Benarkah Gambar Ini Mayat Osama Bin Laden Yang Mati DiBunuh?

Salam, baru sudah tengok gambar yang kononya adalah mayat Osama Bin Laden, persoalannya benarkah gambar bawah ini adalah mayat Osama bin Laden mati dibunuh Amerika, ataupun sekadar kospirasi seperti yang rakan-rakan kita komen di entry INI.

osama bin laden

Visual video yang dikeluarkan Express TV menunjukkan jenazah pemimpin Al Qaeda, Osama bin Laden di Islamabad, Pakistan pada Isnin. Beliau yang juga perancang utama serangan terhadap Pusat Dagangan Dunia di Amerika Syarikat (AS) pada 11 September 2001. -mstar.com.my

FILE PHOTO OF OSAMA BIN LADEN

flipkan gambar atas dan dapat hasil macam kat bawah

FILE PHOTO OF OSAMA BIN LADEN

cuba bandingkan keduanya, sama ke tak?

Full Name : Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden
Born : in Riyadh Saudi Arabia on 10 March 1957
Last Post : Founder of AlQaeda

Lagi berita kematian Osama Bin Laden kat SINI

Source : http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=230169

p/s : Siapa yang pakar Photoshop, meh CSI-kan gambar tu, tgk betul ke tak.

Nota Yanmie : Kalau betullah beliau dah meninggal, Al-Fatihah untuknya…

28 Comments on Benarkah Gambar Ini Mayat Osama Bin Laden Yang Mati DiBunuh?

  1. zul
    May 16, 2011 at 3:14 pm (3 years ago)

    jgnla ttipu dgn helah amerika…

    Reply
  2. live 2 dead
    May 13, 2011 at 8:25 pm (3 years ago)

    :shock: ape

    Reply
  3. bro is
    May 6, 2011 at 11:51 am (3 years ago)

    Akuu pun boleh buat gambar macam ni!!! sebab aku buat job pakai photoshop!!! kalau betul osama dah meninggal dunia!!! al-fatihah buatnya!!!! tapi aku betul-betul kata gambar tu-s-impose!!!

    Reply
  4. azman muhammad
    May 4, 2011 at 12:25 pm (3 years ago)

    tahun depan obama nak tanding presiden,maka dia nak tipu rakyatnya konon osamah dah mati spya dia dpt sokongan rakyatnya.Baik juga kalau begitu spya osamah tdk lagi diburu.

    Reply
  5. Twit N View
    May 4, 2011 at 8:12 am (3 years ago)

    ni antara beberapa penipuan dari amerika, banyak lagi penipuan lain, mereka merupakan pusat penipuan dunia…terhebat dalam golongannya sendiri..

    Reply
  6. MSBH
    May 3, 2011 at 5:00 pm (3 years ago)

    Sume ni helah Amerika Laknatullah jer.. Napok sgt gmbr dia edit.. Takkan la janggut dia x terjejas langsung, sama jer masa hayat.. mulut pun sama.. gigi pun sama.. Amerika ni Publisiti Murahan… HIDUP!!! HIDUP!!! OSAMA HIDUP!!! HANCUR!!! HANCUR!!! AMERIKA HANCUR!!! TAKBIR!!! ALLAHU AKBAR!!!!

    Reply
  7. samposmen
    May 3, 2011 at 1:03 pm (3 years ago)

    hampir satu dekad isu Osama Bin Laden di gembar gemburkan. memang terdapat pelbagai kekeliruan yang berlaku. kesahihan berita juga di ragui sumbernya. baru sekarang betul-betul mati ek?

    apa-apapun ini pendapat aku Osama Bin Laden Mati Hidup Semula

    Reply
  8. Dzata_x
    May 3, 2011 at 12:58 pm (3 years ago)

    Wedew ,…
    Itu mah foto rekayasa … keliatan Editanya … Perbedaanya pun jelas antara foto asli orang mati dan jenggot milik osama yang dipasangkan …

    Reply
  9. one
    May 3, 2011 at 10:59 am (3 years ago)

    ni gambo edit sudah. teknik super impose yang terang2 nampak. amerika2. yahudi2. xkan habis dgn fitnah & pembohongan

    Reply
  10. akubiomed
    May 2, 2011 at 11:57 pm (3 years ago)

    Kalau benar bukan jasad Osama bermakna Amerika telah menipu secra terang-terang. Melihat gambar tersebut macam tidak ada yang kena.

    Reply
  11. yunkaer
    May 2, 2011 at 9:59 pm (3 years ago)

    totally FAKE!!
    den pun tau macam mana nak edit bagi nampak lagu tu…
    hek eleh kalau pakai photoshop xlame pun kejap je dah siap…flip horizontal…contrast kan sikit…pastu guna layer mask untuk letak luka, badan dan buang serban tu…
    haiyaaa nak menipu pun agak2 la…
    hek eleh sekadar propa untuk naikkan nilai dolar…

    Reply
  12. jbond
    May 2, 2011 at 9:17 pm (3 years ago)

    it can easily be superimposed by an expert or even a college student…. but why americans are celebrating? apsal lah takut sgt dgn org berjanggut ni? mafia italy or russian kgb dulu lagi lah zalim… a simple person can collapse a twin tower? apa ke jadah nya kepakaran fbi, cia, csi, api, nasa, abc, def? cant we see that they are very much INFERIOR and self scared?

    Reply
  13. eiela
    May 2, 2011 at 6:26 pm (3 years ago)

    Saya pun confius, banyak blog kata osama dah mati. Kalau betul takziah kepada keluarganya.

    Reply
  14. Kreuger
    May 2, 2011 at 5:12 pm (3 years ago)

    tak perlukan photoshop untuk trace zoom berbagai.
    1. gambar tersebut memang gambar orang mati.
    2. sharpness keseluruhan boleh dikatakan 100% sharp.
    3. fail sharpness pada jangut… terus nampak macam kapas sedangkan janggut kat bahagian tengah tu bley kira sehelai-sehelai kata orang tu.
    4. Tempekan kebocoran mata.. apesal kat situ sharp dari tempat lain?

    hahaha… toksah kata osama ni mati.. osama ni wujud pon saya tak percaya. lol

    Reply
    • yanmie
      May 2, 2011 at 5:17 pm (3 years ago)

      kalau betul beliau dah mati Al-Fatihah untuknya. tang janggut tu mmg nmpk fail sharpnessnya…ehehe tp xtaulah betul ke tak kan…Al-Fatihah buat arwah.

      Reply
        • yanmie
          May 2, 2011 at 6:58 pm (3 years ago)

          sblm nie pun kan dh ada berita kata dia dh mati, tau2 ada ceramah dia lg lepas tu, now rakyat US tgh merayakannya (baca kt yahoo news)

          kalau betul, alfatihah buat osama.

          Reply
  15. kidfx
    May 2, 2011 at 5:08 pm (3 years ago)

    kurang meyakinkan ni…. nak tunjuk power kot ni la mentang2 ekonomi dia down, pastu NATO berjaya pulop bunuh anak cucu Gaddafi, so dia take advantage je ni.harap2 x mati lagi.

    Reply
    • yanmie
      May 2, 2011 at 6:13 pm (3 years ago)

      pagi tadi USD naik

      Reply
      • kidfx
        May 2, 2011 at 11:29 pm (3 years ago)

        naik kejap je..pastu turun. tak beri kesan besar pd usd

        Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge