Blog Suspended – Review bulan january

Salam semua, semalam dalam pukul 11.55 malam blog ini dah tak dapat di akses, mujurlah tinggal 5 minit je nak bertukar bulan baru, kalau tidak memang tersadailah blog nie sebab kehabisan bandwidth, dulu upgrade ke premium hosting nie ingatkan bandwidth dah cukup, malah sangkaan merosot, mana tidaknya hotlinking berleluasa sana sini, kang ku buh gambar pencurik kat gambar tu nanti kang..takut tak?? hahaha

suspen

Ini jugak di akibatkan pengunjung blog ini semakin bertambah so sebab itulah jugak pasal bandwidth tidak dapat di atasi, sebelum ini cukup-cukup bulan je dah merah bandwidth nie, tanda amaran setiap hujung bulan mesti dapat punya yang mengatakan bandwidth nyawa-nyawa ikan. Malas nak upgrade sebab rasa macam tak mampu dah…hahaha

yanmie

Bandwidth semalam yang sempat di capture sebelum blog kehabisan bandwidth

So semalam (pukul 12mlm lebih) jugak terus SMS ke owner fivio.com, infom blog dah kena suspended, nasib baiklah time tu dia tak tidur lagi, kalau tak sampai ke pagilah blog nie tak dapat di akses, dan blog auto suspend sebab dah exceed 2GB…huhu.

Bandwidth sekarang nie 40GB tu pun rasa macam tak selamat je blog nie, risiko kehabisan bandwidth tiap2 bulan, tu yang terpaksa di hadapi sekarang, dan sebenarnya hepi jugak sebab semakin ramai yang masuk ke blog ini…ehehe, makasih yea korang semua yang pernah singgah ke sini 🙂

buffered nuffnang

Oh yea, pagi nie dapat buffered baru Disney I Am Number 4 CPUV dari nuffnang, makasih nuffnang (sempat lagi interprem) hahaa, nasib baiklah blog boleh diakses, kalau tak sayang je buff yang ada nie dah ler ads tu memanjang je menggedik :), oh yea 2-3 hari lepas duit nuff dah cashout, harap-harap bulan nie boleh cashout lagi duit nuffnang 🙂

traffic source

Ok dah alang-alang post pasal blog, meh nak terima kasih jugak kat kawan-kawan kat bawah nie kerana menyumbang trafik ke blog ini, untuk SuaraPeople dan Yiedpozi nanti berikan banner ye untuk akak letak di bahagian sidebar sebagai tanda menghargainya 🙂

top content

Top 10 Top Content bulan lepas, Keywords Edit Gambar memang top keywords blog ini dari dulu lagi sehingga kini 🙂

ga

Trafik bulan January, malas nak cakap banyak sebab Bounce Rate naik banyak 😛

.

Nota Yanmie : Ok chow nak edit themes 😛

You may also like

66 Comments

    1. yes betul tu, tp ada gak fktor lain, org buat hotlinking terlalu ramai blh menyebabkan kehabisan bandwidth, tp mcm kt blog nie trafik yg menyebabkan bandwidth tu exceed 🙂

    1. bandwidth exceed mmg bahaya, lagi2 klu tengah bulan, mmg naya org xleh masuk selagi x tmbh bandwidth, pasal hotlinking tu betullah tu apa yang eiela katakan tu 😀

    1. Salam kun, akak nie bukan apa, tak suka hostkan gmbr tmpt lain, lebih suka hostkan tmpt sdiri sbb xnk blog lmbt load dan kalau host kt tmpt luar risiko gmbr tu blh limit exeed (mcm photobucket) ataupun didelete oleh pihak hosting free tu 😆

    1. Makasih Anip, tulah memang selalu pun macam tu, cuma kali nie tercepat sikit abisnya 🙄

      tp syukur now dh upgrade lagi 10GB, sponser dari pihak hosting 😆

  1. tahniahla trafik makin bertambah..nk bg suggestion bleh x?nnt bleh x kakyan wt satu entri mengenai kisah yanmieonline masa awal2 kemunculannya…nak tau ape yang akak buat utk promote blog, trafik awal2 tu cmne dan sbgainya lg…

    1. Makasih, alamak segan pulak… 😆 kena refer entry akak balik…ehehe, takpun klu rajin blh refer entry lepas2 akak kt sitemap yg ada kt tab navigation kt atas tu 😀

    1. Salam, wah yeker? oklah tu, takpe blh belajar xde masalah, semua orang pun bermula dari zero 😀

      Bandwidth tu hanya untuk hosting, kalau beli domain je masih blh guna flatform blogspot untuk blogging, tp akak cadangkan cuba benda baru yg lagi mencabar, beli domain dan hosting sekali, alang trafik dan seo semua jd mcm mula, tp ianya hanya untuk sementara aje 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge