Daging Masak Merah dan tak sabar nak gantung

Salam semua, semalam mengoogle Resepi Daging Masak Merah, tapi resepi tak follow pun kat internet tu, cuma tengok macam mana diorang buat daging tu jadik warna merah, rupanya kena perap dengan pewarna merah..hehe. Jom layan gambar daging masak merah versi Yanmie :)

ehek…tulah dia antara salah satu menu berbuka yang Yan masak sendiri iaitu Daging Masak Merah. Rasanya sungguh marbeles!! rasa sekali pasti nak lagi, semestinya menu-menu yang ditayang dalam nie mesti yang sedap2, kalau tak sedap memang tak entry..ekeke.

Hari nie tak tahu lagi nak masak apa untuk berbuka, rasanya buat Ayam Bakar kegemaran anak-anak kot :)

Kotak pun tak buka lagi tu…ehehe, oh yea sila abaikan makanan ¬†atas meja tu ye :P

Ehek interprem jap gambar atas nie, tak sabar nak gantung frame ayat suci dari Syiria yang baru di beli 2 hari lepas, syukur tuan kedai baik hati sangat bagi harga diskaun dari RM500 dapat harga RM300 aje, rezeki ramadhan. Frame tersebut ada warranty :)

Nota Yanmie : Adoiyaii banyak benar keje rumah yang tak setel lagi..huhuhu

24 Comments on Daging Masak Merah dan tak sabar nak gantung

  1. SuaraPeople
    November 25, 2010 at 7:48 am (4 years ago)

    pagi-pagi terasa lapar tgk menu kt sini..wah3.. nk order!

    Reply
  2. wazy
    September 7, 2010 at 1:21 am (4 years ago)

    alahai sedapnya daging masak merah tu

    Reply
    • yanmie
      September 7, 2010 at 6:12 am (4 years ago)

      ihik…mmg sedap sbb anak pun makan klu tak dia mmg tak layan daging2 nie liat..yang nie lembut je :)

      Reply
  3. Anip
    September 6, 2010 at 7:59 pm (4 years ago)

    waaa…sedap tu …nk gak..
    mknn atas meja tu..x pose ea..haha

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 8:52 pm (4 years ago)

      hahhaa eh mana ada, tu anak2 pnya mkanan tu, akak telan air liur je :P

      Reply
  4. fahmi ibrahim
    September 6, 2010 at 6:17 pm (4 years ago)

    @yanmie
    Baca tajuk tu buat terkeliru… tapi bila dah baca seluruh entri.. baru la paham..

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 6:52 pm (4 years ago)

      ehehe tulah kadang saje buat tajuk mcm tu..nk tgk readers betul2 baca ke tak :P

      Reply
  5. lAl
    September 6, 2010 at 4:33 pm (4 years ago)

    Hahahaha… dok telan air liur ja ni..lega sket..ahaha@yanmie

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 6:53 pm (4 years ago)

      adoiyaiii sib baik telan air liur tak batal kan..hehehe

      Reply
  6. ProfHariz
    September 6, 2010 at 4:04 pm (4 years ago)

    Frame pun ade warranty ye akak? first time dengar nie :)
    hehehe… persiapan ray ye :)

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 4:09 pm (4 years ago)

      eh ada…sbb benda berkualiti :P

      Reply
  7. lAl
    September 6, 2010 at 2:32 pm (4 years ago)

    Mak aih… kecur air liur.. Rasa mcm bertakung ja..ahaha

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 3:21 pm (4 years ago)

      sabar…nnti batal puasa :P

      Reply
  8. fahmi ibrahim
    September 6, 2010 at 2:16 pm (4 years ago)

    macam mana nak gantung daging masak merah? Ke macam daging kebab yang baru dibakar g2.. hehehe… tgk2 2 benda yg berbeza.. :D

    Mood raya makin terasa…. hari ni semua orang dah kemas rumah..

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 3:21 pm (4 years ago)

      bukan daging yg nk d gantung….hahhaa adoii tuha frame kt sofa tu…adoiyaiii ramai benar x nmpk frame tu

      Reply
  9. cikmin
    September 6, 2010 at 2:07 pm (4 years ago)

    sila la kongsi resepinya cik puan yanmie oii..

    p/s wah..sofa baru eh…

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 3:20 pm (4 years ago)

      insyallah nnti yan share…ehek, tu ha perhati betul2 “frame” hiks…sama gak cam si zizan..nmpk sofa tu je…hahaa sabar jelah aku!

      Reply
  10. azizan4444
    September 6, 2010 at 1:55 pm (4 years ago)

    tgk gambar menjadi la ayam masak merah tu kak..hehe..raya sakan noh tahun ni..sofa baru..hehe

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 1:56 pm (4 years ago)

      eh bkn ayam ler, daging..haha, wah sofa lak yg dia nmpk..akak tayang frame tu..hahaha

      Reply
  11. Park Than
    September 6, 2010 at 1:40 pm (4 years ago)

    akhirnya.haha..aik..asal unfollow akak ni..rasa da folowRT @yanmie: @azizan4444 daging msk merah dh ada kt blog http://bit.ly/c9cQI1 hahaha

    Reply
  12. AyieBlog
    September 6, 2010 at 1:30 pm (4 years ago)

    Salam,akak sedapnya.. hehehe kan berbuka 2 bagi saya sikit.. dapat jugak merasa :),hehehe

    Reply
    • yanmie
      September 6, 2010 at 1:38 pm (4 years ago)

      salam…nak rasa meh ler dtg rumah…ehehe :P

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge