Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap!

Salam semua, amacam korang dan cuba ke teka berapa total bil dalam mini contest RM50.00 untuk di kongsi? kalau belum masih ada peluang lagi untuk meneka, mini contest tu tamat pukul 2 petang nie tau! cepat jangan sampai melepas…ehehe, oklah nie nak cerita pasal makan lagi, tak abis-abis bab makan mana tak gemuknya…hahaha

malay village johor bahru

Baru nie masa cuti-cuti ke JB kami singgah makan malam di Restoran Malay Village Johor Bahru, pertama kali juga makan kat restoran nie, ikutkan nak je ajak en.hubby makan kat singgah selalu tapi tengok restoran malay village nie boleh tahan jugak, so apa lagi harus try makan kat situ pulak, kalau singgah selalu tu dh biasa sangat time study dulu makan kat situ *cisss tu 9 tahun dulu ye*

malay village johor bahru

Yang menariknya kat Malay Village nie siap ada orang main angklung, tak silap restoran nie pernah keluar TV kot dalam segmen jalan-jalan cari makan TV3

malay village johor bahru

Konsep restoran nie memang unic, siap ada ruang untuk makan bersila, ruang hiasannya pun sangat mengujakan :)

malay village johor bahru

Haziq menanti makanan, tapi makan telur dadar je…aiyooo anak ibu nie apasallah tak kuat makan??

malay village johor bahru

tengoklah Aiman, kesian tengok dia tertido…huhu penat bermain di Danga Bay, kejut makan tak nak..huhu

malay village johor bahru

Pertama kali makan ikan siakap masak asam pedas, marbelesss! selalunya order ikan siakap 3 rasa :)

malay village johor bahru

Tomyam campur, Ya Rabbi…sungguh marbeles!! lain dari yang lain, tapi pelik banyak sayur kobis kat dalamnye..ehehe

malay village johor bahru

Baby Kailan Ikan masin, biasa-biasa je rasanya…heeee :P

malay village johor bahru

Telur dadar, rasanya macam telur…hahaha ada kacang panjang dalamnye :)

Ha itu je menu kami malam tu, jenuh nak perabis sebabnya Aiman tido, haziq makan telur je, so kami laki bini je perabis, sekali dengan air-air diorang, balik hotel memang kembung perut…hahaha tapi hepi sangat :)

Nota Yanmie : Terima kasih buat en.hubby kerana menceriakan hari-hari kami :)

71 thoughts on “Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap!

  1. saya memang plan nak pegi malay village nih tapi selalu tak kesampaian sebab bila lalu sana, anak2 nak makan ikan bakar tip top kat medan makan. tak pe nanti one day saya pegi sini sebab memang ramai dah review kata sedap kat sini. kalu senang2 tu jenguk2 la ye blog makan saya yang baru buat 2 bulan lepas tentang makan jerr hehehe http://www.blogmakanbest.blogspot.com dan kalu bolih register la sebagai follower ye sebab maklum la blog baru nih sunyi jeeee TQTQTQ

  2. Pingback: faten izzaty
  3. sha-hir@meng :
    selamat datang ke johor..
    sy sbg rakyat johor mengalu-alu kn kehadiran sume pengunjung ke johor..
    sy pun xpenah try mkn siakap asam pedas..
    slalu mkn ikan pari..

    agen pelancongan cuti-cuti malaysia? ke tahun melawat johor?

  4. makan lg ek akak..dh la ngah lapo ni..heehehe…tomyam banayk kubis la sedap kak..ni besenyer kalo tomyam..banyak bawang jek. hahah

  5. alahai haziq nie, naper mkn telur jer, rugi tu byk lauk2 best…
    nak kena mkn appeton tmbh selera mkn nie…
    cian aiman, janji dpt tido, soal mkn tolak tepi…hehe kiut.

  6. Salam kak Yan, gambar ke empat tu.. Apasal muka Haziq masam cmtu?.. haha.. mcm nk nangis pun ada… btw, ikan siakap masak asam pedas.. ohoho… membuatkan perut hamba terasa lapar.. haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge