Pesawat AirAsia Terbabas ketika mendarat di Lapangan Terbang Kuching

Salam semua, semalam sebuah pesawat milik syarikat penerbangan tambang murah AirAsia terbabas ke tepi landasan ketika mendarat dalam keadaan hujan lebat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching (KIA) malam semalam. takutnya lah kan, nasib baiklah dah mendarat, kalau masih dalam penerbangan tu macam mana?

airasia

Sumber dari share pic Twitter @mx510

Tulah salah satu kejadiaan yang paling Yan takutkan bila berada dalam kapal terbang, tiap kali menaikinya mesti perasaan takut tu tetap ada, yelah kat mana-mana pun ada bahayanya kan, tapi rasanya dah lama jugak tak naik kapal terbang Air Asia nie, selalunya naik MAS aje, yelah kat mana-mana pun ada bahayanya, kita tawakkal aje, minta di jauhkan dari kita semua, amin!Β tapi tulah kan kalau benda dah nak jadi.

airasia

nasib baiklah di landasan je…

airasia

Menurut Bernama, empat orang dari pesawat AK5218 yang tiba dari Kuala Lumpur itu digegaskan ke Hospital Umum Sarawak, dipercayai mengalami cedera ringan.Β Kejadian tersebut dipercayai berlaku kira-kira pukul 10.20 malam dan jumlah mereka yang berada dalam pesawat itu belum dapat disahkan. Sama-sama kita nantikan berita penuhnya nanti sama ada di TV3 ataupun di Bernama.

berita bernama

Nak baca berita klik SINI

Nota Yanmie : Tiket Flight belum tempah lagi πŸ˜›

Written by

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

59 comments / Add your comment below

  1. mcm mne ni..tawakal je laa..adoii..da xleh tdo mlm ni..asyk trfkr je..hjong bln ni da nk terbng..ni..hi..mnx2 cuace baek time 2..amiin.. πŸ˜•

  2. nasib baik aku dah habis belajar kat unimas. selalu naik airasia dari tahun 2005 dari JB ke Kuching.
    Accident kat airport kuching tu kira tahap serius. Untunglah sape yang jadi passenger masa tu boleh claim passenger insurance coverage dari airasia.
    RozaniGhani recently posted..Domain Hosting PERCUMA dari PenantiComMy Profile

  3. Sebenarnya mengunakan perkhidmatan kapal terbang yang paling rendah risiko kalau berbanding memandu kenderaan.

    Lihat sahaja statistik kemalangan kereta pada musim perayaan dan kemalangan kapal terbang.

    Saya pernah mengalami beberapa kali semasa bertugas Sarawak menggunakan kapal terbang Twin Otter gagal mendarat πŸ™‚

    Asam garam anak perantaun
    akubiomed recently posted..Penama untuk blogMy Profile

    1. @JMR, oh yeker, dh lama x naik air asia, dah nk 5 tahun kot tak naik airasia, biasa klu naik flight naik MAS je skrg nie sbb selesa sikit dgn anak-anak nie, but klu naik ber2 tu ok je naik airasia πŸ™‚

Leave a Reply

CommentLuv badge