kesesakan lalu lintas yang terlampau

Salam semua, macam manalah ye keadaan jalanraya petang nie dari arah Lebuhraya Pantai Timur ke kuala lumpur / Klang? maklumlah petang nie nak balik Klang semula, kalau boleh taknak ler bersesak-sesak macam malam raya baru nie, bayangkan kami meredah trafik jam berjam-jam okeh! kesian kat en.hubby…huhuhu

traffic-jam

Kredit pic to unlimitedchoice.org

Bayangkan lebih kurang trafik jam macam gambar atas tu, memang pesta lampu brake woo, perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 2 jam setengah menjadi 5 jam….huhhu nasib baiklah en.hubby kreative dalam mencari jalan, masuk kawasan perumahan, tau-tau dah sampai kt MRR2 gombak…ehehe kalau tidak memang naya nak meredah jam kat cheras dan jugak kat Tesco Ampang tu.

Tapi dalam pada masuk jalan kawasan perumahan dan jalan ampang, jelatek…semua pun jalan jam tapi tidaklah seteruk kat tesco ampang dengan cheras tu yang langsung kereta tak boleh nak bergerak…ehehe

Dan bila sampai kat Tol Gombak pergerakan sekali lagi perlahan sehinggalah ke simpang nak ke Bentong, uwaaa….nak-nak pulak time tu Aiman kata nak kencing, yelah macam mana nak ke tandas kan, dah dalam kesesakan lalulintas macam tu, nasib baiklah kat kocek seat belakang ada 1 pampers, tak pasal-pasal pakaikan aiman pampers, ehehe…nasib baik muat even ketat sikit…kikikiki.

Harap-harap petang nie takdelah kesesakan lalulintas di sepanjang perjalanan, doakan perjalanan kami di permudahkan dah selamat sampai ke destinasi yea :)

Nota Yanmie : Pagi nie nak gi ber urut :)

64 Comments on kesesakan lalu lintas yang terlampau

  1. Ikhwan Pauzi
    December 31, 2010 at 2:31 pm (4 years ago)

    cuba fikir. apa sebenarnya yang menyebabkan jamm eh? takkan hari hari eksiden?
    Ikhwan Pauzi recently posted..The Season Of The Witch Is HereMy Profile

    Reply
  2. SuaraPeople
    November 20, 2010 at 9:07 pm (4 years ago)

    RedBoys :
    @SuaraPeople
    bkn tak ingat.. tapi terlupa dan kdang2 kurang faham.. hehe.. btul tu..

    melayu mudah lupa…kata DR.M

    Reply
  3. SuaraPeople
    November 20, 2010 at 9:04 pm (4 years ago)

    wazy :
    kalau guna kereta auto sedap la masa jem ni
    guna manual,hehehe sabar je la

    aaa sbb tu saya suka auto lagi ;p

    Reply
  4. wazy
    November 20, 2010 at 11:23 am (4 years ago)

    kalau guna kereta auto sedap la masa jem ni
    guna manual,hehehe sabar je la

    Reply
  5. akubiomed
    November 20, 2010 at 10:26 am (4 years ago)

    Kesesakkan selalu berlaku ketika hujan, kemalangan dan perayaan. Kalau kita lihat statistik kereta diatas jalan raya naik setiap tahun jadi kena terima jer lah kerana orang lain pun mampu pakai kereta. Dulu ada program carpool tapi sekejap sahaja

    Reply
  6. RedBoys
    November 19, 2010 at 11:52 pm (4 years ago)

    @SuaraPeople
    bkn tak ingat.. tapi terlupa dan kdang2 kurang faham.. hehe.. btul tu..

    Reply
  7. RedBoys
    November 19, 2010 at 11:50 pm (4 years ago)

    @rashid
    cari je kat mana2 yg ada tanah.. hehe..

    Reply
  8. SuaraPeople
    November 19, 2010 at 7:23 am (4 years ago)

    lAl :
    nasib sy balik nek flite..ahahahaha.. syukur la… :D

    alahh tp flight xleh landing kt depan garage kete..heheehe

    Reply
  9. SuaraPeople
    November 19, 2010 at 7:20 am (4 years ago)

    RedBoys :
    @yanmie
    ishk2.. saya pon baca jugak-lah kakyan..
    sampai habis.. semua saya baca smpi habis, baru komen..

    kadang2 tu.kalau tak ingat kena baca lagi..hahaha 2 times,3 times,,haha

    Reply
  10. SuaraPeople
    November 19, 2010 at 7:19 am (4 years ago)

    yanmie :
    Alhamdulillah sejuk hati kakyan baca…ekeke
    ada jugak pembaca blog ini yg betul2 baca dan bknnya hanya sekadar mengomen :)
    nie makin sayang dengan ayie nie…ehehee

    ala3..ayie baca ” nota yanmie : ” je..hahahhahahhaa xde2 guraw je..smua lah..hahah

    Reply
  11. SuaraPeople
    November 19, 2010 at 7:18 am (4 years ago)

    rashid :
    Satu kelebihan kalau tahu jalan-jalan dalam ni…macam saya dekat jb ni pun kena gak buat gitu, kalau tak, sampai kemalam la sesaknya…hehe..nice..

    owhh mcm tu :)

    Reply
  12. rashid
    November 18, 2010 at 11:05 pm (4 years ago)

    Satu kelebihan kalau tahu jalan-jalan dalam ni…macam saya dekat jb ni pun kena gak buat gitu, kalau tak, sampai kemalam la sesaknya…hehe..nice..

    Reply
  13. rashid
    November 18, 2010 at 11:04 pm (4 years ago)

    @RedBoys, haha…kat ane plak nak landing tuh..haha

    Reply
  14. RedBoys
    November 18, 2010 at 3:49 pm (4 years ago)

    @yanmie
    haha.. ye ker? tapi kalau nak flite, senang cite sikit kan.. takdelah jem..

    Reply
  15. RedBoys
    November 18, 2010 at 3:48 pm (4 years ago)

    @yanmie
    ishk2.. saya pon baca jugak-lah kakyan..
    sampai habis.. semua saya baca smpi habis, baru komen..

    Reply
  16. lAl
    November 18, 2010 at 3:10 pm (4 years ago)

    Xpa la tu akak.. Balik kampung punya pasal, insyaallah ada keberkatan rezeki di situ… :P

    @yanmie

    misterlAl
    lAl

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 3:07 pm (4 years ago)

      hahhaa ye2 betul tu…so poket pun selalu bocor…hahhaaa

      Reply
  17. lAl
    November 18, 2010 at 2:28 pm (4 years ago)

    Kalo kat Sandakan??? Cmna? Dekat x?@yanmie

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 2:47 pm (4 years ago)

      klu sandakan 5-10 minit je..ehehe :P

      Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 2:20 pm (4 years ago)

      tulah pasal, lgpun kt jengka mana ada airport…wakakkaa :))

      Reply
  18. wanmus
    November 18, 2010 at 1:56 pm (4 years ago)

    @yanmie
    xlah..jammed dari tol gombak tu. masuk LPT dah dekat pukul 12. tak jammed tu yang baru boleh pecut. sampai Besut dalam 4.30pg..hoho..mata tu tuhan jelah tahu tahan ngantuk macamana

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 1:59 pm (4 years ago)

      oh yeker…maybe adik ipar stuck kt puchong, cheras ngan tesco ampang tu kot…ehehee

      Reply
  19. lAl
    November 18, 2010 at 1:12 pm (4 years ago)

    hahahaha… kesian.. umah sy pon ada la 30 minit jgak dari epot..ahahaha

    @yanmie

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 1:15 pm (4 years ago)

      akak 1 jam nk ke airport tu, tmbh lagi 1jam setengah blh sampai kg…hahahaa

      Reply
  20. hazwan
    November 18, 2010 at 12:02 pm (4 years ago)

    kalau jem pastu bawak pulak kereta manual..
    memang lenguh la kaki nak tukar gear

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 12:49 pm (4 years ago)

      yelah betul tu hazwan, nak2 pulak kt kat bukit..huhuhu

      Reply
  21. wanmus
    November 18, 2010 at 10:57 am (4 years ago)

    memang teruk pun jammed. letih menekan brek..mujur lalu LPT dah pukul 12 tghmalam..jadi boleh pecut..hehe

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 12:50 pm (4 years ago)

      yelah wan, eh LPT kul 12 x jammed ke? adik ipar kuar rmh kul 12mlm sampai rmh kul 4 pg…huhuu

      Reply
  22. lAl
    November 18, 2010 at 10:41 am (4 years ago)

    nasib sy balik nek flite..ahahahaha.. syukur la… :D

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 12:50 pm (4 years ago)

      airport dkt oklah blh naik flight, akak nie airport jauh…huuhu sama mcm nk blk kg jauhnya…hahhaaa

      Reply
  23. SuaraPeople
    November 18, 2010 at 10:02 am (4 years ago)

    yanmie :
    mmglah x suka klu jem…huhuhu
    hahaa perasan je ye akak pnya nota tu..hahha sakit urat arr, dh tua lah katakan…kuikuikui…
    akak salah urat kt tgn nie, abis bengkak…huhu

    mesti la prasaan..ayie membaca,bkn skadar mgomen..hahahh

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 12:53 pm (4 years ago)

      Alhamdulillah sejuk hati kakyan baca…ekeke
      ada jugak pembaca blog ini yg betul2 baca dan bknnya hanya sekadar mengomen :)
      nie makin sayang dengan ayie nie…ehehee

      Reply
  24. SuaraPeople
    November 18, 2010 at 10:01 am (4 years ago)

    En Ilham :
    pergh, risau gak sebenarnye ni..sy balik KL pun arini jugak..janganlah jem macam ari2..dahlah hujan lebat gile

    sabar je ;p

    Reply
  25. SuaraPeople
    November 18, 2010 at 10:01 am (4 years ago)

    Wawa~* :
    mmg jenuh time perayaan ni nak menempuh sgala jem.. sakit sungguh hati.. pnat mmg x payah ckp lah kan.. huhu

    sama la kt sni..tmbah2 mlm raya…penuh

    Reply
  26. SuaraPeople
    November 18, 2010 at 10:00 am (4 years ago)

    RedBoys :
    @yanmie
    smua org tak suka jem..
    ye ker dh tua? saya tgk awet muda gitu.. hehe

    awek muda :)

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 12:53 pm (4 years ago)

      hahhaa pandai ler korang puji ye :P

      Reply
  27. Wawa~*
    November 18, 2010 at 9:40 am (4 years ago)

    mmg jenuh time perayaan ni nak menempuh sgala jem.. sakit sungguh hati.. pnat mmg x payah ckp lah kan.. huhu

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 12:54 pm (4 years ago)

      betul tu wawa…tp xleh nk buat pape kena gak redah..huhu

      Reply
  28. En Ilham
    November 18, 2010 at 9:37 am (4 years ago)

    pergh, risau gak sebenarnye ni..sy balik KL pun arini jugak..janganlah jem macam ari2..dahlah hujan lebat gile

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 12:55 pm (4 years ago)

      tulah samalah…harap2 jln clear..x sanggup rasanya nk redah…huhuu dengan anak kecik nie mcm2 ragam diorg :P

      Reply
  29. RedBoys
    November 18, 2010 at 9:30 am (4 years ago)

    @yanmie
    smua org tak suka jem..
    ye ker dh tua? saya tgk awet muda gitu.. hehe

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 12:56 pm (4 years ago)

      tua dh…hahhaa

      Reply
  30. SuaraPeople
    November 18, 2010 at 8:36 am (4 years ago)

    erkkk teruk eh jem..aiya..benci gile kalau jem..
    “Nota Yanmie : Pagi nie nak gi ber urut :)”
    sakit urat ke..hahaha

    Reply
    • yanmie
      November 18, 2010 at 9:20 am (4 years ago)

      mmglah x suka klu jem…huhuhu

      hahaa perasan je ye akak pnya nota tu..hahha sakit urat arr, dh tua lah katakan…kuikuikui…

      akak salah urat kt tgn nie, abis bengkak…huhu

      Reply

1Pingbacks & Trackbacks on kesesakan lalu lintas yang terlampau

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Merpati Putih and Dauspozi, yanmie. yanmie said: Blog Updated : kesesakan lalu lintas yang terlampau http://bit.ly/9gNHiC [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge