Salam semua, macam manalah ye keadaan jalanraya petang nie dari arah Lebuhraya Pantai Timur ke kuala lumpur / Klang? maklumlah petang nie nak balik Klang semula, kalau boleh taknak ler bersesak-sesak macam malam raya baru nie, bayangkan kami meredah trafik jam berjam-jam okeh! kesian kat en.hubby…huhuhu

traffic-jam

Kredit pic to unlimitedchoice.org

Bayangkan lebih kurang trafik jam macam gambar atas tu, memang pesta lampu brake woo, perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 2 jam setengah menjadi 5 jam….huhhu nasib baiklah en.hubby kreative dalam mencari jalan, masuk kawasan perumahan, tau-tau dah sampai kt MRR2 gombak…ehehe kalau tidak memang naya nak meredah jam kat cheras dan jugak kat Tesco Ampang tu.

Tapi dalam pada masuk jalan kawasan perumahan dan jalan ampang, jelatek…semua pun jalan jam tapi tidaklah seteruk kat tesco ampang dengan cheras tu yang langsung kereta tak boleh nak bergerak…ehehe

Dan bila sampai kat Tol Gombak pergerakan sekali lagi perlahan sehinggalah ke simpang nak ke Bentong, uwaaa….nak-nak pulak time tu Aiman kata nak kencing, yelah macam mana nak ke tandas kan, dah dalam kesesakan lalulintas macam tu, nasib baiklah kat kocek seat belakang ada 1 pampers, tak pasal-pasal pakaikan aiman pampers, ehehe…nasib baik muat even ketat sikit…kikikiki.

Harap-harap petang nie takdelah kesesakan lalulintas di sepanjang perjalanan, doakan perjalanan kami di permudahkan dah selamat sampai ke destinasi yea :)

Nota Yanmie : Pagi nie nak gi ber urut :)

64 Thoughts on “kesesakan lalu lintas yang terlampau

  1. sesat yang bersangatan kan..
    pokok manggis depan rumah recently posted..Nuffnang ErrorMy Profile

  2. Ikhwan Pauzi on December 31, 2010 at 2:31 pm said:

    cuba fikir. apa sebenarnya yang menyebabkan jamm eh? takkan hari hari eksiden?
    Ikhwan Pauzi recently posted..The Season Of The Witch Is HereMy Profile

  3. ikan sardin api dah ni.cili
    Ali ridha recently posted..Sebak lihat Kepala putus duaMy Profile

  4. RedBoys :
    @yanmie
    haha.. realiti-lah..

    fantasy lebih best

  5. RedBoys :
    @SuaraPeople
    bkn tak ingat.. tapi terlupa dan kdang2 kurang faham.. hehe.. btul tu..

    melayu mudah lupa…kata DR.M

  6. wazy :
    kalau guna kereta auto sedap la masa jem ni
    guna manual,hehehe sabar je la

    aaa sbb tu saya suka auto lagi ;p

  7. kalau guna kereta auto sedap la masa jem ni
    guna manual,hehehe sabar je la

  8. Kesesakkan selalu berlaku ketika hujan, kemalangan dan perayaan. Kalau kita lihat statistik kereta diatas jalan raya naik setiap tahun jadi kena terima jer lah kerana orang lain pun mampu pakai kereta. Dulu ada program carpool tapi sekejap sahaja

  9. @SuaraPeople
    bkn tak ingat.. tapi terlupa dan kdang2 kurang faham.. hehe.. btul tu..

  10. @SuaraPeople
    haha.. pulak dah.. hmm..

  11. @rashid
    cari je kat mana2 yg ada tanah.. hehe..

  12. lAl :
    nasib sy balik nek flite..ahahahaha.. syukur la… :D

    alahh tp flight xleh landing kt depan garage kete..heheehe

  13. RedBoys :
    @yanmie
    ishk2.. saya pon baca jugak-lah kakyan..
    sampai habis.. semua saya baca smpi habis, baru komen..

    kadang2 tu.kalau tak ingat kena baca lagi..hahaha 2 times,3 times,,haha

  14. yanmie :
    Alhamdulillah sejuk hati kakyan baca…ekeke
    ada jugak pembaca blog ini yg betul2 baca dan bknnya hanya sekadar mengomen :)
    nie makin sayang dengan ayie nie…ehehee

    ala3..ayie baca ” nota yanmie : ” je..hahahhahahhaa xde2 guraw je..smua lah..hahah

  15. rashid :
    Satu kelebihan kalau tahu jalan-jalan dalam ni…macam saya dekat jb ni pun kena gak buat gitu, kalau tak, sampai kemalam la sesaknya…hehe..nice..

    owhh mcm tu :)

  16. Satu kelebihan kalau tahu jalan-jalan dalam ni…macam saya dekat jb ni pun kena gak buat gitu, kalau tak, sampai kemalam la sesaknya…hehe..nice..

  17. @RedBoys, haha…kat ane plak nak landing tuh..haha

  18. @yanmie
    haha.. ye ker? tapi kalau nak flite, senang cite sikit kan.. takdelah jem..

  19. @yanmie
    ishk2.. saya pon baca jugak-lah kakyan..
    sampai habis.. semua saya baca smpi habis, baru komen..

  20. @yanmie
    haha.. realiti-lah..

  21. Xpa la tu akak.. Balik kampung punya pasal, insyaallah ada keberkatan rezeki di situ… :P

    @yanmie

    misterlAl
    lAl

  22. Kira baguih la tu.. bleh balik slalu..ahahahaha

    @yanmie

    misterlAl
    lAl

  23. Kalo kat Sandakan??? Cmna? Dekat x?@yanmie

  24. Xpa la akak…ahahaha.. balik ja nek keta… :P
    @yanmie

    misterlAl
    lAl

  25. @yanmie
    xlah..jammed dari tol gombak tu. masuk LPT dah dekat pukul 12. tak jammed tu yang baru boleh pecut. sampai Besut dalam 4.30pg..hoho..mata tu tuhan jelah tahu tahan ngantuk macamana

  26. hahahaha… kesian.. umah sy pon ada la 30 minit jgak dari epot..ahahaha

    @yanmie

  27. kalau jem pastu bawak pulak kereta manual..
    memang lenguh la kaki nak tukar gear

  28. RT @yanmie: kesesakan lalu lintas yang terlampau http://selangorbloggers.com/read/5863

  29. memang teruk pun jammed. letih menekan brek..mujur lalu LPT dah pukul 12 tghmalam..jadi boleh pecut..hehe

  30. nasib sy balik nek flite..ahahahaha.. syukur la… :D

  31. yanmie :
    mmglah x suka klu jem…huhuhu
    hahaa perasan je ye akak pnya nota tu..hahha sakit urat arr, dh tua lah katakan…kuikuikui…
    akak salah urat kt tgn nie, abis bengkak…huhu

    mesti la prasaan..ayie membaca,bkn skadar mgomen..hahahh

    • Alhamdulillah sejuk hati kakyan baca…ekeke
      ada jugak pembaca blog ini yg betul2 baca dan bknnya hanya sekadar mengomen :)
      nie makin sayang dengan ayie nie…ehehee

  32. En Ilham :
    pergh, risau gak sebenarnye ni..sy balik KL pun arini jugak..janganlah jem macam ari2..dahlah hujan lebat gile

    sabar je ;p

  33. Wawa~* :
    mmg jenuh time perayaan ni nak menempuh sgala jem.. sakit sungguh hati.. pnat mmg x payah ckp lah kan.. huhu

    sama la kt sni..tmbah2 mlm raya…penuh

  34. RedBoys :
    @yanmie
    smua org tak suka jem..
    ye ker dh tua? saya tgk awet muda gitu.. hehe

    awek muda :)

  35. mmg jenuh time perayaan ni nak menempuh sgala jem.. sakit sungguh hati.. pnat mmg x payah ckp lah kan.. huhu

  36. En Ilham on November 18, 2010 at 9:37 am said:

    pergh, risau gak sebenarnye ni..sy balik KL pun arini jugak..janganlah jem macam ari2..dahlah hujan lebat gile

  37. @yanmie
    smua org tak suka jem..
    ye ker dh tua? saya tgk awet muda gitu.. hehe

  38. Pingback: Tweets that mention kesesakan lalu lintas yang terlampau | yanmieonline.com -- Topsy.com

  39. erkkk teruk eh jem..aiya..benci gile kalau jem..
    “Nota Yanmie : Pagi nie nak gi ber urut :)”
    sakit urat ke..hahaha

    • mmglah x suka klu jem…huhuhu

      hahaa perasan je ye akak pnya nota tu..hahha sakit urat arr, dh tua lah katakan…kuikuikui…

      akak salah urat kt tgn nie, abis bengkak…huhu

  40. RT: @yanmie: kesesakan lalu lintas yang terlampau http://t.co/YnDDpgI

  41. kesesakan lalu lintas yang terlampau http://t.co/YnDDpgI

  42. RT @yanmie: Blog Updated : kesesakan lalu lintas yang terlampau http://yanmieonline.com/2010/11/kesesakan-lalu-lintas-yang-terlampau/ ce …

  43. RT @yanmie: Blog Updated : kesesakan lalu lintas yang terlampau http://yanmieonline.com/2010/11/kesesakan-lalu-lintas-yang-terlampau/ ce …

  44. RT @yanmie: Blog Updated : kesesakan lalu lintas yang terlampau http://yanmieonline.com/2010/11/kesesakan-lalu-lintas-yang-terlampau/ ce …

  45. Blog Updated : kesesakan lalu lintas yang terlampau http://yanmieonline.com/2010/11/kesesakan-lalu-lintas-yang-terlampau/ cekidaut yea :)

  46. kesesakan lalu lintas yang terlampau http://bit.ly/dud13E (via @yanmie)

  47. RT: @yanmie: Blog Updated : kesesakan lalu lintas yang terlampau http://bit.ly/9gNHiC

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation