(Video) Teacher Shida aka Cikgu Shida memang terbaik!

Salam semua, pagi tadi yang jem kat youtube, duk layan Teacher Shida punya miming, best giler ini cikgu! sempoi arr, suka pulak Yan tengok, semua video Teacher Shida nie Yan dan habis tengok, boleh kata kaki ngan kepala pun ikut rentak Teacher Shida aka Cikgu Shida yang terer bab mimimg..ehehe. kelakar betul Yan tengok! memang menghiburkan, paling best dia miming lagu Stacy yang bertajuk Jahat, betul-betul bersemangat Yan tengok, Yan pun ikut sama terhibur..ehehe

Jomlah korang gi terjah video-video teacher shida nie sebelum di privatekan, masuk SINI

Kalau nak join fan facebook cikshida (Teacher Shida) boleh je terus ke CikShidaDariParit’s Fans, memang best sangat dapat kenal cikshida nie, tak sabar nak tengok next video pulak..ehehe :P

Tapi kan ramai jugak sebenarnya yang tidak suka dengan perbuatan cikgu shidah nie, mereka mengatakan perbutan dia adalah sangat memalukan profesyen perguruan, entahlah..korang boleh jugak baca komen-komen tak Foto Khaiitt Tuiii !! Untuk Video Cikgu Shida Mereng , Yan disini tidak menyebelahi mana-mana pihak, cuma Yan nak katakan Yan terhibur tengok video dia…hahhaa :P

.

Free Laptop Acer Aspire One, klik  SINI

.

Nota Yanmie : Terbaek!!

49 Comments on (Video) Teacher Shida aka Cikgu Shida memang terbaik!

  1. azlina
    June 16, 2011 at 1:50 pm (3 years ago)

    Just tgok video dia dlm tv. Betul2 tabik. Bukan saja menghiburkan tapi perkara yg tersirat disebalik keberanianya mengeluarkan video ini. Walau sekecil mana pun bakat yang kita @ anak anak kita ada kita mesti berani tonjolkan. Berbangalah dengan setiap anugerahnya kerana setiap manusia diciptakan Allah amat istimewa. Tetapi kalau kita tak berani bakat yg ada akan tengelam begitu sahaja tetapi kalau berani kita mampu menukarkan batu menjadi permata. Video ini betul betul menginsafkan dan memotivasikan diri saya untuk mengenali potensi diri dan anak2.Syabas cikgu syida. Mungkin ini cara dia memotivasikan anak anak bangsa. Please thing positive.

    Reply
  2. ??????
    June 12, 2011 at 11:14 pm (3 years ago)

    sangat best……..good luck! :razz:

    Reply
  3. RICO DUNDEE
    April 27, 2011 at 7:41 am (3 years ago)

    NAPE ADA MANUSIA YG SUKA JATUHKN ORG LAIN. SEKURG2NYA BG LE SEMANGAT KAT CIKGU SYIDA. :razz: BILA MELAYU NK MAJU KLU SESAMA MELAYU PN X SEPENDAPAT. I TEAM, 1 GOAL, 1 SPIRIT…….. :lol:

    Reply
  4. Anonymous
    April 19, 2011 at 12:06 am (3 years ago)

    ape yg sya nmpak cik syida seorang yg kreatif dan bersungguh2..so i hope u pelbgai lg kkereativiti u , dan tunjukkan pda2 mreka apa yg u usahakn yer..salam :wink:

    Reply
  5. Anonymous
    April 18, 2011 at 11:59 pm (3 years ago)

    kepada cikgu syida ,semoga berjaya ………dalam apa jua yg cikgu lakukan :cool:

    Reply
  6. zul
    April 18, 2011 at 3:26 pm (3 years ago)

    Hee..alangkah baik cikgu kite ni…. baca AlQuran ke.. doa utuk anak2 kat tadika..ur pra Sekolah.. lgi lebih berpaedah.

    Reply
  7. manusia biasa
    February 8, 2011 at 11:10 am (4 years ago)

    yang mengutuk tu nampak jer mcm baik…ntah ntah perangai sebenar 1000 kali lebih teruk dari cikgu shida tu…setakat buat miming tu biarlah…. bukan kacau periuk nasi korang pun….kalau masa mengajar tentulah dia mengajar….takan rakam video jer keja dia…kalau 24 jam rakam video tentu ada 1 juta dah….

    Reply
  8. OurTube
    December 25, 2010 at 9:17 pm (4 years ago)

    ikut suka dialah…lagi pun dia buat video tu dlm bilik sorang2..apa masalahnya..yg artis melayu tu..dahlah tak bertudung..melalak depan khalayak…napa tak kutuk…apa pun saya sgt terhibur dgn cikgu Syida ni..miming & gayanya kena dgn lagu..penuh perasaan…Syabas cikgu..bila nak post clip terbaru..buatlah lagu2 Spring cikgu…syg cikgu..

    Reply
  9. zimeikato
    December 2, 2010 at 11:10 am (4 years ago)

    pada aku biar la dia buta cm2 dari dia buat cite lucah yang byk kat 3gp..lagi la pakai tudung buat projek..dia nak hiburkan kite.kenape x tegur pelakon yang duk pegang2 n peluk2 nukan muhrim je..yang 2 lagi salah..pengang babi x haram bole samak tapi pegang pompuam bukan muhrim haram..

    Reply
  10. feroza
    November 23, 2010 at 6:56 pm (4 years ago)

    @CikShidaDariParit
    sabo je la cg shida… deme tak ingt dosa sesama manusia yg tak akan terampun selagi org yg dikutuk di hina teraniya ampunkan deme…. bior kan ajeee

    Reply
  11. Mj is not 'that' MJ
    November 23, 2010 at 6:46 pm (4 years ago)

    owh maaf.. kalau boleh, kena amek tahu persepsi dalam hal AGAMA juga. saya pon x perfect..but never cross the line….

    Reply
  12. hairani
    November 15, 2010 at 12:44 pm (4 years ago)

    x kisah ler apa org nk kata,yg penting kita ‘ENJOY’.

    Reply
  13. Anonymous
    October 9, 2010 at 11:23 pm (4 years ago)

    @Awek PANAS
    sblm nak lingkupkan org…cuba nengok gambar profil anda…….melangkup lagi ada…

    Reply
  14. Anonymous
    October 9, 2010 at 11:22 pm (4 years ago)

    @darkbatman
    malukan anak melayu..rasanya mat rempit…buang anak…anak melayu yg byk wat perangai….

    Reply
  15. Anonymous
    October 9, 2010 at 11:20 pm (4 years ago)

    @ishak
    x perlu malu…………lagi malu klu buang anak kat tepi longkang…….

    Reply
  16. Anonymous
    October 9, 2010 at 11:19 pm (4 years ago)

    @yanmie
    ok ler tu…..yg keje bank tu baik sgt ker……….

    Reply
  17. Anonymous
    October 9, 2010 at 11:18 pm (4 years ago)

    @lizzy
    diri you tu baik sgt ker…………..huahaaaa……

    Reply
  18. lizzy
    October 4, 2010 at 1:44 am (4 years ago)

    u terhibur cos of her stupidity. mcmana student nak respect cikgu? dulu time kecil kita selalu anggap cikgu tu mcm inspirasi n org yang kita respect. x nampak segala kelemahan. nowadays..jgn salahkan student kalau diaorg letak kaki atas meja kalau cikgu mengajar. If shida compare herself with mr.bean, student will compare herself with another movie that they proud of.

    Reply
    • yanmie
      October 4, 2010 at 11:19 am (4 years ago)

      kan saya dh kata tu, klu sekadar utk berhibur ok je…cuma silap dia je dia tulis perkataan teacher tu, cuba bkn seorang cikgu yg buat, benda nie xjadi isu pun…tp persepsi masing2…

      Reply
      • manusia biasa
        February 8, 2011 at 11:12 am (4 years ago)

        cikgu pun manusia….takan bila jadi cikgu kena jadi malaikat…jangan samakan cikgu dengan malaikat ok…

        Reply
  19. ishak
    October 3, 2010 at 7:08 pm (4 years ago)

    famous pulak cikgu syida ni skang. tapi kalau saya tak sangguplah video tu menjadi tatapan umum kat youtube. segan beb bila jumpa kawan sekerja especially bos.huhu

    Reply
    • yanmie
      October 3, 2010 at 11:23 pm (4 years ago)

      hehee tu sbb dia x malu lah dia buat mcm tu, tp klu utk sekadar hiburan saya layan je video mcm nie :P

      Reply
      • manusia biasa
        February 8, 2011 at 11:15 am (4 years ago)

        awak ni malu dan pemalu ker…org yang tau malau takan mengutuk secara terbuka dengan paparan muka awak tu…

        Reply
  20. ProfHariz
    October 2, 2010 at 5:37 pm (4 years ago)

    Pada pendapat peribadi hariz.. Hariz lebih sukakan sinta dan jojo.. hehehe tapi xpe.. Harap2 cikgu shida leh top cam sinta dan jojo :P

    Reply
  21. eryati
    October 1, 2010 at 10:48 pm (4 years ago)

    sy suka cikgu shida…mesti terhibur waktu dia ngajar…ekekek…tak ngantuk

    Reply
    • yanmie
      October 1, 2010 at 10:52 pm (4 years ago)

      klu dpt cikgu mcm nie time bljr dulu2 mesti best, silap2 miming sekali ngan pelajar…wakaka :P

      Reply
  22. Amir Said
    October 1, 2010 at 8:54 pm (4 years ago)

    sy pernah tgk sekerat je video ni sbb x minat dgr lagu ni. haha. tp popular la cikgu ni kt facebook.

    Reply
    • yanmie
      October 1, 2010 at 9:07 pm (4 years ago)

      tulah cikgu nie mmg tgh femes kt youtube gak…klu setakat utk hiburan tu oklah, klu lain2 tu mesti ada percanggahannya.

      Reply
  23. Khairi
    October 1, 2010 at 3:32 pm (4 years ago)

    salam yanmie,

    hehe. datang sini melalui google. saya post fasal cikgu ni semalam. check2 keywords tadi dua patah aje ‘cikgu shida’ memenuhi list. so try google tgk serp, okeh, you first hehe.

    anyway, dah kata cikgu ni akan jadi hot. jap lagi masuk metro la ni hehehe.

    Nonetheless, saya tahu blog ni dah lama pun, bukan kes google tadi hehe. komen aje jarang.

    Reply
    • yanmie
      October 1, 2010 at 5:11 pm (4 years ago)

      ehehe test keywords yea… :P
      tulah mmg tgh femes cikgu shida nie…dia mmg berbakat

      Reply
  24. darkbatman
    October 1, 2010 at 1:05 pm (4 years ago)

    bila wt pape akn ade 2 outcome either -ve o +ve. ape pun jgnla sampai menjatuhkan maruah anak melayu dan jgn menjatuhkan satu same lain.. think +ve n be cool. ahahaha. ape la ak merepek ne.

    Reply
  25. ataicha
    October 1, 2010 at 4:47 am (4 years ago)

    salam..

    Teacher Shida… nama yang agak famous sekarang ni kan.. so far ada la tengok2 2-3 video… enjoy la tengok video miming nie.. cuma bila tengok lagu waka-waka tu kurang berkenan sket bila dah masuk tarian skali…

    x sesuai laa.. hope pandai2 la pilih situasi… tarian2 ni x elok utk tatapan umum..

    Reply
  26. Ali ridha
    October 1, 2010 at 2:24 am (4 years ago)

    ni video lawak.apa nak kisah sangat……….

    Reply
  27. ciklinn
    October 1, 2010 at 12:06 am (4 years ago)

    hihihihih linn pun rasa sempooiii jer hihii

    Reply
  28. Awek PANAS
    September 30, 2010 at 11:31 pm (4 years ago)

    lingkup la sapa jadi anak murid dia..

    Reply
  29. Awek PANAS
    September 30, 2010 at 11:29 pm (4 years ago)

    saja nk jual minyak je tue..

    Reply
  30. Hidup Seorang Blogger
    September 30, 2010 at 11:17 pm (4 years ago)

    @CikShidaDariParit Bagus2.. sy enjoy dengan video2 shida.. u lain dr yg lain, sbb tu u special.. yg penting kita tau apa yg kita buat, dan kita happy dgn apa yg kita buat.. pedulikan org lain.. :)

    Reply
  31. CikShidaDariParit
    September 30, 2010 at 10:56 pm (4 years ago)

    Bior le deme nak kutuk ke nak muntah ke tengok video2 teman asalkan tak muntah atas kaki teman dah le… teruk lak teman nak menyamaknye nanti…hihi hiii…tak tau le teman deme makan ape busok benor isi perut deme ngate teman macam2. teman tak ngate deme pun…Ni kira memuji le ni…ape2 pun timer kacih le. My moto not kawasaki ninja but it is ‘I DON’T GIVE A DAMN WHAT OTHER PEOPLE THINK. CAPISH! Komen-komen deme yang berapi nerake tu tak menjejaskan pun tugas2 teman…I KNOW WHAT I’M DOING AND I’M HAPPY WITH IT.

    Reply
  32. pelangi camera
    September 30, 2010 at 6:27 pm (4 years ago)

    urmhhhh apepun sebagai seorang guru, memang kene ade unsur kecindan..saya tengok video ni pun gelak2 tengok cikgu syida ni..mesti anak0anak murid ide seronok masa dia mengajar..tapi siapa eark?? yang uploadkan video dia ni??? kita tak tahu niat dia nak uploadkan video ni, tapi kita kenelah jaga hak orang lain, sebelum hak kita diguna pakai, dan diherdik malah dicaci orang yer…kita kenelah menjaga kebajikan saudara seislam kita..

    Reply
  33. samanosuke_04
    September 30, 2010 at 6:04 pm (4 years ago)

    hehe, nampak cam sini ramai supporter cikgu shida jer.. hehe, dun worry kite pun supporter gak.. baru jer promote cikgu ni kat blog smalam.. haha!

    Reply
    • yanmie
      September 30, 2010 at 6:27 pm (4 years ago)

      ehehe…sekadar hiburan ok je..lain2 xmo komen :)

      Reply
  34. cikmin
    September 30, 2010 at 5:17 pm (4 years ago)

    adoiii…facebook lagi…orang tak suka apa dia buat,mereka create page kutuk2 dia..ishhhh…jelak lah!

    p/s suka layan video dia..tapi sikit takde rasa nak kutuk…

    Reply
    • yanmie
      September 30, 2010 at 5:22 pm (4 years ago)

      betul kak, 1st impression yan tgk memang menghiburkan, mmg xde rasa nk kutuk pun..kita tgk sekadar nk hiburan je, tak suka xyah tgk..duk senyap dediam..dia tak kacau pun, sebenarnya yang teruk bkn cikgu tu, tp org yg create page yg kutuk2 tu…dengki agaknyee

      btw x sokong mana2 pihak…cukup terhibur tgk video dia..ehehe :P

      Reply
  35. zida
    September 30, 2010 at 4:49 pm (4 years ago)

    tapi ramai je tak suka dia buat macam ni. alahai~

    Reply
    • yanmie
      September 30, 2010 at 4:50 pm (4 years ago)

      yelah persepsi masing2….takpe yang penting tak kacau orang lain :P

      Reply

2Pingbacks & Trackbacks on (Video) Teacher Shida aka Cikgu Shida memang terbaik!

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by eryati, yanmie. yanmie said: Blog Updated : (Video) Teacher Shida aka Cikgu Shida memang terbaik! http://bit.ly/dbKoUr [...]

  2. [...] pagi yang ceria hari nie, baru sudah senaman mulut dengan video paling kelakar dan jugak layan (Video) Teacher Shida aka Cikgu Shida. Oklah now nak cerita pasal sejak akhir-akhir ini ramai sungguh mereka yang diluar sana menghina [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge