Blog SuperMak


Salam semua, semalam duk layan timeline Akademi Fantasia Musim ke 9, meriah jugak dan macam-macam komen yang sempat Yan baca, ada yang memaki hamun pasal AF, ada yang suka, dan tak kurang jugak yang memaki hamun orang yang diorang  follow sebab timeline penuh dengan tag #af9

twitter

Biar Yan terus terang kat sini yea, Yan sebenarnya tak suka orang macam nie, senang je kalau tak suka sila jangan follow, macam Yan, takpernah pun minta orang follow, so kalau dah follow tu sendiri mau ingatlah yea..hiks!!

oh yea sebenarnya nak cerita pasal twitter limit aje pun hehee, semalam rasanya banyak jugak Yan tuit sampai terkena limit twitter, owh benci sangat! barulah semalam tau yang twitter pun ada limit jugak, sehari tak silap boleh tweet 1K, heeee memang banyak betul ku tweet sampai kena limit nie..hahahaha maklumlah twitter addicted.

facebook

Twitter Limits (Update, DM, Follow dan Api)

Current Twitter Limits
The current technical limits for accounts are:

Direct Messages: 250 per day.
Updates: 1,000 per day. The daily update limit is further broken down into smaller limits for semi-hourly intervals. Retweets are counted as updates.

Changes to Account Email: 4 per hour.
Following (daily): Please note that this is a technical account limit only, and there are additional rules prohibiting aggressive following behavior. You can find detailed page describing following limits and prohibited behavior on the Follow Limits and Best Practices Page. The technical follow limit is 1,000 per day.

Following (account-based): Once an account is following 2,000 other users, additional follow attempts are limited by account-specific ratios. The Follow Limits and Best Practices Page has more information.

These limits include actions from all devices including web, mobile, phone, API, etc. API requests from all third-party applications are tracked against the hourly API limit. People who use multiple third-party applications with their account will therefore reach the API limit more quickly. For more information on this topic, please see our API Rate Limiting Page.

These limits may be temporarily reduced during periods of heavy site usage. In such cases, we will post an update at the Twitter Status blog.

Source : Twitter Help Center

 

Nota Yanmie : Hari nie nak jimat tweet sebab malam kang nak tuit pasal ABPH plak..hahaha

21 Thoughts on “Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie!

  1. Yesterday night I foollowed near about 850 people and today I see my account suspended.Well honestly I never read the rules of twitter BUT had read it somewhere that you can follow 1000 people in a day.Now since I didnt cross that limit what possibily can be the reason.?

  2. lama banget baru sempat mampir disini lagi.
    Bang Iwan recently posted..Download Soal SNMPTN 2011My Profile

  3. wah banyak betui tweet sampai limit hekhek bee berhari2 baru sampai seribu!!
    puanbee recently posted..Nak Promot sikit -My Profile

  4. :grin:

    ha tu la kawan Ceqla tu dia mmg kaki twit, sejam je dah ada limit, ari2 dia twit…

    tapi Ceqla pun dah suka twit² ni hihih~~ :oops:
    Ceqla recently posted..Hello world!My Profile

  5. RT @yanmie Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie! | yanmieonline.com http://bit.ly/ffYcLq

  6. hahaha muka saya tu dlm snapshot…hehehe femes pulak rasanya :)

  7. pergh…boleh limit plak ke? yg tau limit followings tau la…hehe
    Mohd Isa recently posted..Pendapat Saya Mengenai Fatwa Yang Mengharamkan Poco-Poco di PerakMy Profile

  8. ada orang marah pasal timeline yang banyak? :grin:
    memang pun macam tu kalau follow ramai.. cuba follow 2 orang.. mesti x ada problem tu

    jarang juga menghadap twitter ni.. tak tau pula pasal limit tu..
    kulanz recently posted..Blog Ni Pun Kena Infection Simbol MisteriMy Profile

  9. lorh, ada limit rupanya~
    sye pun baru tau nih~
    hakimfaridzul recently posted..Amaran dilarang mengesat tahi hidung di dinding tandas!My Profile

  10. eiyda on April 3, 2011 at 11:52 am said:

    hahha dah lm xkene limit kak yan…dulu selalu kn./.. :mrgreen:

  11. Oh tak tahu tweet ada limit rupanya nasib baik tidak kena warning :-)
    akubiomed recently posted..Kuasa minda mengatasi segala-galanyaMy Profile

  12. dah terlanjur kat sini, nak tanya jugak apa yang best sangat twitter ni sampai semua orang asyik bercakap?
    naimulfirdaus recently posted..separuh gelas masih adaMy Profile

    • Twitter ini umpana pesanan ringkas pada asalnya untuk memberi tahu aktiviti terkini atau status tetapi sudah berubah menjadi laman sembang yang mana tidak betul

  13. saya ada twitter pun tapi jarang twit, so memang tak pernah merasa la limit-limit ni..
    naimulfirdaus recently posted..separuh gelas masih adaMy Profile

  14. RT @yanmie Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie! | yanmieonline.com http://bit.ly/ffYcLq

  15. tak pernah lagi kena limit.
    so xtaw la macam mana rasanya kne limit tu
    hehe
    Admiral Hafiz recently posted..Gmail Motion – Lawak Daripada Google Sempena April Fool 2011My Profile

  16. Blog Updated : Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie! http://bit.ly/ffYcLq

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation