Cek dari Nuffnang dan Trafik blog

Salam semua, semalam dapat lagi cek dari Nuffnang, terima kasih nuffnang, waa sangat bahagia bersama lu…ekeke. Kali nie muktamad untuk Yan mengekalkan status geli-geli di blog ini. kenapa tiada innity?? sebenarnya income dari innity lagi tinggi tapi satu je tak suka dengan innity sebab payment dia bayar lambat, rasa tak seronok disitu :P tapi dengan ?nuffnang sangat bahagia, bayar tepat pada masanya dan tak pernah terlewat. maklum ajelah penantian kan satu penyeksaan :)

Maaflah yea, earning terpaksa di tutup sebabnya ada member bagitahu jangan dedahkan sebarang income dalam blog, kang nanti tak pasal-pasal kena serbu dengan Lembaga Hasil Dalam Negeri macam kes redmummy kena serbu dengan LHDN even tak show income pun income tax dapat detect jugak, so apa-apa jenis dan jugak bentuk yang boleh mendatangkan income haruslah declare, tak kira ciput mana pun. detailnya baca sendiri kat blog Redmummy.

Ok cerita pasal trafik pulak, dah lama tak tunjuk kat sini trafik blog ini kan, ada yang rindu tak nak tengok trafik blog ini?? sampai ke email dan YM orang tanya pasal trafik blog ini, sebenarnya blog ini takdelah sehebat blog orang lain yang trafiknya mencanak-canak, jauh beza dibandingkan dengan blog lain, so jangan bandingkan yea…ehehe. meh nak share trafik seminggu blog ini :)

Macam biasa kalau wiken je trafik menurun, dah biasa di alami oleh blog ini. so memang tak pelik…hahaha. Terima kasih pada encik google kerana terus setia berkerja sama dengan blog ini di dalam enjin carian, ini kerana blog ini 80% trafik yang datang adalah dari enjin carian.

Dan gambar atas pulak adalah trafik hari ini, lebih kurang aje sebenarnya trafik harian blog ini. so far maintain 1K++ cuma bila wiken aje tersasar sikit bawah 1K tapi tetap bersyukur :)

Nota Yanmie : Tak tahu bila nak gi clear cek tu :P

46 Comments on Cek dari Nuffnang dan Trafik blog

  1. Hidup Seorang Blogger
    August 11, 2010 at 3:21 pm (4 years ago)

    @yanmie
    tp yan pun hebat juga.. tu yg masyuk jer nuffnang tu.. nak tanye, antara nuffnang, adverlets, innity, mangga ads, yg mana paling ok ek?

    Reply
  2. zulaikha
    August 11, 2010 at 8:59 am (4 years ago)

    @yanmie
    a’ah.. kat edit html…. eh, lupe pulak kak yan wordpress… hehehhe…xpe la… nampaknye Zu kena study lagi pasal html ni.. hehheh…

    Reply
  3. riz
    August 10, 2010 at 11:15 pm (4 years ago)

    Kalau nak promosi blog..leh letak address blog dlm blog sy…selamat mencuba.

    Reply
  4. mr shareh
    August 10, 2010 at 8:14 pm (4 years ago)

    wah.. bleh beli baju raya la nnt guna duit 2.. hehe

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:34 am (4 years ago)

      ehehe…duit tu ciput je :P

      Reply
  5. DaHLia
    August 10, 2010 at 7:43 pm (4 years ago)

    tu laa, malas gak nk reveal income, tapi sb nk bakar semangat, itu yg reveal jer..hehe..
    rasanya kalo blogger picisan selamat kut.hehe

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:34 am (4 years ago)

      yes betul tu..bakar jgn x bakar..wakaka
      yea akak nie blogger picisan so x mungkin kena serbu dengan LHDN…hahaha

      Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:35 am (4 years ago)

      salam, biasa2 je..orang lain lg hebat :)

      Reply
  6. ANip
    August 10, 2010 at 3:58 pm (4 years ago)

    huh..cek tu g beli baju raye lar…hehe..
    mantap jg trafik kt sini…hUH!..BEST NYER..

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:40 am (4 years ago)

      hahhaa baju raya dh beli dh.. :)

      Reply
  7. nieda
    August 10, 2010 at 2:39 pm (4 years ago)

    tahniah…seronok sambil blog boleh dpt income kan

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:41 am (4 years ago)

      syukur alhamdulillah :P

      Reply
  8. zulaikha
    August 10, 2010 at 1:24 pm (4 years ago)

    salam, kak yan.. komen ni mgkin tersasar sket.. (mmg tersasar pun.)
    nak tanye camne nak letak nuff ads antara post n comment ye? sy dah tengok kat http://tinyurl.com/25gelt3 tapi macam blur2 je. T__T

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:41 am (4 years ago)

      oh yang tu akak x pastilah, sbb klu wordpress ada plugin dia, klu blogspot nie kena masukkan code kt edit html kan?

      Reply
  9. darkbatman
    August 10, 2010 at 12:49 pm (4 years ago)

    tahniah yan.. thx sbb bgtau sal LHDN 2.. ak xtau pun.. tp earningku ciput je.. xleh nk bg2 kat sape2.heheee

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:42 am (4 years ago)

      tengkiu, eh rasanya klu bg kt aku cukup kot..hahaha

      Reply
  10. kakngah
    August 10, 2010 at 12:48 pm (4 years ago)

    waa… besnya traffic yan..
    bila la aku nk ngase traffc ribu2 gitu..
    nk cecah 100 pn bengkak jari BW huhuhu!!!

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:42 am (4 years ago)

      insyallah kakngah sikit hari lg mesti blh tu :)

      Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:43 am (4 years ago)

      terima kasih… trafik biasa2 je :P orang lain lg bnyk :)

      Reply
  11. salmia
    August 10, 2010 at 12:42 pm (4 years ago)

    wah.. leh wat belanja raya tu..
    bak mai sikit.. hehehe

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:47 am (4 years ago)

      syukur alhamdulillah, x pi clear lg…ehehe

      Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:48 am (4 years ago)

      biasa2 je :)

      Reply
  12. fahmi ibrahim
    August 10, 2010 at 12:34 pm (4 years ago)

    Earning saya ciput sebab visitor pun ciput. Pelan2 kayuh, laju2 kang lenguh langsung tak sampai ke destinasi..

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:47 am (4 years ago)

      takpe biar lambat asal selamat, sikit2 lama2 jadi bukit :)

      Reply
  13. cikmin
    August 10, 2010 at 12:33 pm (4 years ago)

    UV akak separuh dari yan..tapi PV akak seiring dengan yan..

    p/s bila la Nuffnang nak kasi buff ni yan…uhukss..!

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:34 pm (4 years ago)

      oh yeker kak…ehehe yan dh dpt buff dah 2 hari lepas :)

      Reply
  14. wazy
    August 10, 2010 at 12:33 pm (4 years ago)

    Tahniah kak sebab dah dapat cek dari Nuffnang

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:34 pm (4 years ago)

      terima kasih wazy :)

      Reply
  15. cikmin
    August 10, 2010 at 12:31 pm (4 years ago)

    wah..dah dapat cek..!

    p/s Puan penagarah lembaga hasil..meh cepat tengok yanmieonline dapat hasil dari blogging ni..ekekek.. :P

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:35 pm (4 years ago)

      hahaa takde maknya LHDN nk dtg siasat kak, income ciput je pun…keh3 :)

      Reply
  16. Hami Asraff
    August 10, 2010 at 12:26 pm (4 years ago)

    Saya pun dah cash out earnings. Tapi tak sampai lagi cek.

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:37 pm (4 years ago)

      oh yeker…maybe sikit hari lagi kot :)

      Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Cek dari Nuffnang dan Trafik blog

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by yanmie, Anarm, yanmie, piston pecah, Nuffnang Malaysia and others. Nuffnang Malaysia said: You're welcome!! :D RT @yanmie: @NuffnangMY thanks, cek dah sampai http://bit.ly/a8vfsd [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge