Buku 1 Hari 1 Resepi

Salam, kan baru nie kami ke kedai buku Popular, ada terpandang Buku 1 Hari 1 Resepi, time tu rasa nak beli tapi macam tak perlu sangat kot, so tak belilah. tapi bila time puasa nie rasa perlukan buku tu pulak, hehehe. Buku tersebut adalah buku hasil dari Blogger Kak Hanieliza.

buku resepi

Kalau tengok gambar-gambar dalam buku resepi tersebut betul-betul menyelerakan, haishhh rugi tak beli haritu, apa pun nak beli jugak tak hari nie besok, lusa, tulat hehehe senang nak buat rujukan, saya nie taklah reti sangat memasak, selalunya pun kalau saya nak masak lain dari yang lain saya akan google, tapi resepi google dan buku tak sama, google kita hanya cari menu yang kita tahu, berlainan dengan buku tersebut, ada bermacam-macam jenis, ada juga resepi yang tak pernah saya dengar pun ada dalam buku tu ^___^.

.

- Bestnya kalau boleh buat 365 resepi atas tu ^___^

31 Comments on Buku 1 Hari 1 Resepi

  1. fiedah
    April 18, 2012 at 12:48 pm (2 years ago)

    assalamualikum ……….buku 1 hari 1 resepi memang yg terbaik sebab nie la permulaan kte yang baru nk belajr masak… bagus taw jom la kte belajr

    Reply
  2. akubiomed
    August 8, 2011 at 5:34 pm (3 years ago)

    365 jenis resepi banyak tuh. Boleh pikat hati dan perut suami :-)

    Reply
  3. isza
    August 7, 2011 at 9:41 pm (3 years ago)

    masa buku ni mula keluar.. laju jer suami saya beli. Dia yang cuba resepinya.. saya tukang rasa jer..
    isza recently posted..LembikMy Profile

    Reply
  4. princesseryna
    August 7, 2011 at 9:01 pm (3 years ago)

    tp kan yan… kdg2 resipi kat buku mcm x complete.. ade beli buku resipi sorang seleb masakan nih.. try laa salah 1 resipi dia.. x menjadi.. padahal kite follow 100% dia punye bahan.. kalo gugel kat tenet.. elok je jadi.. menu yg same plak tuh… musykil..
    princesseryna recently posted..Mengidam sotong bakarMy Profile

    Reply
  5. Ten
    August 7, 2011 at 7:03 pm (3 years ago)

    akak beli dulu, nanti boleh pinjam.. hehehe

    Reply
  6. lAl
    August 7, 2011 at 5:53 pm (3 years ago)

    Akak…. Buat la 365 masakan tu… sy nk jadi tukang rasa… :D
    lAl recently posted..Majlis Berbuka di KFC.My Profile

    Reply
  7. eqin
    August 7, 2011 at 4:44 pm (3 years ago)

    berapa harga buku tu?

    Reply
    • yanmie
      August 7, 2011 at 3:07 pm (3 years ago)

      @syu90, hahaha tulah pasal syu, stok setahun tu hehehe :D

      Reply
      • syu90
        August 7, 2011 at 4:52 pm (3 years ago)

        @yanmie, klau camtu,mmg wajib dbeli bku nie..

        Reply
    • yanmie
      August 7, 2011 at 3:07 pm (3 years ago)

      @syahrilhafiz, macam2 ada kat dalam buku tu, kalau beli confirm rajin masak lepas nie :D

      Reply
  8. Munirah
    August 7, 2011 at 3:04 pm (3 years ago)

    ummi saya wajibkan saya beli. hehehe buku best mudahkan saya yg xreti masak ni. stiap kali masak stiap kali tu bukak. hahah
    Munirah recently posted..Wordless Wednesday #2My Profile

    Reply
    • yanmie
      August 7, 2011 at 3:06 pm (3 years ago)

      @Munirah, hehehee samalah akak pun, sebelum nie sebelum masak google dulu, tapi buku tu macam best sebab banyak resepi dalamnye, pilih je nak masak yang mana kan :D

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge