Belajar Photoshop

Salam semua, ades tetiba hari nie tergedik-gedik buka balik photoshop, semalam try edit gambar buat pakai GIMP memang hampes, langsung lupa macam mana nak buat…hahaa so pagi tadi layan edit gambar guna photoshop.

belajar photoshopGambar background ambil dari facebook Abang Ipar kat Oversea 🙂

Sebenarnya agak lama Yan tak sentuh photoshop nie, sampaikan tak ingat bila kali terakhir Yan sentuh…ehhee sebab tak berapa reti, walaupun hasilnya tidak berapa cantik dan kemas, tapi oklah tetap berpuas hati 🙂

Meh tengok gambar sebelum dan selepas yea 🙂

istanbul

Gambar Background yang di ambil dari Facebook Abang Ipar, gambar tersebut lokasinya di Istanbul

haziq

Gambar Haziq

So hasil kombinasi 2 gambar tersebut maka terhasillah gambar yang atas sekali tu, amacam ok tak? tak berapa nak kemas kan?, takpelah masih boleh di perbaiki lagi 🙂 silalah beri tunjuk ajar orang yang baru belajar photoshop nie 🙂

Nota Yanmie : Abis semua gambar nak di edit…hahaha

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

64 thoughts on “Belajar Photoshop

    1. Salam Ummi Alifya, banyak kali mo drop komen d blog mu nda blh, nda jumpa button reply…huhuhu
      bah samalah jugak, ku pun bknnya pandai sgt..masih lagi terkedek2…ehehe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge