Belajar Memandu

Salam semua, minggu nie lesen L Yan keluar, yeeehhhaa dengan rasa hati gumbira Yan start belajar bawa kereta sang kancil minggu nie. Perasaan tu macam biasa aje, takde nebes ke gabra ke…biasa-biasa aje, cuma rasa macam mimpi boleh bawa kereta.

Litar memandu Institut Memandu Warisan Jengka Sentral

sebenarnya ini adalah kali ke 2 Yan drive kereta sang kancil, kali pertama khamis lepas, bayangkan dengan tak ada kemahiran membawa kereta langsung, cikgu memandu Yan tetiba suh bawak…arghhh sudah!!

Litar memandu Institut Memandu Warisan Jengka Sentral

Ondeway nak balik rumah khamis lepas, cikgu memandu Yan suh drive kereta dari JPJ Jengka sampailah ke rumah (Jengka 13). Nasib baiklah boleh bawa…kikikiki, lutut pun tak ketaq :) tup-tup dah sampai simpang masuk ke rumah…hahhaa

Nota Yanmie : Adakah aku bakal jadik gile stereng macam kengkawan yang lain??

28 Comments on Belajar Memandu

  1. Ummi Alifya
    November 6, 2010 at 7:39 am (4 years ago)

    BEST KALAU DAH PANDAI DRIVE..AKU LUM LAGI START …TAK SABARnya

    Reply
    • yanmie
      November 6, 2010 at 7:42 am (4 years ago)

      kena bljar jugak sbb nnti mau antar anak pigi skul…nda blh harap hubby sian bah terkejar2 dia nnti, thn dpt aiman mo masuk tadik ka sdh :)

      Reply
  2. KIWI
    July 21, 2010 at 5:32 pm (4 years ago)

    bile nk test

    Reply
  3. wazy
    July 20, 2010 at 10:45 am (4 years ago)

    Jangan lupa bagi signal kalau nak masuk ke kiri / kanan jalan (markah penting tu kak kalau test dengan JPJ) hehehe
    wazy recently posted..GhostMy Profile

    Reply
    • yanmie
      July 19, 2010 at 1:31 pm (4 years ago)

      ehehe yeker…gud luck tau…ekeke, dh dpt lesen nnti kita gi merempit sesama..hahaa
      yanmie recently posted..Belajar MemanduMy Profile

      Reply
      • Liyana Yusoff
        July 19, 2010 at 11:00 pm (4 years ago)

        hehehe.. agak terketar la sikit.. fail sket td bab2 tukar gear..

        pastu separuh perjalanan, cikgu suruh bawak sampai rumah. fail plak bab2 naik bukit sebab rumah berbukit sikit.. ^^

        jom merempit sama2.. kekekeke
        Liyana Yusoff recently posted..Cool eh! Imam Muda di BBC NewsMy Profile

        Reply
    • yanmie
      July 19, 2010 at 12:41 pm (4 years ago)

      balik jengka kg en.hubby, amik lesen kt sini…ehehe, kt klang xde org jaga anak…
      yanmie recently posted..Belajar MemanduMy Profile

      Reply
  4. zqah
    July 19, 2010 at 11:04 am (4 years ago)

    itu bukit rendah saja maa .. haha
    zqah recently posted..PLKN Sesi 2011My Profile

    Reply
    • yanmie
      July 19, 2010 at 11:08 am (4 years ago)

      hahaha yea2 mmg rendah…cuma takut x lepas test jpj, tayar xleh terkeluar dari petak kt bukit tu..huhu

      Reply
    • yanmie
      July 19, 2010 at 11:01 am (4 years ago)

      ehehe yea2 baik bos..beresss :)

      Reply
      • yo nayoi
        May 14, 2013 at 5:39 pm (1 year ago)

        akak bg no agent tu bleh tak.??

        Reply
  5. kakngah
    July 19, 2010 at 10:08 am (4 years ago)

    slmt memandu
    jgn drift merata2 yer…

    Reply
    • yanmie
      July 19, 2010 at 10:26 am (4 years ago)

      hehee x sabar nk merempit ngan kakngah dan geng gigi kapak…ekeke
      yanmie recently posted..Belajar MemanduMy Profile

      Reply

6Pingbacks & Trackbacks on Belajar Memandu

  1. [...] tp en.hubby paksa gak suruh bawa kalau tak bila nak reti bawa kereta dia tu kan, yelah sebelum nie Belajar Memandu guna kancil dan viva so tak retilah nak bawa kereta besar-besar nie, lagi-lagi kereta buatan negara [...]

  2. [...] ini tidak berupdate sehari iaitu pada semalam ini kerana kesihatan tidak berapa nak ok plus pergi Belajar Memandu tetiap hari memang meletihkan di bulan puasa nie. *ewah ada je alasan* [...]

  3. [...] semua, pagi nie macam biasa ada kelas Belajar Memandu, masih lagi nak cekapkan diri dalam bab berhenti di bukit dan jugak parking, kalau bahagian Litar [...]

  4. [...] nie sebab Belajar memandu punya pasal lah tak abis-abis lagi, isnin nie nak sambung balik kelas Belajar Memandu, so memang akan sibuk sedikit, waktu online tidak menentu. Ok takpe akan di usahakan untuk online [...]

  5. [...] semua, semalam Yan ada kelas Belajar Memandu macam biasa. sebelum itu Yan ada terdengar perbualan instructor2 kat institut memandu pasal laporan [...]

  6. [...] This post was mentioned on Twitter by yanmie, yanmie. yanmie said: Belajar Memandu http://bit.ly/ak079R [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge