Trafik 1K++ lagi sehari – Tips untuk korang

Salam semua selamat pagi, syukur alhamdulillah trafik semalam Yan dapat lagi 1K++ dalam sehari, antara trafik tertinggi setakat ini. Ini adalah kali ke 3 Yan dapat trafik lebih 1K++ dalam sehari. Di harap dengan entry ini jugak agar tidak ada sesiapa yang meluat tengok yea, asyik-asyik cerita pasal trafik! Setiap pencapaian blog ini akan dicatatkan disini untuk pemangkin semangat kepada diri Yan sendiri. kalau tak suka jangan baca! pliss tutup sahaja terus blog ini, tapi sekiranya korang nak baca silakan Yan alu-alukan sangat, sharing is caring 🙂

Drag gambar ke New Tab untuk pemandangan yang lebih luas 🙂


Dan semalam jugak dalam jangkamasa sejam jumlah pengunjung seramai 111 orang, setakat ini yang terbaik di yanmieonline.

Drag gambar ke New Tab untuk pemandangan yang lebih nyaman 🙂

Gambar atas tu menunjukkan bilangan pengunjung ke blog ini dalam masa tiap-tiap Jam, dan antara yang paling banyak pengunjung adalah pada pukul 4 Petang, dan gambar di atas di ambil padal pukul 11.00 malam iaitu setakat pukul 10 punya update, dan pagi nie Yan buka stats nuffnang, terkini semalam Yan mendapat trafik blog sebanyak 1,349.00 Univ Visitor dan Pageview sebanyak 2,177.00 *kalau ikut google analytics lagi banyak sikit dari nuffnang*

Hari ini pulak tak tahu lagi boleh ke tak dapat lagi trafik 1K++, kalau dapat maintain 1K tiap-tiap hari kan best! boleh Yan buat kenduri besar-besaran kat blog nie nanti…ehehe

Mengikut dari Google Analytics, blog ini banyak sumber trafik datangnya dari enjin carian, tengok gambar bawah 🙂

Google Analytics nie Yan baru aktifkan dalam minggu lepas kot, carta di atas menunjukkan blog ini banyak mendapat trafik dari Enjin carian berbanding trafik dari tempat lain 🙂

So bagaimana nak dapatkan trafik dari Enjin Carian?

caranya tidaklah susah mana sekiranya korang pandai nak bermain dengan SEO keywords, tapi biarlah keywords tersebut berpadanan dengan entry korang. boleh jugak baca entry Yan Bagaimana mendapatkan tempat pertama di google

ping blog korang ke beberapa site ping di bawah

pingler.com

pingomatic.com

imcurtain.com

pingoat.net

blogged.my

gengblogger.com

myebuzz.net

jombuzz.com

petalingstreet.org

atau kalau nak lagi  banyak boleh google sendiri yea, dan jangan lupa baca jugak link kat bawah nie penting untuk SEO

SEO Basics – The H1-H2-H3 Tags

.

btw sharing is caring, ehek jangan lupa klik SINI untuk support Yan yea sekian…

You may also like

45 Comments

  1. bagusla blog sis nie..ramai tul org dtg..
    .-= razis´s last blog ..Hari Untuk Belia Bersuka Ria ( 14-16 May 2010) =-.

  2. kagum gilak la ngan akak ni….sayanyer xseberapa pon..huhu…
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: Bukan Penakot, tapi berhati-hati tak salah kan:: =-.

  3. salam kak yan:

    yeahhh..yeahh..thnks sudi kongsi tips yg meletup2 ni.. 😀

    feez sehari tak cecah 100 pn.. HAHA.. tunggu la bila da start stdy nnt.. mcm2 ngah plan ni utk blog tercinta.. 😀

  4. wahhh kagumm. ynn punya paling tinggi baru 800 kene byk belaja lg T________T
    .-= Liyana´s last blog ..gambar mia sara nasuha @ amani waktu gebu gebu. =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge