Nikon Coolpix s1100pj Gadget terbaru ku

Salam semua, beberapa hari yang lepas Yan dapat Gadget terbaru iaitu Camera Compact Nikon Coolpix s1100pj Touch Screen + Built-in Projector dari en.hubby tercinta, terima kasih sayang untuk kamera tersebut, sayang u sangat-sangat dear!!, wah terjiwang sudah, hahaha. dan terima kasih kerana memahami minat isterimu ini terhadap hasil seni grafik…ekekeke *grafik lah sangatkan*, so lepas nie tak perlu dah gunakah Smartphones untuk snap gambar.

nikon coolpix s1100pj

Dengan adanya Nikon Coolpix ini dapatlah Yan merakam video aksi si manja dan jugak menangkap gambar dengan aman sekali, kerana kualiti gambar dan videonya sangat-sangat memuaskan hati. Senang sangat nak bawa camera nie, boleh je sumbat dalam handbeg…ehehe

remote

Siap ada Remote dan jugak Pen Touch (lupa nak snap)

nikon coolpix s1100pj

Yang paling best sekali dimana, kamera Nikon Coolpix s1100pj mempunyai fungsi projector, memang syiok!! oh yea boleh jugak project dari laptop, so boleh layan movie sampai lebam, takyah beli TV skrin besar-besar, beli je kamera nie, siap dengan Projector lagi…ehehe.

nikon coolpix s1100pj

Gambar tak clear coz snap dari HTC Desire Z dalam night mood

Dengan Nikon Coolpix siap boleh mainkan slide gambar ataupun video di wall dengan menggunakan fungsi projector, so tak perlu jugak nak berhimpit-himpit nak tengok gambar dalam kamera tu, projectkan je ke wall, mesti puas hati, gambar atas tu x clear coz lampu tak di offkan kesemuanya, kalau off tak boleh pulak nak snap gambar dari HTC Desire Z nie…ehehe.

makanan

Gambar atas tu adalah gambar yang di projectkan ke wall seperti gambar atas tadi.

Gambar yang di snap dari nikon coolpix s1100pj, nampak tak tulisan atas tu? siap boleh edit lagi untuk masukkan tulisan, icon dan macam-macam lagi.

Gambar Jalan-Jalan Ke Genting Highland jugak di snap dari kamera tersebut, boleh klik link tersebut untuk tengok hasil kualiti gambar tersebut menggunakan kamera nikon coolpix ss1100pj.

Nak tengok video? fuh, giler cantik viewnya, clear sangat, bolehlah rakam lebih banyak aksi lepas nie…hahaha, layan video anak-anak masa kat genting hari tu, di rekod dari Nikon Coolpix s1100pj.

Sila abaikan suara latar yang bergelak kontrol tu ye…hahhaa

Amacam?? clear tak video tu? sungguh memang teruja mainkan semula video-video yang telah di rakam dalam kamera tersebut, paling syiok tengok video en.hubby main buaian pusing, miahahhaa…tak leh upload kat sini, hanya untuk tontonan kami anak beranak…ehehehe.

Ok mesti korang nak tau apa spesifikasi Nikon Coolpix s1100pj nie kan? disini Yan kongsikan untuk korang, harganya takdelah mahal sangat, semua mampu milik.

Effective pixels
14.1 million
Image sensor
1/2.3-in. type CCD; total pixels: approx. 14.48 million
Lens
5x zoom NIKKOR; 5.0-25.0mm (35mm [135] format picture angle: 28-140mm); f/3.9-5.8; Digital zoom: up to 4x (35mm [135] format picture angle: Approx. 560mm)
Focus range (from lens)
30 cm (1 ft.) to infinity (?), Macro close-up mode: 3 cm (1.2 in.) to infinity (?)
Monitor
7.5cm(3-in.), approx. 460k-dot, TFT LCD with touch screen control
Storage media
Internal memory (approx. 79 MB), SD/SDHC/SDXC memory cards*1
Image size (pixels)
14M (High image quality) [4320 x 3240?], 14M [4320 x 3240], 8M [3264 x 2448], 5M [2592 x 1944], 3M [2048 x 1536], PC [1024 x 768], VGA [640 x 480], 16:9 [3968 x 2232]
Vibration Reduction (VR)
Combination of lens-shift and electronic VR (still pictures)
Lens-shift (movies)
ISO sensitivity
ISO 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200*2, 6400*2, Auto (auto gain ISO 80-800), Fixed range auto (ISO 80-200, 80-400)
Interface
Hi-Speed USB
Power sources
Rechargeable Li-ion Battery EN-EL12 (supplied), Battery Charger MH-65P (supplied), AC Adapter EH-62F (optional)
Battery life*3
Approx. 220 shots with EN-EL12 battery
Dimensions
(W x H x D)
Approx. 100.8 x 62.7 x 24.1mm (4.0 x 2.5 x 1 in.) excluding projections*4
Weight
Approx. 180 g (6.4 oz.) with battery and SD memory card*4
Supplied accessories*5
Rechargeable Li-ion Battery EN-EL12, Battery Charger MH-65P, Remote Control ML-L5, USB Cable UC-E6, Audio/Video Cable EG-CP14, Strap, ViewNX 2 (CD-ROM)
Optional accessories
AC Adapter EH-62F
Projector
Brightness*6: Up to 14 lumens, Image size: 13 to 120 cm (5 to 47 in.), Throw distance: Approx. 26 cm to 2.4 m (10 in. to 7 ft. 10 in.), Endurance (battery life)*7: Approx. 1 hour, Resolution (output): VGA equivalent
  • *1Not compatible with Multi Media Cards (MMC).
  • *2Setting is available only for image sizes of 3M (2048 x 1536) or smaller.
  • *3Based on CIPA industry standard for measuring life of camera batteries. Measured at 23°C (73°F); zoom adjusted with each shot, built-in flash fired with every other shot, image mode set to Normal.
  • *4Method of noting dimensions and weight is in accordance with CIPA DCG-005-2009 guideline.
  • *5Supplied accessories may differ by country or area.
  • *6Measurement, measuring conditions, and method of notation all comply with ISO 21118
  • *7Based on continuous use of a fully-charged EN-EL12 battery at 25 °C (77°F).

Specifications are subject to change without any notice or obligation on the part of the manufacturer. August 2010

Sumber : Nikon

Nota Yanmie : Yan dapat harga RM1,079 + warranty 3 Years.

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

40 Comments

  1. Hi! I’ve been following your weblog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Houston Texas!
    Just wanted to say keep up the excellent job!
    Garnet recently posted..GarnetMy Profile

  2. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful &
    it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.
    Winona recently posted..WinonaMy Profile

  3. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend
    your website, how can i subscribe for a blog website?
    The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit
    acquainted of this your broadcast provided bright clear concept
    Glenna recently posted..GlennaMy Profile

  4. My spouse and I stumbled over here from a different web page and thought I may as well check things out.
    I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking into
    your web page for a second time.
    Jessika recently posted..JessikaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge