Salam, kan baru nie kami ke kedai buku Popular, ada terpandang Buku 1 Hari 1 Resepi, time tu rasa nak beli tapi macam tak perlu sangat kot, so tak belilah. tapi bila time puasa nie rasa perlukan buku tu pulak, hehehe. Buku tersebut adalah buku hasil dari Blogger Kak Hanieliza.

buku resepi

Kalau tengok gambar-gambar dalam buku resepi tersebut betul-betul menyelerakan, haishhh rugi tak beli haritu, apa pun nak beli jugak tak hari nie besok, lusa, tulat hehehe senang nak buat rujukan, saya nie taklah reti sangat memasak, selalunya pun kalau saya nak masak lain dari yang lain saya akan google, tapi resepi google dan buku tak sama, google kita hanya cari menu yang kita tahu, berlainan dengan buku tersebut, ada bermacam-macam jenis, ada juga resepi yang tak pernah saya dengar pun ada dalam buku tu ^___^.

.

- Bestnya kalau boleh buat 365 resepi atas tu ^___^

31 Thoughts on “Buku 1 Hari 1 Resepi

  1. assalamualikum ……….buku 1 hari 1 resepi memang yg terbaik sebab nie la permulaan kte yang baru nk belajr masak… bagus taw jom la kte belajr

  2. wah nak beli la nanti!
    hari tu balik msia, saya ada cari jugak buku resepi yg best2. tapi x jumpa.
    Amir Said recently posted..Resepi Seafood Masak Merah BerempahMy Profile

  3. Buku 1 Hari 1 Resepi | yanmieonline.com http://t.co/GMqNWEE tip pikat hati dan perut suami via @yanmie

  4. 365 jenis resepi banyak tuh. Boleh pikat hati dan perut suami :-)

  5. wah ni yg rs nk beli buku ni. smgt nk masak. smlm tgk masterchef final. hehe
    ekspresiruang recently posted..London Gate: Mercu Tanda Sukan Olimpik 2012 Di LondonMy Profile

  6. saya dh beli dah..hehe…tp kdg2 malas gak bukak buku..main campak je masak2..heheh
    Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey recently posted..Tanah Runtuh Di Cameron HighlandMy Profile

  7. Buku 1 Hari 1 Resepi http://twrt.me/0za7y via @yanmie

  8. Buku 1 Hari 1 Resepi http://twrt.me/giucw via @yanmie

  9. masa buku ni mula keluar.. laju jer suami saya beli. Dia yang cuba resepinya.. saya tukang rasa jer..
    isza recently posted..LembikMy Profile

  10. Bole bukak kedai makan la kak pasni kalo da master semua masakan dalam buku tu :P
    AMiRU recently posted..After School Blue – Wonder BoyMy Profile

  11. tp kan yan… kdg2 resipi kat buku mcm x complete.. ade beli buku resipi sorang seleb masakan nih.. try laa salah 1 resipi dia.. x menjadi.. padahal kite follow 100% dia punye bahan.. kalo gugel kat tenet.. elok je jadi.. menu yg same plak tuh… musykil..
    princesseryna recently posted..Mengidam sotong bakarMy Profile

  12. tebal jgk bku resepi hanieliza ni. Tp sy xpernah jmpa lg buku tu kt popular cni. Mesti rambang mata kan.
    eiela recently posted..Lima Kaki Judi Lemas Terjun SungaiMy Profile

  13. akak beli dulu, nanti boleh pinjam.. hehehe

  14. Alangkah bestnya kalau pandai memasak time2 puasa macam ni.. :)
    Arena Kereta recently posted..Naik taraf semula Isuzu D-Max lebih bergaya dan sportyMy Profile

  15. Akak…. Buat la 365 masakan tu… sy nk jadi tukang rasa… :D
    lAl recently posted..Majlis Berbuka di KFC.My Profile

  16. macam menarik je buku ni
    agak-agak berapa la harganya
    wazy recently posted..Hijjaz-Rahmat RamadhanMy Profile

  17. hebatnya penulis buku resepi 2..mesti terer masak
    Que recently posted..Kenapa Orang Suka Mengumpat Dari Berzikir | Dosa Yang Tidak Diampunkan AllahMy Profile

  18. berapa harga buku tu?

  19. tebalnya. boleh jadi master chef macam ni.
    afiq aiman recently posted..Bagaimana Untuk Kelihatan Seperti ProBlogger Sedangkan Anda Seorang Blogger BaruMy Profile

  20. besnye..utk stahun nye resepi tu..
    thun dpn ulang blik resepi yg sme..hehe~
    syu90 recently posted..Teriakan Kalbu – Rafidah Ibrahim (Fida)My Profile

  21. macam sedap je akak..
    best kalau masak puding nih
    syahrilhafiz recently posted..Filem : Hantu BoncengMy Profile

  22. ummi saya wajibkan saya beli. hehehe buku best mudahkan saya yg xreti masak ni. stiap kali masak stiap kali tu bukak. hahah
    Munirah recently posted..Wordless Wednesday #2My Profile

  23. Buku 1 Hari 1 Resepi http://twrt.me/v16bw via @yanmie

  24. Buku 1 Hari 1 Resepi http://twrt.me/q6kze via @yanmie

  25. Buku 1 Hari 1 Resepi http://bit.ly/pZXUga (via @yanmie)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation