Salam, baru sudah tengok gambar yang kononya adalah mayat Osama Bin Laden, persoalannya benarkah gambar bawah ini adalah mayat Osama bin Laden mati dibunuh Amerika, ataupun sekadar kospirasi seperti yang rakan-rakan kita komen di entry INI.

osama bin laden

Visual video yang dikeluarkan Express TV menunjukkan jenazah pemimpin Al Qaeda, Osama bin Laden di Islamabad, Pakistan pada Isnin. Beliau yang juga perancang utama serangan terhadap Pusat Dagangan Dunia di Amerika Syarikat (AS) pada 11 September 2001. -mstar.com.my

FILE PHOTO OF OSAMA BIN LADEN

flipkan gambar atas dan dapat hasil macam kat bawah

FILE PHOTO OF OSAMA BIN LADEN

cuba bandingkan keduanya, sama ke tak?

Full Name : Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden
Born : in Riyadh Saudi Arabia on 10 March 1957
Last Post : Founder of AlQaeda

Lagi berita kematian Osama Bin Laden kat SINI

Source : http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=230169

p/s : Siapa yang pakar Photoshop, meh CSI-kan gambar tu, tgk betul ke tak.

Nota Yanmie : Kalau betullah beliau dah meninggal, Al-Fatihah untuknya…

28 Thoughts on “Benarkah Gambar Ini Mayat Osama Bin Laden Yang Mati DiBunuh?

  1. jgnla ttipu dgn helah amerika…

  2. live 2 dead on May 13, 2011 at 8:25 pm said:

    :shock: ape

  3. bro is on May 6, 2011 at 11:51 am said:

    Akuu pun boleh buat gambar macam ni!!! sebab aku buat job pakai photoshop!!! kalau betul osama dah meninggal dunia!!! al-fatihah buatnya!!!! tapi aku betul-betul kata gambar tu-s-impose!!!

  4. haha kelakar jugak tengok gambo nih kak , ada ka gambo idup dan mati lebih kurang sama jer mulutnya tu ? kihkih :lol:
    puanbee recently posted..Buat Watermark Cantik Tanpa Adobe BagaiMy Profile

  5. azman muhammad on May 4, 2011 at 12:25 pm said:

    tahun depan obama nak tanding presiden,maka dia nak tipu rakyatnya konon osamah dah mati spya dia dpt sokongan rakyatnya.Baik juga kalau begitu spya osamah tdk lagi diburu.

  6. ni antara beberapa penipuan dari amerika, banyak lagi penipuan lain, mereka merupakan pusat penipuan dunia…terhebat dalam golongannya sendiri..

  7. MSBH on May 3, 2011 at 5:00 pm said:

    Sume ni helah Amerika Laknatullah jer.. Napok sgt gmbr dia edit.. Takkan la janggut dia x terjejas langsung, sama jer masa hayat.. mulut pun sama.. gigi pun sama.. Amerika ni Publisiti Murahan… HIDUP!!! HIDUP!!! OSAMA HIDUP!!! HANCUR!!! HANCUR!!! AMERIKA HANCUR!!! TAKBIR!!! ALLAHU AKBAR!!!!

  8. hampir satu dekad isu Osama Bin Laden di gembar gemburkan. memang terdapat pelbagai kekeliruan yang berlaku. kesahihan berita juga di ragui sumbernya. baru sekarang betul-betul mati ek?

    apa-apapun ini pendapat aku Osama Bin Laden Mati Hidup Semula

  9. Dzata_x on May 3, 2011 at 12:58 pm said:

    Wedew ,…
    Itu mah foto rekayasa … keliatan Editanya … Perbedaanya pun jelas antara foto asli orang mati dan jenggot milik osama yang dipasangkan …

  10. ni gambo edit sudah. teknik super impose yang terang2 nampak. amerika2. yahudi2. xkan habis dgn fitnah & pembohongan

  11. harap2 bukan dia yang mati….
    limah jongang recently posted..Benarkah Gambar Ini Mayat Osama Bin Laden Yang Mati DiBunuhMy Profile

  12. Kalau benar bukan jasad Osama bermakna Amerika telah menipu secra terang-terang. Melihat gambar tersebut macam tidak ada yang kena.

  13. totally FAKE!!
    den pun tau macam mana nak edit bagi nampak lagu tu…
    hek eleh kalau pakai photoshop xlame pun kejap je dah siap…flip horizontal…contrast kan sikit…pastu guna layer mask untuk letak luka, badan dan buang serban tu…
    haiyaaa nak menipu pun agak2 la…
    hek eleh sekadar propa untuk naikkan nilai dolar…

  14. jbond on May 2, 2011 at 9:17 pm said:

    it can easily be superimposed by an expert or even a college student…. but why americans are celebrating? apsal lah takut sgt dgn org berjanggut ni? mafia italy or russian kgb dulu lagi lah zalim… a simple person can collapse a twin tower? apa ke jadah nya kepakaran fbi, cia, csi, api, nasa, abc, def? cant we see that they are very much INFERIOR and self scared?

  15. ok2, kalau betul mcm ni, macam mane dengan pengikut2 dier kat sane? tgk kat news tadi sekarang ni diorg tgh mogok pasal kematian dier, huhu,
    safonemad recently posted..Osama bin Laden akhirnya telah disahkan mati terbunuhMy Profile

  16. ni gambar touch up jer kan… hahahha…
    kakyong recently posted..Gambar kahwin Zed Zaidi TahniahMy Profile

  17. dia orang ni kes mati pon buat main2lah… pelik betul.. sekali minggu depan nampak dia berucap lagi
    myvitrd recently posted..10 Anniversary Super Blogger Contest Hadiah Utama iPad 2My Profile

  18. Saya pun confius, banyak blog kata osama dah mati. Kalau betul takziah kepada keluarganya.

  19. nampak sangat edit
    permainan US sangat2 looser
    memperbodohkan dunia..
    nurmisnan recently posted..Keladi tikus penawar kanserMy Profile

  20. tak perlukan photoshop untuk trace zoom berbagai.
    1. gambar tersebut memang gambar orang mati.
    2. sharpness keseluruhan boleh dikatakan 100% sharp.
    3. fail sharpness pada jangut… terus nampak macam kapas sedangkan janggut kat bahagian tengah tu bley kira sehelai-sehelai kata orang tu.
    4. Tempekan kebocoran mata.. apesal kat situ sharp dari tempat lain?

    hahaha… toksah kata osama ni mati.. osama ni wujud pon saya tak percaya. lol

  21. kurang meyakinkan ni…. nak tunjuk power kot ni la mentang2 ekonomi dia down, pastu NATO berjaya pulop bunuh anak cucu Gaddafi, so dia take advantage je ni.harap2 x mati lagi.

  22. Benarkah Gambar Ini Mayat Osama Bin Laden Yang Mati DiBunuh? http://bit.ly/lZyS2x (via @yanmie)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation