Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara

Salam semua, korang tengok tak iklan kat TV yang ‘YES’ tu, mula-mula tengok blur jugak, apa yang di YES kan..ehehe, rupanya Yes adalah sebuah rangkaian jenama komunikasi terbaru yang kini menawarkan internet mudah alih 4G terpantas dengan panggilan suara, sangat menarik bukan?

yes

memang menarik hanya dengan 9 sen korang boleh membuat panggilan selama seminit kesemua jenis rangkaian, wohooo sangat murah ok! 1 sms 9 sen atau 9 sen untuk 3MB Data, kalau yang suka upload gambar tu memang sesuai sangatlah amik plan nie.

yes

Yes jugak memberi nilai lebih berbaloi, malah ketika bercuti ke luar negara pun. Yang korang cuma perlukan adalah sambungan Internet, dan dengan hanya membuat panggilan ke semua nombor Malaysia sama dengan kos panggilan tempatan. ini bererti panggilan tersebut akan dikenakan bayaran seperti panggilan tempatan murah bukan?? berbaloi rasanya kalau travel bawa Yes nie :) untuk keterangan lanjut klik YES :)

Nota Yanmie : Say Yes!..tak yah potong-potong dah, tapi ku masih setia dengan streamyx lagi :)

68 Comments on Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara

    • ahmad
      June 19, 2011 at 1:35 pm (3 years ago)

      saya guna yes 4G ok jerk… sesuai utk org yg jarang online dan nak pantas bila online macam saya ni. kalo yg jns 24jam ngadap internet baek ambik Unifi.

      Reply
  1. Ikhwan Pauzi
    December 31, 2010 at 2:24 pm (4 years ago)

    ikhwan masih tak faham. yes ni 4g kan? ada ke hp 4g kat malaysia lagi?
    Ikhwan Pauzi recently posted..The Season Of The Witch Is HereMy Profile

    Reply
  2. ejam
    November 25, 2010 at 8:51 pm (4 years ago)

    comel sgt2 model yes tu…geram nyer…meh cubit skit pipi tu…

    Reply
    • yanmie
      November 26, 2010 at 8:51 am (4 years ago)

      makasih tgk ler mak pak dia comel kan…hehehe

      Reply
  3. SuaraPeople
    November 25, 2010 at 6:56 pm (4 years ago)

    ingat kan yes ni ala2 streamyx gtu..rupa2nya ala2 sejenis broadband

    Reply
  4. RedBoys
    November 25, 2010 at 10:50 am (4 years ago)

    first time tgk pon blur gak. last2 ada gak faham sikit2. hurm. yes.

    Reply
  5. wazy
    November 24, 2010 at 2:51 pm (4 years ago)

    ermm masih lagi setia dengan streamyx
    ekeke tatau la lepas ni curang lak guna YES

    Reply
    • yanmie
      November 24, 2010 at 2:52 pm (4 years ago)

      samalah dgn akak jugak, tp hilalazmi tu kata ok je yes tu

      Reply
  6. SuaraPeople
    November 24, 2010 at 1:10 pm (4 years ago)

    yanmie :
    mahal ke 30?? ehehee

    bagi student mcm ayie..mahal..hahhaa tp ayie pakai celcom 98 sbulan, streamyx yang 100mbps..tu je.

    Reply
  7. SuaraPeople
    November 24, 2010 at 1:09 pm (4 years ago)

    lAl :
    Ada gak rivew sket2 akak… ahaa.. dah 3 post la..just overview ja..ahaha.. nnti la wat detail sket.. :P
    @yanmie
    misterlAl
    lAl

    owhh nk terjah sama

    Reply
  8. lAl
    November 24, 2010 at 9:56 am (4 years ago)

    kat hilalazmi.com akak.. ada dah lepas beberapa entry dah..ahaha..nnti akak nengok la k…:D
    @yanmie
    misterlAl
    lAl

    Reply
    • yanmie
      November 24, 2010 at 10:03 am (4 years ago)

      hahaa ok2..nnti akak selak :)

      Reply
  9. lAl
    November 24, 2010 at 9:32 am (4 years ago)

    Ada gak rivew sket2 akak… ahaa.. dah 3 post la..just overview ja..ahaha.. nnti la wat detail sket.. :P

    @yanmie
    misterlAl
    lAl

    Reply
    • yanmie
      November 24, 2010 at 9:36 am (4 years ago)

      oh yeker….alahai nnti nk pi terjah, kt blog yg mana satu??

      Reply
  10. lAl
    November 24, 2010 at 9:23 am (4 years ago)

    Aha!! saya dah amek masa hari pelancaran lagi dah..ahaha..akak nak try??
    @yanmie

    misterlAl
    lAl

    Reply
    • yanmie
      November 24, 2010 at 9:25 am (4 years ago)

      oh yeker…wah lajuuu jeee yea…nnti reviewlah k..nk gak tau :)

      Reply
  11. SuaraPeople
    November 24, 2010 at 2:08 am (4 years ago)

    yanmie :
    klu camtu kg kyan lg best dpt 3G…ehehe even duk kampung2 sikit…kikikki :)

    hahahah lucky

    Reply
  12. SuaraPeople
    November 24, 2010 at 2:06 am (4 years ago)

    kaze :
    wow pantas dan murah lagi tu..

    ckp je pantas..blum try blum taw

    Reply
  13. SuaraPeople
    November 24, 2010 at 2:02 am (4 years ago)

    akubiomed :
    @SuaraPeople
    RM30 kira antara termurah cuma tak pasti berapa speed dan cap data.

    owhh..tp mesti susah dpt line..baru kan..nnt jd mcm p1..ades

    Reply
  14. kaze
    November 23, 2010 at 11:38 pm (4 years ago)

    wow pantas dan murah lagi tu..

    Reply
  15. akubiomed
    November 23, 2010 at 10:34 pm (4 years ago)

    @SuaraPeople
    RM30 kira antara termurah cuma tak pasti berapa speed dan cap data.

    Reply
  16. SuaraPeople
    November 23, 2010 at 9:40 pm (4 years ago)

    mahal lorhhh rm30 sbulan..ades

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:43 pm (4 years ago)

      mahal ke 30?? ehehee

      Reply
  17. SuaraPeople
    November 23, 2010 at 9:39 pm (4 years ago)

    kulanz :
    menarik juga ni.. tapi aku rasa kempunanlah merasa 4G ni dlm masa terdekat..
    kampung aku 3G pun payah nak dapat.. :D

    hahaha sama lah kita..kadang2 2g je..ades…

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:43 pm (4 years ago)

      klu camtu kg kyan lg best dpt 3G…ehehe even duk kampung2 sikit…kikikki :)

      Reply
  18. kulanz
    November 23, 2010 at 9:28 pm (4 years ago)

    menarik juga ni.. tapi aku rasa kempunanlah merasa 4G ni dlm masa terdekat..
    kampung aku 3G pun payah nak dapat.. :D

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:42 pm (4 years ago)

      hahahaa adoiii tulah lan, 3G nda dapat lagikan pulak 4G kan :))

      Reply
  19. edy
    November 23, 2010 at 9:22 pm (4 years ago)

    tp hanya dia lembah klang jekkan tok permulaan

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:42 pm (4 years ago)

      yep xsemua tmpt..biasalah benda baru lagi :)

      Reply
  20. che armster
    November 23, 2010 at 4:36 pm (4 years ago)

    suka gila tgk iklan dia especially iklan budak gigi rongak tu

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:44 pm (4 years ago)

      hahhaa ye iklan org tua yg pompuan tu pun best gak…dia nmpk blur sikit..hahhaa

      Reply
  21. cikmin
    November 23, 2010 at 3:35 pm (4 years ago)

    blurrr lagi ni..cajnya memang murah giler..semua rangkaian pulak tu..

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:44 pm (4 years ago)

      ha’ah kak mmg murah tp xsemua tmpt ada kot..maklumlah benda baru :)

      Reply
  22. ahm
    November 23, 2010 at 3:00 pm (4 years ago)

    yes.. tengok dekat paper juga masih blur pasal yes ni kak yan.. tengah nak memahaminya.. lepas ni syarikat lain kena turunkan harga lah.. yang untung kita semua..heheehe

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:45 pm (4 years ago)

      samalah jugak…tp bila masuk sitenye baru faham sikit…
      baguslah ada yg termurah dan terpantas mcm nie, mesti lg sengit persaingan nie :)

      Reply
  23. Farahwahida
    November 23, 2010 at 2:33 pm (4 years ago)

    @yanmie

    time takde penyakit memang kite pilih stemik kan kak yan..lepas tu kalau stemik tu mula berpenyakit,mula cakap “nyesal aku tak pakai YES”
    hehehehe

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:46 pm (4 years ago)

      hahhaa yes jawapan yg stended :) ehehee

      Reply
  24. razis
    November 23, 2010 at 2:32 pm (4 years ago)

    tak faham sepenuhnya lagi perkhidmatan YES nie. complicated sgt nak difahamkan…

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:46 pm (4 years ago)

      ehehe takpe take ur time :P

      Reply
  25. hazwan
    November 23, 2010 at 2:31 pm (4 years ago)

    streamyx pun kadang-kadang ade problem jugak
    tp selalunya ok la

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:47 pm (4 years ago)

      ha’ah beetul tu..time ok sangatlah ok, time xok memang sengal sungguh :P

      Reply
  26. lAl
    November 23, 2010 at 2:27 pm (4 years ago)

    kalo mcm akak, bleh layan guna Streamyx.. kalo hidup nomad mcm sy kena pakai YES..ahaha.. baru la malatop!!aha

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:47 pm (4 years ago)

      hahhaaa so apa lagi langgan ler YES :)

      Reply
  27. elynn
    November 23, 2010 at 2:25 pm (4 years ago)

    sempoi ler yan ni…

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:47 pm (4 years ago)

      empoi ke? apa yang sempoinye…ehehe

      Reply
  28. ProfHariz
    November 23, 2010 at 2:13 pm (4 years ago)

    Yes! I Love Streamyx.. hehhee

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:47 pm (4 years ago)

      Me 2 :)

      Reply
  29. SuaraPeople
    November 23, 2010 at 1:39 pm (4 years ago)

    yanmie :
    ye betul tu..akak pun blur jugak mula2 tu, sib baik kt paper tu ada bitau detail then buka sitenye…ehehe
    so far strimix oklah klu penyakitnye xdtg…ehehe :P

    alaa xdpt layan streamyx..suck bdk sini curi kabel telekom..arghhhhhhhh

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:48 pm (4 years ago)

      hahaha tang tu mmg betul2 sakit hati…gggrrr!! penah dulu 2 mggu xdpt strimix, tension giler..sib baik ler ada broadband..huhuhu

      Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:48 pm (4 years ago)

      yep betul tu…tp blm ada rasa nk tukar :P

      Reply
  30. SuaraPeople
    November 23, 2010 at 1:38 pm (4 years ago)

    dah booking number :)

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:49 pm (4 years ago)

      booking no? booking ID ke?

      Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:49 pm (4 years ago)

      ha’ah betul tu, mula2 tgk x bape nk fhm…apa yg di yes kan..ehehee

      Reply
  31. fezal
    November 23, 2010 at 1:13 pm (4 years ago)

    tu la :)

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 9:50 pm (4 years ago)

      apa yang tu la…ehehee

      Reply
  32. Farahwahida
    November 23, 2010 at 1:04 pm (4 years ago)

    mula2 tengok iklan mmg blur je kan..tp sy sampai skang tak faham2 ape maksud iklan tuh..hehehe

    stemik tetap nom 1!!!

    Reply
    • yanmie
      November 23, 2010 at 1:14 pm (4 years ago)

      ye betul tu..akak pun blur jugak mula2 tu, sib baik kt paper tu ada bitau detail then buka sitenye…ehehe

      so far strimix oklah klu penyakitnye xdtg…ehehe :P

      Reply
  33. Denaihati
    November 23, 2010 at 4:19 am (4 years ago)

    RT @yanmie: Blog Updated : Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara | yanmieonline.com http://bit.ly/gFQMLq

    Reply
  34. yanmie
    November 23, 2010 at 4:12 am (4 years ago)

    Blog Updated : Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara | yanmieonline.com http://bit.ly/gFQMLq

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Denaihati, yanmie. yanmie said: Blog Updated : Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara | yanmieonline.com http://bit.ly/gFQMLq [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge