Salam semua, pagi tadi breakfast salad kerang dan teh o suam, wah skema punya breakfast dah..hahhaa, yelah kan tengah semangat Diet Atkins, kang kalau tak diet nanti anak panggil Oh Gemuk! pulak kan..eehehe.

So menu pagi tadi sangat simple, Salad Kerang, 1st time buat salad kerang, resepi suka hatilah tu, dah kerang boleh makan dalam diet atkins nie so bantai ajelah, kena pandai variasikan menu barulah tak bosan :)

Buat sikit aje tu, makan dengan anak-anak pagi tadi, breakfast untuk encik hubby dan anak2 pagi tadi Yan buat Nasik goreng cina dan Pisang Bakar plus coklat dah keju, resepi tu amik kat rumah cikmin, tapi lupa nak snap gambar pisang bakar tu..ehehe later kalau rajin nanti Yan buat untuk anak-anak minum petang nanti. Yan tak boleh makan sebabnya pisang tinggi karbohidrat, so jamu mata ajelah…ehehe

sekarang nie Yan dalam tempoh induction 2 minggu, had karbohidrat hanyalah 20gm aje, tak boleh lebih..so pepandailah..hahhaa…

30 Thoughts on “Salad Kerang Berkeju

  1. Salam…pagi isnin disini…..dapat 2 +intext tuk yan……hari nie jentik banyak ye kat tempat mimi…tq…
    mimi recently posted..Kemenangan dalam Sebuah PengorbananMy Profile

  2. yan pic ko amek cantik jer. ajar la aku cmne nk edit2 letak words kat pic. soryy ak bru rep..ak xbper sht mgu ne…hehe

    • Salam aie…oo tulah ku baca kat blog ko x sihat, moga cpt sembuh yea :)
      ala nk letak keywords tu senang sangat, edit aje gmbr tu then letak text kt gmbr, itu je..ko install photoscape lg senang :) search je kt google :)
      yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

  3. good luck kak yan !

    moga diet anda berkesan =)

    nanti raya boleh pakai kebaya .. hehehe
    zqah recently posted..Lucky Draw by ShashaMy Profile

  4. daku xmakan kerang, tapi Chicken Rice Shop atas header ni daku makan..heheh
    DaHlia recently posted..Buff ke-18 TLC Promise Me CampaignMy Profile

  5. uuuu salad kerang berkeju…mantopss

  6. Nine on June 27, 2010 at 2:16 pm said:

    Salam Kak Yan , sungguh menyelerakan bf Kak Yan :) ..saya hari2 nasi lemak tak pun roti canai jer time bf…huhu..

    • Salam Nine, eh siyes bekfes td mmg sedap sangat! ahahha maybe sebab tak pernah buat salad kerang so bila makan terasa blh masuk kat tekak..apa lagi bantai ler, tp buat sikit je td..adeh nyesal x buat bnyk2..ehehe tamak tu :)

      roti canai ngan nasik lemak best tu, kakyan pun teringin nk mkn2 mcm tu selalu, tp xblh lah sbb bdn nie cepat sgt naiknye..huhu

  7. singgah t/hari disini……..jentuk 2 innity kt sini…tq
    mimi recently posted..Kemenangan dalam Sebuah PengorbananMy Profile

  8. cikmin on June 27, 2010 at 1:44 pm said:

    wah..menarik salad kerang ni..harus akak cuba okeh..thanks walaupun takde resepinya..ekekek..akak tetiba la pulak macam bengong tak reti buat sald..
    cikmin recently posted..Duyung Aridinata – Slot Lagenda TV3My Profile

  9. jom jamu mata dengan salad kerang berkeju http://bit.ly/adXii2 marbelesss

  10. Salad kerang. Macam sedap. Tapi masih dalam tempoh alergic ni :(
    Hami Asraff recently posted..Perlu Kesungguhan Dalam Mengerjakan SolatMy Profile

  11. Pingback: Tweets that mention Salad Kerang Berkeju | yanmieonline.com -- Topsy.com

  12. Azfarul on June 27, 2010 at 11:27 am said:

    Kerang2..
    Kegemaran ku huhu
    Azfarul recently posted..Awak Semua Ni Bersosial Je-My Profile

  13. RT @yanmie: Blog Updated : Salad kerang berkeju Salad Kerang Berkeju http://bit.ly/8XyP06 Ya Rabbi…sedapnye..cekidaauutt!!!

  14. Blog Updated : Salad kerang berkeju Salad Kerang Berkeju http://bit.ly/8XyP06 Ya Rabbi…sedapnye..cekidaauutt!!!

  15. RT: @yanmie: Salad Kerang Berkeju http://bit.ly/8XyP06

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation