Alhamdulillah lulus test JPJ

Salam semua, syukur alhamdulillah pagi tadi Yan ada test dengan JPJ, dan¬†keputusannye Yan lulus Ujian tersebut. Hanya Allah saje yang tahu perasaan ini bagaimana hepinyee :), cikgu kata kalau takde apa jumaat nie dah boleh pegang lesen P…ehehe

Ok jom layan gambar sepanjang test pagi tadi, ada lebih kurang 50 orang calon motor dan jugak calon kereta yang mengambil ujian dengan JPJ pagi nie…cekidaut :)

Antara kereta yang di gunakan untuk test JPJ di Institut Memandu Warisan Jengka Sentral, Jengka, Pahang.

Motor-motor yang akan di gunakan oleh calon yang mengambil lesen motor.

Beratur untuk sesi pendaftaran dengan JPJ

Alhamdulillah lulus bahagian 1 dan 2, masa yang di peruntukkan untuk mendaki bukit dan berhenti adalah selama 3 minit, tapi Yan buat 1 minit je, dan untuk parking tepi dan 3 penjuru masa yang di tetapkan adalah selama 5 minit, tapi yan buat 2 minit je..ehehe :)

Dan untuk bahagian 3 nie iaitu Ujian jalan raya bersama JPJ, markah penuh adalah 20. dan markah syarat lulus adalah 16/20..ehehe tgk tu nyawa-nyawa ikan je dapat tu, tapi tetap bersyukur. kalau tidak dapat 17, tetiba lak lak lupa bagi signal, dah kena pangkah balik…haha sabar jelah.

Apa pun syukur alhamdulillah semua urusan pagi tadi di permudahkan, so lepas nie boleh lah rempit jumpa kengkawan blog..ekeke *angan2 tinggi*

Nota Yanmie : punyelah nebes pagi tadi, rasa nak muntah tgk JPJ pun ada…hahaha

44 thoughts on “Alhamdulillah lulus test JPJ

  1. ici blaja pakai kete saga…tp bila test….pakai kancil..x biasa n nebes sgt..tp nsb baik leh bw kancil tu dgn ok…hahaha..lawak….akak,ichi hr tu g ujian jpj,,ichi just pakai sndal je…truk..then tpksa blk uimah tukar kasut..bila dh smpi tu..kene bebel ckgu ici..n ichi tpksa tkar ke sesi kedua….alahai…

  2. wah..best kan bila dh lulus n dpt lesen p tu..ici pun mcm akak jg…lulus 16 per 20….pegawai jpj tu garang sggoh..tkt ici…baru lulus 2 hr yg lepas…..hehehe..syabas kak..

    1. tengkiu dik, ha’ah guna keta viva…ada jugak guna kancil 2-3 kali pastu terus guna viva :) sedap sikit…baru lak tu, plastik pun tak buka lg..hahah tp akak dh panjat divider.kira akak yg rasmi panjat divider dgn keta nie, tp sukur calar..hahaa

  3. Alhamdulillah, tahniah…
    lepas nie akan lebih kerap ler akak bleh join apa2 aktiviti blogger…bleh bawak hero 2 org tu sekali bersosial dgn dunia blogger…

    sekolah memandu baru ker tu kak? pakai viva 660 tu, sy dulu pakai kancil yg nk jahanam dah..hehe
    motor pun baru2 semua…best ler sekolah memandu tu…

    1. Syukur Alhamdulillah. insyallah blh join tp akak nie pemalu sikit..keh3 kt blog je ramah lebih, tp klu kena gaya mmg blh je masuk :)

      ha’ah guna viva 660 yg baru..masih dgn plastik lg dia pnya seat..haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge