Jom ke Pasaraya Econsave

Salam semua, selamat berhujung minggu, dan selamat shopping ke pasar, eheehe macam biasa tempat untuk membeli barang-barang masak dan barang-barang lain semestinya kami akan beli di Pasaraya Econsave Pandamaran Klang, kat sana makanan lautnya memang segar, fresh dari laut dan jugak murah…ehehe

pasaraya econsave

Korang rasa Ikan apa yang Yan beli?? ehehe…sebenarnya kami suami isteri lebih suka makan ikan berbanding Ayam dan daging, hari-hari makan ikan pun tak bosan, kalau ayam dan daging memanglah cepat bosan, jap lagi kalau masak daging adalah yang akan komplen sakit gigi, so takleh selalu, kang selalu pulak orang tu sakit gigi…hahaha, daging lembut pun gigi takleh terima jugak…hahaha adoiii memacam :P

pasaraya econsave

Ehek…bab pilih-pilih sayur nie memang tak reti, sebabnya tak semua jenis sayur yang kami suami isteri nie makan, mana yang ada dalam gambar nie memang semua tak makan…hahhaa, sayur apa yang dalam gambar atas tu pun Yan tak tahu namanya :P

Nota Yanmie : meh tolong Yan kenal-kenalkan dengan sayur-sayur dalam gambar tu :P

49 Comments on Jom ke Pasaraya Econsave

  1. Ikhwan Pauzi
    December 31, 2010 at 2:36 pm (4 years ago)

    ikhwan masih was was dengan barangan makanan seperti ayam/daging kat pasaraya besar cmni.

    Reply
  2. SuaraPeople
    November 18, 2010 at 12:12 am (4 years ago)

    yanmie :
    uwaaaaa jelesnyeee!!! patutlah suruh review…bak mai pinjam jap..eh reviewlah phone tu..kot2 ada duit lebih blh beli…hehee

    heheheheh

    Reply
  3. SuaraPeople
    November 18, 2010 at 12:10 am (4 years ago)

    kerja kosong :
    jom shopping di pasaraya !! hehe

    jom shopping kt pasar biasa je..murah lagi..ahaha

    Reply
  4. kerja kosong
    November 14, 2010 at 10:01 pm (4 years ago)

    jom shopping di pasaraya !! hehe

    Reply
  5. SuaraPeople
    November 13, 2010 at 8:01 pm (4 years ago)

    hazwan :
    @yanmie
    saya study uitm shah alam..
    umah sewa dekat uitm jerk..
    apartment baiduri.dekat sebelah pintu depan uitm

    bersatu kita pelajar uitm~ hahahaa

    Reply
  6. hazwan
    November 13, 2010 at 7:41 pm (4 years ago)

    @yanmie
    saya study uitm shah alam..
    umah sewa dekat uitm jerk..
    apartment baiduri.dekat sebelah pintu depan uitm

    Reply
  7. RedBoys
    November 13, 2010 at 7:16 pm (4 years ago)

    @yanmie
    wah.. bestnya rumah dkt dgn hypermarket..

    Reply
  8. SuaraPeople
    November 13, 2010 at 6:29 pm (4 years ago)

    yanmie :
    hahahaa ye2 lebih dari astro lagi :)

    hahahah aa..baru dapat lepak sini..pagi td g beli nokia c7..hehehe

    Reply
    • yanmie
      November 13, 2010 at 6:31 pm (4 years ago)

      uwaaaaa jelesnyeee!!! patutlah suruh review…bak mai pinjam jap..eh reviewlah phone tu..kot2 ada duit lebih blh beli…hehee

      Reply
  9. SuaraPeople
    November 13, 2010 at 6:28 pm (4 years ago)

    eiela :
    econsave semuanya save..best shopping kat sana, shopping tembikai..ikan pun sodap..lapar lak nih. =)

    tlg masak! nak makan..hehehe

    Reply
  10. SuaraPeople
    November 13, 2010 at 6:11 pm (4 years ago)

    wazy :
    wahhh
    best tu kalau cari lauk kat econsave
    macam-macam ada

    mcm astro..mcm2 ada

    Reply
    • yanmie
      November 13, 2010 at 6:27 pm (4 years ago)

      hahahaa ye2 lebih dari astro lagi :)

      Reply
  11. SuaraPeople
    November 13, 2010 at 6:08 pm (4 years ago)

    Bang Iwan :
    Saya juga sekeluarga lebih senang makan ikan dibanding daging

    ikang lg best kn

    Reply
    • yanmie
      November 13, 2010 at 6:28 pm (4 years ago)

      ikan sedap..lagi2 mkn ikan yg besar2 mcm ikan merah, ikan siakap, kerapu..wah!! hahahaa laparrr!!!

      Reply
  12. SuaraPeople
    November 13, 2010 at 6:05 pm (4 years ago)

    amboi kuat shopping

    Reply
    • yanmie
      November 13, 2010 at 6:28 pm (4 years ago)

      shopping seminggu sekali je :)

      Reply
  13. Bang Iwan
    November 13, 2010 at 3:24 pm (4 years ago)

    Saya juga sekeluarga lebih senang makan ikan dibanding daging

    Reply
  14. kakngah
    November 13, 2010 at 2:43 pm (4 years ago)

    aku kenal yg paling kiri sekali
    lobak putih.

    Reply
  15. eiela
    November 13, 2010 at 1:40 pm (4 years ago)

    econsave semuanya save..best shopping kat sana, shopping tembikai..ikan pun sodap..lapar lak nih. =)

    Reply
    • yanmie
      November 13, 2010 at 1:14 pm (4 years ago)

      ehehe ikan sedap sbb ada bnyk jenis rasa ikan, klu ayam sama je :P tp ayam pun minat gak tp terlebih minat mkn ikan :)

      eh sayur x makan ke?? ruginyee sedap dan berkhasiat tu..ekeke *sendiri memilih sayur*

      Reply
  16. cikmin
    November 13, 2010 at 12:19 pm (4 years ago)

    lobak putih, timun jepun,ntah buah naga ke tu.. :P mata akak ni tak berapa nak jelas dah…

    p/s maxis dah beli?

    Reply
    • yanmie
      November 13, 2010 at 12:44 pm (4 years ago)

      timun jepun tu zhucini kan?, eh yg tu bukan buah naga kak, buah naga yan kenal..ntah ler tu apa bendanya duk sekali dgn sayur2 tu..jakun jap! ehehe…

      maxis dh beli kak, nnti yan try buat live blog tu..smlm try buat tp lmbt sgt mms tu dia nk antar queue lama sgt, last2 kensel tp duit dia tolak gak..

      Reply
  17. hazwan
    November 13, 2010 at 12:18 pm (4 years ago)

    owh baru tau akak ni duduk klang…
    saya study shah alam..dekat jerk.. :p
    kalau saya makan je ape ade…janji perut kenyang
    gendang gendut tai kecapi
    kenyang perut suka hati

    Reply
    • yanmie
      November 13, 2010 at 12:42 pm (4 years ago)

      oh yeker, shah alam area mana?? akak family ramai duk sana :)
      yelah org bujang mkn simple je, nasi ngan telur dadar pun cukup :P

      Reply
  18. wazy
    November 13, 2010 at 11:47 am (4 years ago)

    wahhh
    best tu kalau cari lauk kat econsave
    macam-macam ada

    Reply
    • yanmie
      November 13, 2010 at 11:48 am (4 years ago)

      ye betul tu wazy, kat umah akak nie yg paling dekat econsave,jusco,tesco,giant,GM,mymydin tp kt econsave tu gak yg kami suka pegi sbb brg masak memang fresh :)

      Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Jom ke Pasaraya Econsave

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by yanmie, yanmie. yanmie said: Blog Updated : Jom ke Pasaraya Econsave http://bit.ly/9U4ghx [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge