Akhirnya Komen Themes Blog yanmieonline.com berjaya di hack

Salam semua, yeay dengan rasa suka hati dan riangnya themes blog ini telahpun berjaya di hack, kalau korang perasan ruangan komen blog ini sebelum ini kelihatan tidak nested dan wp-thread comment pun themes nie tak support sebab themes ini memang dah tersedia comment form sendiri.

commentluv

commentluv apatah lagi memang kempunan ler nak masukkan, memang tak boleh, dan begitu jugak dengan plugin Growmap anti spambot memang tak support jugak, tak boleh masuk ke dalam themes nie, sedih betul!

anak kulanz

letak gambar anak kulanz je, bahaya buh gmbr dia kang ada yang ngorat…ehehe πŸ™‚

nasib baiklah ada seorang kawan, aka sifu Yan jugak iaitu Kulanz, beliaulah yang berjaya menghack themes ini!! tahniah lan, tak sangka sangat-sangat themes nie boleh di hack oleh mu, sebab sebelum nie ada jugak kawan-kawan yang lain volunteer buatkan tapi tak berjaya. Tupun lan buat lama jugak, tapi takdelah amik masa berhari-hari…cuma berjam-jam je…eh berjam-jam pun lama jugak tu kan πŸ˜›

Kalau korang nak tahu sebelum nie sangat seksa nak membalas komen, sebabnya Yan kena balas dari dashbord, kalau balas dari blog memang komen reply dari Yan nampak serabut, tak tahu komen tu reply untuk siapa…hahhaa, so harus balas dari dashboard, kalau time tu komen ada banyak dan dah keterbelakang *eh faham tak maksud ayat tu*, jenuh jugak nak search balik komen tu.

Dan syukur alhamdulillah akhirnya themes nie berjaya di hack oleh lan dan seterusnya dapat menggunakan commentluv, wp-thread comment dan jugak plugin Growmap Anti Spam.

Lepas nie insyaallah makin rancak Yan balas komen korang sebab dah mudah sangat boleh reply dengan nyaman πŸ™‚

Thanks sangat-sangat pada sifu Yan iaitu Kulanz, jasamu di kenang…banyak sangat dah lan tolong Yan dalam flatform wordpress nie, dan banyak jugak benda yang Yan pelajari dari nya, terima kasih kerana tidak lokek berkongsi ilmu dan membantu Yan dalamΒ  flatform wordpress nie.

Jom ramai-ramai serbu blog Kulanz….

Nota Yanmie : Alhamdulillah punya kawan-kawan yang baik hati πŸ™‚

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

141 thoughts on “Akhirnya Komen Themes Blog yanmieonline.com berjaya di hack

  1. apakah masalahnya ini ye sebab tadi mula2 ok.
    tapi bila nak komen je dia cakap ” too many accesses for this IP. Please eait a minute”
    kenapa jadi macma ni pula commentluv saya?

  2. saya ada problem ngan commentluv ni. saya punya last blog post tak dapat detect la.

    bila klik kat commentluv tu akan keluar ‘no last blog posts to return’
    bila publish mmg tak ada apa yang keluar.
    sedihh..

    de sesiapa lehg tolong ke?
    sorry tumpang tanya kat sini sebab macam kena dgn topik je.

  3. oh yer, ada beberapa isu lagi yg yan bleh cuba repair dlm theme nie, antaranya:-

    1. tgk kat atas bila baca entry dia senaraikan category slps Home dan sebelum Tajuk entry, jd kat situ Tajuk entry jd kontot.

    2. Tajuk entry dalam mode bacaan entry tidak bleh klik utk refresh entry tu, biasanya ejam kluar dulu ke home kemudian klik balik semua tajuk entry.

    rasanya tujer kot, kalau ada yg lain ejam bgtau lagi.
    ejam recently posted..Tahniah buat adik-adikkuMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge