Themes baru yanmieonline.com

Salam semua, hari nie bizi sikit, baru ada masa nak upadate blog. korang perasan tak apa perubahan yang ada kat kat blog ini? sebenarnya kalu sekali tengok memang tak nampak pun apa yang berubah, tapi dari segi element, blog ini banyak berubah. sebenarnya themes ini Yan dah simpan hampir 2 bulan, sekarang baru ada masa nak godek-godek sikit.

Kenapa Yan nak tukar themes? sebab utamanya themes sekarang ini lebih mesra seo dari themes sebelum ini. Themes sebelum ini pun mesra seo jugak, tetapi themes yang sekarang nie memang themes yang Yan cari-cari sebelum ini, alhamdulillah jumpa jugak…ehehe, nak link?? ops!! carik sendiri..haha

Ok meh kita tengok kenapa Yan kata themes ini sangat mesra SEO, sebab utamanya ialah, themes sekarang ini mempunyai elemen yang lebih mesra SEO sebabnya mempunyai sehingga 6 H Tag.

Berikut di bawah ini Yan copy paste aje dari blog Learn SEO

Proper Use Of H1, H2, H3, H4, H5, H6 header elements

The six heading elements, H1 through H6, denote section headings. Although the order and occurrence of headings is not constrained by the HTML DTD, documents should not skip levels (for example, from H1 to H3), as converting such documents to other representations is often problematic.W3C

However you do not need to use all six elements to structure your pages.

For example:

<H1>Website Design Basics </H1>
<p>Here is some text</p>
<H2>HTML</H2>
<p>Here is some text</p>
<H2>CSS</H2>
<p>Here is some text</p>

Use Only One H1 Element on any page

At Hobo we aim to use the header elements as explained above, and generally only reach level H3 as each page is a concise investigation of one topic. We only use one H1 element per page on most pages.

However the following is also semantically correct:

For example, here is where I live:

  • <H1>Earth</H1>
  • <H2>Europe</H2>
  • <H3>UK</H3>
  • <H4>Scotland</H4>
  • <H5>Renfrewshire</H5>
  • <H6>Greenock</H6>

You can use any number of H2, H3, H4, H5, H6 Elements on any page

You can use any number of H2-H6 elements on any one page, but this might be a bit cumbersome for the typical web designer.

So as you can see there is a few definitive ways to implement these elements. We would recommend that possibly you keep your pages specific about one topic and use

  • One H1 Element (tag as it is commonly talked about)
  • As many as required H2 elements to denote sections on the page (you should really only need one or two or 3 if you are keeping your page concise.
  • Consider using H3 Elements for useful link groups to other relevant sources, or for information not immediately relevant to the page and so “3rd” in the pecking order.

Search Engines Love H1 Elements – We Think!

It has been argued that the main search engines pay more attention to H1 elements these days, so you might want to consider this when creating your pages, and include your best keywords in it. While the THEORY is sound, there is little actual evidence that H1-H6 headings improve SEO (For Google).

Use <h1> for top-level heading

<h1> is the HTML element for the first level heading of a web document:

  • If the document is basically stand-alone, for example Things to See and Do in Scotland, the top-level heading is probably the same as the title.
  • If it is part of a collection, for example a section on Dogs in a collection of pages about pets, then the top level heading should assume a certain amount of context; just write <h1>Dogs</h1> while the title should work in any context: Dogs – Your Guide to Pets.

Unlike the title, this element can include links, emphasis and other HTML phrase elements.

Consider using CSS (Cascading Style Sheets), which are designed to express the author’s preferred font sizes corresponding to elements such as <h1> and <h2>, as we have done at Hobo.

Remember:

The six heading elements, H1 through H6, denote section headings. Although the order and occurrence of headings is not constrained by the HTML DTD, documents should not skip levels (for example, from H1 to H3), as converting such documents to other representations is often problematic.W3C

Berikut dibawah Themes sebelum Yan edit jadi macam sekarang. jenuh jugak edit sana sini sebabnya banyak sangat function kat dalam themes yang ini, sehinggakan Yan meminta bantuan dari kawan baik iaitu Kulanzsalleh.com untuk membantu Yan membetulkan kedudukan header Flash blog ini, dan menyorokkan segala tag aka keywords setiap entry. Thanks Lan…lega sikit boleh sorok keywords 🙂 tapi korang boleh aje view guna SEO Quake.

Gambar atas adalah Themes sebelum di edit 🙂

Gambar di atas Themes setelah di edit kelihatan seperti sekarang, secara teknikalnya nampak macam edit sikit tapi pening jugak sebab banyak function dalam themes ini. but so far ok! puas hati perap Themes ini selama 2 bulan..ehehe

Apa yang menarik lagi pasal Themes ini? yang lebih menariknya di ruangan komen blog ini. Meh…screen shoot sikit…kikiki

Nampak tak yang Yan kotakkan merah diatas? ruangan komen themes ini siap boleh quote komen. suka sangat! sebab dah lama cari ruangan komen yang macam nie..yeyeee 🙂

Nota Yanmie : Dah update ke WordPress 3.0.1 🙂

You may also like

67 Comments

  1. Hody are sing WordPress for your blog platform? I’m new too thee blog world but I’m trying to get
    started and set up my own. Do youu require any coding knowledge to make your
    own blog? Any help would be greatly appreciated!
    hair removal recently posted..hair removalMy Profile

  2. I loved as much as you will receive carried out right here.
    The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
    nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering
    the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot
    often inside case you shield this increase.
    alasbarricadas.org recently posted..alasbarricadas.orgMy Profile

  3. Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know a
    few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
    I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.
    custom Rims recently posted..custom RimsMy Profile

  4. @yanmie
    samalah kita, 80% daripada enjin carian. jenuh gaklah nak wat camtu, yan apa drama terbaru akasia nanti? nak tulis gak. hehe

    pasal thesis tu memang berbayar, tp kalau pandai cari. ada je yang tak berbayar, tp ada skit cacat nak kena betulkan. 🙂

    1. ehehe akasia baru yea…ada2 jap lg entry..wakakka

      tulah tp mcm payah nk cari thesis yg x berbayar tu, ada jugak yang yan jumpa sblm nie tp mcm x bape bekenan…

  5. yanmie :
    Salam, ha ye themes jugak memainkan peranan yang penting untuk SEO 🙂

    setiap themes perlu di edit seperti di atas ke? untuk mesra seo?
    lagipun blog sy cari seperti di ats tidak ketemu 😛

  6. Salam kak,

    hehehe,saya dah pernah guna theme ni rasa-rasanya ,
    memang banyak fungsi kalau rajin alter dan edit sana sini situ ,
    btw theme blog akak ni memang maveles cantik

  7. yan, rasanya kalau dah ada reply and quote kat atas komen tu boleh disable wp comment thread dah kot. baru kemas. hehe, pastu pakai plugin auto comment responder kot. kemas dan menarik theme ni. tp kalau nak tahu theme paling mesra SEO, pakai la thesis yan. 🙂

    1. Salam Isa, pekabar?? ha ye yan mmg tau, nie baru ada masa nak godek sikit2, 2 hari lepas mmg bizi, smlm baru sampai kt kampung..barulah ada masa nk on9.

      pasal thesis tu kena bayarkan?? tp tulah yan sayang betul ngan themes sebelum nie mmg sangat mesra seo. yg nie lg baguslah dr themes sblm nie, takpe kita tgk mcm mana hasilnya. so far blog 80% trafik datangnye dari enjin carian google :p

    1. Salam Lan, ehehe..tulah pasal lama jugak ku simpan themes nie kan, btw thanks sgt2 ko dh bnyk tolong aku dgn themes nie 😛 moga ko lebih sukses dan murah rezeki…amin 🙂

  8. Salam kak Yan…

    Theme baru ni nampak kemas…
    Paling best, bentuk kotak komen yang membuatkan diri rasa nak komen je… Macam kena tarik je supaya tinggalkan komen… ekeke…

    Btw, blog kak Yan ringan r… apa rahsianya?

    1. Salam daus..tengkiu, ala biasa2 je. ye pasal kotak komen nie akak pun suka gak…ehehe.

      blog akak ringan sebab dah upgrade ke Litespeed Flatform, bayar mahal sikit dari yang biasa 🙂

  9. hoho… i like dis template… template ni mcm template d web Oh! Tidak yg boleh qoute tu.. n kotak komen d sini tak perlu dh isi maklumat yg sama.. mean, kita boleh komen je terus… congratz…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge