Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap!

Salam semua, amacam korang dan cuba ke teka berapa total bil dalam mini contest RM50.00 untuk di kongsi? kalau belum masih ada peluang lagi untuk meneka, mini contest tu tamat pukul 2 petang nie tau! cepat jangan sampai melepas…ehehe, oklah nie nak cerita pasal makan lagi, tak abis-abis bab makan mana tak gemuknya…hahaha

malay village johor bahru

Baru nie masa cuti-cuti ke JB kami singgah makan malam di Restoran Malay Village Johor Bahru, pertama kali juga makan kat restoran nie, ikutkan nak je ajak en.hubby makan kat singgah selalu tapi tengok restoran malay village nie boleh tahan jugak, so apa lagi harus try makan kat situ pulak, kalau singgah selalu tu dh biasa sangat time study dulu makan kat situ *cisss tu 9 tahun dulu ye*

malay village johor bahru

Yang menariknya kat Malay Village nie siap ada orang main angklung, tak silap restoran nie pernah keluar TV kot dalam segmen jalan-jalan cari makan TV3

malay village johor bahru

Konsep restoran nie memang unic, siap ada ruang untuk makan bersila, ruang hiasannya pun sangat mengujakan :)

malay village johor bahru

Haziq menanti makanan, tapi makan telur dadar je…aiyooo anak ibu nie apasallah tak kuat makan??

malay village johor bahru

tengoklah Aiman, kesian tengok dia tertido…huhu penat bermain di Danga Bay, kejut makan tak nak..huhu

malay village johor bahru

Pertama kali makan ikan siakap masak asam pedas, marbelesss! selalunya order ikan siakap 3 rasa :)

malay village johor bahru

Tomyam campur, Ya Rabbi…sungguh marbeles!! lain dari yang lain, tapi pelik banyak sayur kobis kat dalamnye..ehehe

malay village johor bahru

Baby Kailan Ikan masin, biasa-biasa je rasanya…heeee :P

malay village johor bahru

Telur dadar, rasanya macam telur…hahaha ada kacang panjang dalamnye :)

Ha itu je menu kami malam tu, jenuh nak perabis sebabnya Aiman tido, haziq makan telur je, so kami laki bini je perabis, sekali dengan air-air diorang, balik hotel memang kembung perut…hahaha tapi hepi sangat :)

Nota Yanmie : Terima kasih buat en.hubby kerana menceriakan hari-hari kami :)

71 Comments on Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap!

  1. Papa-NtiQ
    January 7, 2012 at 2:03 pm (3 years ago)

    saya memang plan nak pegi malay village nih tapi selalu tak kesampaian sebab bila lalu sana, anak2 nak makan ikan bakar tip top kat medan makan. tak pe nanti one day saya pegi sini sebab memang ramai dah review kata sedap kat sini. kalu senang2 tu jenguk2 la ye blog makan saya yang baru buat 2 bulan lepas tentang makan jerr hehehe http://www.blogmakanbest.blogspot.com dan kalu bolih register la sebagai follower ye sebab maklum la blog baru nih sunyi jeeee TQTQTQ

    Reply
  2. Ayue
    April 11, 2011 at 8:26 pm (3 years ago)

    Hrge nye berpatutan x????
    Ayue recently posted..PraktikallMy Profile

    Reply
    • azri
      November 18, 2011 at 11:37 am (3 years ago)

      @Ayue, thanks pada sume.. harga agak berpatutan.. jemput singgah..

      Reply
  3. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:53 pm (4 years ago)

    yanmie :
    yes lain dari yang lain :)

    ehehehe suke kalau cam ni

    Reply
  4. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:51 pm (4 years ago)

    orang jaybee cantik2 dowh!!!! haha

    Reply
  5. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:49 pm (4 years ago)

    yanmie :
    ada masa turunlah johor, sekali sekala tukar angin…ehehe :)

    full time student xdapat lagi,insyallah lepas habis belaja,bila dapat keje nnt..hahahha

    Reply
  6. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:46 pm (4 years ago)

    yanmie :
    ha’ah restoran nie memang unic, menu pun sedap terutamanya asam pedas siakap tu :)

    wah best kalau restoran unik2 cam tu..hehehe romatic ke

    Reply
  7. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:45 pm (4 years ago)

    yanmie :
    hahhaa telur je??

    aa suke telur je ;p

    Reply
  8. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:44 pm (4 years ago)

    sha-hir@meng :
    selamat datang ke johor..
    sy sbg rakyat johor mengalu-alu kn kehadiran sume pengunjung ke johor..
    sy pun xpenah try mkn siakap asam pedas..
    slalu mkn ikan pari..

    agen pelancongan cuti-cuti malaysia? ke tahun melawat johor?

    Reply
  9. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:40 pm (4 years ago)

    RedBoys :
    haziq ni memilih erk? huhu. nampak mcm sedap je semua tu. terliur jap. haha

    hahaha mmg sedap pon..ni bro tengah lapar nih..wah3

    Reply
  10. RedBoys
    November 30, 2010 at 10:28 pm (4 years ago)

    haziq ni memilih erk? huhu. nampak mcm sedap je semua tu. terliur jap. haha

    Reply
  11. sha-hir@meng
    November 30, 2010 at 7:20 pm (4 years ago)

    selamat datang ke johor..
    sy sbg rakyat johor mengalu-alu kn kehadiran sume pengunjung ke johor..
    sy pun xpenah try mkn siakap asam pedas..
    slalu mkn ikan pari..

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 7:07 pm (4 years ago)

      hahaha dah abis :)

      Reply
  12. Nizam
    November 30, 2010 at 5:31 pm (4 years ago)

    terus rasa lapar… hehhehe

    Reply
  13. razis
    November 30, 2010 at 3:08 pm (4 years ago)

    @yanmie
    very caring kak yan..hehehe

    Reply
  14. razis
    November 30, 2010 at 3:01 pm (4 years ago)

    @yanmie
    dah g mkn br kurang terliur tgk gambar2 nie..

    Reply
  15. razis
    November 30, 2010 at 2:52 pm (4 years ago)

    @yanmie
    siakap pun leh masak asam pedas gak..bagus tulla…tp jauhla kak nak pegi..kena tggu bercutila…

    Reply
  16. mie
    November 30, 2010 at 2:16 pm (4 years ago)

    tgk telur dadar saja pun dah kenyang..
    hehheeee

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:52 pm (4 years ago)

      ha ye klu mcm tu next time pi mkn kt sini memang marbeles :)
      dekat dgn dataran bandaraya jb klu x silap :)

      Reply
  17. razis
    November 30, 2010 at 12:57 pm (4 years ago)

    @nazihahisa
    kak yan mmg rajin update pasal kedai mkn nie…

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:28 pm (4 years ago)

      hahahaa sharing is caring :)

      Reply
  18. razis
    November 30, 2010 at 12:50 pm (4 years ago)

    salah timela sy tgk kak yan. terus lapar bile tgk time lunch nie.. laparnyeeeer

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:29 pm (4 years ago)

      hhahaa siannye, pi makan lah dulu :)

      Reply
  19. razis
    November 30, 2010 at 12:41 pm (4 years ago)

    perghh..klasikla restoren nie. igt lunch nak g lah. tp sebab jauh. kenala cancel…hehehehe

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:29 pm (4 years ago)

      ha’ah restoran nie memang unic, menu pun sedap terutamanya asam pedas siakap tu :)

      Reply
  20. eiyda
    November 30, 2010 at 12:09 pm (4 years ago)

    makan lg ek akak..dh la ngah lapo ni..heehehe…tomyam banayk kubis la sedap kak..ni besenyer kalo tomyam..banyak bawang jek. hahah

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:31 pm (4 years ago)

      ha’ah tomyam tu penuh dgn sayur kobis tp sedap lemak manis, betullah tmpt lain penuh dgn bawang…ehehehe

      Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:39 pm (4 years ago)

      hahaha pi makan lah dulu…sian pulak :))

      Reply
  21. nazihahisa
    November 30, 2010 at 11:10 am (4 years ago)

    dah boleh jadi duta kedai makan cmni kak yan haha

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:37 pm (4 years ago)

      hahhaa ye blh sangat kan…ada ke org nk amik jadi duta nie??

      Reply
  22. Akma
    November 30, 2010 at 11:04 am (4 years ago)

    lor kak, klue apanye nih..saya tak pernah poi lagi restoran ni.ingat bulan duobelas ni nak poi.huhu..adeh susahlah saya nk teka nih..ngeh3

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:32 pm (4 years ago)

      oo bln 12 nk pegi sana ke? best tau..kt sana :)

      Reply
  23. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:44 am (4 years ago)

    jalan-jalan cari makan

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:37 pm (4 years ago)

      ha’ah jalan lah selagi boleh…ehehe

      Reply
  24. ejam
    November 30, 2010 at 10:38 am (4 years ago)

    alahai haziq nie, naper mkn telur jer, rugi tu byk lauk2 best…
    nak kena mkn appeton tmbh selera mkn nie…
    cian aiman, janji dpt tido, soal mkn tolak tepi…hehe kiut.

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:38 pm (4 years ago)

      tulah ejam, haziq mmg mkn appeton tu tp dia jenis memang x mkn bnyk…huhuhu

      Reply
  25. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:33 am (4 years ago)

    Kie-yu :
    sedap kan kakkkk?
    proud to be johorean!

    xpenah try masakan johor..bila laa nk g johor ni

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:33 pm (4 years ago)

      ada masa turunlah johor, sekali sekala tukar angin…ehehe :)

      Reply
  26. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:33 am (4 years ago)

    gayahspears :
    wah.. pemandangan yg menarik.. ni kalo mkn mata tenung kiri kanan…
    makan tempat camni mmg best…

    btul tu

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:34 pm (4 years ago)

      yep kakyan lah tu :)

      Reply
  27. Kie-yu
    November 30, 2010 at 10:31 am (4 years ago)

    sedap kan kakkkk?
    proud to be johorean!

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:34 pm (4 years ago)

      a’ah betul tu, menu marbeles, lain dari yang lain :)

      Reply
  28. gayahspears
    November 30, 2010 at 10:30 am (4 years ago)

    wah.. pemandangan yg menarik.. ni kalo mkn mata tenung kiri kanan…
    makan tempat camni mmg best…

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:34 pm (4 years ago)

      yes2 betul…kakyan pun camtu jugak :)

      Reply
  29. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:28 am (4 years ago)

    telur tu cam best…wahhh

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:34 pm (4 years ago)

      hahhaa telur je??

      Reply
  30. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:27 am (4 years ago)

    lAl :
    mak aih.. restoran ni ka?? kiranya kena kira balik la… sebab range harga dia berbeza dari harga biasa..ahaha

    erkk cam tu lak…

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:35 pm (4 years ago)

      blh je

      Reply
  31. Dauspozi
    November 30, 2010 at 10:26 am (4 years ago)

    Salam kak Yan, gambar ke empat tu.. Apasal muka Haziq masam cmtu?.. haha.. mcm nk nangis pun ada… btw, ikan siakap masak asam pedas.. ohoho… membuatkan perut hamba terasa lapar.. haha

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:35 pm (4 years ago)

      haziq penat tu sebenarnya, xlarat nk angkat dagu…ehehe
      asam pedas siakap mmg sedap :)

      Reply
  32. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 10:24 am (4 years ago)

    WAHHH BEST JEEE :)classic je tgk kedai dia..hik3..best3

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:35 pm (4 years ago)

      yes lain dari yang lain :)

      Reply
  33. lAl
    November 30, 2010 at 10:24 am (4 years ago)

    mak aih.. restoran ni ka?? kiranya kena kira balik la… sebab range harga dia berbeza dari harga biasa..ahaha

    Reply
    • yanmie
      November 30, 2010 at 1:36 pm (4 years ago)

      hahha ye2 restoran nie :)

      Reply

3Pingbacks & Trackbacks on Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap!

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Merpati Putih, mister lAl and Zulhelmi, yanmie. yanmie said: Blog Updated : Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap! http://bit.ly/gOT6KT [...]

  2. [...] terkini : rujuk entry Restoran Malay Village Johor Bahru memang sedap!, peluang untuk meneka terbuka sekali lagi, tekaan kali ke 3 tidak di terima, harap maklum [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge