Salam semua, korang tengok tak iklan kat TV yang ‘YES’ tu, mula-mula tengok blur jugak, apa yang di YES kan..ehehe, rupanya Yes adalah sebuah rangkaian jenama komunikasi terbaru yang kini menawarkan internet mudah alih 4G terpantas dengan panggilan suara, sangat menarik bukan?

yes

memang menarik hanya dengan 9 sen korang boleh membuat panggilan selama seminit kesemua jenis rangkaian, wohooo sangat murah ok! 1 sms 9 sen atau 9 sen untuk 3MB Data, kalau yang suka upload gambar tu memang sesuai sangatlah amik plan nie.

yes

Yes jugak memberi nilai lebih berbaloi, malah ketika bercuti ke luar negara pun. Yang korang cuma perlukan adalah sambungan Internet, dan dengan hanya membuat panggilan ke semua nombor Malaysia sama dengan kos panggilan tempatan. ini bererti panggilan tersebut akan dikenakan bayaran seperti panggilan tempatan murah bukan?? berbaloi rasanya kalau travel bawa Yes nie :) untuk keterangan lanjut klik YES :)

Nota Yanmie : Say Yes!..tak yah potong-potong dah, tapi ku masih setia dengan streamyx lagi :)

68 Thoughts on “Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara

  1. HA… sapa yang dah guna YES ni.. boley kongsi tak..
    cik puan mazlan recently posted..MUET Made EasyMy Profile

    • ahmad on June 19, 2011 at 1:35 pm said:

      saya guna yes 4G ok jerk… sesuai utk org yg jarang online dan nak pantas bila online macam saya ni. kalo yg jns 24jam ngadap internet baek ambik Unifi.

  2. Ikhwan Pauzi on December 31, 2010 at 2:24 pm said:

    model yes ini sangat comel!!!
    Ikhwan Pauzi recently posted..The Season Of The Witch Is HereMy Profile

  3. Ikhwan Pauzi on December 31, 2010 at 2:24 pm said:

    ikhwan masih tak faham. yes ni 4g kan? ada ke hp 4g kat malaysia lagi?
    Ikhwan Pauzi recently posted..The Season Of The Witch Is HereMy Profile

  4. comel sgt2 model yes tu…geram nyer…meh cubit skit pipi tu…

  5. ingat kan yes ni ala2 streamyx gtu..rupa2nya ala2 sejenis broadband

  6. first time tgk pon blur gak. last2 ada gak faham sikit2. hurm. yes.

  7. ermm masih lagi setia dengan streamyx
    ekeke tatau la lepas ni curang lak guna YES

  8. yanmie :
    mahal ke 30?? ehehee

    bagi student mcm ayie..mahal..hahhaa tp ayie pakai celcom 98 sbulan, streamyx yang 100mbps..tu je.

  9. lAl :
    Ada gak rivew sket2 akak… ahaa.. dah 3 post la..just overview ja..ahaha.. nnti la wat detail sket.. :P
    @yanmie
    misterlAl
    lAl

    owhh nk terjah sama

  10. kat hilalazmi.com akak.. ada dah lepas beberapa entry dah..ahaha..nnti akak nengok la k…:D
    @yanmie
    misterlAl
    lAl

  11. Ada gak rivew sket2 akak… ahaa.. dah 3 post la..just overview ja..ahaha.. nnti la wat detail sket.. :P

    @yanmie
    misterlAl
    lAl

  12. Aha!! saya dah amek masa hari pelancaran lagi dah..ahaha..akak nak try??
    @yanmie

    misterlAl
    lAl

  13. yanmie :
    klu camtu kg kyan lg best dpt 3G…ehehe even duk kampung2 sikit…kikikki :)

    hahahah lucky

  14. kaze :
    wow pantas dan murah lagi tu..

    ckp je pantas..blum try blum taw

  15. akubiomed :
    @SuaraPeople
    RM30 kira antara termurah cuma tak pasti berapa speed dan cap data.

    owhh..tp mesti susah dpt line..baru kan..nnt jd mcm p1..ades

  16. wow pantas dan murah lagi tu..

  17. @SuaraPeople
    RM30 kira antara termurah cuma tak pasti berapa speed dan cap data.

  18. mahal lorhhh rm30 sbulan..ades

  19. kulanz :
    menarik juga ni.. tapi aku rasa kempunanlah merasa 4G ni dlm masa terdekat..
    kampung aku 3G pun payah nak dapat.. :D

    hahaha sama lah kita..kadang2 2g je..ades…

  20. menarik juga ni.. tapi aku rasa kempunanlah merasa 4G ni dlm masa terdekat..
    kampung aku 3G pun payah nak dapat.. :D

  21. tp hanya dia lembah klang jekkan tok permulaan

  22. suka gila tgk iklan dia especially iklan budak gigi rongak tu

  23. blurrr lagi ni..cajnya memang murah giler..semua rangkaian pulak tu..

  24. yes.. tengok dekat paper juga masih blur pasal yes ni kak yan.. tengah nak memahaminya.. lepas ni syarikat lain kena turunkan harga lah.. yang untung kita semua..heheehe

  25. @yanmie

    time takde penyakit memang kite pilih stemik kan kak yan..lepas tu kalau stemik tu mula berpenyakit,mula cakap “nyesal aku tak pakai YES”
    hehehehe

  26. tak faham sepenuhnya lagi perkhidmatan YES nie. complicated sgt nak difahamkan…

  27. streamyx pun kadang-kadang ade problem jugak
    tp selalunya ok la

  28. kalo mcm akak, bleh layan guna Streamyx.. kalo hidup nomad mcm sy kena pakai YES..ahaha.. baru la malatop!!aha

  29. sempoi ler yan ni…

  30. RT @yanmie: Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara http://selangorbloggers.com/read/6566

  31. Yes! I Love Streamyx.. hehhee

  32. yanmie :
    ye betul tu..akak pun blur jugak mula2 tu, sib baik kt paper tu ada bitau detail then buka sitenye…ehehe
    so far strimix oklah klu penyakitnye xdtg…ehehe :P

    alaa xdpt layan streamyx..suck bdk sini curi kabel telekom..arghhhhhhhh

  33. dah booking number :)

  34. ade nmpk jugak iklan ni kat tv, paper, nmpk mcm best je ni

    Terkini : Wanita Paling Rendah Di Dunia

  35. mula2 tengok iklan mmg blur je kan..tp sy sampai skang tak faham2 ape maksud iklan tuh..hehehe

    stemik tetap nom 1!!!

    • ye betul tu..akak pun blur jugak mula2 tu, sib baik kt paper tu ada bitau detail then buka sitenye…ehehe

      so far strimix oklah klu penyakitnye xdtg…ehehe :P

  36. Pingback: Tweets that mention Yes - Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara | yanmieonline.com -- Topsy.com

  37. Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara http://bit.ly/iji5yW (via @yanmie)

  38. Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara http://selangorbloggers.com/read/6566

  39. RT @yanmie: Blog Updated : Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara | yanmieonline.com http://bit.ly/gFQMLq

  40. Blog Updated : Yes – Rangkaian Internet 4G Terpantas Dengan Panggilan Suara | yanmieonline.com http://bit.ly/gFQMLq

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation