Bila haziq memakai helmet

Salam semua, baru nie Yan curi-curi tangkap gambar anak tengah bermain basikal kat halaman rumah, duk intai-intai apa yang diorang buat kat laman rumah, yan Yan perasan si kecik (Haziq) cuba memakai helmet ayahnya, tapi tak reti, haziq minta tolong si abang (Aiman) untuk pakaikan, memang kelakar tengok haziq pakai Β helmet, beria-ia suruh abang dia pakaian, layan ye…ehehe

helmetMasa Yan tengok haziq nak naik atas basikal nie, duk fikir janganlah haziq tumbang dengan helmetnya, maklumlah helmet tu kan agak berat sedikit..ehehe memang tergelak Yan tengok, tapi Yan curi-curi pandang je diorang nie sebabnya nanti macam tak best pulak amik gambar, sekali sekala amik candid picture ok jugak…nnggee~~

basikalehek…tu tengoklah Haziq tu, beria-ia nak cek dulu keadaan basikal barulah dia nak naik basikal, clever boy!!

haziqhah kantoi dengan haziq!! dia perasan ibu dia tengah tangkap gambar….hahaa

pakai helmetSo haruslah dia duk dekat-dekat suruh ibu dia snap gambar lagi..hahaa

Sekali sekala layan anak-anak dengan minat diorang memang seronok! diorang hepi kita pun turut sama hepi, tapi kalau diorang tak hepi mulalah nak melalak sana sini, so jangan sekat minat anak-anak kita, asal kita tahu apa diorang main, dengan siapa diorang bermain, bukan apa budak-budak nie semua benda yang diorang nampak diorang ingat boleh buat main, so perhatian itu penting πŸ˜›

Nota Yanmie : Tergelak en.hubby tengok gambar haziq pakai helmet nie..kah3 lawak!

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

60 Comments on “Bila haziq memakai helmet”

    1. betul lan, mencabar kan…ada time tu sampai kita mau ikut nangis sekali kalau nda dapat pujuk..susah bah diorg cakap lain kita faham lain sebab baru mau cerdik bercakap..ehehe

  1. Assalamualaikum,akak yan lawak betul.. teringat zaman saya kecik-kecik angkat radio yang besar sambil buat rap.. hahahaha,gambar masih simpan lagi :),minat anak memang jangan disekat…mereka nak meningkat ke alam dewasa sikit :),hehehehe

    1. tulah kak, mcm org planet turun ke bumi…hahaha
      tanah tu dulu pernah tanam2 benda kak, pastu x menjadi..mmg x subur tanahnye *pedahal x reti*

      ikut abang dia nk simen je tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge