Alhamdulillah lulus test JPJ

Salam semua, syukur alhamdulillah pagi tadi Yan ada test dengan JPJ, dan keputusannye Yan lulus Ujian tersebut. Hanya Allah saje yang tahu perasaan ini bagaimana hepinyee :), cikgu kata kalau takde apa jumaat nie dah boleh pegang lesen P…ehehe

Ok jom layan gambar sepanjang test pagi tadi, ada lebih kurang 50 orang calon motor dan jugak calon kereta yang mengambil ujian dengan JPJ pagi nie…cekidaut :)

Antara kereta yang di gunakan untuk test JPJ di Institut Memandu Warisan Jengka Sentral, Jengka, Pahang.

Motor-motor yang akan di gunakan oleh calon yang mengambil lesen motor.

Beratur untuk sesi pendaftaran dengan JPJ

Alhamdulillah lulus bahagian 1 dan 2, masa yang di peruntukkan untuk mendaki bukit dan berhenti adalah selama 3 minit, tapi Yan buat 1 minit je, dan untuk parking tepi dan 3 penjuru masa yang di tetapkan adalah selama 5 minit, tapi yan buat 2 minit je..ehehe :)

Dan untuk bahagian 3 nie iaitu Ujian jalan raya bersama JPJ, markah penuh adalah 20. dan markah syarat lulus adalah 16/20..ehehe tgk tu nyawa-nyawa ikan je dapat tu, tapi tetap bersyukur. kalau tidak dapat 17, tetiba lak lak lupa bagi signal, dah kena pangkah balik…haha sabar jelah.

Apa pun syukur alhamdulillah semua urusan pagi tadi di permudahkan, so lepas nie boleh lah rempit jumpa kengkawan blog..ekeke *angan2 tinggi*

Nota Yanmie : punyelah nebes pagi tadi, rasa nak muntah tgk JPJ pun ada…hahaha

44 Comments on Alhamdulillah lulus test JPJ

  1. ichi
    December 17, 2010 at 11:30 am (4 years ago)

    ici blaja pakai kete saga…tp bila test….pakai kancil..x biasa n nebes sgt..tp nsb baik leh bw kancil tu dgn ok…hahaha..lawak….akak,ichi hr tu g ujian jpj,,ichi just pakai sndal je…truk..then tpksa blk uimah tukar kasut..bila dh smpi tu..kene bebel ckgu ici..n ichi tpksa tkar ke sesi kedua….alahai…

    Reply
  2. ichi
    December 17, 2010 at 11:27 am (4 years ago)

    wah..best kan bila dh lulus n dpt lesen p tu..ici pun mcm akak jg…lulus 16 per 20….pegawai jpj tu garang sggoh..tkt ici…baru lulus 2 hr yg lepas…..hehehe..syabas kak..

    Reply
  3. SuaraPeople
    November 30, 2010 at 7:56 am (4 years ago)

    ezany :
    tahniah..
    sama la.. sy pun cukup2 mkn gak masa test jalan raya dulu.. hehe..

    sama je lahh

    Reply
  4. SuaraPeople
    November 25, 2010 at 9:56 am (4 years ago)

    hahahha teringat kembali zaman amik lesen..hohoho

    Reply
  5. santai
    August 29, 2010 at 2:50 am (4 years ago)

    congratz kak. i noticed sumtink new. blaja memandu skang da pakai kete viva ea? dlu time amik lesen pakai kancil

    Reply
    • yanmie
      August 30, 2010 at 9:09 am (4 years ago)

      tengkiu dik, ha’ah guna keta viva…ada jugak guna kancil 2-3 kali pastu terus guna viva :) sedap sikit…baru lak tu, plastik pun tak buka lg..hahah tp akak dh panjat divider.kira akak yg rasmi panjat divider dgn keta nie, tp sukur calar..hahaa

      Reply
  6. wazy
    August 29, 2010 at 12:36 am (4 years ago)

    Tahniah kak
    lepas ni hubby akak belikan kereta la ek untuk bawak hero-hero makan angin
    hehehe

    Reply
    • yanmie
      August 30, 2010 at 9:06 am (4 years ago)

      terima kasih wazy….insyallah amin..ehehe :P

      Reply
  7. pemanas cerita
    August 28, 2010 at 8:24 am (4 years ago)

    bole la kita race dari nadi kota sampai pasaraya mat saman.hehee

    Reply
    • yanmie
      August 30, 2010 at 2:47 pm (4 years ago)

      pasaraya mat saman kat ner ek? ahaha tak tau kang akak sesat nnti…kikiki

      Reply
  8. akuzle ayu
    August 28, 2010 at 5:58 am (4 years ago)

    yey yey yey… k yan sudah dpt lesen… moh kiter wat rombongan cik kiah ke mana2 sajer, kak…..ehehehheeh….btw, taniah yer!!

    Reply
  9. Rara
    August 26, 2010 at 3:43 pm (4 years ago)

    tahniah kak yan =D

    Reply
  10. Ali ridha
    August 25, 2010 at 11:05 pm (4 years ago)

    Tahniah……

    saya dulu test JPJ pecut
    laju je kt jln raya.
    ingat dh gagal.
    lulus tu.selamat dah lulus.

    Reply
  11. ezany
    August 25, 2010 at 5:45 pm (4 years ago)

    tahniah..

    sama la.. sy pun cukup2 mkn gak masa test jalan raya dulu.. hehe..

    Reply
  12. rashid
    August 25, 2010 at 5:33 pm (4 years ago)

    Hehe…cayalah dah lepas…tapi markah saye penuh untuk kete…untuk moto 19 jek…hehe

    Reply
  13. ciklinn
    August 25, 2010 at 5:14 pm (4 years ago)

    hoyerrrrrr lepass ni dah boleh jalan2 sendiri…… wahh leh beraya sakn ni nanti…

    Reply
  14. lAl
    August 25, 2010 at 4:40 pm (4 years ago)

    Ini boleh ajak konvoi rempit bloggers nih..ahahahaha..

    *** Comel giler header baru tuh!!!!huhu

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 4:49 pm (4 years ago)

      hahhaa blh je insyallah.
      tengkiu!

      Reply
  15. Zida
    August 25, 2010 at 4:07 pm (4 years ago)

    Kak Yan!!!!!!! Huhuhu bila zida nak pas ni? :(

    btw, congrates yekk. lepas ni bleh bwk zida jejalan. haha

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 4:12 pm (4 years ago)

      tengkiu zida..insyallah blh je nnti tu..gud luck utk zida gak :)

      Reply
  16. edy
    August 25, 2010 at 3:53 pm (4 years ago)

    tahniah yan dah dpt lesen ni bleyla datang senai ahkekeke

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 4:07 pm (4 years ago)

      terima kasih, wah senai jauh tu..haha ku takut setengah jalan dh pancit…hehehe..insyallah mudahan

      Reply
  17. Kancilbiru
    August 25, 2010 at 3:45 pm (4 years ago)

    tahniah…pasni bleh drift ngan kancilbiru..:P

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 4:07 pm (4 years ago)

      terima kasih, insyallah blh..ehehe :)

      Reply
  18. salmia
    August 25, 2010 at 3:44 pm (4 years ago)

    wehooo… tahniah kakyan.. :)
    wah.. bawak viva ye kat sana..
    kt sini kancil je. :P
    jom ronda!

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 4:07 pm (4 years ago)

      tengkiu dear, ha’ah bawa viva baru lg tu…stereng pun keras lg..ehehe :)

      Reply
  19. kozumi_ro@budak nakal
    August 25, 2010 at 3:32 pm (4 years ago)

    tahniah kak…wah hari yang mengembirakan akak dan anak2 akakkan…kiki…

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 4:06 pm (4 years ago)

      terima kasih koz…sungguh gembira, syukur :)

      Reply
  20. L@n@
    August 25, 2010 at 3:21 pm (4 years ago)

    alhamdulillah ..

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 3:24 pm (4 years ago)

      Syukur Alhamdulillah :)

      Reply
  21. FeezMior
    August 25, 2010 at 3:17 pm (4 years ago)

    wow,sekali je ke kak?? feez dlu dkt 4 kali baru lulus JPJ..sadiss T__T

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 3:21 pm (4 years ago)

      ye feez akak buat sekali je..ehehe :P

      Reply
  22. cikmin
    August 25, 2010 at 3:09 pm (4 years ago)

    tahniah ye yan…

    p/s agak2 apa la kereta en.mie nak bagi pun yan ni.. :P

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 3:21 pm (4 years ago)

      thanks kak, keta tu lmbt lg kot…hahaha blm plan lg :P

      Reply
  23. ejam
    August 25, 2010 at 3:09 pm (4 years ago)

    Alhamdulillah, tahniah…
    lepas nie akan lebih kerap ler akak bleh join apa2 aktiviti blogger…bleh bawak hero 2 org tu sekali bersosial dgn dunia blogger…

    sekolah memandu baru ker tu kak? pakai viva 660 tu, sy dulu pakai kancil yg nk jahanam dah..hehe
    motor pun baru2 semua…best ler sekolah memandu tu…

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 3:22 pm (4 years ago)

      Syukur Alhamdulillah. insyallah blh join tp akak nie pemalu sikit..keh3 kt blog je ramah lebih, tp klu kena gaya mmg blh je masuk :)

      ha’ah guna viva 660 yg baru..masih dgn plastik lg dia pnya seat..haha

      Reply
  24. x-po
    August 25, 2010 at 3:05 pm (4 years ago)

    hehe so kita leh la race sama2 ye kak nanti

    Reply
    • yanmie
      August 25, 2010 at 3:22 pm (4 years ago)

      ehehe blh2 no problem…sukenyeee :)

      Reply
  25. yanmie
    August 25, 2010 at 6:57 am (4 years ago)

    tengkiu RT :) RT @yiedpozi: RT @yanmie: Blog Updated : Alhamdulillah lulus test JPJ http://bit.ly/bh0Kj9 legenyee

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Alhamdulillah lulus test JPJ

  1. [...] hem…agak-agak boleh ke tak heret en.hubby pergi besok ye…hahaaa maklumlah baru dapat lesen memandu kan [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge