Adsense Readers Bulan April

Salam semua, fuh 2 hari tak update blog kan, sebenarnya takdelah sibuk mana pun, cuma hilang fokus sedikit kat blog ini sebab ada benda lain yang perlu didahulukan, maklumlah blog lebih dari 1 kan, kena ikut giliran untuk diupdate…hehehe.

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, dan kalau tidak ada apa-apa bulan ini dah boleh menerima hasilnya, insyaallah. Mari tengok Projek 1 bulan yang Yan buat. hehe ala Adsense Readers aje pun..kehkehkeh.

adsense readers

adsense readers

adsense readers

Persoalannya disini, mari tengok pada location readers tu, alhamdulillah berwarna warni bendera yang masuk ke blog-blog yang pasang adsense tu, terdapat 50 negara yang melawati blog-blog tersebut dan Pageview keseluruhannya bagi bulan April adalah sebanyak 154,016 Pageviews, yeehha~~ (jumlah klik dan earning jangan tanya…hee)

Korang kalau nak pasang adsense nie, lagi bagus kalau dapat readers dari negara luar (ip luar) terutamanya, US, UK dan yang sewaktu dengannya, ini kerana nilai iklannya adalah tinggi berbanding iklan dari Malaysia.

twitter

Tweet dari Rodger yang jugak rakan maxis10 reviewers bersama Yan dulu.

Ha ye lagi satu kalau korang nak main adsense better guna domain .com atau yang sewaktu dengannya, jangan guna domain .my sebab ianya hanya tumpu pada readers negara malaysia, dan kita takde kuasa untuk menukar targeted user sebab .my adalah untuk malaysia…hehe.

Yan pun tidaklah arif benda-benda nie, semuanya masih dalam try and error, tapi syukur blog-blog yang lain memang Yan set target user dari United States, cuma blog ini dan blog yanghangat.com sahaja target user dari Malaysia…hehee (eh bunyi macam ada banyak blog je) haha *abaikan!*

Nota Yanmie : Terupdate sudah blog ini…hehehe

 

You may also like

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge