Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw

Salam semua, hari nie merupakan hari ke 2 misi Diet Atkinsku, syukur alhamdulillah setakat ini dipermudahkan segalanya, tapi risau jugak nak balik kampung nanti nie, takut tak boleh follow. jom tengok menu atkins yan untuk hari ke 2 nie, mula-mula memanglah rajin masak, lepas tu tak tauler macam mana…ehehe, jom layan menu lunch tadi.

Sebenarnya semalam memang ada buat jugak menu ini, tapi atas permintaan anak-anak, yan buat lagi sekali, bukan pandai lagi Aiman nie siap puji-puji katanya sedap, suh buat lagi..so buat lagi untuk tidak menghampakan Aiman dan Haziq :)

Coleslaw ini menu sampingan aje, buat kejap tadi tapi dah licin oleh Aiman..ehhee, anak Yan yang sulung nie jenis bantai dan taram je..semua boleh masuk, takde memilih-milih, itu yang suka main masak-masak tu sebab dia rajin makan…hahaha.

Oklah menu atkins malam nie pulak rasanya cencaru bakar kot, tapi tengoklah dulu kalau rajin, sebab cencaru bakar nie kalau buat mesti fail tang rempah-rempah, sebab pernah buat ikut resepi kat internet tak sedap! siapa ada resepi cencaru bakar yang sedap? plus air asam?? ekekeke…nie diet ke apa macam nie?

Nota Yanmie : Nasib baiklah di dalam diet atkins di bolehkan sangat makan sumber protein nie, tapi karbohidrat kena elakkan, cuma perlu 20g  karbohidrat sehari untuk tempoh 2 minggu induction :) gud luck tuk diri sendiri…ekekke

29 thoughts on “Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw

  1. hehe.. memang best diet atkins ni.. yer2 memang kena banyak amik protein, tapi kan bukanke kalau sikit amik karbohidrat boleh rasa pening2 kepala sikit?

    1. sblm nie pernah diet atkins tp bertahan x sampai seminggu, tp xde pulak pening2 kepala, sebab tu kena amik apa2 suplement utk bg tenaga kt badan, mcm saya amik SIY dan cosway pnya hi fiber dan hi protein diet :) tp hari tu xblh nk teruskan sbb godaan kuat..ehehe

      insyallah kali ini mudahan berjaya untuk tempoh induction 2 minggu :)
      yanmie recently posted..Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan ColeslawMy Profile

    1. yelah luth x abis2 diet nie, bila dh slim sikit x blh nak menten mesti naik blk. berat payah nak menten..huhu nk kata mkn bnyk sgt tak jugak, maybe sbb jenis pemakanan tu yg x dijaga coz mkn yg berlemak, berminyak dan manis…ehhee, hari tu dh capai target, x sampai setahun naik blk berat nie…nnngggee~~ gelak yea :P
      yanmie recently posted..Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan ColeslawMy Profile

    1. wah gambar yea…ehhee malu lah nk tunjuk, tp klu abg ensem rajin selak page nie ada aje gmbr akak sebelum dan selepas…ekekke tp gmbr thn lepas arr…hahaha

    1. ha’ah lah eiyda..akak nie gemuk, gmbr tu tipu je tu..ehehe
      eh lunch kena mkn xleh skip time mkn tau..tu bkn diet tu tp cari penyakit…ehehe :)

      1. moning..macam biasa la ni ye yan..hehehe..akak tak boleh follow lagi kot diet ni..faheem tu dah la tak mahu makan nestum atau bubur..asik nak nenen je..dah tu akak asik lapar je la.. :P

        p/s yan..hari ni mungkin akak akan hilang kejap..perkara biasa la setiap tahun pada hujung bulan jun..mesti akan berlaku..apakah dia? ekekekek..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge