Aiman kata apa yang penting kerjasama – Wonderpets

Salam semua, nak tahu anak-anak Yan memang obses sangat dengan kartun Wonderpets, boleh kata mulut diorang tu asyik nak nyanyi lagu wonderpets je, tiap-tiap hari pukul 2.30 petang mesti terpacak depan TV nak tengok, Yan kata mana best wonderpets tu, bosan hari-hari tengok, Tapi serius bila Yan layan sekali kartun wonderpets nie bestlah pulak..hahaha kartun yang best! hepi je tengok sebab duk asyik nyanyi je.

WonderPets

tapi serius kartun macam wonderpets nie kalau layan memang tak bosan, kira macam mebantu jugak untuk anak-anak kita berfikir, macam Dora Explorer, Go Diego Go..ehehe, tapi kalau kartun yang jenis fighting2 ke, naruto, hagemaru, shinchan dan yang sewaktu dengannya memang Yan tak suka diorang layan sebab kartun-kartun macam tu banyak menggunakan perkataan yang tak berapa elok.

Bukan main lagi diorang bersemangat nyanyi, tapi nyanyi pun tak hafal..layan jelah…seronok!! hahaha paling kelakar tak tahan gelak bila aiman kata selamatkan anak unta…hahaa

Nota Yanmie : Apa yang penting kerjasama 🙂

You may also like

61 Comments

  1. cara mudah utk menigkatkan IQ kanak2 adalah melalui kartun. tp tak semua kartun mengembangkan IQ. Kena pandai memilih kartun tuk anak2. tul tak kak?

  2. Kerjasama memang penting.. Bak kata pepatah “Yang berat sama dipikul, yang ringan sama dijinjing”. Kadang2 layan juga kartun ni dgn anak2 sedara..

  3. yanmie :
    ya betul tu, klu mau tau yan buka tv9 kul 2.30 ja sampai kul 6.00ptg kesian pulak bah bdk2 nie kadang2 diorg pun mau jgk hiburan…ehehe
    nda mau terlalu mengongkong nnti diorg bosan..mulalah melalak…hahaha
    lain2 jam mmg Yan lock tv9, astro ceria dan animax…ehehee

    hahaha kadang2 nak tgk cite lain pun xdpt..nk berebut..kita da tua..hahaa

    1. ya betul tu, klu mau tau yan buka tv9 kul 2.30 ja sampai kul 6.00ptg kesian pulak bah bdk2 nie kadang2 diorg pun mau jgk hiburan…ehehe
      nda mau terlalu mengongkong nnti diorg bosan..mulalah melalak…hahaha

      lain2 jam mmg Yan lock tv9, astro ceria dan animax…ehehee

    1. Salam rina, ye betul tu..Yan memang tak galakkan anak tengok kartun2 mcm tu, lagi2 kartun hagemaru kt astro ceria tu..isk bnyk tau bahasa “tak guna” yg di gunakan dlama dialog kartun tu…

  4. Salam kak Yan,
    Hak3… Mesti riuh rumah time Wonderpets start kan… hoho, sama r dgn Daus… hihi… tapi disebalik video tu, Daus terdengar gelak halus, milik siapakah suara tersebut.. hahaha

  5. ahaha .. yan, mak budak ni pun suka sangat tengok totopet .. totopet itu adelah slang dari anak dara ku .. hahaha ..

  6. hahaha yan…yg pasti bukan budak2 jer yg suka, nenek budak pon suka. contohnya mcm mak aku, selalu nyanyi, ‘apa yang penting?’ nanti anak sedara aku sambut, ‘kerjaaaasama.’ serentak ngan nenek dia..klako..

    1. maksudnya kena rajin bertegur sapa dgn blogger 🙂
      ha’ah akak guna photoshop cs4. eh nk letak background tu senang sgt, buka gmbr background tu then pastekan gmbr yg di crop ke background..senang sgt 🙂 cubalah…

    1. Salam alhamdulillah…blog ini tidak lah sehebat blog orang lain, akak xde tips macam2 org2 lain, apa yang penting konsisten update blog je dan bina jaringan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge