Empire Subang Explode)

Salam, fuh…fuhhhh kecoh kat twitter pagi nie bila tengok ada yang twit pasal Gambar Empire Tower Shopping Gallery Subang Meletup (Empire Subang Explode), terkejut sangat, tengok gambar-gambar lagi menakutkan, macam baru lepas kena bom ke keadaannya, mujur juga kejadian tersebut berlaku pada 3.45pagi, kalau berlaku siang hari macam nie lagilah takut, sebab ramai yang akan berada disana untuk shopping dan berkerja.

twitter

Twit perbualan saya dengan @tv9malaysia

Menurut laporan berita terkini tv3 kejadian berpunca dari letupan tangki gas bawah tanah di bangunan tersebut, 4 orang tercedera dan manakala 300 orang yang lain diselamatkan dan dipindahkan – Sumber berita terkini tv3, dan Selanjutnya baca di bawah ini, sumber dari TheStar:-

Two injured in shopping mall blast in Subang

SUBANG JAYA: Two people were injured while more than 300 people rescued and evacuated when an explosion occurred inside the Starbucks outlet at the Empire Subang here early Wednesday.

Four people, who were trapped in the lower ground floor of the shopping complex that also houses a boutique hotel, were rescued by firemen from the Subang Jaya Fire and Rescue Department.

The 3.45am gas tank explosion that happened at the outlet located on the lower ground floor also damaged two other floors of the complex.

The injured, a Nepali security guard and a local who sustained cuts caused by falling shattered glass, were sent to the hospital for treatment.

Subang Jaya Fire and Rescue department operations chief Harry said firemen from subang Jaya were assisted by their colleagues from PJ and surrounding areas in evacuating the hotel guests numbering more than 300 people.

empire tower meletup

Sumber forum.cari.com.my

empire subang meletup

Sumber forum.cari.com.my

empire subang meletup

Sumber forum.cari.com.my

empire subang meletup

Sumber forum.cari.com.my

empire subang meletup

Sumber Mstar.com.my

empire subang meletup

Sumber Mstar.com.my

empire subang meletup

Sumber dari Twitter @NazihaKhan

empire subang meletup

Sumber twitter @Whisk_KL

Follow Hashtag #EmpireSubangExplode untuk mengetahui update tentang Empire subang, diharap agar tidak ada nyawa yang terkorban.

– Biasa lalu je Empire Subang nie, tapi tak pernah singgah -..-“

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

47 Comments

  1. Hem depan office I, Wisma Consplant. Imagine pintu consplant retak. Mula2 sampai office pg tadi around 7am ingatkan rompakan cos pintu maybank pun retak. how powerful explosion tu. now jalan jammed. ditutup.

1 Trackback / Pingback

  1. ?? ?? | Rifky.Yaww

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge