Yes dah pakai CDN

Salam semua, syukur alhamdulillah melangkah kehadapan lagi, now blog ini dah pun menggunakan content delivery network (CDN), terima kasih buat pihak hosting blog ini iaitu fivio.com kerana memberi peluang aka sponser untuk mengCDNkan blog ini, Thanks sangat-sangat, banyak benda yang Yan belajar dari Fivio.com nie, dan terima kasih jugak dah upkan bandwidth blog ini 10GB lagi pada awal bulan hari tu.

cdn

[Gambar : Kredit to Kak Jie]

Apa itu CDN? sebenarnya dah taip berjela-jela pasal CDN nie tapi takut pulak korang tak faham, so lebih senang korang rujuk entry KakJie iaitu Kenali CDN Bersama Kak Jie ataupun boleh jugak baca dengan detailnya di blog Roslan Nazri Mengapa Website & Blog perlu menggunakan CDN?. Itu aje kot, nak explain kat sini takut korang tak faham…ehehe.

Nota Yanmie : Tengah siap-siap nak balik kampung jumpa mak dan ayah mertua tercinta 🙂

You may also like

57 Comments

  1. wahh semkain mantap blog akak ni
    heheh tahniah la ek sebab dah guna cdn
    saya pun teringin gak nak guna(mana la tahu fivi nak sponsor gak),sebab akan datang banyak entri pasal teknikal berkitan komputer dan blog 😀
    wazy recently posted..FTG-Anak MelayuMy Profile

    1. Sama2 kasih 🙂
      ada gak tulis panjang berjela tapi takut org xfaham so lebih jelas klu diorang baca entry kakjie ngan lan…ehehe mana ada makcik2 sangat 🙂

    1. wah cuti2 gak ke kakjie, yan nie blk coz adik ipar bertunang, slmt bercuti gak kakjie, baru dpt reply komen, smlm bizi sgt adik ipar bertunang, on9 kt phones je…ehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge