Edit Gambar – Menjadikan warna hitam putih berwarna

Salam semua, hobi yang dari dulu tak dapat dipisahkan dengan Yan, hehehe iaitu edit gambar, terlalu suka menghabiskan masa untuk mengedit-edit segala gambar, terkini secara tak sengaja boleh pulak teredit gambar bawah nie yang mana teknik menjadikan gambar hitam putih dengan gagungan berwarna, sungguh tak sangka menjadi hasilnya…hahahhaa *gelak suka*

Teknik photoshop

Gambar atas tu adalah gambar sebelum di edit, kira tu gambar Original, Yan edit ke Black and White, edit punya edit, godek punya godek dapat hasil gambar dibawah, miahahahhaa selama ini ada jugak try buat tapi tak menjadi, ntah macam mana kali nie godek-godek sikit jumpa pulak tenik nak buatnya tu dengan cara mudah sekali.

Edit gambar

Amacam hasilnya ok tak??, tak sampai 2 minit pun buat teknik edit gambar macam kat atas tu…sukenyeeee, hehehe

Nota Yanmie : Nampak kemas pulak, ahaks….*angkat baku sendiri*

21 Comments on Edit Gambar – Menjadikan warna hitam putih berwarna

  1. Mohd Zaid
    March 9, 2011 at 1:54 am (3 years ago)

    bestnya kak.. cam ne nak buat.. :)

    Reply
  2. Kpop Flash
    March 8, 2011 at 2:48 pm (3 years ago)

    Nice !! :lol:

    Reply
  3. Zezebel
    March 2, 2011 at 6:50 pm (3 years ago)

    Tak minat sangat hal edit-edit gambar ni, tapi bila nampak gambar ni, macam berminat pula…
    Zezebel recently posted..I need spaceMy Profile

    Reply
  4. cikmin
    March 2, 2011 at 1:50 pm (3 years ago)

    akak tak dapat tengok gambar2 kat tu yan…

    Reply
    • yanmie
      March 2, 2011 at 1:53 pm (3 years ago)

      aik…apasal lak xleh view :shock:

      Reply
      • cikmin
        March 2, 2011 at 3:52 pm (3 years ago)

        baru boleh view…wahh..boleh bukak kelas potosop dah ni yan… :P
        cikmin recently posted..Header Baru Cikmin Dot ComMy Profile

        Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge