Genap setahun wordpress self hosted – Review yanmieonline tahun 2010

Salam semua, syukur alhamdulillah hari nie 5hb genap setahun blog ini berflatformkan wordpress self hosted, dan syukur jugak usia blog ini dah nak mencecah 5 tahun, sekejap aje masa berlalu, blogging since aiman masih baby sehinggalah kini aiman dah masuk ke tadika πŸ™‚

i-love-blogging

img : tutorialnewbie.com

terlalu banyak kenangan indah, manis dan pahit di palitkan pada blog ini, terima kasih semua yang sudi membaca blog ini, tanpa korang semua apalah adanya blog ini, terima kasih jugak pada suami aka en.hubby yang sangat memahami minat dan menyokong Yan dalam dunia blogging ini, terima kasih sayang untuk semua ini kerana beliaulah yang bertanggungjawab untuk menaja dan renew domain serta hosting blog ini. hanya 1 perjanjian kami dalam Yan berblogging ini, asal rumahtangga terurus dan nama yang di bawa *yanmie* di jaga dengan baik.

wordpress

img : zdnet.com

Untuk entry pertama Yan iaitu Secara rasminya berpindah ke WordPress merupakan entry pertama di flatform wordpress, terima kasih pada kawan-kawan yang sudi memberi tunjuk ajar, terutamanya pada Sifu iaitu Kulanz yang banyak membantu Yan dalam flatform wordpress ini secara teknikal sejak Yan berpindah ke wordpress sehinggalah sekarang, terima kasih lan, tanpamu blog ini tidak kelihatan cun seperti sekarang :), aku hargai sangat-sangat πŸ™‚

Untuk Hosting pulak, hujung bulan 1 ini genap 1 tahun bersama dengan fivio hosting, alhamdulillah sangat berpuas hati dengan perkhidmatan dari pihak hosting tersebut, dalam setahun ini rasanya blog down pun baru 2-3 kali macam tu, itupun tidak mengambil masa yang lama, cuma hanya beberapa minit sahaja, dan alhamdulillah blog ini jugak dah punΒ Upgrade ke Premium Hosting – Litespeed Flatform di Fivio dan terima kasih pada En.Fadhlullah kerana memberikan diskaun istimewa kepada blog ini, kalau tidak rege sebenarnya tak silap rm300 tapi Yan cuma perlu bayar ****** ahaaahahaa mana boleh bagi tau :), oh yea yang paling best dengan Litespeed flatform ini blog nak loading sangat pantas okeh! tak caya F5 sekarang dan perhatikan header blog ini adalah flash header, kalau ikutkan memang slow nak load, tapi dengan Premium Hosting – Litespeed Flatform di fivio ianya sangat lajuuuu dowh!! *promo baik punya!*

review

img : zwcadclub.com

Ok now nak cerita pasal perkembangan aka review blog ini selama setahun berada di flatform wordpress ye, sebenarnya tidak ada yang lebih istimewanya pun blog nie, sama je dengan blog-blog yang lain, tapi Yan nak simpulkan jugak di sini sebagai kenangan untuk blog ini Β dan sebagai pembakar semangat Yan untuk berblogging πŸ™‚

review 2010

Ok gambar atas tu menunjukkan perkembangan blog ini selama 1 tahun bagi tahun 2010. gambar atas menunjukkan bilangan visit ke blog ini adalah sebanyak 0.3 Juta, untuk Unic User jugak adalah sebanyak 0.3 Juta, dan Β Pageviews sebanyak 0.8 Juta

review 2010

Blog ini mempunyai 80.24% trafik dari search engine, 11.13% adalah dari refering site dan manakala 8.38% melalui direct traffic, so now korang tau darimana datangnya pembaca blog ini dan semestinya adalah dari search engine, kuasa SEO tu penting…ekekee πŸ™‚

review 2010

Top 10 traffic source, wah ada seorang rakan blogger berada di top traffic source iaitu Eyriqazz, terima kasih besan dah menyumbang trafik sebanyak 1,604 ke blog ini, bukan sikit okeh! banyak jugak tu dah sampai ribu :P, nanti kakyan belanja coki-coki nak tak?? ehehe

top content

yeah atas tu adalah top 10 content untuk blog ini

top 10 search engine

Top 10 Search Engine

top 10 keywords

Top 10 keywords

top 10 mobile device

Top 10 mobile device, ada jugak yang view blog nie dr phone…uwaaa sob..sob…terharu..kah3 :))

1 juta impression

1 Juta Impression selama 36 hari sahaja untuk search engine impression. Date nak setting untuk setahun tak boleh, so dapat track setakat 27/11/2010 – 01/01/2011 iaitu selama 36 hari. satu kebanggaan bagi Yan, macam mimpi pulak dapat sampai 1 juta impression di Β search engine cuma dalam tempoh 36 hari je πŸ˜›

dashboard

Setakat ini jumlah total post, komen dan lain-lain πŸ™‚

Income

innity

Income Innity sebelum setia dengan nuffnang, now tak pasang innity di blog ini tapi pasang di blog ke 2 yan, terjah SINI.

income nuffnang

Income nuffnang yang belum di cashoutkan lagi, sebelum nie dah pernah cashout 2-3 kali.

iklan

Iklan berbayar di sidebar, alhamdulillah tak pernah kosong ruangan tersebut :P, pernah jugak buat entry advetorial, klik SINI, but now sementara tak amik lagi untuk review.

htc desire Z

Alhamdulillah terpilihn untuk jadi reviewers maxis10, kenangan 2010 yang tak akan di lupakan bila diri rasa amat bertuah sekali πŸ™‚

Oklah setakat itu saje, banyak lagi nak cerita tapi simpan jelah dulu…ehehe buat modal entry lain pulak πŸ™‚

.

Nota Yanmie : Alhamdulillah rezeki datang dan terus datang

.

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

84 Comments

  1. wah memang dah maju kak yan sekarang.. 5 tahun bukan baru dalam dunia blog.. tentu dah masak dengan asam garam ni.. apa pon tahniah kak yan sebab berjaya dalam dunia blogging walaupun hanya sebagai surirumah sahaja.. memang tabik lah.. saya yang ada background IT pon masih teraba2 lagi.. mungkin setahun 2 nak cuba juga pakai hosting sendiri.. doa2lah ye..bersemangat ni.. hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge