Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012

Salam, bermula hari ini mereka yang lahir pada tahun 1994 boleh membuat Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012 untuk mengetahui sama ada mereka terpilih untuk mengikuti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) bagi sesi tahun depan 2012.

plkn

Cara Semakan Secara online PLKN 2012

Boleh layari laman web  Khidmat Negara  dan isikan nombor kad pengenalan diruang yang disediakan.

Cara Semakan PLKN melalui khidmat SMS 

Taip PLKN SEMAK [Nombor IC]  hantarkan ke 15888.

Taip PLKN KEM [Nombor IC]  hantarkan ke 15888.

* semakan juga boleh dibuat dengan menghubungi talian 03-40274747

.

Update 10.21

Server laman web Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), www.khidmatnegara.gov.my kini mengalami kesesakan trafik teruk akibat capaian yang terlalu tinggi.

Bahagian Komunikasi Korporat JLKN dalam satu kenyataan Isnin memaklumkan kesesakan paling teruk dialami pada waktu puncak iaitu dari 8 pagi hingga 12 tengah malam.

“Kesesakan ini dijangka akan berlaku untuk sementara waktu sahaja,” katanya.

Calon pelatih boleh membuat semakan melalui khidmat pesanan ringkas dengan menaip PLKN (jarak) SEMAK (jarak) nombor Mykad dan hantar ke 15888.

Menurut kenyataan itu, semakan juga boleh dibuat dengan menghubungi talian 03-40274747. – BERNAMA

.

- Tahniah buat mereka yang terpilih!

144 thoughts on “Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012

  1. assalamualaikum….
    mcmna ea klu sy nk msukkn adik sy kt plkn ni?
    dia x terpilih,tp sy nk dia msuk plkn…
    erm,nakal sgt…
    nk bg dia berdisiplin sikit…
    mcmna ea nk mohon?blh ker ea?

  2. ade sape2 yg na bgi tmpat dyer too kat sye ,,
    sye na g cngat2 tau ,,
    tpy mlang nyer ta dpt pown ..
    sdih cngat :(

  3. anda yg x nk pegi mmg rugi.. xnk cube bnd bru.. bez kat sane… terutama skali kat plkn padang hijau kluang, johor.. pa yg dpat tahniah.. pd yg xpat nk g gak try la isi sukarela…. jmp anda disana…

  4. bagi siapa yang terpilih,semoga berjaya dengan gemilangnya sehingga tamat…bagi yang tidak terpilih,jangan marah haaa…..:)

    1. assalamuailakum..
      nk tanye ad lgy tak yg nk join plkn at sniew??
      sy bolh tlg kepada siapa yg nk join plkn boleh pilih kem yg nk pergi sndri…
      boleh contact sy dkt number niew..
      +60142635718

      saya akan beri penerangan lanjut tq :)

    1. assalamuailakum..
      nk tanye ad lgy tak yg nk join plkn at sniew??

      sy bolh tlg kepada siapa yg nk join plkn boleh pilih kem yg nk pergi sndri…
      boleh contact sy dkt number niew..
      +60142635718

  5. hmmm npa larkk aq dpat plkn nie . takut plak bha aq nak p taun dpan . dha larkk aq x mnat . ada owng nak p tp x dpat law arkk dpat kn bg d\gnty owang kn snang

    1. assalamuailakum..
      nk tanye ad lgy tak yg nk join plkn at sniew??
      sy bolh tlg kepada siapa yg nk join plkn boleh pilih kem yg nk pergi sndri…
      boleh contact sy dkt number niew..
      +60142635718

  6. gla btl pnya plkn…..
    npa aq x dpt nhe????
    stress gla aq d c ne,
    abg aq jak yg dpt..
    tp aq n kazen2 q x dpt,so 4 org nhe x dpt??

  7. npe aqu dpt???…tension rrr,bg la org lain plak..kakak aq dh dpt dh tp np aq still dpt gak…nasib2..malang btul,,

  8. how 2 find the name list for 2012(plkn)…pls inform us if u noe…we r really having a hard time searching tis names…thx alot…

    1. @shyamala, plsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

    1. oke aa toh dpat..
      beshh sgt2 cpew yg t’plih toh..
      dpat pnglaman yg ta dpat d lpakan..
      xcye try lohh.
      skrg mmg kowng ckap xbeshh..
      nty dh jlani aktvti2 at plkn msty kowng ase xnk blek da..
      lom cuba lom tao…
      toy TA?????????

      1. huhuhuhuhux..jolOw dOsh..yAhoooooooooOOoOOox..aq blEy..bEz g cNe..pNglAmAn xlEy lPakN..sPe2 yg xlEy 2 meMe ugI a..huhuhuhuhux..<3<3<3

  9. ni nk cek plkn tok, , ,ssh na wak ewh, , mudahan ku dapat, , p,,dlm msa yg sama ku takut . .cam aku x besa bh jauh ngn mak apak, , ,hukz3 . .^_^

  10. hum. asal tak dapat bukak laman web nyer? dah antar msej pun still tak ada jawapan lagy. line busy sangat ke? tak sabo gila nak tau dapat ke tidak. hopefully dapatlah. nak pergi! nak pergi! best wooo… dapat pengalaman baru. rugy saper yang tak mau pergy au! =) hee~ cannot wait!

  11. alahai…. npa la ne susah sgt na bka!
    saya gementar bsda ne… hrp 2,lps ne dpt sda ye…huhu

  12. bngng btl….kte xnak plkn….u all mmg sakai la sbb beria ria sgt…..stupid brainless onions……..cashewnut…btl….u ol doa2 kn moga2 kmi x dpt ler….nti v ol blja u ol…hahahaha blja dlm mmpi yea….inshalah x dpt…

    1. wei bodoh kite pn bka jgk tp x klr……website bngng ni…..hehehe wuek wuek….coool lerrrrrrrrrr sakai…..

    1. thn knp nak buka……suruh org yg buat website gi mampus…….ni website bdh………mcm u jgk hahahaha…..

    1. @haiqal, rugi sangat kalau tak dapat, adik kakyan pun xdapat jugak, adik ipar 2 orang pun tak dapat, selalunya orang yang ber-ia2 nak mesti tak dapat, hehehe….sian diorang tau :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge