Jom ping di pingme! – www.ping.yanmieonline.com

Salam semua, syukur terbit jugak blog aggregator mini Yan yang di beri nama PingMe! ehek…saje buat untuk kawan-kawan agar dapat mempromosikan entry ataupun laman blog korang disana, sharing is caring, sama-samalah kita gunakan sebaiknya. PingMe! adalah site yang mesra SEO *puas gak godek*, so insyallah peluang nak naik di enjin carian tu ada. kalau ada rezeki lebih boleh cari domain dan hosting untuk PingMe! tapi buat masa nie belum ada perancangan, cuma buat yang mini nie aje, tolong sesama kawan :)

Cara gunakannya mudah sahaja, sama jugak macam web aggregator yang lain, cuma perlu register dan sumbit new entry iaitu memasukkan link entry korang di dalam kotak link entry yang nak di submit, untuk paparan jelas tengok bawah yea :)

Seterusnya klik Submit New Entry dan masukkan link entry yang korang nak ping kemudian klik continue dan seterusnya ikut langkah-langkah yang telah diberikan.

Sebenarnya ada banyak ping site di Malaysia nie, cuma ada sesetengah tu tidak user friendly, so ambillah kesempatan ini untuk mempromosikan link/blog korang di PingMe! :)

Nota Yanmie : Hidup Untuk Memberi :)

42 Comments on Jom ping di pingme! – www.ping.yanmieonline.com

  1. SuaraPeople
    November 25, 2010 at 7:59 am (4 years ago)

    terbaik lahhhhhhh

    Reply
  2. Ummi Alifya
    November 6, 2010 at 9:28 am (4 years ago)

    BESTTT nih….berguna tul blog yan nih..tqvm..

    Reply
  3. fahmi ibrahim
    September 5, 2010 at 10:05 pm (4 years ago)

    wah wah.. syabas2.. cayalah kak!

    Reply
  4. intanberlian
    September 4, 2010 at 9:42 pm (4 years ago)

    huhu dahsat nye..heee.. tq.nice one.platform terbaik untuk ping blog ni.

    Reply
  5. Hidup Seorang Blogger
    September 4, 2010 at 3:02 am (4 years ago)

    Yan makin maju dan mantap.. ada site ping sendiri lak tu.. Tahniah Yan..

    Reply
  6. razis
    September 3, 2010 at 9:20 pm (4 years ago)

    waaa..maju setapak lagi. dah register. nak ping plakla..

    Reply
  7. kakngah
    September 3, 2010 at 1:56 pm (4 years ago)

    nak test ping gak la..

    Reply
  8. BbHussain
    September 3, 2010 at 9:13 am (4 years ago)

    nak join juga lawalaupun jarang update..hehe

    Reply
  9. HIDUP SEORANG BLOGGER
    September 3, 2010 at 7:18 am (4 years ago)

    pergh…cayalah yan…dah ada website ping sendiri…nak kena p register skg gak ni. :)

    Reply
  10. eryati
    September 2, 2010 at 8:24 pm (4 years ago)

    dah register jugak

    Reply
  11. aizuddin
    September 2, 2010 at 7:59 pm (4 years ago)

    nak usya jugak lah camni..hehe

    Reply
  12. Laili
    September 2, 2010 at 7:27 pm (4 years ago)

    salam. dah register :)

    Reply
  13. rashid
    September 2, 2010 at 5:30 pm (4 years ago)

    Nice…terus je nak ping…hehe

    Reply
  14. ProfHariz
    September 2, 2010 at 5:11 pm (4 years ago)

    Kak yan bertambah maju! memang mantaplah….

    Reply
  15. denaihati
    September 2, 2010 at 4:21 pm (4 years ago)

    semakin maju ke hadapan tahniah

    Reply
  16. aReaL
    September 2, 2010 at 3:42 pm (4 years ago)

    Wah… Pandainye Yanmie Buat.. Boleh La Ajar Nanti Eh.. Hehehe..
    Tapi…!!! *Itu Dia* Kalau Dapat Ping Dengan Gambar Sekali Lagi Bagus… Hehehe… Anyways, Malam Nanti aReaL Register.. Skunk Kat Tmpat Keje Lagi Nih…

    Reply
  17. L@n@
    September 2, 2010 at 2:09 pm (4 years ago)

    wah.. bagus la yan.. sekarang jugak lana kesana..

    Reply
  18. hakimfaridzul
    September 2, 2010 at 12:57 pm (4 years ago)

    wah!!!

    bagusnya!!!
    sharing is caring kan kakyan!

    Reply
    • yanmie
      September 2, 2010 at 1:20 pm (4 years ago)

      hikhik ye betul2 :)

      Reply
  19. lAl
    September 2, 2010 at 12:37 pm (4 years ago)

    Xleh nk ping la…huhuhu

    Reply
    • yanmie
      September 2, 2010 at 12:39 pm (4 years ago)

      register dahulu baru blh ping…hehee

      Reply
  20. mx
    September 2, 2010 at 12:07 pm (4 years ago)

    waaa…kak yan…dah semakin maju ni…
    =)..congrats…

    Reply
  21. zqah
    September 2, 2010 at 11:42 am (4 years ago)

    dah ping kak yan ! =)

    Reply
    • yanmie
      September 2, 2010 at 11:54 am (4 years ago)

      hikhik..wah pantas :)

      Reply
  22. cikmin
    September 2, 2010 at 11:18 am (4 years ago)

    wah…dasat betul yan ni… :)

    Reply
    • yanmie
      September 2, 2010 at 11:27 am (4 years ago)

      hahaa mana ada dasyat kak…biase2 je :)

      Reply
  23. eyriqazz
    September 2, 2010 at 11:10 am (4 years ago)

    wah,selangkah kehadapan..bagus kak yan..keep up a good work…

    Reply
    • yanmie
      September 2, 2010 at 11:13 am (4 years ago)

      tengkiu eyriq, hidup untuk memberi :)

      Reply
  24. suffer8zine
    September 2, 2010 at 11:07 am (4 years ago)

    hehe bagus2 + smart

    Reply
    • yanmie
      September 2, 2010 at 11:13 am (4 years ago)

      ihik tengkiu…biasa2 je tu..xreti sgt nk edit2 nie :)

      Reply
  25. ejam
    September 2, 2010 at 11:05 am (4 years ago)

    peh rajin btol kakak aku sorg nie, skrg dh ada web ping sendiri…meriah…hehe

    Reply
    • yanmie
      September 2, 2010 at 11:13 am (4 years ago)

      ehehe…takdelah rajin sgt, saje suke2 :)

      Reply
  26. DaHLia
    September 2, 2010 at 11:02 am (4 years ago)

    wahhhh hidup kak yan!!
    nak g terjah sekarang gak..hehehe

    Reply
    • yanmie
      September 2, 2010 at 11:12 am (4 years ago)

      ehek…terjah jgn x terjah… :P

      Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Jom ping di pingme! – www.ping.yanmieonline.com

Leave a Reply

CommentLuv badge