Salam semua, syukur terbit jugak blog aggregator mini Yan yang di beri nama PingMe! ehek…saje buat untuk kawan-kawan agar dapat mempromosikan entry ataupun laman blog korang disana, sharing is caring, sama-samalah kita gunakan sebaiknya. PingMe! adalah site yang mesra SEO *puas gak godek*, so insyallah peluang nak naik di enjin carian tu ada. kalau ada rezeki lebih boleh cari domain dan hosting untuk PingMe! tapi buat masa nie belum ada perancangan, cuma buat yang mini nie aje, tolong sesama kawan :)

Cara gunakannya mudah sahaja, sama jugak macam web aggregator yang lain, cuma perlu register dan sumbit new entry iaitu memasukkan link entry korang di dalam kotak link entry yang nak di submit, untuk paparan jelas tengok bawah yea :)

Seterusnya klik Submit New Entry dan masukkan link entry yang korang nak ping kemudian klik continue dan seterusnya ikut langkah-langkah yang telah diberikan.

Sebenarnya ada banyak ping site di Malaysia nie, cuma ada sesetengah tu tidak user friendly, so ambillah kesempatan ini untuk mempromosikan link/blog korang di PingMe! :)

Nota Yanmie : Hidup Untuk Memberi :)

42 Thoughts on “Jom ping di pingme! – www.ping.yanmieonline.com

  1. BESTTT nih….berguna tul blog yan nih..tqvm..

  2. wah wah.. syabas2.. cayalah kak!

  3. huhu dahsat nye..heee.. tq.nice one.platform terbaik untuk ping blog ni.

  4. Yan makin maju dan mantap.. ada site ping sendiri lak tu.. Tahniah Yan..

  5. waaa..maju setapak lagi. dah register. nak ping plakla..

  6. nak test ping gak la..

  7. nak join juga lawalaupun jarang update..hehe

  8. pergh…cayalah yan…dah ada website ping sendiri…nak kena p register skg gak ni. :)

  9. dah register jugak

  10. nak usya jugak lah camni..hehe

  11. salam. dah register :)

  12. Nice…terus je nak ping…hehe

  13. Kak yan bertambah maju! memang mantaplah….

  14. semakin maju ke hadapan tahniah

  15. RT @yanmie Jom ping di pingme! – | yanmieonline.com http://bit.ly/aReBWo

  16. waa.hebatnya kak yan

  17. Wah… Pandainye Yanmie Buat.. Boleh La Ajar Nanti Eh.. Hehehe..
    Tapi…!!! *Itu Dia* Kalau Dapat Ping Dengan Gambar Sekali Lagi Bagus… Hehehe… Anyways, Malam Nanti aReaL Register.. Skunk Kat Tmpat Keje Lagi Nih…

  18. wah.. bagus la yan.. sekarang jugak lana kesana..

  19. wah!!!

    bagusnya!!!
    sharing is caring kan kakyan!

  20. Xleh nk ping la…huhuhu

  21. Pingback: ping.yanmieonline.com

  22. waaa…kak yan…dah semakin maju ni…
    =)..congrats…

  23. dah ping kak yan ! =)

  24. wah…dasat betul yan ni… :)

  25. wah,selangkah kehadapan..bagus kak yan..keep up a good work…

  26. hehe bagus2 + smart

  27. peh rajin btol kakak aku sorg nie, skrg dh ada web ping sendiri…meriah…hehe

  28. wahhhh hidup kak yan!!
    nak g terjah sekarang gak..hehehe

  29. tengkiu :4 RT :) RT @eyriqazz: Blog Updated : Jom ping di pingme! – http://bit.ly/d5WpaA | yanmieonline.com http://bit.ly/aReBWo

  30. RT @yanmie: Blog Updated : Jom ping di pingme! – | yanmieonline.com http://bit.ly/aReBWo

  31. Blog Updated : Jom ping di pingme! – http://www.ping.yanmieonline.com | yanmieonline.com http://bit.ly/aReBWo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation