Macarons dan Kek Red Velvet – rasa sekali pasti nak lagi

Salam semua, semalam sebelum balik terus ke Klang, kami singgah ke teratak Cikmin untuk mengambil macarons dan Cake Red Velvet, maaflah ye kak nak cepat so takleh nak ngedate lelama, lepas dari sana terus pecut balik sebab ada urusan lain. tak sempat nak minta resepi macarons hahaha *gurau*

macarons

Dalam kereta memang tak menahan air liur nie tengok macarons ngan RV tu, rasa macam nak makan jugak time tu, tapi memikirkan nak menikmatinya dengan penuh nikmat, dan taknak gelojoh makanya tunggu sampai rumah baru makan, ehehe. dah tu lambat pulak nak sampai rumah, singgah shah alam hantar adik ipar then gi singgah giant beli barang dapur, macarons dan RV yang sedap tu terperap jap dalam kereta.

macarons

Masuk dalam rumah je takde nak mandi-mandi dulu ke, terus je buka box macarons tu then hidangkan untuk anak-anak dan suami, perghhhh!!!! wa cakap sama lu, memang sedap sangat-sangat!! tak dapat nak gambarkan kesedapannya macam mana, en.hubby Yan sambil makan sambil tanya dan sambil makan jugak sambil belek macarons yang dia gigit kat tangannya..miahahhaa, dari tingkah lakunya memang dah tau sedap sangat macarons cikmin.com nie, bukan ngampu tapi terbukti, serius Yan nie jenis payah nak puji-puji, kalau sedap Yan cakap sedap, kalau tak sedap memang Yan reject terus.

macarons

Aksi terlampau budak dua orang yang tengah makan macarons, mula-mula Aiman kata taknak makan, kemudian en.hubby pujuk kata “makanlah rugi tak makan, sedap nie!!” sekali Aiman makan, amik ko tak berhenti mengunyah, miahahaa now macarons tu dah abis, memang tak tunggu masa yang lama, dah sapseiii (habis)

Redvelvet cake

Cake Red Velvet jugak dari cikmin.com, gambar atas tu snap dalam kereta, aiyooo sayang sangat-sangat coz dah comot-comot, mana taknya en.hubby bawa kereta memang layan corner so haruslah comot kek tu, but alhamdulillah  still ok keknya.

Redvelvet cake

Setelah di keluarkan dari kotak, still mengancam…agagaga terliur tak??

Redvelvet cake

Ok meh nak cerita pulak pasal Kek Red Velvet nie, kek nie memang rasa lain dari yang lain, nak cerita pun tak reti, coz dia punya sedap tu takde kat mana-mana, ada kat cikmin.com je, nak rasa kesedapannya order je ngan cikmin.com, insyaallah korang mesti suka, Kek nie boleh jadi top 3 antara kek yang paling yang suka selain Kek Tiramisu kegemaranku, dan seterusnya kek ulangtahun perkahwinku ke 5 yang lalu.

Berminat nak mencuba kedua-dua makanan sedap diatas? jangan segan-segan untuk bertandang ke cikmin.com, tanyalah nak tanya apa kat dia, jangan risau dia ada buat delivery, tapi untuk cake tu kena pick up sendirilah ye, mana boleh men pos-pos, kang abis dimakan oleh abang posmen je nanti, hahhaa…

Nota Yanmie : Sekali lagi aku merelakan lemak ini berkumpul…miahahahaa

50 Comments on Macarons dan Kek Red Velvet – rasa sekali pasti nak lagi

  1. nurra
    June 26, 2011 at 6:02 pm (3 years ago)

    Serius sedap?

    Reply
  2. mamakembar3
    February 23, 2011 at 11:06 am (4 years ago)

    perrghhh terliur tengok pics.
    macarons dah rasa. RV blum.. nak kena carik nih, merata org kata sedap… terliurrrrr
    mamakembar3 recently posted..Pleasure In Every BiteMy Profile

    Reply
  3. cikgufaezah
    February 15, 2011 at 10:31 pm (4 years ago)

    wahh, heboh sekarang cite pasal macaron nih.. :mrgreen:
    cikgufaezah recently posted..Do you ever got Chicken PoxMy Profile

    Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 7:00 am (4 years ago)

      ha’ah betul tu, sekarang nie tengah demam macarons :lol:

      Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 7:00 am (4 years ago)

      Salam Daus, memang sedap sgt! cubalah suh ma order dgn cikmin, sure berebut adik beradik nk mkn…ehehe

      Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:59 am (4 years ago)

      rasa sedap dan nikmat….hahaha takleh nak gambarkan kesedapannya.

      Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:59 am (4 years ago)

      memang sedap, blh contact cikmin, kikikiki…

      Reply
  4. wanmus
    February 15, 2011 at 7:57 am (4 years ago)

    hohoho…memang mengancam menda alah ni..ape name, macaron..tak pernah dengar pulak nama tu..apa pun nampak sangat best..

    Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:58 am (4 years ago)

      sekarang nie kat malaysia memang demam macaron, macarons tu makanan glemer orang perancis klu xsilap, hehehe.

      Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:57 am (4 years ago)

      memang sedap tau.

      Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:57 am (4 years ago)

      order dengan cikmin mesti dpt yg real…ehehe

      Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:56 am (4 years ago)

      hikhikhik ada order ke? inysaallah selamat sampai ke rumah, cikmin dh upah mat gdex tu macarons…hahaa *gurau*

      Reply
  5. halen
    February 14, 2011 at 11:09 pm (4 years ago)

    alahai.. btol2 terliur la tgk macarons dan kek red velvet ni.. :razz: x pernah try lg macarons ni tgk rupa tau dh mesti sodap. agak2 ble x delivery ke sabah hehe :mrgreen:
    halen recently posted..The Story Of My JourneyMy Profile

    Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:55 am (4 years ago)

      Memang sedap, nanti trylah order sebekas tu dr cikmin, insyaallah ada kot delivery ke sabah :)
      yanmie recently posted..Majlis pertunangan adik iparMy Profile

      Reply
    • cikmin
      February 14, 2011 at 9:29 pm (4 years ago)

      malu ahhh…itu gaya amatur je…nanti ada masa nak pi upgrade skill… :P
      cikmin recently posted..Tsumacarons!!My Profile

      Reply
  6. CikSalmie
    February 14, 2011 at 8:15 pm (4 years ago)

    ish..siyesly menitik air liur tengok kek tu..makaron tu ape? xkenal..hehehe.. :razz:
    CikSalmie recently posted..Acer Aspire 4738zMy Profile

    Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:53 am (4 years ago)

      memang sedap ciksalmie, macarons tu yg bulat2 kecik kt atas tu, yg warna warni tu, itulah dia namanya macarons :)
      yanmie recently posted..Majlis pertunangan adik iparMy Profile

      Reply
      • CikSalmie
        February 16, 2011 at 11:53 am (4 years ago)

        haha..tak pernah nengok..tak pernah try..kalo macaroni pernah ah..ekeke..jakun je bunyi.kikiki..

        Reply
  7. Ikhwan Pauzi
    February 14, 2011 at 7:40 pm (4 years ago)

    terliur sampai keyboard nih!! :lol:
    Ikhwan Pauzi recently posted..Minggu kecerdasan otakMy Profile

    Reply
  8. Zqah
    February 14, 2011 at 7:20 pm (4 years ago)

    kayo dengan lemak ! :mrgreen:

    tapi tak ape bersenam kemudian .. hehehe
    Zqah recently posted..Original TiramisuMy Profile

    Reply
  9. cikmin
    February 14, 2011 at 5:32 pm (4 years ago)

    Salam yan…rest kejap ni nak intai RV dan macs kat sini..alhamdulilah mecapai standard jugak ya.. :) yan kira bertuah sebab dapat merasa Macaron Vanilla Bean Nutella filling tu…delivery tak buat tu..huhuhu..2 hari akak menelan rasa 2 biji RV akak tak boleh makan..tengok je tau…fuhhh topping dalam tu memang banyak kan..mahunya berapa ratus gram lemak masuk ni.. :) Terima kasih banyak2 ye yan…sudi order dengan akak..
    cikmin recently posted..Tsumacarons!!My Profile

    Reply
    • yanmie
      February 16, 2011 at 6:52 am (4 years ago)

      Salam kak,

      makasih dah susah2 buat…ehehe, memang sedap sangat, aiman dah haziq suka makan, klu yan nie mkn lah jugak 2-3 ketul eh silap 5-6 ketul, hahaha pendek kata mkn banyak lah jugak, memang jenuh nk cover kalori yg dh di mkn, tu blm RV lagi…hahaha adoiiii menciknya bdn nie cpt sgt naik..kah3

      Reply
  10. lAl
    February 14, 2011 at 5:11 pm (4 years ago)

    NAK!!!!!! :roll:

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge