Macarons dan Kek Red Velvet – rasa sekali pasti nak lagi

Salam semua, semalam sebelum balik terus ke Klang, kami singgah ke teratak Cikmin untuk mengambil macarons dan Cake Red Velvet, maaflah ye kak nak cepat so takleh nak ngedate lelama, lepas dari sana terus pecut balik sebab ada urusan lain. tak sempat nak minta resepi macarons hahaha *gurau*

macarons

Dalam kereta memang tak menahan air liur nie tengok macarons ngan RV tu, rasa macam nak makan jugak time tu, tapi memikirkan nak menikmatinya dengan penuh nikmat, dan taknak gelojoh makanya tunggu sampai rumah baru makan, ehehe. dah tu lambat pulak nak sampai rumah, singgah shah alam hantar adik ipar then gi singgah giant beli barang dapur, macarons dan RV yang sedap tu terperap jap dalam kereta.

macarons

Masuk dalam rumah je takde nak mandi-mandi dulu ke, terus je buka box macarons tu then hidangkan untuk anak-anak dan suami, perghhhh!!!! wa cakap sama lu, memang sedap sangat-sangat!! tak dapat nak gambarkan kesedapannya macam mana, en.hubby Yan sambil makan sambil tanya dan sambil makan jugak sambil belek macarons yang dia gigit kat tangannya..miahahhaa, dari tingkah lakunya memang dah tau sedap sangat macarons cikmin.com nie, bukan ngampu tapi terbukti, serius Yan nie jenis payah nak puji-puji, kalau sedap Yan cakap sedap, kalau tak sedap memang Yan reject terus.

macarons

Aksi terlampau budak dua orang yang tengah makan macarons, mula-mula Aiman kata taknak makan, kemudian en.hubby pujuk kata “makanlah rugi tak makan, sedap nie!!” sekali Aiman makan, amik ko tak berhenti mengunyah, miahahaa now macarons tu dah abis, memang tak tunggu masa yang lama, dah sapseiii (habis)

Redvelvet cake

Cake Red Velvet jugak dari cikmin.com, gambar atas tu snap dalam kereta, aiyooo sayang sangat-sangat coz dah comot-comot, mana taknya en.hubby bawa kereta memang layan corner so haruslah comot kek tu, but alhamdulillah  still ok keknya.

Redvelvet cake

Setelah di keluarkan dari kotak, still mengancam…agagaga terliur tak??

Redvelvet cake

Ok meh nak cerita pulak pasal Kek Red Velvet nie, kek nie memang rasa lain dari yang lain, nak cerita pun tak reti, coz dia punya sedap tu takde kat mana-mana, ada kat cikmin.com je, nak rasa kesedapannya order je ngan cikmin.com, insyaallah korang mesti suka, Kek nie boleh jadi top 3 antara kek yang paling yang suka selain Kek Tiramisu kegemaranku, dan seterusnya kek ulangtahun perkahwinku ke 5 yang lalu.

Berminat nak mencuba kedua-dua makanan sedap diatas? jangan segan-segan untuk bertandang ke cikmin.com, tanyalah nak tanya apa kat dia, jangan risau dia ada buat delivery, tapi untuk cake tu kena pick up sendirilah ye, mana boleh men pos-pos, kang abis dimakan oleh abang posmen je nanti, hahhaa…

Nota Yanmie : Sekali lagi aku merelakan lemak ini berkumpul…miahahahaa

50 thoughts on “Macarons dan Kek Red Velvet – rasa sekali pasti nak lagi

  1. Salam yan…rest kejap ni nak intai RV dan macs kat sini..alhamdulilah mecapai standard jugak ya.. :) yan kira bertuah sebab dapat merasa Macaron Vanilla Bean Nutella filling tu…delivery tak buat tu..huhuhu..2 hari akak menelan rasa 2 biji RV akak tak boleh makan..tengok je tau…fuhhh topping dalam tu memang banyak kan..mahunya berapa ratus gram lemak masuk ni.. :) Terima kasih banyak2 ye yan…sudi order dengan akak..
    cikmin recently posted..Tsumacarons!!My Profile

    1. Salam kak,

      makasih dah susah2 buat…ehehe, memang sedap sangat, aiman dah haziq suka makan, klu yan nie mkn lah jugak 2-3 ketul eh silap 5-6 ketul, hahaha pendek kata mkn banyak lah jugak, memang jenuh nk cover kalori yg dh di mkn, tu blm RV lagi…hahaha adoiiii menciknya bdn nie cpt sgt naik..kah3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge