Terbaik dari Nuffnang

Salam semua, petang semalam Yan perasan yang dashboard Nuffnang kini mempunyai 2 fungsi baru, tetiba pulak teruja tengok perubahan dan peningkatan yang nuffnang lakukan, mana tidaknya Yan memang sangat obses okeh dengan site nuffnang nie, even income yang Yan dapat tak sebanyak orang lain tapi tetap bersyukur sebabnya tetap mempunyai income sambilan dari nuffnang, nuffnang memang terbaik!! kini Yan setia dengan Nuffnang :)

dashboard nuffnang

Dengan adanya 2 fungsi terbaru ini memang sangat memudahkan bagi mereka yang baru sahaja mendaftarkan diri ataupun baru menggunakan nuffnang nie. 2 Fungsi baru tersebut adalah button Start dan jugak button Bio, kan sangat mudah dengan adanya button Start nie, so takdelah mereka-mereka yang baru menggunakan nuffnang nie terkedek-kedek macam Yan dulu, now sangatlah mudah, dah tu ada pulak button Bio senang untuk kita mengemaskini kan maklumat akaun kita kat nuffnang, so apa lagi gunakan ianya dan manfaatkannya.

Dah alang-alang update pasal nuffnang kan, rasanya lama jugak tak update kat sini pasal nuffnang nie, oklah nak cerita jugak…hahhaa, syukur alhamdulillah setelah buffered earning hari tu metered kini yang terbaru dapat pulak 1 buffered earning, terima kasih nuffnang!! even sangat susah sekarang nak dapatkan buffered tapi tetap bersyukur sangat sebabnya income dari buffered memang sangat buat Yan teruja dan boleh kata tetiap pagi website pertama yang di buka ialah website nuffnang sebab nak tengok income buffered….ehehe

buffered earningSee takde sensor-sensor itu income, khas tuk korang! hahaha macamlah income banyak sangat

Trafik?? oh yea memang ada yang email melalui ruangan ContactMe katanya kenapa dah takde letak performance blog untuk bulan lepas? trafik menjunam ke sebabtu tak entry? oh tidak! sebenarnya meningkat lagi  dari sebelumnya tapi tulah  bukan taknak letak cuma kekadang tu biarlah rahsia, kang selalu letak mulalah ada cakap-cakap yang tak sedap untuk di baca dan di dengar, tapi takpe kan hari nie nak entry pasal nuffnang kan..so nuffnang punya pasal Yan entrykan trafik terkini Yan sebulan yea. *jangan mengata sudah ye*

statik nuffnangTerikini statik nuffnang selama sebulan, 203,368 untuk Pagevies dan 74,456 untuk Unic Visitor yang bertandang ke blog tidak seberapa ini. So stats sebulan korang dan tengok nie, korang agak-agakler berapa trafik blog ini sehari…ehehe :) malas nak entry trafik harian kang lagi ada yang duk cakap menunjuk plak…nnggeee~~

Tapi sebenarnya penting untuk Yan entrykan pasal trafik nie sebab Yan ada pengiklan di dalam blog ini dan Yan ada jugak buat iklan bertulis so sangat penting untuk mereka mengetahui trafik blog ini barulah dapat meyakinkan mereka untuk terus beriklan didalam blog ini. benda kita rasa boleh mendatangkan hasil why not tidak di gunakan sebaiknya??

Sebenarnya trafik yang banyak datang ke blog ini adalah dari Search Engine, tetapi bagi sesetengah orang menganggap kalau terlalu bermain dengan keywords maka entry tersebut adalah entry takde jiwa, bagi Yan ok je..terpulang pada persepsi masing-masing, kita tak selalunya bersependapat, tapi kalau kita dah ada kelebihan di situ kenapa kita tidak gunakan sahaja? tetapi biarlah berpadanan dengan entry tersebut, bermain keywords pun ada caranya, bukan setakat letak keywords hot tetapi entry tidak memberi faedah kepada pembaca, kang nanti lepas buka terus tutup balik kang tak best jugak tu, kadar bounce rate boleh meningkat dan ianya tak bagus untuk SEO…alamak!! tetiba lak sentuh bab SEO…hahaha kan nak citer pasal nuffnang je nie…adoiii dah-dah…melarat dah entry nie, tangan macam taknak berhenti je menaip nie..kah3…oklah setakat nie sahaja perkongsihan dari Yan yea. Makasih semua sudi baca…ehehe :P

Nota Yanmie : Nuffnang I Love U…ehek…bukan nak kipas yeee :P

80 Comments on Terbaik dari Nuffnang

  1. WoodJuliet23
    September 18, 2011 at 5:58 pm (3 years ago)

    People deserve very good life and business loans or just commercial loan will make it better. Because freedom relies on money.

    Reply
  2. Bean Moreno
    November 12, 2010 at 7:54 am (4 years ago)

    payung link skit!

    Reply
  3. SuaraPeople
    November 10, 2010 at 11:14 pm (4 years ago)

    kulanz :
    ni mesti bayar gaji mahal ni.. sebab tu polis trafik banyak lepak sini, hehe..

    polis? aik? polis blogging ke?

    Reply
  4. SuaraPeople
    November 10, 2010 at 11:13 pm (4 years ago)

    saya sayang nuffnang :)

    Reply
  5. Ummi Alifya
    November 6, 2010 at 12:29 am (4 years ago)

    wowww ribu riban yan…trafik tuuuu

    Reply
    • yanmie
      November 6, 2010 at 7:49 am (4 years ago)

      ehehee…bolehlah sikit2 :)
      alhamdulillah :)

      Reply
  6. sumijelly
    October 27, 2010 at 12:03 pm (4 years ago)

    banyak gila kak Yan oit…
    sumi tak sampaimcm tu der….

    income sikit malu nak tunjuk…huhuhuhu
    nak bandingkan ngan kak yan… lagi la…huhuhu

    traffik pun tak kencang mcm kak yan…
    adey…kene berguru lagi nie…

    Reply
    • yanmie
      October 28, 2010 at 7:40 am (4 years ago)

      yg latest nie lg banyak…wakaka berlagak tu *gurau2*
      takpe insyallah bertambah lg lah tu…eleh yelah tu ciput..mesti buff kencang tu..bak ler mai sikit :P

      Reply
  7. Mohd Isa
    October 19, 2010 at 7:06 am (4 years ago)

    @yanmie
    yeke camtu? tak tahulah plak. bukan buff dikira ikut trafik yg dtg ke?

    Reply
  8. razis
    October 16, 2010 at 12:14 pm (4 years ago)

    banyaknya pelawat sis?

    Reply
  9. sayang amirah
    October 16, 2010 at 12:21 am (4 years ago)

    gilalah … banyaknya earning .. sy baru 75 sen hahaha .

    share la secret sikit ^_^v

    Reply
  10. Mohd Isa
    October 15, 2010 at 8:13 pm (4 years ago)

    pergh…berpuluh ribu pelawat unik…ni nak kena lawan lagi ni…hehe…fungsi baru tu memang membantu sgt…keje nak update survey selalu la jawabnya…hehe

    Reply
    • yanmie
      October 15, 2010 at 8:53 pm (4 years ago)

      ehehee…takpe lawan cara sihat :)
      tpkan xelok gak klu selalu update..nnti susah nk dpt buff..ehehe org katalah…

      Reply
  11. aqilah
    October 14, 2010 at 10:27 pm (4 years ago)

    wahh.. memang terbaik ah.. =P

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:28 pm (4 years ago)

      makasih aqilah :)

      Reply
  12. kulanz
    October 14, 2010 at 10:25 pm (4 years ago)

    ni mesti bayar gaji mahal ni.. sebab tu polis trafik banyak lepak sini, hehe..

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:27 pm (4 years ago)

      hahahaa mana ada byr polis trafik tu..diorg yg suka menyibuk masuk sini, blh skep lg..hahaha

      Reply
  13. DaHLia
    October 14, 2010 at 8:51 pm (4 years ago)

    kipas pun apa salahnya kak yan..hehe
    yang penting pulangan masyukk!!!

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 8:51 pm (4 years ago)

      hahaha tulah panas sgt nie…:P

      Reply
  14. darkbatman
    October 14, 2010 at 7:56 pm (4 years ago)

    stuju sgt2… hehee..
    mantap woo .. bile dh ade kelebihan nape nk sia – siakan?
    bkn sume dpt blog yg mantap cam ko..

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 8:18 pm (4 years ago)

      heee beb ko jgn puji lebih2, kembang kempis hidug ku nie…ahahaa
      alhamdulillah dapatlah jugak merasa duit dari nuffnang nie :)

      Reply
  15. khaizarien
    October 14, 2010 at 3:49 pm (4 years ago)

    sy nk amik sikit info n pic dari blog ini… seperti yang broframestone ada katakan tadi..

    harap dihalalkan ek.. kredit sy berikan kepada entry ini

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:07 pm (4 years ago)

      salam atie, blh je dear…makasih jugak ye atas link yg diberikan :)

      Reply
  16. zulaikha
    October 14, 2010 at 3:29 pm (4 years ago)

    wahhh.. ramai nya UV kak yan. Share la sikit. hehe.

    Zu pun sayang Nuffnang! Ahakss.. sbb nuff dah start bagi BE. ekeke.

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:08 pm (4 years ago)

      salam zue..syukur adalah sikit2 :)
      wah syukurlah nuff dh selalu bg BE :)

      Reply
  17. ProfHariz
    October 14, 2010 at 3:09 pm (4 years ago)

    Sangat mudah kak yan.. Bagus ntok beginner yang mana nak letak pengiklanan kan?

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:09 pm (4 years ago)

      betul tu mmg mudah sgt function baru nie…semudah a b c

      Reply
  18. intankuterpilih
    October 14, 2010 at 2:20 pm (4 years ago)

    mak aiii…traffic mencanak giler…cayalah yan…aku nie entah bila la gaknya nak capai camtu..

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:10 pm (4 years ago)

      makasih..insyallah boleh je tu sikit hari lagi :)

      Reply
  19. cikmin
    October 14, 2010 at 2:10 pm (4 years ago)

    sehati sejiwa…sama entri ni…cuma akak tak sempat publish lagi..bizi..

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:11 pm (4 years ago)

      oh yeker kak…ehhee :)

      Reply
  20. ahm
    October 14, 2010 at 12:39 pm (4 years ago)

    wah bagus betul..income takde filter2 pon.. masyuk tu

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:12 pm (4 years ago)

      heee….dulu pernah filter tp dpt email dr anony, komplen katanya klu betul ada earning minta jgn men filter2..tu yg tnjuk gak tu :P

      Reply
  21. zqah
    October 14, 2010 at 11:47 am (4 years ago)

    @yanmie

    yea ke ? bertahan 2 jea kak yan .. lps tuu jatuh balik tapi zqah bersyukur sangat sebab dapat merasa dapat uv tinggi .. hehe

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:13 pm (4 years ago)

      takpe zqah..insyallah blh lg tu..jgn putus asa, kakyan caya zqah blh pegi jauh..merata2 dh jumpa link zqah kt pakcik google tu :P

      Reply
  22. hakimfaridzul
    October 14, 2010 at 11:35 am (4 years ago)

    tahniah kak yan untuk traffik sebegitu rupa!kalau kita nak, sure2 kita kena gigih untuk semua tuh!
    tu la pulangan mendalami ilmu2 yang dikongsi ramai orang kan!kita applykan!

    btw, function terbaru nuffnang memang bagus untuk orang yang baru reg nuffnang!

    sekali lagi, tahniah sis!

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:15 pm (4 years ago)

      Makasih dik, betul tu…yg pnting jugak blogging dgn hepi :P
      ye function baru nie memang sangat mudah…senang sgt nk fhm :)

      Reply
  23. L@n@ aka Mak Budak
    October 14, 2010 at 11:06 am (4 years ago)

    mmg terbaeekkk la yan!!..

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 5:15 pm (4 years ago)

      heeee alhamdulillah.. :)

      Reply
  24. suffer8zine
    October 14, 2010 at 10:59 am (4 years ago)

    @yanmie
    aah betul tu, tapi kak yan kire mentor juga la, ayat2 mcm ni la yg diharapkan oleh blogger kapal karam mcm den ni :P

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 11:01 am (4 years ago)

      hiks jgnlah ckp mentor..ilmu x cukup lg nie..kita sama je :) cuma xkaram lg..eheee

      Reply
  25. Bro Framestone
    October 14, 2010 at 10:53 am (4 years ago)

    dpt banyak.. tapi xsekencang yan he…23x

    boleh bro amik pic yan x buh kat blog si dia bro… coz die nk wat review psal tab nuffnang yang baru.

    nnt bro mintak dia kreditkan ke entry ini

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:55 am (4 years ago)

      boleh je…ehehe si dia?? faham2…blh je no problem..sharing is caring :)

      Reply
  26. eyriqazz
    October 14, 2010 at 10:52 am (4 years ago)

    chaiyok2 kak yan…ni sifu saya ni…

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:56 am (4 years ago)

      makasih eyriq…hheee sifu ye?? *terus tutup muka sbb malu*

      Reply
  27. suffer8zine
    October 14, 2010 at 10:50 am (4 years ago)

    @yanmie
    cewahhh mmg la, kakyan kan senior since 2006 lagi tu. betul2 setuju! :P

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:52 am (4 years ago)

      ala manalah ada senior sgt…sama je semua pun xde beza, ilmu blogging masih x cukup dan masih tercari2…heeee :P

      Reply
  28. Bro Framestone
    October 14, 2010 at 10:48 am (4 years ago)

    menarik la yan he…23x

    bro BE dah 2 jd ME… tapi xsangka dalam 3hari nie tiap2 hari ade 1BE baru

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:51 am (4 years ago)

      wah bestnye bro…bertuah bdn asik dpt BE, dulu2 mmg selalu dpt..now dh kureng sikit…heeee tp tetap bersyukur dgn apa yg ada skrg nie :)

      Reply
  29. suffer8zine
    October 14, 2010 at 10:46 am (4 years ago)

    @yanmie
    adesss, nk dpt mcm ni makan tahun la kot :P tgn dah kepai bw, tp x pe jgn putus asa :P

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:47 am (4 years ago)

      hahaha takpe yg pnting blogging dgn hepi, klu terlalu kejar trafik kan nnti xseronok plak blogging semata2 trafik…akak xde pun kejar trafik, trafik mari sdiri…*ehek*

      Reply
  30. qimie
    October 14, 2010 at 10:33 am (4 years ago)

    hebatnya… sumber inspirasi..

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:48 am (4 years ago)

      heee siapalah kakyan ngan blog nie nk dijadikan inspirasi :P

      Reply
  31. zqah
    October 14, 2010 at 10:31 am (4 years ago)

    jeles tengok uv kak yan .. hehe

    tahniah sbb dapat be baru =)

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:32 am (4 years ago)

      heee zqah pun ok tu…kakyan dh tgk entry terbaru tu cuma xdrop komen je…ehhehe :)

      Reply
  32. suffer8zine
    October 14, 2010 at 10:25 am (4 years ago)

    mak ai traffic!

    fuhhhh!!nk dapat separuh dari tu pon sakit

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:33 am (4 years ago)

      insyallah blh dpt mcm nie, suffer pun kan rajin bw :)

      Reply
  33. topo
    October 14, 2010 at 10:06 am (4 years ago)

    pergh.. trafik boleh tahan.. mantap tu.. dulu selalu dapat buffered celcom.. memang mantap la earning dia.. skrg ni banyak dapat DiGi boleh la tahan..

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:34 am (4 years ago)

      tulah dulu mmg selalu jugak dpt buff celcom, blh kata tiap kali ada celcom mesti dpt, but now lately mcm xbape bnyk iklan celcom kan…digi pulak yg berlambak2…tp digi saya payah nk dpt buff…dgr2 diorg kata buff digi mahsyuk kan :)

      Reply
  34. kak ina kl
    October 14, 2010 at 9:53 am (4 years ago)

    ye haaa pertama..

    tahniah yan..betul tu kalau orang letak iklan kita mesti tunjuk berapa hits kita barulah orang sudi nak iklan barangan mereka…

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:35 am (4 years ago)

      makasih kak…betul tu sgt setuju! trafik tu bukti jugak utk bg kepercayaan dgn org agar terus beriklan kt blog kita. benda blh manfaat kena tidak di gunakan..tul tak?

      Reply
  35. FeezMior
    October 14, 2010 at 9:52 am (4 years ago)

    Salam kakak ku kak yan.. (haha, mcm nak tulis surat pulak)

    wow, mmg speechless laa tgk unique visitor akak.. congratulation kak.. tp mmg sejak dlu akak punya visitor ramai.hehe.. feez nk cecah 50 pun payah skrg.. mgkn sbb jarang update.. huhu..

    hmm, ckp pasal nuffnang, feez pun perasan smlm ada prubahan dkt page dia.tp tak smpt explore lg.thehe

    Reply
    • yanmie
      October 14, 2010 at 10:36 am (4 years ago)

      waalaikumsalam adikku feez :)
      makasih feez…syukur rezeki, ha’ah feez baru smlm tu ada perubahan kt dashbord nuff tu, terkejut jap akak tgk..siap f5 lg..hehee :P

      Reply
  36. Amir Said
    October 14, 2010 at 2:21 am (4 years ago)

    RT: @yanmie: Blog Updated : Terbaik dari nuffnang http://bit.ly/aU6F8F

    Reply

2Pingbacks & Trackbacks on Terbaik dari Nuffnang

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by feezmior, Hilal, AizatShafiq, Dauspozi, yanmie and others. yanmie said: Blog Updated : Terbaik dari nuffnang http://bit.ly/aU6F8F lebiu @NuffnangMY [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge