Laporan Polis AC Mizal – Gelang AC Mizal

Salam semua, hari nie ada terbaca kat Harian Metro pasal AC Mizal buat laporan polis tentang kes gelang AC Mizal yang kononya di katakan tipu, macam-macam Yan baca tapi tak berani nak entrykan, kita tak tahu siapa yang betul dan siapa yang salah, Yan hanya mampu jadi pembaca sahaja 😛

laporan polis ac mizal

Kredit to Selangor2u

Pelakon dan pengacara, Datuk Mizal Zaini, 39, atau nama komersialnya AC Mizal (gambar) membuat laporan polis bagi membersihkan nama dan demi keselamatan selepas mendakwa menerima ugutan melampau serta pelbagai fitnah yang ditulis dalam beberapa blog, kelmarin.

Nota Yanmie : Aiyooo….blog mana-manalah tu ye yang di maksudkan??, sebab banyak jugak blog yang Yan baca pasal Ac Mizal nie, nampaknya kes nie semakin panasss!!!

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

97 thoughts on “Laporan Polis AC Mizal – Gelang AC Mizal

  1. apa yg Adid tuh ckp ader betul nyer… AC ckp dlm Harian Metro sebab nk bakar harga kotak, kos penghantaran dan komisyen RM 500. perrghhhh pengguna kena tanggung ker komisyen RM 500 ?

  2. yanmie :
    tulah klu MLM nie mmg payah org nak caya kan…tp mmg kesian gak sbb dia kena hentam kaw2…tp xtaulah kesahihannya mcm mana…

    nsb bdnla kak. ini dugaan org berniaga. bukan senang nak senang.. time mcm nie mmg hentaman akan dtg bertubi2la…

  3. yanmie :
    hahahaa nk rebut alisya ke? alamak xyah rebut2 ler…takpe kasik can kt hero sumi 😛

    wahhh..kak yan dah ade pesaing tuk berbesan nie. kena susun strategi dr skrg kak..

  4. yanmie :
    kalau pasal blog tu akak ada baca semua entry dia 😛
    pasal gelaran datuk secara rasmi tu akak pun x pasti, tp tulah kt report tu tulis dato 😛

    owhh kat report tulis dato ehh…maybe betul la kowt gelaran tu

  5. malarang_kak :
    wah semakin meruncing ni sebab dah buat laporan polis.. saya pon baca juga blog tu yang sebarkan info pasal gelang tu.. mungkinkah blog eyriqazz sbb entri sebelum ni eyriqazz ada buat..heheeh

    apa kata kita ramai2 pakat buat report..hak3…

  6. wah semakin meruncing ni sebab dah buat laporan polis.. saya pon baca juga blog tu yang sebarkan info pasal gelang tu.. mungkinkah blog eyriqazz sbb entri sebelum ni eyriqazz ada buat..heheeh

  7. kakyong :
    owhh.. kakyong pun ade few baca blogger yg tulis pasal gelang ac mizal ni.. siap dgn segala bukti bagai…
    kita tunggu jer lah perkembangan pas ni camana…

    aaa da ramai yg tulis pasal ni..siap ngn bukti ag

  8. salam..
    sedih bila baca kisah orang bercerai berai ni
    masa bercinta..riuh,kawin pun riuh,ni dah beranak- pinak
    pun riuh bila dah bercerai lagi lah riuh..pendek kata..
    ermmmmm……????

  9. marhaen :
    harga barang2 untuk produk2 mlm mcm gelang magnet, filter air memang la kosnye tersangat murah sampai margin 10-20x dari harga asal barang yg mostly dari china….
    kebanyakan produk MLM dari china hendaknya…. untung besar2 pasal nak cover bagi downline2 n penuh kan tempolok sendiri…hihi….standart r tu…
    Rancangan Akademi AlQuran dan Imam Muda Agenda Yahudi dan Freemason

    betul tu. harga jadi mahal sebab nak byr komisen yang beriban2 tu. sbb tu harga naik melambung2.. lgpun, brg MLM nie yg rmi beli ahli die jugak, sbb nak dpt komisen. so, sape yg slh sbnrnyer yer???

  10. kakyong :
    owhh.. kakyong pun ade few baca blogger yg tulis pasal gelang ac mizal ni.. siap dgn segala bukti bagai…
    kita tunggu jer lah perkembangan pas ni camana…

    tunggu dan lihat.. hrp ac tak salahla sebab tak ramai bisnessman melayu yg berjaya. klu die nie salah. mmg hampehla jadinyer..

  11. kalau tak silap merujuk ke blog yang 1 tu je kot..memandangkan komen2 yang ditinggalkan mereka2 itu agak keganasan bunyi nya..jadi jalan selamat dia buat laporan polis.. 🙂 akak pun baca je..

    1. tulah kak yan pun baca gak komen2 tu semua, dan ada gak baca dr blog lain2 tp detailnya tahu dr blog yg satu tu 😛

      itupun selapas ada kwn tweet kt twitter…ehehe ketinggalan betul yan nie kan 😛

    1. tulah tp xtau betul ke tak yg psl dia nie 😛
      MLM mmg ler…huhuu sbb tu takut sgt klu terjerumus dlm MLM sbb xbape reti dan xtahu sgt selok belok MLM nie 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge