Kerabu Sotong Sedap

Salam, lama juga tak makan kerabu sotong nie, last masa Mak Mertua datang rumah hari tu, dia yang buatkan. memang sedap, yang nie kerabu sotong versi saya sendiri, rasanya sedap sekali, sedap sebab lama tak makan kot, hehe -..-

kerabu sotong

Makan Kerabu Sotong tanpa nasi, kalau ada suhun lagi sedap, ehhh…pelik tak? hhahaha saya suka makan kerabu sotong nie campur dengan suhun, memang sedap tau! ce try -..-

close up!!!

kerabu sotong

Terliur tak? -..-

- Lebih kurang sebulan lagi nak berpuasa, meh tengok bila Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 1432H/2011M – Bulan Puasa 2011

15 Comments on Kerabu Sotong Sedap

  1. Promotional Merchandise
    July 10, 2011 at 12:41 pm (3 years ago)

    For those who are familiar with Malaysian cuisine, there will be no further introduction needed on sambal but for those who aren’t, sambal is a chili based sauce, prepared mainly from mixed paste of dried chillies, shallots and garlic. It easy to cook but need a lot of practice to make a good sambal. The secret tips of making a delicious sambal is to sauté the chili paste until the paste separated from oil or in Malay until ‘pecah minyak’. People always been advised to sauté until fragrant, however this is just to general…

    Reply
  2. akubiomed
    July 10, 2011 at 1:21 am (3 years ago)

    Err gambar saya tak nampak sotong. Apabila dekat baru perasan ada sotong :-)

    Reply
  3. Ikhwan Pauzi
    July 7, 2011 at 7:49 pm (3 years ago)

    walaupun ikhwan tak penah makan. tapi terliur gak tengok kerabu sotong ni .
    Ikhwan Pauzi recently posted..Pizza – Modern italian styleMy Profile

    Reply
  4. nik
    July 7, 2011 at 1:06 pm (3 years ago)

    wuuuuuu..terus lapar!

    Reply
    • yanmie
      July 7, 2011 at 1:09 pm (3 years ago)

      @nik, alahai pi makan sat, sian…kikiki :D

      Reply
  5. izwannizam
    July 7, 2011 at 1:04 pm (3 years ago)

    hee tak pernah makan lagi kerabu sotong ni..tgk cam sedap.akak post elok time nak lunch.terus lapar! :D
    izwannizam recently posted..Bersih 2.0My Profile

    Reply
    • yanmie
      July 7, 2011 at 1:07 pm (3 years ago)

      @izwannizam, akak memang minat kerabu2 nie, makan macam tu je takde nasi pun takpe.

      dah lapar tu, sedang elok time lunch nie pi cari kerabu sotong hehehe :D

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge