Google Authority Listing

Salam semua, syukur alhamdulillah blog ini sudah pun menerima Google Authority Listing dari en.google. Apa itu Google Authority Listing? ok disini Yan kongsikan yea info pasal Google Authority Listing. Yan pun tak reti sangat nak ulas, Yan search aje kat en.google.

Google Authority Listing ialah Penganugerahaan Google terhadap website tersebut, dimana tidak semua blog ataupun website menerima Google Authority Listing. hanya website/blog yang benar-benar dipercayai oleh google sahaja diberikan title Google Authority Listing. Google percaya pada laman web yang memiliki link balik (linkback).  dan ini jugak dikatakan web tersebut telah berjaya membina penjenamaan di internet.

Google Images

Dengan adanya Google Authority Listing, maka dari situ jugak trafik dari search engine (google index) dapat meningkat kerana adanya sitelink di bawah link laman web tersebut. Nak tahu lebih lanjut tentang Google Authority Listing google kat SINI

Nota Yanmie : Terharunyeee…uhuk…tengkiu abang google :)

39 thoughts on “Google Authority Listing

  1. cikmin :
    akak hari tu dapat kejap je..sempat jugak la print..tapi akak tahu sebab apa di tarik balik..sebab silap akak pergi delete balik entri2 yang import dari blog lama tu..sebab bila di klik pada site link tu..page not found..uhuks..

    ohh mcm tu plak..info2..hahah thx

  2. yanmie :
    sblm nie dh pnah dpt gak kak, tp bertahan 1 hari je, aybe time tu google tgh test kot…haha, tp kali nie dia ada lama pulak..tu yg kluar entry…harap2 kekal lah hadiah dr en.google nie :)

    hope kekal sokmo! hahaha

  3. Dauspozi :
    Wahh… Baik atinya Pakcik google bg GAL… Daus prnh dpt msa guna Dauslife.blogspot dulu… tp x sampai seminggu dh ditarik balik… btw, Tahniah ye kak Yan… Nuffnang dgn GOogle sayang blog akak tu… keh3

    saya pon syg ;p

    1. oklah tu dh dpt google authority listing, nnti try login kt google webmaster, klik bhgian sitelink, kt situ blh tukar link apa yg nk dipaparkan..tp mula2 mmg xde akses masuk situ..lama2 nnti dia bg akses utk tukar link tu nnti :P

    1. tulah daus tak sangka blh dpt utk kali ke 2, kali pertama tu kakyan perasan sehari je dia bg pastu men tarik tali..kali nie harap2 lama..ehehe :)

    1. sblm nie dh pnah dpt gak kak, tp bertahan 1 hari je, aybe time tu google tgh test kot…haha, tp kali nie dia ada lama pulak..tu yg kluar entry…harap2 kekal lah hadiah dr en.google nie :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge