Salam semua, entry ini di taip pukul 2.18am, syukur alhamdulillah dengan izin-NYA Yan diberikan peluang dan kesempatan untuk melihat fenomena keindahan alam ciptaan yang Maha Esa. sekiranya korang masih berjaga time nie, cepat keluar rumah tengok fenomena Supermoon, bulan waktu ini kelihatan agak besar dan mengambang dari biasanya.

supermoon

Fenomena Supermoon baca kat SINI

Subahanallah, tidak ada apa yang dapat dikatakan dan digambarkan semasa melihat kejadian ini, rasa syukur kerana berpeluang menyaksikan kejadian alam ini. sejak maghrib lagi menanti-nantikan bulan besar, dan akhirnya keluar rumah pukul 02.01am tadi dengan izinnya dapat jugak tengok, Alhamdulillah.

Nota Yanmie : Alhamdulillah indahnya alam ciptaan-MU, bersyukur atas kesempatan ini.

29 Thoughts on “(Gambar) Supermoon – Bulan Besar

  1. saya tengok gak dari jam 1.45 – 2.15 , tapi tak besar nampak bulannya.
    zuls recently posted..pagerank profile twitter @zulseffortMy Profile

  2. dapat juga kak yan tengok n tangkap dengan kamera ye
    myvitrd recently posted..Dinasor Menyerang Pusat Sains NegaraMy Profile

  3. adoi terlepas lah kalau tidak sellu tidur lewat smlm letih sangat terus tidur awal ..

  4. RT @yanmie (Gambar) Supermoon – Bulan Besar | yanmieonline.com http://bit.ly/fITwnD

  5. eh semalam aje ker? ari ni ada lagi ke tak eh?
    eiman recently posted..Video Final Raja Lawak 5 Man JuaraMy Profile

  6. Nizam on March 20, 2011 at 4:47 pm said:

    Nizam tak dapat tengok sebab cuace semalam hujan jer…

  7. wa… best gile dpt tgk supermoon… nak tgk supermoon takleh sbb mse tuh sedang belajar chemistry bab carbon compounds kat pusat tuisyen… hehe :D
    FD recently posted..Bina CountDown Page TutorialMy Profile

  8. semalam kol 7 tu dah leh nampak kak yan..hee cantikkn…terang benderang jek…
    eiyda recently posted..Resipi- Salmon sweet sour- Swedish Meatball dan Onian Ring HomemadeMy Profile

  9. wahhhhh…
    patutlah kak yan masih berjaga malam tadi…
    saya kul 1.45 dah terlentang…
    keh keh keh
    hakimfaridzul recently posted..Perempuan ini mudah jatuh cinta!My Profile

  10. hoho kat kuantan ada nampak gak, tapi tak jelas la
    berselindung disebalik awan. ceewah. :mrgreen:
    syahrilhafiz recently posted..11 Kelebihan dan 3 Kekurangan WordPress Self HostMy Profile

  11. RT @yanmie (Gambar) Supermoon – Bulan Besar | yanmieonline.com http://bit.ly/fITwnD

  12. cikmin on March 20, 2011 at 8:58 am said:

    akak pengsan awal dah…sakit perut seharian cirit birit.. :( kalau tak dapat jugak tengok..

  13. tahniah kak berjaya gak capture. tak sia sia usaha akk tunggu.. saya dah xlarat nak kuar masuk. :p
    Munirah Abd recently posted..SupermoonMy Profile

  14. tak sempat tgk. sini mendung :sad:
    ekspresiruang recently posted..Korang Sanggup Tinggal Dalam Tangki Air Aku Sanggup!My Profile

  15. dpt tngk gak.. tp x amik gambar.. x de kamera.. :(

  16. alhamdulillah, berkesempatan juga tengok!! lawa sungguh.. subhanallah!!
    tok esah recently posted..KEPUTUSAN SUKU AKHIR KEDUA PIALA FA 2011 TERENGGANU vs PERAK 19-3-2011 KEPUTUSAN PENUH PIALA FA 19 MAC 2011My Profile

  17. kira kekuri on March 20, 2011 at 2:41 am said:

    assalam..bru tadi tgok bulan..subhanallah,cantik sungguh.. ^^

  18. Assalamualaikum kak.. huhu. daus tak berpeluang pun tengok supermoon walaupun belum tido lagi… Awan telah melindungi bulan tersebut… ngeh3
    Dauspozi recently posted..Kisah Nabi Sulaiman as Dengan Jin IfritMy Profile

  19. Dekat sini tak berapa terang la. Awan hitam je :neutral:
    Ikhwan recently posted..Oh! Tidak – Akaun Facebook Kena HackMy Profile

    • Alhamdulillah diberi kesempatan untuk melihat bulan besar, akak tunggu2 jugak dari pukul 8mlm sampai pukul 12mlm td, lepas tu tertido dan jaga sblm pukul 2pg td, terus keluar tgk bulan, alhamdulillah bula tak segan… :lol:

  20. RT @yanmie: Blog Updated : (Gambar) Supermoon – Bulan Besar | yanmieonline.com http://bit.ly/fITwnD

  21. Blog Updated : (Gambar) Supermoon – Bulan Besar | yanmieonline.com http://bit.ly/fITwnD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation