Terbaik dari Nuffnang

Salam semua, petang semalam Yan perasan yang dashboard Nuffnang kini mempunyai 2 fungsi baru, tetiba pulak teruja tengok perubahan dan peningkatan yang nuffnang lakukan, mana tidaknya Yan memang sangat obses okeh dengan site nuffnang nie, even income yang Yan dapat tak sebanyak orang lain tapi tetap bersyukur sebabnya tetap mempunyai income sambilan dari nuffnang, nuffnang memang terbaik!! kini Yan setia dengan Nuffnang :)

dashboard nuffnang

Dengan adanya 2 fungsi terbaru ini memang sangat memudahkan bagi mereka yang baru sahaja mendaftarkan diri ataupun baru menggunakan nuffnang nie. 2 Fungsi baru tersebut adalah button Start dan jugak button Bio, kan sangat mudah dengan adanya button Start nie, so takdelah mereka-mereka yang baru menggunakan nuffnang nie terkedek-kedek macam Yan dulu, now sangatlah mudah, dah tu ada pulak button Bio senang untuk kita mengemaskini kan maklumat akaun kita kat nuffnang, so apa lagi gunakan ianya dan manfaatkannya.

Dah alang-alang update pasal nuffnang kan, rasanya lama jugak tak update kat sini pasal nuffnang nie, oklah nak cerita jugak…hahhaa, syukur alhamdulillah setelah buffered earning hari tu metered kini yang terbaru dapat pulak 1 buffered earning, terima kasih nuffnang!! even sangat susah sekarang nak dapatkan buffered tapi tetap bersyukur sangat sebabnya income dari buffered memang sangat buat Yan teruja dan boleh kata tetiap pagi website pertama yang di buka ialah website nuffnang sebab nak tengok income buffered….ehehe

buffered earningSee takde sensor-sensor itu income, khas tuk korang! hahaha macamlah income banyak sangat

Trafik?? oh yea memang ada yang email melalui ruangan ContactMe katanya kenapa dah takde letak performance blog untuk bulan lepas? trafik menjunam ke sebabtu tak entry? oh tidak! sebenarnya meningkat lagi  dari sebelumnya tapi tulah  bukan taknak letak cuma kekadang tu biarlah rahsia, kang selalu letak mulalah ada cakap-cakap yang tak sedap untuk di baca dan di dengar, tapi takpe kan hari nie nak entry pasal nuffnang kan..so nuffnang punya pasal Yan entrykan trafik terkini Yan sebulan yea. *jangan mengata sudah ye*

statik nuffnangTerikini statik nuffnang selama sebulan, 203,368 untuk Pagevies dan 74,456 untuk Unic Visitor yang bertandang ke blog tidak seberapa ini. So stats sebulan korang dan tengok nie, korang agak-agakler berapa trafik blog ini sehari…ehehe :) malas nak entry trafik harian kang lagi ada yang duk cakap menunjuk plak…nnggeee~~

Tapi sebenarnya penting untuk Yan entrykan pasal trafik nie sebab Yan ada pengiklan di dalam blog ini dan Yan ada jugak buat iklan bertulis so sangat penting untuk mereka mengetahui trafik blog ini barulah dapat meyakinkan mereka untuk terus beriklan didalam blog ini. benda kita rasa boleh mendatangkan hasil why not tidak di gunakan sebaiknya??

Sebenarnya trafik yang banyak datang ke blog ini adalah dari Search Engine, tetapi bagi sesetengah orang menganggap kalau terlalu bermain dengan keywords maka entry tersebut adalah entry takde jiwa, bagi Yan ok je..terpulang pada persepsi masing-masing, kita tak selalunya bersependapat, tapi kalau kita dah ada kelebihan di situ kenapa kita tidak gunakan sahaja? tetapi biarlah berpadanan dengan entry tersebut, bermain keywords pun ada caranya, bukan setakat letak keywords hot tetapi entry tidak memberi faedah kepada pembaca, kang nanti lepas buka terus tutup balik kang tak best jugak tu, kadar bounce rate boleh meningkat dan ianya tak bagus untuk SEO…alamak!! tetiba lak sentuh bab SEO…hahaha kan nak citer pasal nuffnang je nie…adoiii dah-dah…melarat dah entry nie, tangan macam taknak berhenti je menaip nie..kah3…oklah setakat nie sahaja perkongsihan dari Yan yea. Makasih semua sudi baca…ehehe :P

Nota Yanmie : Nuffnang I Love U…ehek…bukan nak kipas yeee :P

80 thoughts on “Terbaik dari Nuffnang

  1. People deserve very good life and business loans or just commercial loan will make it better. Because freedom relies on money.

  2. banyak gila kak Yan oit…
    sumi tak sampaimcm tu der….

    income sikit malu nak tunjuk…huhuhuhu
    nak bandingkan ngan kak yan… lagi la…huhuhu

    traffik pun tak kencang mcm kak yan…
    adey…kene berguru lagi nie…

    1. yg latest nie lg banyak…wakaka berlagak tu *gurau2*
      takpe insyallah bertambah lg lah tu…eleh yelah tu ciput..mesti buff kencang tu..bak ler mai sikit :P

  3. pergh…berpuluh ribu pelawat unik…ni nak kena lawan lagi ni…hehe…fungsi baru tu memang membantu sgt…keje nak update survey selalu la jawabnya…hehe

  4. tahniah kak yan untuk traffik sebegitu rupa!kalau kita nak, sure2 kita kena gigih untuk semua tuh!
    tu la pulangan mendalami ilmu2 yang dikongsi ramai orang kan!kita applykan!

    btw, function terbaru nuffnang memang bagus untuk orang yang baru reg nuffnang!

    sekali lagi, tahniah sis!

  5. dpt banyak.. tapi xsekencang yan he…23x

    boleh bro amik pic yan x buh kat blog si dia bro… coz die nk wat review psal tab nuffnang yang baru.

    nnt bro mintak dia kreditkan ke entry ini

    1. hahaha takpe yg pnting blogging dgn hepi, klu terlalu kejar trafik kan nnti xseronok plak blogging semata2 trafik…akak xde pun kejar trafik, trafik mari sdiri…*ehek*

  6. Pingback: Amir Said
  7. pergh.. trafik boleh tahan.. mantap tu.. dulu selalu dapat buffered celcom.. memang mantap la earning dia.. skrg ni banyak dapat DiGi boleh la tahan..

    1. tulah dulu mmg selalu jugak dpt buff celcom, blh kata tiap kali ada celcom mesti dpt, but now lately mcm xbape bnyk iklan celcom kan…digi pulak yg berlambak2…tp digi saya payah nk dpt buff…dgr2 diorg kata buff digi mahsyuk kan :)

    1. makasih kak…betul tu sgt setuju! trafik tu bukti jugak utk bg kepercayaan dgn org agar terus beriklan kt blog kita. benda blh manfaat kena tidak di gunakan..tul tak?

  8. Salam kakak ku kak yan.. (haha, mcm nak tulis surat pulak)

    wow, mmg speechless laa tgk unique visitor akak.. congratulation kak.. tp mmg sejak dlu akak punya visitor ramai.hehe.. feez nk cecah 50 pun payah skrg.. mgkn sbb jarang update.. huhu..

    hmm, ckp pasal nuffnang, feez pun perasan smlm ada prubahan dkt page dia.tp tak smpt explore lg.thehe

    1. waalaikumsalam adikku feez :)
      makasih feez…syukur rezeki, ha’ah feez baru smlm tu ada perubahan kt dashbord nuff tu, terkejut jap akak tgk..siap f5 lg..hehee :P

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge