Siling kafeteria Kompleks Mahkamah Jalan Duta roboh

Salam semua, petang macam nie baru ada mood nak update blog, dari siang tadi mood nak tido aje..ehehe. Oklah nak cerita pasal berita pagi tadi, mesti berita nie dah kecoh 1 Malaysia pasal kafeteria Kompleks Mahkamah Jalan Duta runtuh pagi tadi dalam sekitar pukul 7.30 pagi tadi.

Kejadian dipercayai akibat saluran paip air di atasnya pecah sehingga premis tersebut dibanjiri air. memang terkejut betul tengok kat berita TV3 tengahari tadi.

Ketika kejadian tersebut, beberapa kakitangan mahkamah dan orang ramai yang sedang bersarapan di situ nyaris cedera, nasib baik tiada yang nyaris maut dalam insiden tersebut.

Sedikit Info tentang Kompleks Mahkamah Jalan Duta.

The Kuala Lumpur Courts Complex (Malay: Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur) is a large courthouse complex in Kuala Lumpur, Malaysia, housing much of the country’s judicial system, the rest being in the Palace of Justice in Putrajaya. The complex is situated at Duta Road (Jalan Duta), 4km away from the earlier location of the judicial system at a collection of colonial buildings affront the Independence Square. The building was constructed beginning March 1, 2004 at a final cost of RM290 million, was opened for use on April 18, 2007, and was fully operational on May 3, 2007.

Resources : Wikipedia

wow…kalau nak tengok jumlah kos untuk pembinaan Kompleks Mahkamah Jalan Duta ini adalah sebanyak RM 290 Juta, dan dikira masih lagi baru bagunan tersebut kerana baru sahaja berusia 3 tahun, seperti tidak percaya pulak dengan insiden siling kafeteria boleh roboh. harus di kaji balik kenapa perkara tersebut boleh berlaku. tak silap sebelum nie pun kes sebegini jugak pernah berlaku di Kompleks Mahkamah Jalan Duta.

Nota Yanmie : Kompleks Mahkamah Jalan Duta dari luar nampak macam istana, tapi di dalamnya?? alahai macam mana boleh roboh nie?? nasib baik tiada kemalangan jiwa…huhuhu

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

13 Comments

    • salam kak zai, Yan sihat alhamdulillah, pg td yan ada masuk kelab gak kejap intai kengkawan kt sana…ehehe

      ha ye dah cek dh email kak zai td…dan dh balas 🙂 thanks kak 🙂

1 Trackback / Pingback

  1. Tweets that mention Siling kafeteria Kompleks Mahkamah Jalan Duta roboh | yanmieonline.com -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge