Tolong jangan perlakukan bayi seperti ini

Salam semua, mengucap Yan pagi nie baca Akhbar online harian metro dimana seorang bayi kecil menjadi sasaran lepas geram oleh ibunya, Yan pun tak pasti dimana kejadian ini sebabnya Akhbar online harian metro tidak menyatakan dimana kejadian tersebut berlaku.

SEORANG wanita yang dituduh mencuri telefon bimbit mengamuk dengan mencampakkan bayinya sebelum memijak kanak-kanak itu. *aiyak..kejap bayi kejap kanak-kanak..huhuhu*


Pertengkaran menjadi serius dan polis terpaksa dipanggil. Apabila seorang anggota keluarga pelajar itu turut campur tangan dengan menolak wanita itu, dia melakukan tindakan mengejutkan dengan mencampakkan bayi yang didukungnya dan memijak-mijak kanak-kanak itu sambil menjerit membantah tuduhan pelajar berkenaan.

Bagaimanapun, bayi berkenaan terselamat dan wanita itu ditahan oleh polis untuk siasatan lanjut.

Sumber myMetro

Nota Yanmie : Ya rabbi…kot ye pun marah janganlah lepas geram kat baby dan buat baby tu macam tu, ingat anak patung ke apa?? kalau tak nak bak mai kasik kat Yan je, huhuhu macam-macam hal sekarang nie, nauzubillah…

Written by

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

47 comments / Add your comment below

  1. boleh jd kes mcm ni disbbkan oleh si ibu diserang penyakit ‘gila meroyan’. penyakit ni mmg boleh terkena pd ibu2 yg baru lps bersalin 🙁 wuuu. sama2 la berdoa supaya kita dijauhkan drpd pekara2 mcm tu.
    .-= ween´s last blog ..Behind the scene =-.

    1. ha ye tu jugak salah satu penyakit yg sangat ditakuti oleh org wanita yg baru pas bersalin..sbb tu kena jaga betul emosi masa lepas bersalin, klu tak blh jd gila meroyan..tp yg nie rasanya dia saja lepas geram kt baby tu..nk tunjuk sgt kt or yg dia tu tgh marah..aduhhh…minta simpang benda mcm nie…

  2. ish….pe yg kejam sngt ni………kalo yer pon marah..jgn la jdkn baby mangsa…
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa::Crocs haram dipakai,isu logo dan beza antara ory dan cap ayam :: =-.

    1. tulah skrg nie macam2 kes mcm nie, buat bayi dan kanak2 mcm anak patung je…

      oh ye lepas baca terus gi terjah td 🙂 sori yea akak agak bizi jugak, bnyk sgt jugak blog yg akak x pergi. nie baru dtg blk mood blogging..so blh lah bw mcm biasa 🙂

    1. tu sebabnya dunia nak kiamat dah kot…huhu manusia pun blh di campak macam sampah..mcm2 kes skrg nie. tp tgk gmbr nie memang sangat kejamm mak budak nie!!! dah macam campak anak patung aje..adoiii sakit hati tgk!

  3. salam yan,akak ada baca artikel ni kat blog orgmuo beberapah hari lepas..memang bangang betul mak baby ni,rasa nak pijak2 kepala dia tau! dah nya pulak orang keliling buat bodoh je tak angkat baby tu..

    p/s dapat sms akak tak? nak gayut free
    .-= cikmin´s last blog ..Laksa Sarawak =-.

    1. Salam kak, tulah kak terkejut gak Yan tgk dlm metro pg nie…memang bangang betul mak budak nie..jom pakat pijak kepala dia lak..ehehe…sakit hati tau sebenarnya tgk gmbr/berita mcm nie, yelah kita ada anak kecik kita fhmlah mcm mana kan…mudahan gmbr nie tak betul..huhu sian kt baby tu kena campak mcm campak anak patung aje..adoii giler betul mak dia

Leave a Reply

CommentLuv badge