Google Authority Listing

Salam semua, syukur alhamdulillah blog ini sudah pun menerima Google Authority Listing dari en.google. Apa itu Google Authority Listing? ok disini Yan kongsikan yea info pasal Google Authority Listing. Yan pun tak reti sangat nak ulas, Yan search aje kat en.google.

Google Authority Listing ialah Penganugerahaan Google terhadap website tersebut, dimana tidak semua blog ataupun website menerima Google Authority Listing. hanya website/blog yang benar-benar dipercayai oleh google sahaja diberikan title Google Authority Listing. Google percaya pada laman web yang memiliki link balik (linkback).  dan ini jugak dikatakan web tersebut telah berjaya membina penjenamaan di internet.

Google Images

Dengan adanya Google Authority Listing, maka dari situ jugak trafik dari search engine (google index) dapat meningkat kerana adanya sitelink di bawah link laman web tersebut. Nak tahu lebih lanjut tentang Google Authority Listing google kat SINI

Nota Yanmie : Terharunyeee…uhuk…tengkiu abang google :)

39 Comments on Google Authority Listing

  1. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 9:00 pm (4 years ago)

    cikmin :
    akak hari tu dapat kejap je..sempat jugak la print..tapi akak tahu sebab apa di tarik balik..sebab silap akak pergi delete balik entri2 yang import dari blog lama tu..sebab bila di klik pada site link tu..page not found..uhuks..

    ohh mcm tu plak..info2..hahah thx

    Reply
  2. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 8:59 pm (4 years ago)

    yanmie :
    terima kasih zqah…wah! mencurah camne tu??

    mencurah mcm air terjun ;p

    Reply
  3. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 8:57 pm (4 years ago)

    yanmie :
    sblm nie dh pnah dpt gak kak, tp bertahan 1 hari je, aybe time tu google tgh test kot…haha, tp kali nie dia ada lama pulak..tu yg kluar entry…harap2 kekal lah hadiah dr en.google nie :)

    hope kekal sokmo! hahaha

    Reply
  4. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 8:55 pm (4 years ago)

    Dauspozi :
    Wahh… Baik atinya Pakcik google bg GAL… Daus prnh dpt msa guna Dauslife.blogspot dulu… tp x sampai seminggu dh ditarik balik… btw, Tahniah ye kak Yan… Nuffnang dgn GOogle sayang blog akak tu… keh3

    saya pon syg ;p

    Reply
  5. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 8:52 pm (4 years ago)

    yanmie :
    insyaallah semua blh belajar yg pnting kena usaha :)

    usaha dari segi apa tu kak yan

    Reply
  6. SuaraPeople
    November 8, 2010 at 8:50 pm (4 years ago)

    wow best nye kalau dapat giniii

    Reply
  7. syok2u
    November 7, 2010 at 11:41 pm (4 years ago)

    bnyk nk kna blajar ngn yan nie..

    Reply
    • yanmie
      November 7, 2010 at 11:42 pm (4 years ago)

      insyaallah semua blh belajar yg pnting kena usaha :)

      Reply
  8. eyriqazz
    August 5, 2010 at 8:34 pm (4 years ago)

    kenapa saya punya kuar bulan je?huk3…

    Reply
    • yanmie
      August 5, 2010 at 9:10 pm (4 years ago)

      oklah tu dh dpt google authority listing, nnti try login kt google webmaster, klik bhgian sitelink, kt situ blh tukar link apa yg nk dipaparkan..tp mula2 mmg xde akses masuk situ..lama2 nnti dia bg akses utk tukar link tu nnti :P

      Reply
  9. wazy
    July 24, 2010 at 1:13 pm (4 years ago)

    wahh tahniah la kak sebab dapat GAL ni,bukan calang-calang blog leh dapat ni
    wazy recently posted..Apabila Bos Sengal…My Profile

    Reply
    • yanmie
      July 24, 2010 at 1:43 pm (4 years ago)

      Terima kasih wazy, alhamdulillah….ala blog biasa2 aje :)

      Reply
  10. Dauspozi
    July 24, 2010 at 8:46 am (4 years ago)

    Wahh… Baik atinya Pakcik google bg GAL… Daus prnh dpt msa guna Dauslife.blogspot dulu… tp x sampai seminggu dh ditarik balik… btw, Tahniah ye kak Yan… Nuffnang dgn GOogle sayang blog akak tu… keh3
    Dauspozi recently posted..Ben Nyah – Blogger Baru Atau PendengkiMy Profile

    Reply
    • yanmie
      July 24, 2010 at 1:46 pm (4 years ago)

      tulah daus tak sangka blh dpt utk kali ke 2, kali pertama tu kakyan perasan sehari je dia bg pastu men tarik tali..kali nie harap2 lama..ehehe :)

      Reply
  11. Sya Isya
    July 24, 2010 at 8:45 am (4 years ago)

    Wah! tahniah. nampak juga tadi masa taip url kak yan kat google tadi..lepas ni trafik makin masyuk la kan, datang beraya ke rumah kak yan ni.
    Sya Isya recently posted..FOLLOWER KU DAH CECAH 100My Profile

    Reply
    • yanmie
      July 24, 2010 at 1:46 pm (4 years ago)

      Terima kasih sya…ehehe sila2 beraya walaupun puasa blm lg…keh3. thanks yea singgah ke sini :)

      Reply
    • yanmie
      July 24, 2010 at 1:47 pm (4 years ago)

      terima kasih..takde hebat mana pun…biasa2 je :)

      Reply
  12. zqah
    July 23, 2010 at 11:25 pm (4 years ago)

    best laa kak yan .. nanti traffik mencurah2 .. hehe

    tahniah yea ! =)
    zqah recently posted..Traffic Jam di PasarayaMy Profile

    Reply
    • yanmie
      July 23, 2010 at 11:37 pm (4 years ago)

      ihik…tulah tak sangka sebenarnya dpt hadiah dari en.google.

      patut bln 7 nie ada google update PR tp xde update2 lg nie

      Reply
  13. cikmin
    July 23, 2010 at 10:52 pm (4 years ago)

    akak hari tu dapat kejap je..sempat jugak la print..tapi akak tahu sebab apa di tarik balik..sebab silap akak pergi delete balik entri2 yang import dari blog lama tu..sebab bila di klik pada site link tu..page not found..uhuks..
    cikmin recently posted..Air Sirap Ros Rambutan dan Ramalan Sotong PaulMy Profile

    Reply
      • yanmie
        July 23, 2010 at 11:01 pm (4 years ago)

        oh yeker kak…meriahnyerr

        Reply
    • yanmie
      July 23, 2010 at 11:03 pm (4 years ago)

      sblm nie dh pnah dpt gak kak, tp bertahan 1 hari je, aybe time tu google tgh test kot…haha, tp kali nie dia ada lama pulak..tu yg kluar entry…harap2 kekal lah hadiah dr en.google nie :)

      Reply
      • yanmie
        July 23, 2010 at 11:00 pm (4 years ago)

        ehehe usaha tangga kejayaan :)
        thanks fahmi…insyallah blh

        Reply
    • yanmie
      July 23, 2010 at 10:57 pm (4 years ago)

      tengkiu judinbo…ehehe…jgn jeles ok! biasa2 je nie :)

      Reply

3Pingbacks & Trackbacks on Google Authority Listing

  1. [...] site linking aka google authority listing dapat balik setelah 3kali men tarik tali dengan en.google [...]

  2. [...] ini dahulu pernah jugak dapat Google Authority Listing aka Sitelink tapi tak kekal sebabnya tukar themes, sebenarnya dari info yang Yan baca dari hasil mengoogle, [...]

  3. [...] This post was mentioned on Twitter by mohd hafizuddin, yanmie. yanmie said: Blog Updated : Google Authority Listing http://bit.ly/axvrB3 cekidauddd :) [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge