Blog SuperMak


Salam semua, syukur alhamdulillah blog ini sudah pun menerima Google Authority Listing dari en.google. Apa itu Google Authority Listing? ok disini Yan kongsikan yea info pasal Google Authority Listing. Yan pun tak reti sangat nak ulas, Yan search aje kat en.google.

Google Authority Listing ialah Penganugerahaan Google terhadap website tersebut, dimana tidak semua blog ataupun website menerima Google Authority Listing. hanya website/blog yang benar-benar dipercayai oleh google sahaja diberikan title Google Authority Listing. Google percaya pada laman web yang memiliki link balik (linkback).  dan ini jugak dikatakan web tersebut telah berjaya membina penjenamaan di internet.

Google Images

Dengan adanya Google Authority Listing, maka dari situ jugak trafik dari search engine (google index) dapat meningkat kerana adanya sitelink di bawah link laman web tersebut. Nak tahu lebih lanjut tentang Google Authority Listing google kat SINI

Nota Yanmie : Terharunyeee…uhuk…tengkiu abang google :)

39 Thoughts on “Google Authority Listing

  1. cikmin :
    akak hari tu dapat kejap je..sempat jugak la print..tapi akak tahu sebab apa di tarik balik..sebab silap akak pergi delete balik entri2 yang import dari blog lama tu..sebab bila di klik pada site link tu..page not found..uhuks..

    ohh mcm tu plak..info2..hahah thx

  2. yanmie :
    terima kasih zqah…wah! mencurah camne tu??

    mencurah mcm air terjun ;p

  3. yanmie :
    sblm nie dh pnah dpt gak kak, tp bertahan 1 hari je, aybe time tu google tgh test kot…haha, tp kali nie dia ada lama pulak..tu yg kluar entry…harap2 kekal lah hadiah dr en.google nie :)

    hope kekal sokmo! hahaha

  4. Dauspozi :
    Wahh… Baik atinya Pakcik google bg GAL… Daus prnh dpt msa guna Dauslife.blogspot dulu… tp x sampai seminggu dh ditarik balik… btw, Tahniah ye kak Yan… Nuffnang dgn GOogle sayang blog akak tu… keh3

    saya pon syg ;p

  5. yanmie :
    insyaallah semua blh belajar yg pnting kena usaha :)

    usaha dari segi apa tu kak yan

  6. wow best nye kalau dapat giniii

  7. bnyk nk kna blajar ngn yan nie..

  8. Pingback: Popular ke Yanmie sampai kena google nie? | yanmieonline.com

  9. Pingback: 10 bulan bersama wordpress | yanmieonline.com

  10. kenapa saya punya kuar bulan je?huk3…

    • oklah tu dh dpt google authority listing, nnti try login kt google webmaster, klik bhgian sitelink, kt situ blh tukar link apa yg nk dipaparkan..tp mula2 mmg xde akses masuk situ..lama2 nnti dia bg akses utk tukar link tu nnti :P

  11. wahh tahniah la kak sebab dapat GAL ni,bukan calang-calang blog leh dapat ni
    wazy recently posted..Apabila Bos Sengal…My Profile

  12. Wahh… Baik atinya Pakcik google bg GAL… Daus prnh dpt msa guna Dauslife.blogspot dulu… tp x sampai seminggu dh ditarik balik… btw, Tahniah ye kak Yan… Nuffnang dgn GOogle sayang blog akak tu… keh3
    Dauspozi recently posted..Ben Nyah – Blogger Baru Atau PendengkiMy Profile

    • tulah daus tak sangka blh dpt utk kali ke 2, kali pertama tu kakyan perasan sehari je dia bg pastu men tarik tali..kali nie harap2 lama..ehehe :)

  13. Wah! tahniah. nampak juga tadi masa taip url kak yan kat google tadi..lepas ni trafik makin masyuk la kan, datang beraya ke rumah kak yan ni.
    Sya Isya recently posted..FOLLOWER KU DAH CECAH 100My Profile

  14. fulamak!!!

    hebat2~

    huhuhu, tahniah~
    hakimfaridzul recently posted..Berbaloi mengamuk di stesen bas untuk seat selesaMy Profile

  15. RT: @yanmie: Blog Updated: tengkiu en.google bg Google Authority Listing http://yanmieonline.com/2010/07/google-authority-listing/

  16. best laa kak yan .. nanti traffik mencurah2 .. hehe

    tahniah yea ! =)
    zqah recently posted..Traffic Jam di PasarayaMy Profile

  17. Pingback: Tweets that mention Google Authority Listing | yanmieonline.com -- Topsy.com

  18. Wah bestnya kak yan. Google pun suka blog kak yan. Satgi dpt PR best2 pulak!
    Mommy Lyna recently posted..Susu Badan Kurang – Salah Faham TentangnyaMy Profile

  19. cikmin on July 23, 2010 at 10:52 pm said:

    akak hari tu dapat kejap je..sempat jugak la print..tapi akak tahu sebab apa di tarik balik..sebab silap akak pergi delete balik entri2 yang import dari blog lama tu..sebab bila di klik pada site link tu..page not found..uhuks..
    cikmin recently posted..Air Sirap Ros Rambutan dan Ramalan Sotong PaulMy Profile

  20. wah, tahniah2..ni yang makin jeles ni
    x-po recently posted..NIAT JADI PLAYBOY-PLAYGIRL SEMATA-MATA MAHU DAPATKAN YANG TERBAIK KEMy Profile

  21. Blog Updated: tengkiu en.google bg Google Authority Listing http://yanmieonline.com/2010/07/google-authority-listing/

  22. tengkiu en.google bg Google Authority Listing http://bit.ly/b19MbX kat blog yanmieonline

  23. RT: @yanmie: Blog Updated : Google Authority Listing http://bit.ly/axvrB3 cekidauddd :)

  24. Blog Updated : Google Authority Listing http://bit.ly/axvrB3 cekidauddd :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation