Cashout Google Adsense

Salam semua, syukur alhamdulillah, Yan baru sahaja balik dari Pejabat Pos Bandar Β Bukit Tinggi Klang untuk membawa keluar pendapatan dari google adsense, berdebar-debar pun ada..HAHAHA sebab cashier Pejabat Pos tu macam lama sikit nak proses, maklumlah jumlah yang diterima agak lumayan sedikit berbanding duit iklan-iklan yang pernah Yan dapat sebelum ini bagi pendapatan sebulan.

google adsense

Sudah pastinya cashier tu nak pastikan semuanya betul barulah dia nak bagi duit tu kan, hehehe, dan alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, duit pendapatan adsense secara cash diberikan, tak tunggu lama lepastu terus je masukkan dalam bank…ehehe, alhamdulillah rezeki.

Oh yea Yan menggunakan servis Western Union Cash memang kejap je prosesnya berbanding memilih cara pembayaran melalui cek yang memakan masa berbulan nak sampai ke tangan. dengan Western Union Cash proses pembayaran tidak lama, nak tahu Yan dapat payment adsense nie tak sampai pun sebulan prosesnya…bestkan??

Sekarang ini boleh kata setiap bulan mempunyai pendapatan tetap dari blog, cuma nilainya ada pasang surut..biasalah. sebenrnya takpernah pun terfikir hanya dengan berblog boleh mendatangkan hasil, lebih-lebih lagi bila ianya ibarat gaji kita setelah berkerja selama sebulan…ehehe. hepi sangat2!!!

Setakat ini sumber pendapatan blog adalah dari Innity dan Google Adsense, mari baca WAWANCARA Yan di genglogger.com untuk lebih jatuh cinta kepada ku…HAHAHAHA *gurau*

– Minimum Cashout Google Adsense adalah sebanyak USD $ 100.00

Nota Yanmie : Yang pastinya bukan Yan seorang je dapat gaji dari adsense, rakan blogger lain antaranya Azizan Kadir pun turut sama dapat gaji dari pakcik google, kikiki~~

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

68 Comments

    • bahasa melayu blm ada lagi dalam adsense, bahasa melayu tu biasanya org tambah kat script tu tapi akak tak buat macam tu, takut kena banned sebab melanggar t&c diorang

  1. tahniah kak yan …

    u mmg sifu bah πŸ˜‰

    tp…kak yan tak mau reveal ka blog mana kak yan dpt hasil adsense tu ?semestinya blog english kan … ekekeke…try korek rahsia ni….sbb kak yan bgtau dlm wawancara tu,xsemua blog diberitahu πŸ˜‰

    • makasih, alamak blog2 tersebut mmg akak rahsiakan, ada juga beberapa org blogger yang tahu akan kewujudan blog2 tersebut, bukan apa risau ada yang buat fraud click πŸ˜†

    • owh banned tu yg paling digeruni oleh ramai org, google kadang2 mcm tak betul jugak, ada silap ke tak de silap ke kalau diorang rasa nak banned diorang banned je….akak pun harap boleh lama dengan google…huhuhu

        • guna adsense kt 8 blog, dan 1 adsense letak di akaun kat flixya.com total 9 semuanya. πŸ˜†

          ada jugak blog yang tak mendapat sambutan, tp perkara biasalah tu sbb kita try and error, dan kesemua2 blog tu hanya 1 blog sahaja menggunakan blogspot, lain2 guna wp selfhosted.

  2. Akak macamana nak daftar?saya ak boleh pun..sebab kat bahagian selext languange bahasa indonesia or malay takdak..so dia xterima..tapi blogger lain register ada plak bahasa2tue..nak buat mcmana yea?boleh kongsi x?

    • wah yeker? tahniah jugak ye πŸ˜›
      ha’ah pejabat pos kena bagi copy ic, terpaksa pegi sana gak sbb CIMB jauh sgt, sib baik ada kedai gmbr td, copy ic kt kedai gmbr tu je.

    • alhamdulillah syukur, blh je tu…slow2 dan usaha tu penting, lagi satu yg pnting menulis dengan hepi dan ikhlas, jgn terlalu memikirkan wang, klu ada wang masuk itu dah kira 1 bonus untuk kita πŸ˜†

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge