Edit gambar dan dapat watermark cantik

Salam semua, macam biasa bila dah bosan mesti nak selak gambar-gambar dalam handset cap ayam nie, nak edit bagai…ehehe, tapi edit sikit aje pun bagi lawa sikit gambar tu, so x perlu nak beli kamera mahal-mahal kalau skill mengedit tu ada..ngggee~~ *kenkonon ada skill*

Gambar nie ambik semalam masa ondeway pergi mentakab dengan MIL, FIL tercenta dan semestinya bersama 2 hero kecik iaitu Aiman dan Haziq.

Gambar nie masa Mak Teh en.hubby datang ke Klang, bawa diorang jenjalan ke KL, tapi gambar atas tu kat Β Cosmos World, ala dinosaur tu ekceli wallpaper aje, sporting betul bebudak nie, Yan suruh buat gaya gitu diorang buat je tanpa banyak songeh…hahhaa

Gambar atas nie pun ambik dari handset cap ayam, cantek kan?? sebab dah edit, so tak perlu DSLR…ekeke tapi mengidam DSLR pulak, puas hati sikit nak ambik gambar sebab kualitinya yang bagus πŸ™‚

Cantikkan?? pandai tak Yan amik gambar…ehehe

Gambar atas tu kat Playground Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur, tempat dating Yan dengan en.hubby dulu…ehehe, pegi sana dapat bawa anak main sambil dapat mengimbau kenangan masa lalu..wah indahnyee tiup lilin kat sana…ehehe πŸ™‚

Gambar atas tu masa kami pergi Ke Litar Sepang untuk Super GT International Series Malaysia.

Gambar atas tu pun sama masa kami Ke Litar Sepang untuk Super GT International Series Malaysia, time nie nak balik dah..lengang dah sikit.

Gambar nie masa kami pergi ke MUSC Drag Challenge di Cyberjaya.

ok gambar lastttt…..budak kiut kt bawah…nnggee~~~

Gambar terbaek rasanya Yan pernah ambil menggunakan handset cap ayam Yan nie..eheehe, suka tengok gambar haziq nie πŸ™‚

Nota Yanmie : Terima kasih pada Kozumi atau lebih mesra Yan panggil dia dengan nama Koz si Budak Nakal, kerana telah mengdesignkan 2 jenis watermark untuk blog ini.

Design 1

Design 2

sebelum nie koz pernah design header blog untuk Yan (sebelum header blog sekarang design dari Aiz), kesemua hasil designnya Yan sangat berpuas hati, cakap aje nak macam mana, dia boleh bangkitkan aura tersebut berdasarkan blog korang, yang paling best kesemua designnya sedap mata memandang, tak pasal2 gambar2 di ataspun turut menampakkan ‘kelainan’ disebabkan watermarknye yang comel. Thanks sangat-sangat koz, akak hargai sangat..terharu gitu sebabnya kesemua design yang koz pernah buat untuk blog ini adalah FOC. kalau korang nak koz design pilah terjah blog Koz si Budak Nakal, charge murah2 je…ehehe kalau Yan dapat free…ekeke sila jeles πŸ™‚


yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

29 thoughts on “Edit gambar dan dapat watermark cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge