Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw

Salam semua, hari nie merupakan hari ke 2 misi Diet Atkinsku, syukur alhamdulillah setakat ini dipermudahkan segalanya, tapi risau jugak nak balik kampung nanti nie, takut tak boleh follow. jom tengok menu atkins yan untuk hari ke 2 nie, mula-mula memanglah rajin masak, lepas tu tak tauler macam mana…ehehe, jom layan menu lunch tadi.

Sebenarnya semalam memang ada buat jugak menu ini, tapi atas permintaan anak-anak, yan buat lagi sekali, bukan pandai lagi Aiman nie siap puji-puji katanya sedap, suh buat lagi..so buat lagi untuk tidak menghampakan Aiman dan Haziq :)

Coleslaw ini menu sampingan aje, buat kejap tadi tapi dah licin oleh Aiman..ehhee, anak Yan yang sulung nie jenis bantai dan taram je..semua boleh masuk, takde memilih-milih, itu yang suka main masak-masak tu sebab dia rajin makan…hahaha.

Oklah menu atkins malam nie pulak rasanya cencaru bakar kot, tapi tengoklah dulu kalau rajin, sebab cencaru bakar nie kalau buat mesti fail tang rempah-rempah, sebab pernah buat ikut resepi kat internet tak sedap! siapa ada resepi cencaru bakar yang sedap? plus air asam?? ekekeke…nie diet ke apa macam nie?

Nota Yanmie : Nasib baiklah di dalam diet atkins di bolehkan sangat makan sumber protein nie, tapi karbohidrat kena elakkan, cuma perlu 20g  karbohidrat sehari untuk tempoh 2 minggu induction :) gud luck tuk diri sendiri…ekekke

29 Comments on Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw

  1. AyieBlog
    July 1, 2010 at 8:20 pm (4 years ago)

    Salam,kak mie sedap tengok ayam kat atas nak terkeluar air liur.. hahaha ayie pun dalam proses diet nie,jom diet sama-sama :).

    Reply
  2. zuls
    June 29, 2010 at 4:55 am (4 years ago)

    hehe.. memang best diet atkins ni.. yer2 memang kena banyak amik protein, tapi kan bukanke kalau sikit amik karbohidrat boleh rasa pening2 kepala sikit?

    Reply
    • yanmie
      June 29, 2010 at 6:13 am (4 years ago)

      sblm nie pernah diet atkins tp bertahan x sampai seminggu, tp xde pulak pening2 kepala, sebab tu kena amik apa2 suplement utk bg tenaga kt badan, mcm saya amik SIY dan cosway pnya hi fiber dan hi protein diet :) tp hari tu xblh nk teruskan sbb godaan kuat..ehehe

      insyallah kali ini mudahan berjaya untuk tempoh induction 2 minggu :)
      yanmie recently posted..Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan ColeslawMy Profile

      Reply
  3. Luth Textile
    June 29, 2010 at 12:03 am (4 years ago)

    akak tak abes2 pasal diet eh. ahhahaha

    Reply
    • yanmie
      June 29, 2010 at 6:10 am (4 years ago)

      yelah luth x abis2 diet nie, bila dh slim sikit x blh nak menten mesti naik blk. berat payah nak menten..huhu nk kata mkn bnyk sgt tak jugak, maybe sbb jenis pemakanan tu yg x dijaga coz mkn yg berlemak, berminyak dan manis…ehhee, hari tu dh capai target, x sampai setahun naik blk berat nie…nnngggee~~ gelak yea :P
      yanmie recently posted..Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan ColeslawMy Profile

      Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 8:53 pm (4 years ago)

      wah gambar yea…ehhee malu lah nk tunjuk, tp klu abg ensem rajin selak page nie ada aje gmbr akak sebelum dan selepas…ekekke tp gmbr thn lepas arr…hahaha

      Reply
  4. Bb Hussain
    June 28, 2010 at 6:56 pm (4 years ago)

    aik..diet ke..bukan dah kurus ker?

    Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 9:20 pm (4 years ago)

      hehee…berat bdn dh naik lah…xleh dibiarkan..nnti susah nk turun :)

      Reply
  5. zie fauzi
    June 28, 2010 at 5:43 pm (4 years ago)

    wah…k.yan pun berdiet jgk ker skrg.. mmg musim berdiet kot skrg ni sblum bulan puasa datang.. hehehe…
    zie fauzi recently posted..SEBULAN JER LAGIMy Profile

    Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 8:52 pm (4 years ago)

      Salam zie, tgh diet gak ke tu? ehehe…kakyan nie dr dulu diet tak diet..ala2 kontrol je mkn, tu pasal x slim2..hahaa

      Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 8:51 pm (4 years ago)

      ha’ah ler menu diet yg sgt menyelerakan..ekeke

      Reply
  6. yanmie
    June 28, 2010 at 5:09 pm (4 years ago)

    @lizarazak hahha tu xtgk lagi gmbr menu tu kt sini http://bit.ly/bQboEQ takut meleleh lak kang…ekeke

    Reply
  7. eiyda
    June 28, 2010 at 4:40 pm (4 years ago)

    akak diet ek…da gemuk ker? hehehe eiyda xsempat nk diet kak..skang ni time lunch jarang mkn..tu lah dietnyer kot ehehehe
    eiyda recently posted..Nak Blue Bear takmeh2 i ajar cam nerMy Profile

    Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 4:49 pm (4 years ago)

      ha’ah lah eiyda..akak nie gemuk, gmbr tu tipu je tu..ehehe
      eh lunch kena mkn xleh skip time mkn tau..tu bkn diet tu tp cari penyakit…ehehe :)

      Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 4:48 pm (4 years ago)

      hahhaa ye kak..tp carbo leh amik 20g je, tp mmg best sbb blh kn sedap2 dr sumber protein :)

      jom join yan buat atkins :) ehehe…

      Reply
      • cikmin
        June 29, 2010 at 7:30 am (4 years ago)

        moning..macam biasa la ni ye yan..hehehe..akak tak boleh follow lagi kot diet ni..faheem tu dah la tak mahu makan nestum atau bubur..asik nak nenen je..dah tu akak asik lapar je la.. :P

        p/s yan..hari ni mungkin akak akan hilang kejap..perkara biasa la setiap tahun pada hujung bulan jun..mesti akan berlaku..apakah dia? ekekekek..

        Reply
        • yanmie
          June 29, 2010 at 9:35 am (4 years ago)

          takpe kak..sian faheem tu nnti *alasan blh pakai*…ehehe
          oh yeker?? pi mana tu? mesti ada yg special tu..habaq lah nnti naa…

          Reply
  8. Azfarul
    June 28, 2010 at 4:37 pm (4 years ago)

    asal lagi diet lagi sedap makanannya?
    :’(
    Geram tgk Coleslaw !! T_T
    Azfarul recently posted..Awak Semua Ni Bersosial Je-My Profile

    Reply
    • yanmie
      June 28, 2010 at 4:46 pm (4 years ago)

      hahhaa ye betul! tp diet nie lah jugak bnyk buang duit…huhhu

      Reply

2Pingbacks & Trackbacks on Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw

  1. [...] nie tak tahu lagi nak masak apa untuk berbuka, rasanya buat Ayam Bakar kegemaran anak-anak kot [...]

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by yanmie, yanmie. yanmie said: Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw http://bit.ly/bkienP [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge