5 Buffered Earning berjalan – Terima kasih Nuffnang

Salam semua, hepi sangat rasa hati sebabnya nuffnang berbaik hati memberikan buffered earning untuk blog ini. Alhamdulillah rezeki datang dan terus datang. terkini minggu ini yan dapat 3 lagi buffered earning dan menjadikannya 5 kempen buffered earning sedang berjalan :)

Buffered earning

Dan yang terbaru petang semalam Yan baru dapat Buffered STB Thematic Branding kat bahagian LB. alhamdulillah baru sekejap menggedik income untuk semalaman dapat rm 29.06 untuk buffered tersebut, teruja…ehehhe

Nota Yanmie : Terima kasih Nuffnang….Love u!!

102 Comments on 5 Buffered Earning berjalan – Terima kasih Nuffnang

  1. Oh! budu
    August 1, 2012 at 8:44 am (2 years ago)

    lepas jadi ME, boleh terus cash out. hehe. paling banyak kite penah dpt pun 4 je, tu pun max xlebih 30 inggit setiap kempen. haha
    Oh! budu recently posted..cara nak menang teka bunyi di era fmMy Profile

    Reply
  2. SuaraPeople
    November 12, 2010 at 4:42 pm (4 years ago)

    rashid :
    Memang mengujakan lah…rezeki Kakyan tak putus2..tapi serverdown tu macam ujian lah…harap kak yan tabah..hehe

    server down tu biasa lah..ramai sgt kan..hehehe

    Reply
  3. SuaraPeople
    November 12, 2010 at 4:34 pm (4 years ago)

    razis :
    masih mencari jalan utk BE mengemuk mcm income kak yan. Asik kurus jer income BE sy.

    semoga berjaya

    Reply
  4. razis
    November 11, 2010 at 6:36 pm (4 years ago)

    masih mencari jalan utk BE mengemuk mcm income kak yan. Asik kurus jer income BE sy.

    Reply
  5. rashid
    November 10, 2010 at 12:29 am (4 years ago)

    Memang mengujakan lah…rezeki Kakyan tak putus2..tapi serverdown tu macam ujian lah…harap kak yan tabah..hehe

    Reply
  6. razis
    November 9, 2010 at 9:28 am (4 years ago)

    dtg utk memotivasikan dr

    Reply
  7. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 8:59 pm (4 years ago)

    razis :
    @yanmie
    40 BE? wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

    hahaha terkejut nmpk..adess

    Reply
  8. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 8:58 pm (4 years ago)

    yanmie :
    ehehe masa pakai blogspot mmg selalu dpt, tukar ke wp nie liat sikit, but now alhamdulillah mcm dh ok balik :)

    yaaa…rezeki murah…aminn

    Reply
  9. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 8:57 pm (4 years ago)

    yanmie :
    Alhamdulillah tu yg buat contest tu :)

    alhamdullilah…murah rezeki :)

    Reply
  10. syok2u
    November 8, 2010 at 6:28 pm (4 years ago)

    dh kaya nnt sdekah la kt ktorg ckit nnt..hehehe

    Reply
    • yanmie
      November 8, 2010 at 6:32 pm (4 years ago)

      Alhamdulillah tu yg buat contest tu :)

      Reply
  11. razis
    November 8, 2010 at 12:40 pm (4 years ago)

    @yanmie
    40 BE? wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

    Reply
  12. razis
    November 8, 2010 at 12:39 pm (4 years ago)

    wow..mmg banyakla income masyuk lps nie. patutla leh wat contest top komentator..hehehe

    Reply
  13. SuaraPeople
    November 7, 2010 at 1:35 am (4 years ago)

    ProfHariz :

    Azuan :

    yanmie :
    tak tentu, tgk advertiser nak beli berapa bnyk iklan dari kita, tu sistem nuffnang yg kira, kita x tau..so far kakyan buff paling lama pun 1 bulan…tu pun blm tentu gedik 24jam…tgk luck ler, klu dpt ads yg melekat je kira untung ler :)

    oo.. gitu.. faham2.. tq..

    Haah ada be kadang2 x kuar kan..

    patut lah..ahhah sbb kt blog aku pun penah xkuar..tu yg heran..BE.. =.= ahha

    Reply
  14. ProfHariz
    November 6, 2010 at 11:36 pm (4 years ago)

    Azuan :

    yanmie :
    tak tentu, tgk advertiser nak beli berapa bnyk iklan dari kita, tu sistem nuffnang yg kira, kita x tau..so far kakyan buff paling lama pun 1 bulan…tu pun blm tentu gedik 24jam…tgk luck ler, klu dpt ads yg melekat je kira untung ler :)

    oo.. gitu.. faham2.. tq..

    Haah ada be kadang2 x kuar kan..

    Reply
  15. Azuan
    November 6, 2010 at 10:57 pm (4 years ago)

    yanmie :
    hikhik…ur welkam :)

    Ok…

    Reply
  16. SuaraPeople
    November 6, 2010 at 10:57 am (4 years ago)

    ProfHariz :

    SuaraPeople :

    ProfHariz :

    SuaraPeople :
    Yang aku tahu kena traffik lebih maka earning pun lebih berganda.. Wallahualam
    @ProfHariz
    wow..syok tu 6BE skali dapat…aduhhh..bila la nk jadi mcm ni gakk ehh ;p

    Entahlarhh :( Sekarag nie baru ada 3 BE berjalan tapi hampeh x bergerak pun.. hahaha

    ohh sama laa kita da 4..xgerak sgt pon :(

    insyaallah nnt lama ada lah tu rezeki tuk kite plak kan.. :)

    Reply
  17. ProfHariz
    November 6, 2010 at 9:20 am (4 years ago)

    SuaraPeople :

    ProfHariz :

    SuaraPeople :
    Yang aku tahu kena traffik lebih maka earning pun lebih berganda.. Wallahualam
    @ProfHariz
    wow..syok tu 6BE skali dapat…aduhhh..bila la nk jadi mcm ni gakk ehh ;p

    Entahlarhh :( Sekarag nie baru ada 3 BE berjalan tapi hampeh x bergerak pun.. hahaha

    ohh sama laa kita da 4..xgerak sgt pon :(

    Reply
  18. SuaraPeople
    November 6, 2010 at 3:39 am (4 years ago)

    ProfHariz :

    yanmie :
    kakyan dh bnyk dh dpt BE sblm nie..total BE yg kakyan dh pernah dpt hampir 40 BE kot :P

    40? Selama berapa lama tuh kak yan ?

    wow!!!!!!!!! bnyakk

    Reply
    • yanmie
      November 6, 2010 at 7:46 am (4 years ago)

      ehehe masa pakai blogspot mmg selalu dpt, tukar ke wp nie liat sikit, but now alhamdulillah mcm dh ok balik :)

      Reply
  19. SuaraPeople
    November 6, 2010 at 3:37 am (4 years ago)

    ProfHariz :

    SuaraPeople :
    @ProfHariz
    wow..syok tu 6BE skali dapat…aduhhh..bila la nk jadi mcm ni gakk ehh ;p

    Entahlarhh :( Sekarag nie baru ada 3 BE berjalan tapi hampeh x bergerak pun.. hahaha

    ohh sama laa kita da 4..xgerak sgt pon :(

    Reply
  20. Yiedpozi
    November 5, 2010 at 11:07 pm (4 years ago)

    Yied baru je dapat 4… huhu

    Reply
    • yanmie
      November 6, 2010 at 8:10 am (4 years ago)

      takpe nnti nuff mesti bg lagi tu :)

      Reply
  21. Ummi Alifya
    November 5, 2010 at 10:30 pm (4 years ago)

    @yanmie
    syukurlah…aku baru ja merasa ada BE ni..itupun sebenarnya nda tau2 apa..heeee…kesian tul aku nih…

    Reply
    • yanmie
      November 6, 2010 at 8:15 am (4 years ago)

      wah oklah tu…BE nie klu trafik kita tinggi duit pun tinggi jgk..dia kira by Pageviews :)

      Reply
  22. Azuan
    November 5, 2010 at 9:46 pm (4 years ago)

    yanmie :
    tak tentu, tgk advertiser nak beli berapa bnyk iklan dari kita, tu sistem nuffnang yg kira, kita x tau..so far kakyan buff paling lama pun 1 bulan…tu pun blm tentu gedik 24jam…tgk luck ler, klu dpt ads yg melekat je kira untung ler :)

    oo.. gitu.. faham2.. tq..

    Reply
    • yanmie
      November 6, 2010 at 8:22 am (4 years ago)

      hikhik…ur welkam :)

      Reply
  23. RedBoys
    November 5, 2010 at 8:00 pm (4 years ago)

    @hazwan
    sy pon baru je dpt dua.. huk2.. pelan kayuh bro.. jgn putus asa..

    Reply
  24. RedBoys
    November 5, 2010 at 7:59 pm (4 years ago)

    @ProfHariz
    insya-Allah.. aku memang tgh kejar bro ni.. ha’ah kan bro.. mcm x adil.. bro yg mula dulu.. bukan aku.. haha.. aku ikut je..

    Reply
  25. RedBoys
    November 5, 2010 at 7:57 pm (4 years ago)

    @yanmie
    betul tu.. dia depend pada advertiser sendiri.. kalau dia tgk trafik kencang dan update konsisten, maybe dia akan bagi lebih lama..

    Reply
  26. RedBoys
    November 5, 2010 at 7:56 pm (4 years ago)

    @izwan
    be ni nuff bg utk blog yg trafik kencang, sentiasa update bio di nuff dan letak ketiga-tiga ads di blog.. itu je..

    Reply
  27. RedBoys
    November 5, 2010 at 7:54 pm (4 years ago)

    @SuaraPeople
    ye ker? takpe2.. slow2 le kayuh bro.. rezeki ada di mana2 saja..

    Reply
  28. RedBoys
    November 5, 2010 at 7:53 pm (4 years ago)

    @ProfHariz
    wah2.. bnyk tu kakyan.. hebat2.. dh pernah cashout?

    Reply
  29. suffer8zine
    November 5, 2010 at 7:45 pm (4 years ago)

    @yanmie ala syukur la, buata ape nk bnyk2, blogging pon just nk share info n ilmu, ads2 ni sambilan je, heheh, kang2 bnyk2 cepat hilang

    Reply
  30. ProfHariz
    November 5, 2010 at 6:41 pm (4 years ago)

    SuaraPeople :
    @ProfHariz
    wow..syok tu 6BE skali dapat…aduhhh..bila la nk jadi mcm ni gakk ehh ;p

    Entahlarhh :( Sekarag nie baru ada 3 BE berjalan tapi hampeh x bergerak pun.. hahaha

    Reply
  31. ProfHariz
    November 5, 2010 at 6:40 pm (4 years ago)

    yanmie :
    kakyan dh bnyk dh dpt BE sblm nie..total BE yg kakyan dh pernah dpt hampir 40 BE kot :P

    40? Selama berapa lama tuh kak yan ?

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 6:45 pm (4 years ago)

      tak silap awal thn 2010 ataupun bln 12 2009 kot…

      Reply
  32. SuaraPeople
    November 5, 2010 at 6:17 pm (4 years ago)

    @ProfHariz
    wow..syok tu 6BE skali dapat…aduhhh..bila la nk jadi mcm ni gakk ehh ;p

    Reply
  33. SuaraPeople
    November 5, 2010 at 6:16 pm (4 years ago)

    bila la nk dapat BE mcm nih…fuhhh

    Reply
  34. sharinginfoz
    November 5, 2010 at 6:15 pm (4 years ago)

    seronoknya saya punya dah lama betul tak dapat BE, bagi le satu

    Reply
  35. ProfHariz
    November 5, 2010 at 5:48 pm (4 years ago)

    Setelah belek2 blog kak yan.. Ternyata 5 BE bukanlah paling tinggu untuk kak yan… Sebelum ini kak yan pernah meraih 6 BE :)

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 5:51 pm (4 years ago)

      kakyan dh bnyk dh dpt BE sblm nie..total BE yg kakyan dh pernah dpt hampir 40 BE kot :P

      Reply
  36. SuaraPeople
    November 5, 2010 at 3:34 pm (4 years ago)

    aduhhh banyak nyeee….kaya~kaya kite punye sen2 jee..huk3

    Reply
  37. izwan
    November 5, 2010 at 3:16 pm (4 years ago)

    still tak paham sgt konsep BE ni. camne boleh ada kat blog tu?

    Reply
  38. Azuan
    November 5, 2010 at 2:54 pm (4 years ago)

    Nak tanya ni, biasanya 1 BE tu bertahan lama mana? kurang sebulan ke? dlm sebulan ke? atau lebih sebulan?

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 5:57 pm (4 years ago)

      tak tentu, tgk advertiser nak beli berapa bnyk iklan dari kita, tu sistem nuffnang yg kira, kita x tau..so far kakyan buff paling lama pun 1 bulan…tu pun blm tentu gedik 24jam…tgk luck ler, klu dpt ads yg melekat je kira untung ler :)

      Reply
  39. Sumijelly
    November 5, 2010 at 2:38 pm (4 years ago)

    huhuhu……sumi hanya tinggal 2 jer…waaaaaaaaaa

    Reply
  40. naem
    November 5, 2010 at 2:24 pm (4 years ago)

    memang rezeki kak yan :)

    Reply
  41. Azizwan
    November 5, 2010 at 1:38 pm (4 years ago)

    fuhhh! byk giler.. tahniah kak yan..

    Reply
  42. ProfHariz
    November 5, 2010 at 1:04 pm (4 years ago)

    RedBoys :
    @ProfHariz
    cpt gila bro komen.. tak terkejar den..

    InsyaAllah bro :) Ko boleh.. hahaha *aku kadang2 rasa cam x best plak ni kira macam chat dalam entri je* adeii

    Reply
  43. RedBoys
    November 5, 2010 at 1:03 pm (4 years ago)

    @ProfHariz
    wah.. kalau contest dslr saya pon nak join.. haha

    Reply
  44. RedBoys
    November 5, 2010 at 1:00 pm (4 years ago)

    @yanmie
    coki2 je? boleh bha.. takde hal.. sekali dgn haziq dgn aiman pon boleh..

    Reply
  45. RedBoys
    November 5, 2010 at 12:55 pm (4 years ago)

    @yanmie
    sy baru je cashout cheque nuff akhir bulan 10 haritu.. tgh tggu dia smpi ler ni.. tp, skrg banjir.. minta2 banjir cpt surut..

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:58 pm (4 years ago)

      ah yeker..blh blnja akak coki2 :)

      Reply
  46. ProfHariz
    November 5, 2010 at 12:51 pm (4 years ago)

    yanmie :
    alhamdulillah..insyallah klu ada rezeki lebih :)

    Buat contest dslr tau! Kompem seluruh dunia join :p hahaha

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:54 pm (4 years ago)

      hahaha klu ada nk taja blh je, akak blm mampu nk bg adiah tu…malah akak sdiri blh ada DSLR…ehehe

      Reply
  47. RedBoys
    November 5, 2010 at 12:51 pm (4 years ago)

    @yanmie
    kalau rezeki lebih kakyan.. moga2 ada rezeki lebih ye..

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:54 pm (4 years ago)

      Insyallah amin…

      Reply
  48. RedBoys
    November 5, 2010 at 12:47 pm (4 years ago)

    @yanmie
    insya-Allah.. kalau sy ada rezeki lebih jugak, boleh sy sponsors nanti..

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:48 pm (4 years ago)

      Alhamdulillah…dh ada yg sudi nk sponser…ehehee riang rasa hati :P

      Reply
  49. Ummi Alifya
    November 5, 2010 at 12:46 pm (4 years ago)

    bestnya yan..rezekikan…alhamdulillah

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:47 pm (4 years ago)

      Alhamdulillah rezeki, terima dengan syukur :)

      Reply
  50. RedBoys
    November 5, 2010 at 12:44 pm (4 years ago)

    wahh.. rezeki raya haji ni kakyan.. lepas ni boleh buat contest lebih besar.. baru best

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:45 pm (4 years ago)

      alhamdulillah..insyallah klu ada rezeki lebih :)

      Reply
  51. cikmin
    November 5, 2010 at 12:42 pm (4 years ago)

    semenjak berbesan ni murah rezeki puan yanmie kita..alhamdulillah..

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:43 pm (4 years ago)

      Alhamdulillah kak, rezeki datang dan terus datang :)

      Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:19 pm (4 years ago)

      alhamdulillah, tp ada org lain lg bnyk kempen yg diorg dapat :)
      takpe slow2 sikit hari lagi mesti nuff akan up lagi tu :)

      Reply
  52. ProfHariz
    November 5, 2010 at 12:07 pm (4 years ago)

    yanmie :
    hahahaa akak tau pg td hariz bertapa kt sini, sbb pg td akak siapkan edit gmbr contest tu..tetiba nmpk bnyk komen…ehhee

    Selagi ada kesempatan kak yan.. Saya rembat.. Kalau nanti-nanti xde masa x leh komen dahh.. Lagipun contest review sgt menarik :) I Like~

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:17 pm (4 years ago)

      ye betul jugak tu..sama cam akak suka contest review :)

      Reply
  53. eiela
    November 5, 2010 at 12:04 pm (4 years ago)

    hehe rezeki raya haji yang bakal menjelang tuh..

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:05 pm (4 years ago)

      ha yee ni baru betul..raya haji bukan depavali…ekkekee

      Reply
  54. ProfHariz
    November 5, 2010 at 12:03 pm (4 years ago)

    yanmie :
    Alhamdulillah rezeki, setahu akak iklan di LB agak mahal sedikit berbandi di bhgian yg lain…tp xsure :)

    Haah kan akak.. Berdasarkan apa yang Hariz tahu jugak :P Weeeeehee… Dari semalam lagi gewdik tuh hariz skodeng :P

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:05 pm (4 years ago)

      hahahaa akak tau pg td hariz bertapa kt sini, sbb pg td akak siapkan edit gmbr contest tu..tetiba nmpk bnyk komen…ehhee

      Reply
  55. ultraman_88
    November 5, 2010 at 12:02 pm (4 years ago)

    bestnye kak yan..haha..meh 1

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:04 pm (4 years ago)

      eh otomen lg bnyk buff kan??

      Reply
  56. Nancy Poh
    November 5, 2010 at 12:00 pm (4 years ago)

    Waduuhhhh..banykkknya…jeles sy..tp sabar je la..happy blogging kio..

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:02 pm (4 years ago)

      bah alhamdulillah rezeki…yg pnting jugak blogging dgn hepi :)
      dapat duit mcm nie kira 1 bonus utk kita :)

      Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:01 pm (4 years ago)

      alhamdulillah..seketul dua cukup ke?? kah3 :P

      Reply
  57. Kancilbiru
    November 5, 2010 at 11:54 am (4 years ago)

    wow kak…terbaik sempena deepavali….:P

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 12:00 pm (4 years ago)

      alhadulillah…heehe semepena Depavali ye :P

      Reply
  58. ProfHariz
    November 5, 2010 at 11:52 am (4 years ago)

    Dauspozi :
    Salam kak Yan,
    Banyak jugak hasil blogging kak Yan ek, blog hijau Daus tu… Harapkan Buffered je 7 tp hasil tak byk pon… keh3.. (trafik x byk..). Tahniah kak Yan, jangan lupa belanja aiskrim utk Aiman dgn Haziq, rezeki diorang.. haha

    Untuk adik ehem2 sekali… Aiskrim paddle pop :P

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 11:59 am (4 years ago)

      hahhaa nak gak ke eskrem tu??

      Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 11:59 am (4 years ago)

      ehehee apa kena mengenanye dgn depavali..kah3

      Reply
  59. Dauspozi
    November 5, 2010 at 11:46 am (4 years ago)

    Salam kak Yan,
    Banyak jugak hasil blogging kak Yan ek, blog hijau Daus tu… Harapkan Buffered je 7 tp hasil tak byk pon… keh3.. (trafik x byk..). Tahniah kak Yan, jangan lupa belanja aiskrim utk Aiman dgn Haziq, rezeki diorang.. haha

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 11:59 am (4 years ago)

      Salam Daus, alhamdulillah rezeki. wah bnyk tu daus 7, tp tulah buff nie blh rasa masyuk bila trafik naik..time tu mmg best kan :)
      insyallah harus blanja diorg…ehhee tuk daus sekali pun blh :)

      Reply
  60. ahm @ myvitrd
    November 5, 2010 at 11:46 am (4 years ago)

    wah tahniah kak yan..memang teruja tengok iklan berklip2 dekat dalam blog ni.. alhamdulilah lepas antar tiket dekat nuff dapat juga 2 BE 2 hari yang lalu.. kira g bodek nufflah .hehehe

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 11:58 am (4 years ago)

      alhamdulillah terima kasih jugak kat nuffnang sebab tak jemu nak bagi buff kat blog nie :)
      tahniah jugak buat ahm sebab dpt 2 buff baru…ehhee pandai yee bodek :P

      Reply
  61. ProfHariz
    November 5, 2010 at 11:44 am (4 years ago)

    LB tuh yang mahai tuh.. Kan? Kan? Rezeki tuh.. Tambah semalam riban2 visitor mmg masyuk nie :)

    Reply
    • yanmie
      November 5, 2010 at 11:57 am (4 years ago)

      Alhamdulillah rezeki, setahu akak iklan di LB agak mahal sedikit berbandi di bhgian yg lain…tp xsure :)

      Reply
  62. DAUSPOZI
    November 5, 2010 at 3:43 am (4 years ago)

    RT: @yanmie: Blog Updated : 5 Buffered Earning berjalan – Terima kasih Nuffnang | yanmieonline.com http://bit.ly/buWEEb @NuffnangMY

    Reply
  63. yanmie
    November 5, 2010 at 3:36 am (4 years ago)

    Blog Updated : 5 Buffered Earning berjalan – Terima kasih Nuffnang | yanmieonline.com http://bit.ly/buWEEb @NuffnangMY

    Reply

2Pingbacks & Trackbacks on 5 Buffered Earning berjalan – Terima kasih Nuffnang

  1. [...] memperoleh trafik harian sebanyak 5K++ sehari, adalah dalam 2-3 kali jugak.Alhamdulillah rezeki buffered pun datang dan terus datang, terima kasih buat semua yang singgah ke blog [...]

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Dauspozi and Ridhauddin Hariz, yanmie. yanmie said: Blog Updated : 5 Buffered Earning berjalan – Terima kasih Nuffnang | yanmieonline.com http://bit.ly/buWEEb @NuffnangMY [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge