Salam semua, amacam korang dan cuba ke teka berapa total bil dalam mini contest RM50.00 untuk di kongsi? kalau belum masih ada peluang lagi untuk meneka, mini contest tu tamat pukul 2 petang nie tau! cepat jangan sampai melepas…ehehe, oklah nie nak cerita pasal makan lagi, tak abis-abis bab makan mana tak gemuknya…hahaha

malay village johor bahru

Baru nie masa cuti-cuti ke JB kami singgah makan malam di Restoran Malay Village Johor Bahru, pertama kali juga makan kat restoran nie, ikutkan nak je ajak en.hubby makan kat singgah selalu tapi tengok restoran malay village nie boleh tahan jugak, so apa lagi harus try makan kat situ pulak, kalau singgah selalu tu dh biasa sangat time study dulu makan kat situ *cisss tu 9 tahun dulu ye*

malay village johor bahru

Yang menariknya kat Malay Village nie siap ada orang main angklung, tak silap restoran nie pernah keluar TV kot dalam segmen jalan-jalan cari makan TV3

malay village johor bahru

Konsep restoran nie memang unic, siap ada ruang untuk makan bersila, ruang hiasannya pun sangat mengujakan :)

malay village johor bahru

Haziq menanti makanan, tapi makan telur dadar je…aiyooo anak ibu nie apasallah tak kuat makan??

malay village johor bahru

tengoklah Aiman, kesian tengok dia tertido…huhu penat bermain di Danga Bay, kejut makan tak nak..huhu

malay village johor bahru

Pertama kali makan ikan siakap masak asam pedas, marbelesss! selalunya order ikan siakap 3 rasa :)

malay village johor bahru

Tomyam campur, Ya Rabbi…sungguh marbeles!! lain dari yang lain, tapi pelik banyak sayur kobis kat dalamnye..ehehe

malay village johor bahru

Baby Kailan Ikan masin, biasa-biasa je rasanya…heeee :P

malay village johor bahru

Telur dadar, rasanya macam telur…hahaha ada kacang panjang dalamnye :)

Ha itu je menu kami malam tu, jenuh nak perabis sebabnya Aiman tido, haziq makan telur je, so kami laki bini je perabis, sekali dengan air-air diorang, balik hotel memang kembung perut…hahaha tapi hepi sangat :)

Nota Yanmie : Terima kasih buat en.hubby kerana menceriakan hari-hari kami :)

71 Thoughts on “Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap!

  1. saya memang plan nak pegi malay village nih tapi selalu tak kesampaian sebab bila lalu sana, anak2 nak makan ikan bakar tip top kat medan makan. tak pe nanti one day saya pegi sini sebab memang ramai dah review kata sedap kat sini. kalu senang2 tu jenguk2 la ye blog makan saya yang baru buat 2 bulan lepas tentang makan jerr hehehe http://www.blogmakanbest.blogspot.com dan kalu bolih register la sebagai follower ye sebab maklum la blog baru nih sunyi jeeee TQTQTQ

  2. Pingback: faten izzaty

  3. gua nak nangis baca blog ni, menggoda nafsu makan gua! http://ow.ly/61iFP

  4. Hrge nye berpatutan x????
    Ayue recently posted..PraktikallMy Profile

  5. Ikhwan Pauzi on December 31, 2010 at 1:09 pm said:

    laparr..
    Ikhwan Pauzi recently posted..The Season Of The Witch Is HereMy Profile

  6. yanmie :
    yes lain dari yang lain :)

    ehehehe suke kalau cam ni

  7. orang jaybee cantik2 dowh!!!! haha

  8. yanmie :
    ada masa turunlah johor, sekali sekala tukar angin…ehehe :)

    full time student xdapat lagi,insyallah lepas habis belaja,bila dapat keje nnt..hahahha

  9. yanmie :
    ha’ah restoran nie memang unic, menu pun sedap terutamanya asam pedas siakap tu :)

    wah best kalau restoran unik2 cam tu..hehehe romatic ke

  10. yanmie :
    hahhaa telur je??

    aa suke telur je ;p

  11. sha-hir@meng :
    selamat datang ke johor..
    sy sbg rakyat johor mengalu-alu kn kehadiran sume pengunjung ke johor..
    sy pun xpenah try mkn siakap asam pedas..
    slalu mkn ikan pari..

    agen pelancongan cuti-cuti malaysia? ke tahun melawat johor?

  12. RedBoys :
    haziq ni memilih erk? huhu. nampak mcm sedap je semua tu. terliur jap. haha

    hahaha mmg sedap pon..ni bro tengah lapar nih..wah3

  13. haziq ni memilih erk? huhu. nampak mcm sedap je semua tu. terliur jap. haha

  14. selamat datang ke johor..
    sy sbg rakyat johor mengalu-alu kn kehadiran sume pengunjung ke johor..
    sy pun xpenah try mkn siakap asam pedas..
    slalu mkn ikan pari..

  15. terus rasa lapar… hehhehe

  16. @yanmie
    very caring kak yan..hehehe

  17. @yanmie
    dah g mkn br kurang terliur tgk gambar2 nie..

  18. @yanmie
    siakap pun leh masak asam pedas gak..bagus tulla…tp jauhla kak nak pegi..kena tggu bercutila…

  19. tgk telur dadar saja pun dah kenyang..
    hehheeee

  20. mangai….cam best jer..selalu turun jb tapi taknah org rekemen..uhuk2..kene try..

    Hikayat Marhaen Kacak – Blog Info Kesihatan Mata Anda

  21. @nazihahisa
    kak yan mmg rajin update pasal kedai mkn nie…

  22. salah timela sy tgk kak yan. terus lapar bile tgk time lunch nie.. laparnyeeeer

  23. perghh..klasikla restoren nie. igt lunch nak g lah. tp sebab jauh. kenala cancel…hehehehe

  24. makan lg ek akak..dh la ngah lapo ni..heehehe…tomyam banayk kubis la sedap kak..ni besenyer kalo tomyam..banyak bawang jek. hahah

  25. dah boleh jadi duta kedai makan cmni kak yan haha

  26. lor kak, klue apanye nih..saya tak pernah poi lagi restoran ni.ingat bulan duobelas ni nak poi.huhu..adeh susahlah saya nk teka nih..ngeh3

  27. Pingback: Tweets that mention Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap! | yanmieonline.com -- Topsy.com

  28. jalan-jalan cari makan

  29. alahai haziq nie, naper mkn telur jer, rugi tu byk lauk2 best…
    nak kena mkn appeton tmbh selera mkn nie…
    cian aiman, janji dpt tido, soal mkn tolak tepi…hehe kiut.

  30. Kie-yu :
    sedap kan kakkkk?
    proud to be johorean!

    xpenah try masakan johor..bila laa nk g johor ni

  31. gayahspears :
    wah.. pemandangan yg menarik.. ni kalo mkn mata tenung kiri kanan…
    makan tempat camni mmg best…

    btul tu

  32. sedap kan kakkkk?
    proud to be johorean!

  33. Pingback: RM50.00 untuk di kongsi | yanmieonline.com

  34. gayahspears on November 30, 2010 at 10:30 am said:

    wah.. pemandangan yg menarik.. ni kalo mkn mata tenung kiri kanan…
    makan tempat camni mmg best…

  35. telur tu cam best…wahhh

  36. lAl :
    mak aih.. restoran ni ka?? kiranya kena kira balik la… sebab range harga dia berbeza dari harga biasa..ahaha

    erkk cam tu lak…

  37. Salam kak Yan, gambar ke empat tu.. Apasal muka Haziq masam cmtu?.. haha.. mcm nk nangis pun ada… btw, ikan siakap masak asam pedas.. ohoho… membuatkan perut hamba terasa lapar.. haha

  38. WAHHH BEST JEEE :)classic je tgk kedai dia..hik3..best3

  39. mak aih.. restoran ni ka?? kiranya kena kira balik la… sebab range harga dia berbeza dari harga biasa..ahaha

  40. RT @yanmie: Blog Updated : restoran malay village memang sedap! http://bit.ly/fZxdRB

  41. RT @yanmie: Blog Updated : restoran malay village memang sedap! http://bit.ly/fZxdRB

  42. RT @yanmie: Blog Updated : restoran malay village memang sedap! http://bit.ly/fZxdRB

  43. Blog Updated : restoran malay village memang sedap! http://bit.ly/fZxdRB

  44. RT: @yanmie: Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap! http://selangorbloggers.com/read/7612

  45. Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap! http://selangorbloggers.com/read/7612

  46. Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap! http://bit.ly/fliRO9 (via @yanmie)

  47. RT @yanmie: Blog Updated : Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap! http://bit.ly/gOT6KT

  48. RT @yanmie: Blog Updated : Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap! http://bit.ly/gOT6KT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation