Salad Kerang Berkeju

Salam semua, pagi tadi breakfast salad kerang dan teh o suam, wah skema punya breakfast dah..hahhaa, yelah kan tengah semangat Diet Atkins, kang kalau tak diet nanti anak panggil Oh Gemuk! pulak kan..eehehe.

So menu pagi tadi sangat simple, Salad Kerang, 1st time buat salad kerang, resepi suka hatilah tu, dah kerang boleh makan dalam diet atkins nie so bantai ajelah, kena pandai variasikan menu barulah tak bosan :)

Buat sikit aje tu, makan dengan anak-anak pagi tadi, breakfast untuk encik hubby dan anak2 pagi tadi Yan buat Nasik goreng cina dan Pisang Bakar plus coklat dah keju, resepi tu amik kat rumah cikmin, tapi lupa nak snap gambar pisang bakar tu..ehehe later kalau rajin nanti Yan buat untuk anak-anak minum petang nanti. Yan tak boleh makan sebabnya pisang tinggi karbohidrat, so jamu mata ajelah…ehehe

sekarang nie Yan dalam tempoh induction 2 minggu, had karbohidrat hanyalah 20gm aje, tak boleh lebih..so pepandailah..hahhaa…

30 thoughts on “Salad Kerang Berkeju

    1. Salam aie…oo tulah ku baca kat blog ko x sihat, moga cpt sembuh yea :)
      ala nk letak keywords tu senang sangat, edit aje gmbr tu then letak text kt gmbr, itu je..ko install photoscape lg senang :) search je kt google :)
      yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

  1. Salam Kak Yan , sungguh menyelerakan bf Kak Yan :) ..saya hari2 nasi lemak tak pun roti canai jer time bf…huhu..

    1. Salam Nine, eh siyes bekfes td mmg sedap sangat! ahahha maybe sebab tak pernah buat salad kerang so bila makan terasa blh masuk kat tekak..apa lagi bantai ler, tp buat sikit je td..adeh nyesal x buat bnyk2..ehehe tamak tu :)

      roti canai ngan nasik lemak best tu, kakyan pun teringin nk mkn2 mcm tu selalu, tp xblh lah sbb bdn nie cepat sgt naiknye..huhu

      1. hahaha tadi mkn aiman siap minta lg..yelah buat sikit je cuma nk rasa dulu sedap ke tak, sekali tu tersedap plak…adoiii yan mkn sikit jelah lelain tu dia perabis..next time blh buat lg..kerang ada lg tu tp cadangnye nak buat kerang bakar pulak :)
        yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

    1. hahhaa kan dh kata resepi xde sbb bukan terer bab masak2 nie, reti msk sendiri je, resepi2 tu takut org buat x sedap…hahaha tp klu utk tekak kami anak beranak mmg marbeles :)

      lorr…tu mesti dh lama x buat salad kan? adeh tetiba teringat salad makaroni tp xleh mkn arrr..hahaha
      yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

    1. yea samalah kita, kalau buat kerang bakar lagi malatop! ehehe ingat ptg nnti nk buat kerang bakar pulak, ada lagi stok kerang tu..ekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge