Blog SuperMak


Salam, lama juga tak makan kerabu sotong nie, last masa Mak Mertua datang rumah hari tu, dia yang buatkan. memang sedap, yang nie kerabu sotong versi saya sendiri, rasanya sedap sekali, sedap sebab lama tak makan kot, hehe -..-

kerabu sotong

Makan Kerabu Sotong tanpa nasi, kalau ada suhun lagi sedap, ehhh…pelik tak? hhahaha saya suka makan kerabu sotong nie campur dengan suhun, memang sedap tau! ce try -..-

close up!!!

kerabu sotong

Terliur tak? -..-

- Lebih kurang sebulan lagi nak berpuasa, meh tengok bila Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 1432H/2011M – Bulan Puasa 2011

15 Thoughts on “Kerabu Sotong Sedap

  1. For those who are familiar with Malaysian cuisine, there will be no further introduction needed on sambal but for those who aren’t, sambal is a chili based sauce, prepared mainly from mixed paste of dried chillies, shallots and garlic. It easy to cook but need a lot of practice to make a good sambal. The secret tips of making a delicious sambal is to sauté the chili paste until the paste separated from oil or in Malay until ‘pecah minyak’. People always been advised to sauté until fragrant, however this is just to general…

  2. Err gambar saya tak nampak sotong. Apabila dekat baru perasan ada sotong :-)

  3. Ikhwan Pauzi on July 7, 2011 at 7:49 pm said:

    walaupun ikhwan tak penah makan. tapi terliur gak tengok kerabu sotong ni .
    Ikhwan Pauzi recently posted..Pizza – Modern italian styleMy Profile

  4. Lauk nie nampak simple tapi kalau dapat bertambah nasik nie…
    hazman aka species1980 recently posted..Gambar sekitar pra tonton filem Tolong!Awek Aku PontianakMy Profile

  5. Kerabu Sotong Sedap http://bit.ly/r3nLMF (via @yanmie)

  6. Amir Said on July 7, 2011 at 1:42 pm said:

    Kerabu Sotong Sedap http://bit.ly/r0aTNN via @yanmie

  7. wuuuuuu..terus lapar!

  8. satu kerabu je sy suka..nasi kerabu..hehehe..lain2 kerabu kurang gemar.. :D
    Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey recently posted..“KFC Dah Tutup, Ibu Tak Ada Duit”My Profile

  9. hee tak pernah makan lagi kerabu sotong ni..tgk cam sedap.akak post elok time nak lunch.terus lapar! :D
    izwannizam recently posted..Bersih 2.0My Profile

  10. Kerabu Sotong Sedap http://bit.ly/r3nLMF (via @yanmie)

  11. Amir Said on July 7, 2011 at 5:42 am said:

    Kerabu Sotong Sedap http://bit.ly/r0aTNN via @yanmie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation