kesesakan lalu lintas yang terlampau

Salam semua, macam manalah ye keadaan jalanraya petang nie dari arah Lebuhraya Pantai Timur ke kuala lumpur / Klang? maklumlah petang nie nak balik Klang semula, kalau boleh taknak ler bersesak-sesak macam malam raya baru nie, bayangkan kami meredah trafik jam berjam-jam okeh! kesian kat en.hubby…huhuhu

traffic-jam

Kredit pic to unlimitedchoice.org

Bayangkan lebih kurang trafik jam macam gambar atas tu, memang pesta lampu brake woo, perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 2 jam setengah menjadi 5 jam….huhhu nasib baiklah en.hubby kreative dalam mencari jalan, masuk kawasan perumahan, tau-tau dah sampai kt MRR2 gombak…ehehe kalau tidak memang naya nak meredah jam kat cheras dan jugak kat Tesco Ampang tu.

Tapi dalam pada masuk jalan kawasan perumahan dan jalan ampang, jelatek…semua pun jalan jam tapi tidaklah seteruk kat tesco ampang dengan cheras tu yang langsung kereta tak boleh nak bergerak…ehehe

Dan bila sampai kat Tol Gombak pergerakan sekali lagi perlahan sehinggalah ke simpang nak ke Bentong, uwaaa….nak-nak pulak time tu Aiman kata nak kencing, yelah macam mana nak ke tandas kan, dah dalam kesesakan lalulintas macam tu, nasib baiklah kat kocek seat belakang ada 1 pampers, tak pasal-pasal pakaikan aiman pampers, ehehe…nasib baik muat even ketat sikit…kikikiki.

Harap-harap petang nie takdelah kesesakan lalulintas di sepanjang perjalanan, doakan perjalanan kami di permudahkan dah selamat sampai ke destinasi yea :)

Nota Yanmie : Pagi nie nak gi ber urut :)

64 thoughts on “kesesakan lalu lintas yang terlampau

  1. Kesesakkan selalu berlaku ketika hujan, kemalangan dan perayaan. Kalau kita lihat statistik kereta diatas jalan raya naik setiap tahun jadi kena terima jer lah kerana orang lain pun mampu pakai kereta. Dulu ada program carpool tapi sekejap sahaja

  2. yanmie :
    Alhamdulillah sejuk hati kakyan baca…ekeke
    ada jugak pembaca blog ini yg betul2 baca dan bknnya hanya sekadar mengomen :)
    nie makin sayang dengan ayie nie…ehehee

    ala3..ayie baca ” nota yanmie : ” je..hahahhahahhaa xde2 guraw je..smua lah..hahah

  3. @yanmie
    xlah..jammed dari tol gombak tu. masuk LPT dah dekat pukul 12. tak jammed tu yang baru boleh pecut. sampai Besut dalam 4.30pg..hoho..mata tu tuhan jelah tahu tahan ngantuk macamana

  4. yanmie :
    mmglah x suka klu jem…huhuhu
    hahaa perasan je ye akak pnya nota tu..hahha sakit urat arr, dh tua lah katakan…kuikuikui…
    akak salah urat kt tgn nie, abis bengkak…huhu

    mesti la prasaan..ayie membaca,bkn skadar mgomen..hahahh

    1. Alhamdulillah sejuk hati kakyan baca…ekeke
      ada jugak pembaca blog ini yg betul2 baca dan bknnya hanya sekadar mengomen :)
      nie makin sayang dengan ayie nie…ehehee

    1. mmglah x suka klu jem…huhuhu

      hahaa perasan je ye akak pnya nota tu..hahha sakit urat arr, dh tua lah katakan…kuikuikui…

      akak salah urat kt tgn nie, abis bengkak…huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge