Salad Kerang Berkeju

Salam semua, pagi tadi breakfast salad kerang dan teh o suam, wah skema punya breakfast dah..hahhaa, yelah kan tengah semangat Diet Atkins, kang kalau tak diet nanti anak panggil Oh Gemuk! pulak kan..eehehe.

So menu pagi tadi sangat simple, Salad Kerang, 1st time buat salad kerang, resepi suka hatilah tu, dah kerang boleh makan dalam diet atkins nie so bantai ajelah, kena pandai variasikan menu barulah tak bosan 🙂

Buat sikit aje tu, makan dengan anak-anak pagi tadi, breakfast untuk encik hubby dan anak2 pagi tadi Yan buat Nasik goreng cina dan Pisang Bakar plus coklat dah keju, resepi tu amik kat rumah cikmin, tapi lupa nak snap gambar pisang bakar tu..ehehe later kalau rajin nanti Yan buat untuk anak-anak minum petang nanti. Yan tak boleh makan sebabnya pisang tinggi karbohidrat, so jamu mata ajelah…ehehe

sekarang nie Yan dalam tempoh induction 2 minggu, had karbohidrat hanyalah 20gm aje, tak boleh lebih..so pepandailah..hahhaa…

About yanmie 2602 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

29 Comments

    • Salam aie…oo tulah ku baca kat blog ko x sihat, moga cpt sembuh yea 🙂
      ala nk letak keywords tu senang sangat, edit aje gmbr tu then letak text kt gmbr, itu je..ko install photoscape lg senang 🙂 search je kt google 🙂
      yanmie recently posted..Salad Kerang BerkejuMy Profile

    • Salam Nine, eh siyes bekfes td mmg sedap sangat! ahahha maybe sebab tak pernah buat salad kerang so bila makan terasa blh masuk kat tekak..apa lagi bantai ler, tp buat sikit je td..adeh nyesal x buat bnyk2..ehehe tamak tu 🙂

      roti canai ngan nasik lemak best tu, kakyan pun teringin nk mkn2 mcm tu selalu, tp xblh lah sbb bdn nie cepat sgt naiknye..huhu

1 Trackback / Pingback

  1. Tweets that mention Salad Kerang Berkeju | yanmieonline.com -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge