Salam semua, hobi yang dari dulu tak dapat dipisahkan dengan Yan, hehehe iaitu edit gambar, terlalu suka menghabiskan masa untuk mengedit-edit segala gambar, terkini secara tak sengaja boleh pulak teredit gambar bawah nie yang mana teknik menjadikan gambar hitam putih dengan gagungan berwarna, sungguh tak sangka menjadi hasilnya…hahahhaa *gelak suka*

Teknik photoshop

Gambar atas tu adalah gambar sebelum di edit, kira tu gambar Original, Yan edit ke Black and White, edit punya edit, godek punya godek dapat hasil gambar dibawah, miahahahhaa selama ini ada jugak try buat tapi tak menjadi, ntah macam mana kali nie godek-godek sikit jumpa pulak tenik nak buatnya tu dengan cara mudah sekali.

Edit gambar

Amacam hasilnya ok tak??, tak sampai 2 minit pun buat teknik edit gambar macam kat atas tu…sukenyeeee, hehehe

Nota Yanmie : Nampak kemas pulak, ahaks….*angkat baku sendiri*

21 Thoughts on “Edit Gambar – Menjadikan warna hitam putih berwarna

  1. ternyata Mbak yanmie mahir juga photoshop.
    Bang Iwan recently posted..Penerima Indosat Awards 2011My Profile

  2. bestnya kak.. cam ne nak buat.. :)

  3. Kpop Flash on March 8, 2011 at 2:48 pm said:

    Nice !! :lol:

  4. guna masking.. pastu layer ?.. nak mask kena teliti kalau guna mask.. :shock:
    Izwan recently posted..Watak Curiga Pencuri Di KampusMy Profile

  5. Teringin nak buat gambar macam Yanmie buat tapi tak tahu :-)
    akubiomed recently posted..Bounce rate naik pada penghujung FebuariMy Profile

  6. guna eraser atau skill lain? :shock:
    aizuddin recently posted..Tutorial Cara Install WordPress Dengan Mudah SoftaculousMy Profile

  7. edit kat mana tu kak ?
    bee recently posted..Ilham ku Hasil tangan seni My Profile

  8. Tak minat sangat hal edit-edit gambar ni, tapi bila nampak gambar ni, macam berminat pula…
    Zezebel recently posted..I need spaceMy Profile

  9. Ellen nak ambik course lah ngan sis..hehe
    ellen recently posted..Sambutan Pesta DadahMy Profile

  10. Ikhwan Pauzi on March 2, 2011 at 4:19 pm said:

    kak yang guna ps cs brapa?
    Ikhwan Pauzi recently posted..Aku Ada Impian- Part 5 – PhotographerMy Profile

  11. mesti guna PS kann? sbb tu kak yan tanya tadi weweeitt ;p
    Liyana Lunia recently posted..Top Commentar &amp free Macbook Air worth Rm3-299 -My Profile

  12. RT @WhiteMerpati: Edit Gambar – Menjadikan warna hitam putih berwarna http://bit.ly/fQHEza (via @yanmie)

  13. Macamana nak buat tu? Tak ajar pun? :D :D :D
    Sabahan Bloggers Club recently posted..WW- SBC February StatisticMy Profile

  14. Akak.. Aiman yg besar ka yg kecik?
    lAl recently posted..Ini barulah MELELEHMy Profile

  15. cikmin on March 2, 2011 at 1:50 pm said:

    akak tak dapat tengok gambar2 kat tu yan…

  16. comeynya diorg tu.haha syabas betey,kak yan. bjaya jugak buat. :mrgreen:
    cik dara recently posted..Sambal Goreng Belachan ala CikDaraMy Profile

  17. Edit Gambar – Menjadikan warna hitam putih berwarna http://bit.ly/fQHEza (via @yanmie)

  18. Blog Updated : Edit Gambar – Menjadikan warna hitam putih berwarna http://t.co/FpEbe0n via

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation