Salam semua, semalam dapat lagi cek dari Nuffnang, terima kasih nuffnang, waa sangat bahagia bersama lu…ekeke. Kali nie muktamad untuk Yan mengekalkan status geli-geli di blog ini. kenapa tiada innity?? sebenarnya income dari innity lagi tinggi tapi satu je tak suka dengan innity sebab payment dia bayar lambat, rasa tak seronok disitu :P tapi dengan ?nuffnang sangat bahagia, bayar tepat pada masanya dan tak pernah terlewat. maklum ajelah penantian kan satu penyeksaan :)

Maaflah yea, earning terpaksa di tutup sebabnya ada member bagitahu jangan dedahkan sebarang income dalam blog, kang nanti tak pasal-pasal kena serbu dengan Lembaga Hasil Dalam Negeri macam kes redmummy kena serbu dengan LHDN even tak show income pun income tax dapat detect jugak, so apa-apa jenis dan jugak bentuk yang boleh mendatangkan income haruslah declare, tak kira ciput mana pun. detailnya baca sendiri kat blog Redmummy.

Ok cerita pasal trafik pulak, dah lama tak tunjuk kat sini trafik blog ini kan, ada yang rindu tak nak tengok trafik blog ini?? sampai ke email dan YM orang tanya pasal trafik blog ini, sebenarnya blog ini takdelah sehebat blog orang lain yang trafiknya mencanak-canak, jauh beza dibandingkan dengan blog lain, so jangan bandingkan yea…ehehe. meh nak share trafik seminggu blog ini :)

Macam biasa kalau wiken je trafik menurun, dah biasa di alami oleh blog ini. so memang tak pelik…hahaha. Terima kasih pada encik google kerana terus setia berkerja sama dengan blog ini di dalam enjin carian, ini kerana blog ini 80% trafik yang datang adalah dari enjin carian.

Dan gambar atas pulak adalah trafik hari ini, lebih kurang aje sebenarnya trafik harian blog ini. so far maintain 1K++ cuma bila wiken aje tersasar sikit bawah 1K tapi tetap bersyukur :)

Nota Yanmie : Tak tahu bila nak gi clear cek tu :P

46 Thoughts on “Cek dari Nuffnang dan Trafik blog

  1. bestnya….bila lah nak boleh gini..sob3.. :-(
    dzuandiey recently posted..Kuota pengambilan pelajar Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan Jun 2012My Profile

  2. @yanmie
    tp yan pun hebat juga.. tu yg masyuk jer nuffnang tu.. nak tanye, antara nuffnang, adverlets, innity, mangga ads, yg mana paling ok ek?

  3. @yanmie
    a’ah.. kat edit html…. eh, lupe pulak kak yan wordpress… hehehhe…xpe la… nampaknye Zu kena study lagi pasal html ni.. hehheh…

  4. Kalau nak promosi blog..leh letak address blog dlm blog sy…selamat mencuba.

  5. wah.. bleh beli baju raya la nnt guna duit 2.. hehe

  6. tu laa, malas gak nk reveal income, tapi sb nk bakar semangat, itu yg reveal jer..hehe..
    rasanya kalo blogger picisan selamat kut.hehe

  7. huh..cek tu g beli baju raye lar…hehe..
    mantap jg trafik kt sini…hUH!..BEST NYER..

  8. Blog Updated : Cek dari Nuffnang dan Trafik blog http://bit.ly/a8vfsd

  9. tahniah…seronok sambil blog boleh dpt income kan

  10. salam, kak yan.. komen ni mgkin tersasar sket.. (mmg tersasar pun.)
    nak tanye camne nak letak nuff ads antara post n comment ye? sy dah tengok kat http://tinyurl.com/25gelt3 tapi macam blur2 je. T__T

  11. wah taniah kak….boleh lah ulur tuk wet raya nnt…nnt koz dtg hik5^^,…

    Selamat Menunaikan Ibadah Puasa
    http://kozumiro.blogspot.com/2010/08/selamat-menunaikan-ibadah-puasa.html

  12. tahniah yan.. thx sbb bgtau sal LHDN 2.. ak xtau pun.. tp earningku ciput je.. xleh nk bg2 kat sape2.heheee

  13. waa… besnya traffic yan..
    bila la aku nk ngase traffc ribu2 gitu..
    nk cecah 100 pn bengkak jari BW huhuhu!!!

  14. tahniah dah dapat cek, seronoknya, by the way, banyaknya trafik

    Gardenia Yang Sedap

  15. Pingback: Tweets that mention Cek dari Nuffnang dan Trafik blog | yanmieonline.com -- Topsy.com

  16. wah.. leh wat belanja raya tu..
    bak mai sikit.. hehehe

  17. Earning saya ciput sebab visitor pun ciput. Pelan2 kayuh, laju2 kang lenguh langsung tak sampai ke destinasi..

  18. cikmin on August 10, 2010 at 12:33 pm said:

    UV akak separuh dari yan..tapi PV akak seiring dengan yan..

    p/s bila la Nuffnang nak kasi buff ni yan…uhukss..!

  19. Tahniah kak sebab dah dapat cek dari Nuffnang

  20. cikmin on August 10, 2010 at 12:31 pm said:

    wah..dah dapat cek..!

    p/s Puan penagarah lembaga hasil..meh cepat tengok yanmieonline dapat hasil dari blogging ni..ekekek.. :P

  21. Saya pun dah cash out earnings. Tapi tak sampai lagi cek.

  22. Thanks RT :) RT @AnarmNet: Cek dari Nuffnang dan Trafik blog http://bit.ly/8XuoNm

  23. Cek dari Nuffnang dan Trafik blog http://bit.ly/8XuoNm

  24. @wazy84 @pistonpecah thanks RT http://bit.ly/8XuoNm mmuahss…ehehe :)

  25. RT @wazy84: RT: @yanmie: Blog Updated : Cek dari Nuffnang dan Trafik blog http://bit.ly/8XuoNm

  26. You're welcome!! :D RT @yanmie: @NuffnangMY thanks, cek dah sampai http://bit.ly/a8vfsd

  27. @NuffnangMY thanks, cek dah sampai http://bit.ly/a8vfsd

  28. Blog Updated : Cek dari Nuffnang dan Trafik blog http://bit.ly/8XuoNm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation