Terima Duit Hasil Berblogging

Salam semua, hati rasa gumbira berbunga-bunga sebabnya duit hasil berblogging dah ada dalam tangan. Payment sepatutnya kalau ikutkan dah dapat awal, tapi dimaklumkan dapat lambat sikit, Yan pun tak harap sangat duit dalam pengiklanan nie, kalau dapat kira rezeki kalau tak dapat tu redha ajelah, lagipun kalau blogging asyik fikir benda nie jadi tak seronok pulak nak blogging 🙂

Tapi memang best sambil menyelam sambil minum air

Bukan dari Nuffnang okies 🙂

Berikut di atas untuk payment bulan 2, tetap bersyukur walaupun jumlahnya tidaklah sebanyak orang lain, dan syukur jugak sebabnya blog ini dah begitu banyak berjasa dengan Yan 🙂

Apa yang penting bagi Yan kalau nak Income tu tetap ada dan mahsyuk kenalah pandai upkan trafik, kena selit-selit jugak Keywords untuk SEO, yelah Yan nie mana ada pembaca setia pun kat blog nie, bukannya ada empayar sendiri lagi. lainlah kalau dah ada empayar sendiri, tak update blog pun takpe trafik tetap masuk malah kalau buat entry pasal semut kena pijak pun orang datang nak baca 🙂 so peluang untuk orang klik memang sangat cerah 🙂 hem..bilalah nak ada pembaca setia..haha berangan sudah!!

Dan untuk makluman semalam blog ini tak dapat diakses sekitar pukul 12 tgh hingga pukul 4 petang kerana server down. dan tak ada trafik masuk selama 3-4 jam..huhu.

Drag Gambar ke New Tab untuk pemandangan yang indah 🙂

Fuh nasib baiklah trafik tak ke laut walaupun blog tak dapat di akses selama 3-4 jam 🙂 terima kasih semua yang sudi singgah ke sini 🙂

Note: Gambar diatas bukanlah untuk tujuan menunjuk-nunjuk, tapi sebagai bukti sahaja, sebabnya pernah terima email yang berbuyi * Tunjuklah berapa income, berapa trafik, awak nie Perasan macam bagus je huhuhu.

You may also like

62 Comments

  1. tahniah yan.. mesti ko bershopping sakan.. ini lah hasilnya kalau kita rajin berusaha kan.. pastinya berbaloi- baloi.. tumpang hapi untuk ko gak yan..

      1. owh patut la kak yan..mieran buka cimb mieran td tiba2 ada duit masuk rm 168..risik punya risik mmg duit innity la 2..huhuhuhu..yahuuu..tp x bnyak mcm kak yan la..syukur…

          1. huhuhu sama la ngan kak yan..nanti shopping sakan la kak yan..huhuhuh..mieran nk guna utk jilid tesis,..huahuahua

              1. huhuhu duit hubby gak jd mangsa..hahaha..erm td tgah pening kepala fikir nk korek kt mana la duit utk jilid tesis/..pastu tangan ni gatal plak g bukak cimb click..tgok ada plak duit innity..hehehe..tahniah gak kt kak yan jd top referal kt denaihati,mieran just dpt no 2 pengomen tegar bulan aprtil..hehehehe

                1. hahhaa duit hubby wajib 🙂 syukur alhamdulillahkan rezeki Allah kasi 🙂
                  terima kasih, tak sangka sebenarnya dpt top link referal tu kat denaihati. dan tahniah jugak utk mieran jd 2nd top komentar..kena usaha lebih..ada peluang tu utk dpt lappy tu…ehehee

                  1. huhuhuh xpe hubby kaya kan..godek2 duit hubby..haahaha..utk bulan mei ni top commentor da jauh la kak yan..komen da smpai 800++..gila btl..x sempat nk kejar..mieran xleh nk online sgt skrg..so bulan ni rasanya x komen byk sgt kot kt sana..

                    1. haha mana ada kaya, biasa2 je 🙂 betul tu kakyan tgk komen dah nak cecah 1k…haha cubalah kejar kot2 dpt, kakyan nie mmg xblh sbb komen baru 10…wakakaka

                    2. mieran baru 40++ kak yan..x kuasa nk kejar..tesis x siap lg ni..nanti kalau da ada daya bru kejar blik..x dpt no 1 pn xpe..haahha..top3 pn da ok

    1. hahhaa lupalah ada adik ipar nie pembaca setia blog nie..ehehe tetiba ngaku jadi adik ipar..

      meh ler kita blanja choki2 nak tak??? eheehe

  2. best!! belanje mekdi kak..hahhah
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: Bukan mahu menunding jari pada sesiapa..Hanya sekadar renungan bersama:: =-.

  3. Yan pun tak harap sangat duit dalam pengiklanan nie, kalau dapat kira rezeki kalau tak dapat tu redha ajelah, lagipun kalau blogging asyik fikir benda nie jadi tak seronok pulak nak blogging 🙂

    setuju dgn statement ni. biarpun skrg ni baru nak berjinak dengan dunia blog, tapi tak ada lah sampai nk kejar2 sangat yang ini.. =)
    .-= serol´s last blog ..Shoutmix dan Cbox, Shoutmix la jadi pilihan hati =-.

    1. salam serol, ha ye betul tu..klu terlalu fikir soal tu mmg blogging pun jadi tak seronok, kita cuba sambil menyelam sambil minum air je..ada rezeki tak kemana 🙂

    1. takpe ifti..yan pun x harap sgt duit dr sini…klu ada bersyukur sbbnya takperlu buat adsense bagai tp ada gak fulus yg masuk walaupun sikit, yan takdelah fokus blogging semata2 duit..ehehe, semua nie atas minat yan berblog 🙂

  4. sikit-sikit lama jadi bukit yan..tryla buat web BI plak then apply google adsense tu masyuk gak yan… sambil menyelam kita minum air ..kita seronok2 je berblogging sambil tu kena cari cara untuk mendapat side income sikit baru lagi semangat tok berblogging ye tak
    .-= ifti´s last blog ..The Day After Tomorrow =-.

    1. salam Ifti, ye betul tu..takpe yan syukur dgn apa yg ada, pasal blog dlm BI tu dulu sebelum buat blog nie mmg ada buat dan pasang sekali adsense tu tp terbiar mcm tu je sbb idea asik terbenam nk buat entry…ehehhe

    1. salam feez, syukur feez ada jugak hasil dari berbelog nie 🙂 dapat rasa kepuasan disitu. erk…SEO tak tau ke?? penting yang oiii kalau nk upkan trafik tu 🙂 pi google sat…ehehe, dalam entry kakyan pernah citer apa tu SEO, kalau rajin selaklah nanti yea 🙂

          1. HAHA.. ok kak..mmg kena fhm sndri.n rasa mcm kena amik masa lebih nk fhmkn.skrg kn tngah keje. baca mcmtu2 je laa..nnt weekend baru nk telaah kejap 😀

            kalau feez tak fhm jgk, haruslah tnya kak yan lagi kn? boleh?? hahaha
            .-= FeezMior´s last blog ..Chili’s Dan Mr IronMan 2. =-.

  5. bestnya dapat duit banyak. Visitor pun ramai jer. Dan paling syok ialah ketiga3 ranting nuffnang tu 5 bintang. Sy br 1 jer dpt 5 bintang.
    .-= razis´s last blog ..Blog Review: Aku Komen Blog Miss Lolly a.k.a LuvFareda =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge