Salam semua selamat berhujung minggu, sekadar ingin meluahkan rasa hati..huhu, geram ya amat dengan TM, cakap tak serupa bikin betul, minggu lepas ada call buat aduan pasal telefon rumah tak boleh digunakan dan macam tu jugak dengan streamyx tak boleh nak guna, line tak ada. tapi bila call dari handphone ada aje ringging tone tapi telefon tak berfungsi.

Minggu lepas lagi ada call TM maklumkan pasal hal nie, dan adalah jugak staff TM call kata cek kat luar dulu, then lepas tu habis macam tu aje, tak de pulak diorang follow up macam biasa tanya telefon dah boleh guna ke tak, streamyx dah boleh guna ke tak?

Adoii pening nak tunggu semalam Yan call lagi, benci ok call TM!! banyak sangat nak kena tunggu, dah ler call guna handset *prepaid nyawa2 ikan gitu* operator pulak duk asyik tunggu sebenar…tunggu sebentar…last2 Yan sound je, berapa banyak sebentar nie cik?? saya call guna handset, saya takut terputus nanti, blh cepat tak sahkan apa status report saya??

Operator TM tu pun cek lah…lama jugak tunggu dalam 10 minit gitu ok duk dengar lagu2 dalam handset nie sementara operator tu sambungkan ke orang yang incharge kes nie. dan tak lama lepastu talian dapat disambungkan ke bahagian tadi, bersembang pulak dengan cik operator yang lain.

Menurut mereka technician dah buat kerja pagi semalam, then dah solve! fuh mengamuk jugak Yan time nie, Yan kata kalau dah solve buat apa saya nk peningkan kepala nak call TM banyak kali? saya pun tak suka nak menyusahkan orang lain! benda nie tak setel lagi, saya tak nampak ada apa-apa perubahan kat talian telefon rumah saya ni!

See sebenarnya Yan tak suka berada dalam situasi diatas! sangat menyesal jugak sebab rasanya macam terkasar sikit…ehehe, tapi diorang nie kalau kita berlembut sampai ke sudah tak setel hal nie.

Hem…operator TM tu kata secepat yg mungkin esok iaitu isnin dia akan hantar technician datang rumah, kalau tau ok jugak tak tahu lah nak kata apa lagi. Kalau boleh Yan tak nak bercerai dengan Streamyx, setakat ini memang perkhidmatan streamyx sangat memuaskan cuma bila ada masalah macam nie memang sangat lembag untuk diorang setelkan…hem…

Now blogging guna celcom broadband yang semput-semput dapat 3G aje, tak seronok sebabnya tak laju macam streamyx! tapi apakan daya nasib baiklah ada Celcom Internet Broadband nie dapatlah mengubat rasa kerinduan dengan dunia maya…ekekeke

Nota Yanmie : Nasib baiklah handset nie boleh jadi modem, so langgan Internet broadband celcom aje lah sementara nie..huhuu

19 Thoughts on “Susahnya kalau cakap tak serupa bikin

  1. :oops: memang nilah amalan TM yg berlaku selama ni tak nak ubah sikap. cakap lain buat kerja main2.

  2. saya pun dah lali sangat kak dengan TM ni,jenuh kalau nak call asyik iklan dengan lagu je,pastu memang dorang cakap tak serupa bikin,kata nak cek kat luar la ape la,dan yang paling seksa dorang buat kerja 3 hari,fuhh punyalah tension

    • kalau wazy lglah…blh sampai tutup kedai…
      yg tak thn bila kena “tunggu sebenar” pas sana sini…huhuhu
      keje kt luar tu yg mcm kita x sure je buat ke tak…wakakkaa..sbb xde dtg umah lgsung…

  3. banyak jugak mslh ye..dlu guna streamyx kat umh makcik gtu jgk line tbe2 putus..sabo jela..
    din recently posted..10 Perkara Kena Bagitahu Pada PerempuanMy Profile

  4. Cerita pasal masalah streamyx ni memang takkan selesai..
    RUmah aku asik berkelip2 je (line putus2)..
    kalau ikutkan firasat mungkin sebab line tepon tapi diorang lebih arif..
    sampai sekarang bermasalah.
    kalau aku nak sambung internet kena main2 misscall baru line leh sambung..
    ha hahha\
    mesti korang tak paham masalah aku ni

  5. koz dlu pakai strymx skali ngan line tel…^^

    skrg x oakai dh…sbb byk tipu ooo…koz x pnah call pakai tel umah…tpi bill melambung smpai cech 1k..hohoho…x ke pelik…lagi2 bab tenet…kekadang smpai seminggu x lh pakai tenet…ade mslah tu la ini la…
    kozumi_ro@budak nakal recently posted..Tutorial…( Cara Buat Dropdown Menu)My Profile

  6. hehe, biasa tu..
    masalah standard lah dengan tm streamyx ni..
    kulanz recently posted..World Cup 2010: Vuvuzela yang MerimaskanMy Profile

  7. tm mmg senantiasa memberi masalah..da banyak org komplen..

  8. masalah streamyx kat rumah ni pun macam tu gak, saye duk JB, kalau ada masalah, call guna talipon talian tetap tu la…tapi kes kak yan ni talipon tak leh guna ye…kadang2 memang marah kalau dah call tapi tak dapat, kena banyak bersabar kak, TM ni kalau ok memang ok servis dia, time tak ok nak marah pun kesian…hehe…saya tak de internet guna Maxis Broadband a.k.a henset sebagai modem…hehe
    rashid recently posted..SMS GAZA ke 32928!!!My Profile

    • Akak xdelah marah cuma geram sikit sbb dior kata prob dh setel, klu akak x follow up mmg sampai ke sudah tak ok je talian telefon nie. but so far mmg oklah puas hati dgn streamyx…lagi2 skrg nie dh upgrade ke pakej lain dan streamyx mmg laju berdesup cuma bila masalah mcm nie yg lemah nk berurusan dgn diorg..huhu

      harap2 bsk setel lah masalah nie…Amin :)

  9. dia org memang cm nih,bla lambat baya…
    cpt2 kol tanya bla nk baya…
    bla ada masalah org tu suh org ni,org ni suh org tu..
    kita ni duk tunggu je la…

  10. TM.. biasalah.. satu nama yg sememangnya penuh dgn masalah. huhu.. aku dah 2 bulan apply pindah talian telefon (sbb pindah rumah), skali aku pergi tanya kat tm point, rupanya belum update.. sengal.. then lps tu diorg cakap minggu depan urus, masuk hari ni dah 2 minggu takde khabar berita.. sekali lg, sengal.. TM ni dah terbalik. bukan diorg yg follow customer tp customer yg kena follow up diorg T_T

    • oh yeker..lama tu 2 bulan..huhu nasib baik aku time pindah rumah hari tu 3 hari je terus setel..ehehe.
      tulah kan diorg nie kita kena selalu follow up klu tak diorg pun buat dono je..huhu mcm yg ko kata tu dh terbalik dh..kita pulak yg kena follow up dgn diorg…adeh…

  11. masalah kite same.. aku dh sebulan apply line tepon n stimix tp sampai sudah xdtg2.. call dh byk kali .. ckp nk dtg tp x dtg2. dia ckp sok nk dtg.klau xdtg xtau dh ak nk kate ape..eh apsal ak xleh nk send ne?
    darkbatman recently posted..Ost Lagenda Budak Setan-Bila CintaMy Profile

  12. masalah kite same.. aku dh sebulan apply line tepon n stimix tp sampai sudah xdtg2.. call dh byk kali .. ckp nk dtg tp x dtg2. dia ckp sok nk dtg.klau xdtg xtau dh ak nk kate ape..
    darkbatman recently posted..Ost Lagenda Budak Setan-Bila CintaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation