Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie!

Salam semua, semalam duk layan timeline Akademi Fantasia Musim ke 9, meriah jugak dan macam-macam komen yang sempat Yan baca, ada yang memaki hamun pasal AF, ada yang suka, dan tak kurang jugak yang memaki hamun orang yang diorang  follow sebab timeline penuh dengan tag #af9

twitter

Biar Yan terus terang kat sini yea, Yan sebenarnya tak suka orang macam nie, senang je kalau tak suka sila jangan follow, macam Yan, takpernah pun minta orang follow, so kalau dah follow tu sendiri mau ingatlah yea..hiks!!

oh yea sebenarnya nak cerita pasal twitter limit aje pun hehee, semalam rasanya banyak jugak Yan tuit sampai terkena limit twitter, owh benci sangat! barulah semalam tau yang twitter pun ada limit jugak, sehari tak silap boleh tweet 1K, heeee memang banyak betul ku tweet sampai kena limit nie..hahahaha maklumlah twitter addicted.

facebook

Twitter Limits (Update, DM, Follow dan Api)

Current Twitter Limits
The current technical limits for accounts are:

Direct Messages: 250 per day.
Updates: 1,000 per day. The daily update limit is further broken down into smaller limits for semi-hourly intervals. Retweets are counted as updates.

Changes to Account Email: 4 per hour.
Following (daily): Please note that this is a technical account limit only, and there are additional rules prohibiting aggressive following behavior. You can find detailed page describing following limits and prohibited behavior on the Follow Limits and Best Practices Page. The technical follow limit is 1,000 per day.

Following (account-based): Once an account is following 2,000 other users, additional follow attempts are limited by account-specific ratios. The Follow Limits and Best Practices Page has more information.

These limits include actions from all devices including web, mobile, phone, API, etc. API requests from all third-party applications are tracked against the hourly API limit. People who use multiple third-party applications with their account will therefore reach the API limit more quickly. For more information on this topic, please see our API Rate Limiting Page.

These limits may be temporarily reduced during periods of heavy site usage. In such cases, we will post an update at the Twitter Status blog.

Source : Twitter Help Center

 

Nota Yanmie : Hari nie nak jimat tweet sebab malam kang nak tuit pasal ABPH plak..hahaha

21 Comments on Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie!

  1. Elijah Medge
    October 19, 2011 at 4:49 pm (3 years ago)

    Yesterday night I foollowed near about 850 people and today I see my account suspended.Well honestly I never read the rules of twitter BUT had read it somewhere that you can follow 1000 people in a day.Now since I didnt cross that limit what possibily can be the reason.?

    Reply
  2. puanbee
    April 8, 2011 at 4:49 am (3 years ago)

    wah banyak betui tweet sampai limit hekhek bee berhari2 baru sampai seribu!!
    puanbee recently posted..Nak Promot sikit -My Profile

    Reply
  3. Ceqla
    April 5, 2011 at 3:03 pm (3 years ago)

    :grin:

    ha tu la kawan Ceqla tu dia mmg kaki twit, sejam je dah ada limit, ari2 dia twit…

    tapi Ceqla pun dah suka twit² ni hihih~~ :oops:
    Ceqla recently posted..Hello world!My Profile

    Reply
  4. kidfx
    April 4, 2011 at 7:31 pm (3 years ago)

    hahaha muka saya tu dlm snapshot…hehehe femes pulak rasanya :)

    Reply
  5. kulanz
    April 4, 2011 at 12:08 am (3 years ago)

    ada orang marah pasal timeline yang banyak? :grin:
    memang pun macam tu kalau follow ramai.. cuba follow 2 orang.. mesti x ada problem tu

    jarang juga menghadap twitter ni.. tak tau pula pasal limit tu..
    kulanz recently posted..Blog Ni Pun Kena Infection Simbol MisteriMy Profile

    Reply
  6. eiyda
    April 3, 2011 at 11:52 am (3 years ago)

    hahha dah lm xkene limit kak yan…dulu selalu kn./.. :mrgreen:

    Reply
  7. naimulfirdaus
    April 3, 2011 at 10:21 am (3 years ago)

    dah terlanjur kat sini, nak tanya jugak apa yang best sangat twitter ni sampai semua orang asyik bercakap?
    naimulfirdaus recently posted..separuh gelas masih adaMy Profile

    Reply
    • akubiomed
      April 3, 2011 at 10:57 am (3 years ago)

      Twitter ini umpana pesanan ringkas pada asalnya untuk memberi tahu aktiviti terkini atau status tetapi sudah berubah menjadi laman sembang yang mana tidak betul

      Reply
  8. yanmie
    April 3, 2011 at 10:18 am (3 years ago)

    RT @yanmie Twitter Limit Per Day – Owh banyak sangat tweet nie! | yanmieonline.com http://bit.ly/ffYcLq

    Reply
    • yanmie
      April 3, 2011 at 10:14 am (3 years ago)

      hehee nie akak 1st time kena twitter limit nie, mmg xleh duk diar arrr..xleh bls tweet kengkawan, geram..hikhikhik :lol:

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge