Mia Sara Nasuha – Amani di Adamaya TV3

Salam semua, seperti yang semua maklum sekarang nie siri Slot Akasia di TV3 yang bertajuk Adamaya menjadi bualan orang ramai tak kira di tempat kerja, tempat menunggu bas, kedai mamak, dimana-mana sahaja semua orang bercerita pasal Drama Adamaya nie. Aku jugak tidak ketinggalan menonton Drama Adamaya ini, jalan cerita yang sangat mudah difahami, pelakon pun memang hensem dan cantik. Yang bestnya si cilik Amani pandai sungguh menjiwai watak.

Amani atau nama sebenarnya Mia Sarah Nasuha adalah model kanak-kanak yang selalu muncul di kaca TV sejak dia kecil lagi. Mia pernah menjadi model iklan tv untuk Bank Islam, Celcom, Sustagen, Nokia, TM, Softlan, Astro Beyond. Dan Sekarang drama Adamaya ini adalah drama pertama bagi dirinya.

 

 

Sangat comel Mia Sara Nasuha nie, putih melepak pulak tu, memang padanlah Mia jadi anak kepada Lisa Dan Sein di dalam Drama Adamaya nie, muka diorang bertiga pun lebih kurang je. cantik dan hensem


27 Comments on Mia Sara Nasuha – Amani di Adamaya TV3

  1. SuaraPeople
    November 24, 2010 at 3:26 am (4 years ago)

    wanie :
    ishh!ngape akasia adamaya ni cepat ngat abis?oang suke ngok adam,maya n amani berlakon…

    nnt kalau terlalu panjang…lain jadi nya ( boring nnt )

    Reply
  2. wanie
    May 28, 2010 at 6:10 pm (4 years ago)

    ishh!ngape akasia adamaya ni cepat ngat abis?oang suke ngok adam,maya n amani berlakon…

    Reply
  3. farah dinah
    May 28, 2010 at 6:06 pm (4 years ago)

    amani/mia cute ngat.

    Reply
  4. adlin
    May 28, 2010 at 6:04 pm (4 years ago)

    amani memang pandai belakon, akak suke cara amani bercakap.

    Reply
  5. anis
    May 14, 2010 at 12:36 am (4 years ago)

    memang best episod las adamaya,cam nak suruh tayang semula,ada cd x ntti blh beli cd hari2 sya tngk..sya suka amani cmel sngt……………

    Reply
  6. knightblogger
    May 12, 2010 at 1:14 pm (4 years ago)

    hehe..super kiut!
    .-= knightblogger´s last blog ..BlackBerry Storm or iPhone 3GS? =-.

    Reply
  7. FeezMior
    May 11, 2010 at 4:02 pm (4 years ago)

    Comel mmg comel.. sampai ada org berdoa mintak anak muka mcm mia ni. HEHE..
    .-= FeezMior´s last blog ..Suprise tu best ke?? =-.

    Reply
  8. yanmie
    May 10, 2010 at 8:26 am (4 years ago)

    comelnya mia sara nie

    Reply
  9. kakngah
    May 10, 2010 at 5:19 am (4 years ago)

    suke iklan sustagen dia..
    memula ingt mmg ank zanitha…

    Reply
    • yanmie
      May 10, 2010 at 9:46 am (4 years ago)

      tulah kadang iklan nie bukannya betul sgt, ingatkan anak beranak dlm iklan..hahaha rupanya bukan..sabar jelah

      Reply
  10. ifti
    May 10, 2010 at 1:30 am (4 years ago)

    ifti igt mia ni anak sein hehe rupanye mmg dia pelakon and model iklan kanak2 ek hehe..sbb muka dia lebih kurang cam sein je .. comel putih

    Reply
    • yanmie
      May 10, 2010 at 9:45 am (4 years ago)

      hahaha taklah, anak sein masih kecik, tp mmg ada iras2 seinkan..dua2 cute dan putih..ekeke

      Reply
  11. yanmie
    May 10, 2010 at 12:05 am (4 years ago)

    morning semua….psstt yanmie plagiat je entry nie..ehehe

    Reply
    • yanmie
      May 10, 2010 at 9:44 am (4 years ago)

      betul tu dh bnyk blog yg posting..saya pun copy je dr blog saya yg lain..opss!! ehehe

      Reply
  12. Dauspozi
    May 9, 2010 at 10:06 pm (4 years ago)

    Assalamualaikum kak Yan,
    Dah berpuluh kali daus tgk iklan Astro Beyond yg Amani lakonkan tu tp tak perasan pun amani yg berlakon, keh3…

    Ingat Hijau : Ingat Daus
    .-= Dauspozi´s last blog ..5 Tips Meningkatkan Trafik Blog Untuk Newbie =-.

    Reply
    • yanmie
      May 10, 2010 at 9:27 am (4 years ago)

      Walaikumsalam Daus

      yelah sama kakyan jugak…ehehhee tak sangka yg iklan sustagen masa kecik tu amani..so cute kan :)

      Reply
  13. cikmin
    May 9, 2010 at 9:39 pm (4 years ago)

    hahaha..silakan reveal je la yan.. :P eh youtube ni ada 2 ke yg sama?

    Reply
    • yanmie
      May 10, 2010 at 9:13 am (4 years ago)

      insyallah kak…amik masa..ekekee
      youtube tu slh paste code..biasalah kesilapan teknikal..hahaa

      Reply
  14. mr & mrs mikko
    May 9, 2010 at 8:46 pm (4 years ago)

    comelnya c amani ni..
    geram tgk dia dkt adamaya

    Reply
    • yanmie
      May 10, 2010 at 9:12 am (4 years ago)

      betul tu, ingatkan amani nie bukannya model…

      Reply
    • yanmie
      May 10, 2010 at 9:12 am (4 years ago)

      salam, ye mmg comelkan mia nie…putih melepak, sweet je :)

      Reply
  15. yanmie
    May 9, 2010 at 12:40 pm (4 years ago)

    mia sara nasuha entry plagiat oleh yanmie

    Reply

3Pingbacks & Trackbacks on Mia Sara Nasuha – Amani di Adamaya TV3

  1. [...] drama Epilog Syurga Cinta episode 2 ini, tak kurang juga ada yang merempit balik rumah semata-mata Adik Mia, sapa lagi kalau bukan kawan kita yang pernah kena perli dek isterinya iaitu Bro Eyriqazz, merempit [...]

  2. [...] mendownload yea, tak sangka ramai sungguh yang meminati drama nie, maybe disebabkan pelakon cilik Mia Sara Nasuha kot, maklumlah rata-rata respon yang Yan baca mengatakan pelakon-pelakon Epilog Syurga Cinta nie [...]

  3. [...] si ikan duyung lelaki tu akan  bertahan di kedudukannya untuk bulan ogos ini nanti?? tapi rasanya adik Mia bakal merebut takhtah si ikan duyung lelaki [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge