Salam, bermula hari ini mereka yang lahir pada tahun 1994 boleh membuat Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012 untuk mengetahui sama ada mereka terpilih untuk mengikuti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) bagi sesi tahun depan 2012.

plkn

Cara Semakan Secara online PLKN 2012

Boleh layari laman web  Khidmat Negara  dan isikan nombor kad pengenalan diruang yang disediakan.

Cara Semakan PLKN melalui khidmat SMS 

Taip PLKN SEMAK [Nombor IC]  hantarkan ke 15888.

Taip PLKN KEM [Nombor IC]  hantarkan ke 15888.

* semakan juga boleh dibuat dengan menghubungi talian 03-40274747

.

Update 10.21

Server laman web Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), www.khidmatnegara.gov.my kini mengalami kesesakan trafik teruk akibat capaian yang terlalu tinggi.

Bahagian Komunikasi Korporat JLKN dalam satu kenyataan Isnin memaklumkan kesesakan paling teruk dialami pada waktu puncak iaitu dari 8 pagi hingga 12 tengah malam.

“Kesesakan ini dijangka akan berlaku untuk sementara waktu sahaja,” katanya.

Calon pelatih boleh membuat semakan melalui khidmat pesanan ringkas dengan menaip PLKN (jarak) SEMAK (jarak) nombor Mykad dan hantar ke 15888.

Menurut kenyataan itu, semakan juga boleh dibuat dengan menghubungi talian 03-40274747. – BERNAMA

.

- Tahniah buat mereka yang terpilih!

144 Thoughts on “Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012

  1. This info is invaluable. How can I find oout more?
    Hometownpeople.Com recently posted..Hometownpeople.ComMy Profile

  2. ramai gak yang tak dapat tahun lepas rupanya yek.
    encik bakul recently posted..Buat Duit Online dari JobdirumahMy Profile

  3. xbest lgsong plkn…byak trbuang mse kat plajaran

  4. mohammad shahrul nizam on October 7, 2012 at 8:47 pm said:

    hai, i sharmila… tolong semakan saya ada pilih ke….

  5. mohammad shahrul nizam on October 7, 2012 at 8:43 pm said:

    saya ingin tahu bahawa saya ada masuk
    ini plkn tuh ==’

  6. assalamualaikum….
    mcmna ea klu sy nk msukkn adik sy kt plkn ni?
    dia x terpilih,tp sy nk dia msuk plkn…
    erm,nakal sgt…
    nk bg dia berdisiplin sikit…
    mcmna ea nk mohon?blh ker ea?

  7. cik effa on July 30, 2012 at 2:47 pm said:

    sumpah aku nk pi PLKN uh.. :'(

  8. keciant kat korang semua….yg trplih plkn…..sib baek sy x trplih

  9. hai, i sharmila… tolong semakan saya ada pilih ke….

  10. siti hajihah on April 5, 2012 at 1:09 pm said:

    ade sape2 yg na bgi tmpat dyer too kat sye ,,
    sye na g cngat2 tau ,,
    tpy mlang nyer ta dpt pown ..
    sdih cngat :(

  11. uthaya kumar a/l theveraju on February 3, 2012 at 6:03 pm said:

    sy nak senarai nama kumpulan 2 dan 3 sebab sy nak tahu kumpulan yg mana

  12. bdebar rsenye nk pegi plkn..msti susah nk cri kwn..eeeeeeeeeeeeee stress la..mcm mane ek nk wt ryuan xnk pegi..tp dlm mse yg same nk pegi jgk

  13. eM,. harus he dpat ku mmg xtau p la ,,,,,,,,,,,…. ade krje lin blew x p ne y bukan2 plak to lagi kasi org x nk p toohh

  14. snip snek on December 24, 2011 at 6:14 pm said:

    anda yg x nk pegi mmg rugi.. xnk cube bnd bru.. bez kat sane… terutama skali kat plkn padang hijau kluang, johor.. pa yg dpat tahniah.. pd yg xpat nk g gak try la isi sukarela…. jmp anda disana…

  15. rizal yacoop on December 2, 2011 at 11:02 am said:

    bagi siapa yang terpilih,semoga berjaya dengan gemilangnya sehingga tamat…bagi yang tidak terpilih,jangan marah haaa…..:)

  16. adik sy yg SPM thn ni pun nak sgt2 pi PLKN…tu la…ada yg nk pi, ada yg x nak pi…hrp2 dia dpt sbb nk sgt pi…nk cek x der IC dia pulak :-)

  17. a’kom aq nk sngt g plkn ni …
    tp sdih gle xt’plih:(

    • qila kirana on December 27, 2011 at 10:38 am said:

      assalamuailakum..
      nk tanye ad lgy tak yg nk join plkn at sniew??

      sy bolh tlg kepada siapa yg nk join plkn boleh pilih kem yg nk pergi sndri…
      boleh contact sy dkt number niew..
      +60142635718

  18. hmmm npa larkk aq dpat plkn nie . takut plak bha aq nak p taun dpan . dha larkk aq x mnat . ada owng nak p tp x dpat law arkk dpat kn bg d\gnty owang kn snang

  19. best sgt ke plkn ni..ase cm xnk p pon ad…ory yg nk,xdpt lak…org yg xnk,dpt lak uh…adoiiiii…ak xnak…arrgggggggggggggggg

  20. takot lar nk p plkn taon dpn…

  21. salam..bestnya aq dpt plkn siri 9 2011..

  22. hahaha…padan muka

  23. FAIZATUL.AIRA on July 31, 2011 at 1:20 am said:

    BEst tau plkn niae..ku jelez tau sb xdpt msuk lah..cian nye ku nie..wek..

  24. lisa on July 27, 2011 at 4:01 pm said:

    wak ….best tk klua kut org plkn????

  25. lisa on July 27, 2011 at 3:12 pm said:

    hye….nape lh kta nie x dpt plkn tu…..

  26. lisa on July 27, 2011 at 1:12 pm said:

    sye pn x dpt g plkn…sdh tau…

  27. eyrah on July 25, 2011 at 1:11 pm said:

    hope dpt at sabah sarawak.. mesti bez lau dpt at sane… ^^

  28. adek sy tak dapat plkn? bile boleh mohon kemasukan plkn kie ? siri 9/2012 .

  29. eyrakoery on July 23, 2011 at 1:54 pm said:

    xbez nye dpt g…

  30. fieyfa on July 22, 2011 at 2:56 pm said:

    yahoOooooOOooox..aq dpAt,,ugI oWe yg xdpAt 2..ugI cNgt2 tAu!!!!!!!!!!!!!huhuhuhuhuhux..

  31. adyla on July 21, 2011 at 4:24 pm said:

    aku nk masuk plkn…knape xdpt..huhu..sdeyyy…

  32. miEra94 on July 18, 2011 at 8:51 am said:

    aq xdpt plkn…
    sdeyhny..

  33. faiz... on July 16, 2011 at 9:02 pm said:

    wat ntang pe gi..wat letih jew..

  34. anugerah on July 16, 2011 at 7:14 pm said:

    gla btl pnya plkn…..
    npa aq x dpt nhe????
    stress gla aq d c ne,
    abg aq jak yg dpt..
    tp aq n kazen2 q x dpt,so 4 org nhe x dpt??

  35. bdOx nkal on July 16, 2011 at 1:48 am said:

    sdih nye d0p dpt g….
    law wk ryuan agk2 llus x erh…..

  36. chrispye on July 15, 2011 at 10:21 pm said:

    insaf trus spe2 yg msuk plkn

  37. npe aqu dpt???…tension rrr,bg la org lain plak..kakak aq dh dpt dh tp np aq still dpt gak…nasib2..malang btul,,

  38. yang ingin pergi on July 13, 2011 at 11:28 pm said:

    npe x trpilih…sedih nya…pdahal excited sgt nak pergi..huwaa

  39. asl la websitenye buzy…cpt r reapir

  40. sya thu cam ne nk cek list nme cuma tggu pd esok hri msti kluar

  41. lalalo on July 13, 2011 at 3:49 pm said:

    npe kuwh tak dapatt. . wwaaaa. . org yg nak xdpat . owh yg xnak dpatt. . :(
    tpy, bezt juga tak dpat. . haha

  42. c_era on July 13, 2011 at 2:52 pm said:

    npa xleh cek neh??

  43. azar faizal smkyl on July 13, 2011 at 10:05 am said:

    plkn pundek

  44. shyamala on July 13, 2011 at 12:42 am said:

    how 2 find the name list for 2012(plkn)…pls inform us if u noe…we r really having a hard time searching tis names…thx alot…

    • shyamala on July 13, 2011 at 12:43 am said:

      @shyamala, plsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

  45. faeirah on July 13, 2011 at 12:16 am said:

    .,.aaaarrrrrgggghhhh.,aqu dpt .,

    • miEra94 on July 18, 2011 at 8:48 am said:

      oke aa toh dpat..
      beshh sgt2 cpew yg t’plih toh..
      dpat pnglaman yg ta dpat d lpakan..
      xcye try lohh.
      skrg mmg kowng ckap xbeshh..
      nty dh jlani aktvti2 at plkn msty kowng ase xnk blek da..
      lom cuba lom tao…
      toy TA?????????

      • fieyfa on July 22, 2011 at 2:49 pm said:

        huhuhuhuhux..jolOw dOsh..yAhoooooooooOOoOOox..aq blEy..bEz g cNe..pNglAmAn xlEy lPakN..sPe2 yg xlEy 2 meMe ugI a..huhuhuhuhux..<3<3<3

  46. Anonymous on July 12, 2011 at 8:30 pm said:

    dah sent dekat 11 kali, tp tak dpt lg keputusan nya. STRESS!

  47. ariey on July 12, 2011 at 8:07 pm said:

    ni nk cek plkn tok, , ,ssh na wak ewh, , mudahan ku dapat, , p,,dlm msa yg sama ku takut . .cam aku x besa bh jauh ngn mak apak, , ,hukz3 . .^_^

  48. ummu amirah on July 12, 2011 at 5:23 pm said:

    nk m0h0n leyhh x ??? plishhhhh

  49. Anonymous on July 12, 2011 at 5:23 pm said:

    dapat woi kat pdg hijau kahang. kat mana tompeknya tu.

  50. roti crew on July 12, 2011 at 5:16 pm said:

    x dpt pegi .. :( ..nk pegi!!!

  51. Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012 | yanmieonline.com http://t.co/sNkuUIp via @yanmie

  52. fifiey on July 12, 2011 at 2:43 pm said:

    salam..camne nk tau kte dpt kat mne?

  53. Adik ipar saya bakal mengikuti latihan PLKN 2011

  54. sasitaran karuppiah on July 11, 2011 at 9:27 pm said:

    see 1st………

  55. ziera on July 11, 2011 at 7:12 pm said:

    argghhhh!!!

  56. izzati on July 11, 2011 at 7:10 pm said:

    korang try msg PLKN SEMAK (IC)
    bole dpt la..

  57. ziera on July 11, 2011 at 7:10 pm said:

    ntah blew agk nye ley tgok nie..aq da xsbar da nie..pape pon aq xnk pegi!!!!

  58. sheRRy13 on July 11, 2011 at 6:49 pm said:

    hum. asal tak dapat bukak laman web nyer? dah antar msej pun still tak ada jawapan lagy. line busy sangat ke? tak sabo gila nak tau dapat ke tidak. hopefully dapatlah. nak pergi! nak pergi! best wooo… dapat pengalaman baru. rugy saper yang tak mau pergy au! =) hee~ cannot wait!

  59. Cleo on July 11, 2011 at 6:31 pm said:

    kenape tak boleh buka ni???? aku tak sbr2 nak tahu…kalau nm aku ada,memang sah aku ni sial sgt2…

  60. hanisah muhammad on July 11, 2011 at 6:23 pm said:

    knp line bz ngat er….nk cek dr tdy xdpt2 pn…

  61. Nasib baik la amsa saya lepas SPM masih blum ada lagi PLKN ni,kalau tak,dah tentu saya join sekali
    wazy recently posted..Tips Untuk Tidak Malas Update BlogMy Profile

  62. pnuh keimanan mnggu bnda nie…sbor jew la..

  63. meloa on July 11, 2011 at 5:20 pm said:

    kerja macam ini pun tak dpt buat,masih lagi kata negara maju….

  64. aisyah nur madhiah on July 11, 2011 at 5:00 pm said:

    aiyai….. tkt tul owh!! hrp 2 la saya x dpt!

  65. NOR AISAH MOHD ZAIDI on July 11, 2011 at 4:55 pm said:

    alahai…. npa la ne susah sgt na bka!
    saya gementar bsda ne… hrp 2,lps ne dpt sda ye…huhu

  66. fatin amalina on July 11, 2011 at 4:31 pm said:

    geram nye!!!!xdapat2 dri xd…kan baling netbok kn…heheheheh…arap2 dapat prgi lah:)

  67. kusha kusha on July 11, 2011 at 4:31 pm said:

    bngng btl….kte xnak plkn….u all mmg sakai la sbb beria ria sgt…..stupid brainless onions……..cashewnut…btl….u ol doa2 kn moga2 kmi x dpt ler….nti v ol blja u ol…hahahaha blja dlm mmpi yea….inshalah x dpt…

  68. maizura on July 11, 2011 at 4:21 pm said:

    xleh pcaya lgsg………..kate je leh bkk semak………semua xleh pakai.

  69. umi erma on July 11, 2011 at 3:54 pm said:

    knp ta dpt??ish geram jer

  70. amira on July 11, 2011 at 3:48 pm said:

    salam…npe x ley bkk pown khidmat negara tuh????berkali2 sye try but fail..

  71. ckin on July 11, 2011 at 2:43 pm said:

    mmg laman web rasmi plkn x bley bkak ek??
    ckin recently posted..plknMy Profile

    • kusha kusha on July 11, 2011 at 4:39 pm said:

      thn knp nak buka……suruh org yg buat website gi mampus…….ni website bdh………mcm u jgk hahahaha…..

  72. diana fazira on July 11, 2011 at 1:38 pm said:

    x dapatnak semak laa plkn punye semakan . ermmm . takut arr .

  73. nia humaiyra on July 11, 2011 at 11:13 am said:

    npea ekk sy sms but xd jwapan p0wn…

  74. Dulu kan,harap2 tak kena.Sekali,tak kena.Berderet 3 tahun semua tak kena (abang,kakak dan saya).Tak tahu lah adik nanti kena ke tidak.ehhe
    haiqal recently posted..Log In FB dapat RM100My Profile

    • @haiqal, rugi sangat kalau tak dapat, adik kakyan pun xdapat jugak, adik ipar 2 orang pun tak dapat, selalunya orang yang ber-ia2 nak mesti tak dapat, hehehe….sian diorang tau :D

  75. Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012 http://bit.ly/rs8YlH (via @yanmie)

  76. Blog Update : Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012 http://t.co/TpNeFbp

  77. Blog Update : Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2012 http://t.co/TpNeFbp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation