Cinta Melody – Sinopsis Sinetron Cinta Melody dan Trailer

Salam semua, minggu depan bermula 5 Mei 2011 sinetron baru akan bersiaran menggantikan Kejora dan Bintang di Astro Ria iaitu Sinetron Cinta Melody. Layan jom Trailer Cinta Melody ini di Youtube. Heroin Chelsea dan Randy Pangalila heronya..pergh!!! sure best nie!!

cinta melody

Mari kita sama-sama lagi melekat depan TV, harapnya Sinetron Cinta Melody nie best dan jalan ceritanya tak melarat-larat..ehehe. Kan biasa mula-mula best lepas tu lama-lama melarat-larat..kahkahkah, harap-harap boleh layan macam Cinta Kirana hari tu.

 

Sinopsis Cinta Melody

Melody adalah gadis yang cantik dan cerdas. Dia bekerja sebagai supervisor di sebuah perusahaan mie instant/makanan ringan. Melody tinggal bersama nenek (Fatima), ibu (Nissa), tante (Hanny), dan dua sepupu (Agung dan Jelita). Hanny dan Nissa adalah dua menantu Fatima yang tinggal bersama, setelah anak-anak Fatima (Fajri dan Fajar) meninggal secara bersamaan karena kecelakaan.

Saat kecelakaan itu, hanya mayat Fajri yang ditemukan sementara mayat Fajar tidak. Hal ini menyebabkan Nissa bersikeras kalau suaminya masih hidup. Nissa selalu marah kalau Fatima ingin membuatkan makam untuk Fajar. Nissa marah dengan dalih bahwa tidak masuk akal membuat makam tanpa ada jasad. Sementara itu Hanny sangat membenci Nissa karena ia merasa bahwa suaminya meninggal karena kelalaian Fajar membawa mobil. Hanny menganggap Nissa adalah janda pembunuh.

Continue Baca kat SINI

Pelakon Cinta Melody

Chelsea Olivia sebagai Melody
Randy Pangalila sebagai Elang
Poppy Bunga sebagai Jelita
Fendy Chow sebagai Raffi
Fanny Ghassani sebagai Sonia
Ryana Dea sebagai Ajeng
Aditya Firmansyah sebagai Delon
Zidni Adam sebagai Agung
Febby Febiola sebagai Hanny
Febby Lawrence sebagai Anggika
Amara sebagai Nisa
Krisna Murti Wibowo sebagai Bharata/Fajar
Ferry Salim sebagai Fajri
Marini sebagai Fatima
Yoppie Beda sebagai Indarto
Afifa Syahira
Derry Drajat

Nota Yanmie : Kalau cerita melalut memang tinggal terus…ehehe

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

72 thoughts on “Cinta Melody – Sinopsis Sinetron Cinta Melody dan Trailer

  1. nga pain kok raffi ngak mati ?!gue benci sama raffi ..sepatutnya elang harus bsama melody ,bukan raffi !!!!arggggh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. sebenarnya cerita nie syoklah.tambahan lg,hero nya randy pangalila dan heroinnya cute pula tu.tapi betullah cita mmg best ,for me la.harap yang len terhibur. 🙂

  3. cter ntah pape ending die..biar jer la melody kwin ngn elang..elang tue bkn ank bharata pun..drpd kwin ngn raffi tue wtpe..bengong..

  4. hukhuk…x best la klau episode cinta melody hnya skit jerk…x ska la dgn raffi….elang lgi ensem brbanding ngan raffi…uwaa… 😥 x best la cinta melody dh nak abis….klau jelita kawin dgn raffi p0wn x pa jgak… 😆 x pa la…nma p0wn cerita…

  5. knapa episode sinetron cinta melody skit jerk..??
    n lps abis sinetron cinta melody nie,sinetron apa plak yg akn dtg..?? nak tau skit bleyh..??

  6. last cite ni cam ne ek???? dgr2 melody pregnent….ank sape…..anyway..melody tu cute la,elang pon same….heheheeh…… 😀

  7. geli je jelita tu nyampah betul aku 👿 👿 😈 😈 😡 😡 dah lah telinga capang eisssss 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 ❓ ❓ ❓ ❓

  8. agak2 la berapa episod agaknye……..kalo pendek mcm cite kejora n bintang ok gak.x de la 🙄 🙄 panas ati nk tnggu…..

  9. AQU MMG SKE URH CITE CINTE MELODY NY….X LERH KERH UAT 2 JM??? AQ X SKE NAN AJENG CM SIAL URH PRANGAI DYE…DARH X LWA UDAH2 LARH… 😡 …
    AQU MMG SKE LAU ELANK KPEL N KWIN DNGN MELODY 😀 😛 …TPY NUX UAT CMNE AKHIRNYA AJENG YG KAWIN NAN ELANG.. 🙁 ALA MK ELANG 2 SUKE NAN MELODY TPY CBB AN PK BHARATA D 🙁 Y JDY MCM 2… 😈

  10. Hye..! 😮 BesT kn cinta melodi neyh?npe lh x men spanjang hari?hehehhe…hanny and jelita,sungguh menggeramkn….!! 👿

  11. suke sgt ngn lgu ny deyh…
    cte pon bez gak…benci ar tgk jelita sb suke sgt nyampok n salahkn org len atas ksalahn sndri..bodoh.. 😡 ❗ pastu prsan cantk..cantk g mama ny melody… 😉
    ajeng jg sme deyh..
    pape pon melody n elang r swit kapel…
    hope bez smpai hbis…
    layan…. ❗ 😛

    1. yya sih aku juga ska elang kalo dia brlakon krna mntap .. dia bagus sma melody krna mereka cntik n sma padan .. 😯 🙄 😛

  12. 😛 crita ny lbh krang cm crita kejora dan bintang…yg plng x best watak dan pranan lbh krang sma ja…tp kita tnggu dan lht sja apa ksdhn nya bosan atau x..

  13. 😛 best gler citer ni…tp paling benci mck hanny ,jelita, ajeng n mak elang…..jaat smpai ke sudah…melody tu cun sgt..gigi arnab dia…..hehe 😆

  14. aku ske gler tgk elang…ahahah…berkenanb sgt…hope cter ni best n xslow motion cm kejora dan bintang 2..heheh…ngeh3

  15. tdk sbar aque mau tngok episod sterusnya 🙄 , aq tdk ska sma c jelita 👿 , sb jahat mcm c janet yg sinetron kejora dan bintang… :mrgreen: tdk ska btul aq klu bnyak btul org jhat d dlm wyg, bkin skit htiey sja…

  16. 😆 cite ni mmg rs meleret ckit…beselh kalo dh citer indonesia ni kan.. x meleret x sah… hehehe… tp episode die smpi 36 jew… xde r lama sgt kn… meh layan citer die..
    🙂 yyeezaaaaa
    ruby recently posted..CINTA-MELODYMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge