(Gambar) Supermoon – Bulan Besar

Salam semua, entry ini di taip pukul 2.18am, syukur alhamdulillah dengan izin-NYA Yan diberikan peluang dan kesempatan untuk melihat fenomena keindahan alam ciptaan yang Maha Esa. sekiranya korang masih berjaga time nie, cepat keluar rumah tengok fenomena Supermoon, bulan waktu ini kelihatan agak besar dan mengambang dari biasanya.

supermoon

Fenomena Supermoon baca kat SINI

Subahanallah, tidak ada apa yang dapat dikatakan dan digambarkan semasa melihat kejadian ini, rasa syukur kerana berpeluang menyaksikan kejadian alam ini. sejak maghrib lagi menanti-nantikan bulan besar, dan akhirnya keluar rumah pukul 02.01am tadi dengan izinnya dapat jugak tengok, Alhamdulillah.

Nota Yanmie : Alhamdulillah indahnya alam ciptaan-MU, bersyukur atas kesempatan ini.

29 Comments on (Gambar) Supermoon – Bulan Besar

  1. puanbee
    March 21, 2011 at 5:42 am (3 years ago)

    adoi terlepas lah kalau tidak sellu tidur lewat smlm letih sangat terus tidur awal ..

    Reply
  2. Nizam
    March 20, 2011 at 4:47 pm (3 years ago)

    Nizam tak dapat tengok sebab cuace semalam hujan jer…

    Reply
  3. FD
    March 20, 2011 at 4:06 pm (3 years ago)

    wa… best gile dpt tgk supermoon… nak tgk supermoon takleh sbb mse tuh sedang belajar chemistry bab carbon compounds kat pusat tuisyen… hehe :D
    FD recently posted..Bina CountDown Page TutorialMy Profile

    Reply
  4. cikmin
    March 20, 2011 at 8:58 am (3 years ago)

    akak pengsan awal dah…sakit perut seharian cirit birit.. :( kalau tak dapat jugak tengok..

    Reply
  5. Munirah Abd
    March 20, 2011 at 7:53 am (3 years ago)

    tahniah kak berjaya gak capture. tak sia sia usaha akk tunggu.. saya dah xlarat nak kuar masuk. :p
    Munirah Abd recently posted..SupermoonMy Profile

    Reply
  6. Mr.Bintang
    March 20, 2011 at 3:03 am (3 years ago)

    dpt tngk gak.. tp x amik gambar.. x de kamera.. :(

    Reply
    • yanmie
      March 20, 2011 at 3:33 am (3 years ago)

      xpe, nmpk real lg feel kan, tp ada gmbr nie kira kenangan arr, akak pun snap dr kamera biasa je :lol:

      Reply
    • yanmie
      March 20, 2011 at 2:49 am (3 years ago)

      Syukur Alhamdulillah kita diberi kesempatan untuk melihat fenomena kejadian alam ini. Subahanallah memang cantik, terpegun melihatnya :razz:

      Reply
  7. kira kekuri
    March 20, 2011 at 2:41 am (3 years ago)

    assalam..bru tadi tgok bulan..subhanallah,cantik sungguh.. ^^

    Reply
    • yanmie
      March 20, 2011 at 2:49 am (3 years ago)

      Waalaikumsalam, memang cantik kan, cahaya terang sangat :razz:

      Reply
  8. Dauspozi
    March 20, 2011 at 2:40 am (3 years ago)

    Assalamualaikum kak.. huhu. daus tak berpeluang pun tengok supermoon walaupun belum tido lagi… Awan telah melindungi bulan tersebut… ngeh3
    Dauspozi recently posted..Kisah Nabi Sulaiman as Dengan Jin IfritMy Profile

    Reply
    • yanmie
      March 20, 2011 at 2:48 am (3 years ago)

      Waalaikumsalam Daus,
      Syukur sangat dapat tengok bulan besar, akak tunggu dr pukul 8mlm gak dan akhirnya dapat tengok pukul 2.01pg nie

      Reply
    • yanmie
      March 20, 2011 at 2:44 am (3 years ago)

      Alhamdulillah diberi kesempatan untuk melihat bulan besar, akak tunggu2 jugak dari pukul 8mlm sampai pukul 12mlm td, lepas tu tertido dan jaga sblm pukul 2pg td, terus keluar tgk bulan, alhamdulillah bula tak segan… :lol:

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge