Salad Kerang Berkeju

Salam semua, pagi tadi breakfast salad kerang dan teh o suam, wah skema punya breakfast dah..hahhaa, yelah kan tengah semangat Diet Atkins, kang kalau tak diet nanti anak panggil Oh Gemuk! pulak kan..eehehe.

So menu pagi tadi sangat simple, Salad Kerang, 1st time buat salad kerang, resepi suka hatilah tu, dah kerang boleh makan dalam diet atkins nie so bantai ajelah, kena pandai variasikan menu barulah tak bosan :)

Buat sikit aje tu, makan dengan anak-anak pagi tadi, breakfast untuk encik hubby dan anak2 pagi tadi Yan buat Nasik goreng cina dan Pisang Bakar plus coklat dah keju, resepi tu amik kat rumah cikmin, tapi lupa nak snap gambar pisang bakar tu..ehehe later kalau rajin nanti Yan buat untuk anak-anak minum petang nanti. Yan tak boleh makan sebabnya pisang tinggi karbohidrat, so jamu mata ajelah…ehehe

sekarang nie Yan dalam tempoh induction 2 minggu, had karbohidrat hanyalah 20gm aje, tak boleh lebih..so pepandailah..hahhaa…

30 Comments on Salad Kerang Berkeju

  1. darkbatman
    June 28, 2010 at 1:42 am (4 years ago)

    yan pic ko amek cantik jer. ajar la aku cmne nk edit2 letak words kat pic. soryy ak bru rep..ak xbper sht mgu ne…hehe

    Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 7:55 am (4 years ago)

      Salam aie…oo tulah ku baca kat blog ko x sihat, moga cpt sembuh yea :)
      ala nk letak keywords tu senang sangat, edit aje gmbr tu then letak text kt gmbr, itu je..ko install photoscape lg senang :) search je kt google :)
      yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

      Reply
  2. zqah
    June 27, 2010 at 11:26 pm (4 years ago)

    good luck kak yan !

    moga diet anda berkesan =)

    nanti raya boleh pakai kebaya .. hehehe
    zqah recently posted..Lucky Draw by ShashaMy Profile

    Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 7:53 am (4 years ago)

      terima kasih zqah, mudahan amin :)
      kebaya blh pakai tp saiz besar sikit..hahaha
      yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

      Reply
    • yanmie
      June 27, 2010 at 5:20 pm (4 years ago)

      lorr x mkn ke? ruginyee…ehehe kt obersi kerang tu mahal tau, makanan eksotik…

      ehehe tq sudi mkn nasik ayam kt atas tu…

      Reply
    • yanmie
      June 27, 2010 at 5:19 pm (4 years ago)

      hikhikhik…ada kat sini je salad kerang berkeju..

      Reply
  3. Nine
    June 27, 2010 at 2:16 pm (4 years ago)

    Salam Kak Yan , sungguh menyelerakan bf Kak Yan :) ..saya hari2 nasi lemak tak pun roti canai jer time bf…huhu..

    Reply
    • yanmie
      June 27, 2010 at 3:09 pm (4 years ago)

      Salam Nine, eh siyes bekfes td mmg sedap sangat! ahahha maybe sebab tak pernah buat salad kerang so bila makan terasa blh masuk kat tekak..apa lagi bantai ler, tp buat sikit je td..adeh nyesal x buat bnyk2..ehehe tamak tu :)

      roti canai ngan nasik lemak best tu, kakyan pun teringin nk mkn2 mcm tu selalu, tp xblh lah sbb bdn nie cepat sgt naiknye..huhu

      Reply
  4. cikmin
    June 27, 2010 at 1:44 pm (4 years ago)

    wah..menarik salad kerang ni..harus akak cuba okeh..thanks walaupun takde resepinya..ekekek..akak tetiba la pulak macam bengong tak reti buat sald..
    cikmin recently posted..Duyung Aridinata – Slot Lagenda TV3My Profile

    Reply
      • yanmie
        June 27, 2010 at 3:07 pm (4 years ago)

        hahaha tadi mkn aiman siap minta lg..yelah buat sikit je cuma nk rasa dulu sedap ke tak, sekali tu tersedap plak…adoiii yan mkn sikit jelah lelain tu dia perabis..next time blh buat lg..kerang ada lg tu tp cadangnye nak buat kerang bakar pulak :)
        yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

        Reply
    • yanmie
      June 27, 2010 at 3:04 pm (4 years ago)

      hahhaa kan dh kata resepi xde sbb bukan terer bab masak2 nie, reti msk sendiri je, resepi2 tu takut org buat x sedap…hahaha tp klu utk tekak kami anak beranak mmg marbeles :)

      lorr…tu mesti dh lama x buat salad kan? adeh tetiba teringat salad makaroni tp xleh mkn arrr..hahaha
      yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

      Reply
    • yanmie
      June 27, 2010 at 11:37 am (4 years ago)

      memang sedap tau, resepi tu cipta sdiri tak sangka sedap pulak..hahaha

      lor alergic yea? takpe2 dh ok bsk blh cuma menu nie :)

      Reply
    • yanmie
      June 27, 2010 at 11:31 am (4 years ago)

      yea samalah kita, kalau buat kerang bakar lagi malatop! ehehe ingat ptg nnti nk buat kerang bakar pulak, ada lagi stok kerang tu..ekeke

      Reply
        • yanmie
          June 28, 2010 at 8:55 pm (4 years ago)

          memang sedap!! yummmyyy

          Reply
  5. Hami Asraff
    June 27, 2010 at 3:27 am (4 years ago)

    RT @yanmie: Blog Updated : Salad kerang berkeju Salad Kerang Berkeju http://bit.ly/8XyP06 Ya Rabbi…sedapnye..cekidaauutt!!!

    Reply
  6. yanmie
    June 27, 2010 at 3:24 am (4 years ago)

    Blog Updated : Salad kerang berkeju Salad Kerang Berkeju http://bit.ly/8XyP06 Ya Rabbi…sedapnye..cekidaauutt!!!

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Salad Kerang Berkeju

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by yanmie and Dauspozi, yanmie. yanmie said: Salad Kerang Berkeju http://bit.ly/8XyP06 [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge