Salam semua, seperti yang semua maklum sekarang nie siri Slot Akasia di TV3 yang bertajuk Adamaya menjadi bualan orang ramai tak kira di tempat kerja, tempat menunggu bas, kedai mamak, dimana-mana sahaja semua orang bercerita pasal Drama Adamaya nie. Aku jugak tidak ketinggalan menonton Drama Adamaya ini, jalan cerita yang sangat mudah difahami, pelakon pun memang hensem dan cantik. Yang bestnya si cilik Amani pandai sungguh menjiwai watak.

Amani atau nama sebenarnya Mia Sarah Nasuha adalah model kanak-kanak yang selalu muncul di kaca TV sejak dia kecil lagi. Mia pernah menjadi model iklan tv untuk Bank Islam, Celcom, Sustagen, Nokia, TM, Softlan, Astro Beyond. Dan Sekarang drama Adamaya ini adalah drama pertama bagi dirinya.

 

 

Sangat comel Mia Sara Nasuha nie, putih melepak pulak tu, memang padanlah Mia jadi anak kepada Lisa Dan Sein di dalam Drama Adamaya nie, muka diorang bertiga pun lebih kurang je. cantik dan hensem


27 Thoughts on “Mia Sara Nasuha – Amani di Adamaya TV3

  1. wanie :
    ishh!ngape akasia adamaya ni cepat ngat abis?oang suke ngok adam,maya n amani berlakon…

    nnt kalau terlalu panjang…lain jadi nya ( boring nnt )

  2. Pingback: OST Epilog Syurga Cinta di Akasia TV3 | yanmieonline.com

  3. Pingback: Episode 3 Epilog Syurga Cinta di Akasia TV3 | yanmieonline.com

  4. Pingback: Top Keywords Bulan Julai | yanmieonline.com

  5. wanie on May 28, 2010 at 6:10 pm said:

    ishh!ngape akasia adamaya ni cepat ngat abis?oang suke ngok adam,maya n amani berlakon…

  6. farah dinah on May 28, 2010 at 6:06 pm said:

    amani/mia cute ngat.

  7. adlin on May 28, 2010 at 6:04 pm said:

    amani memang pandai belakon, akak suke cara amani bercakap.

  8. anis on May 14, 2010 at 12:36 am said:

    memang best episod las adamaya,cam nak suruh tayang semula,ada cd x ntti blh beli cd hari2 sya tngk..sya suka amani cmel sngt……………

  9. hehe..super kiut!
    .-= knightblogger´s last blog ..BlackBerry Storm or iPhone 3GS? =-.

  10. Comel mmg comel.. sampai ada org berdoa mintak anak muka mcm mia ni. HEHE..
    .-= FeezMior´s last blog ..Suprise tu best ke?? =-.

  11. comelnya mia sara nie

  12. suke iklan sustagen dia..
    memula ingt mmg ank zanitha…

  13. ifti on May 10, 2010 at 1:30 am said:

    ifti igt mia ni anak sein hehe rupanye mmg dia pelakon and model iklan kanak2 ek hehe..sbb muka dia lebih kurang cam sein je .. comel putih

  14. morning semua….psstt yanmie plagiat je entry nie..ehehe

  15. huhu..comel si amani..merata pegi..byk cite sal dia..
    .-= nenek moden´s last blog ..Aku rasa sesetengah orang Malaysia ni pelik =-.

  16. Dauspozi on May 9, 2010 at 10:06 pm said:

    Assalamualaikum kak Yan,
    Dah berpuluh kali daus tgk iklan Astro Beyond yg Amani lakonkan tu tp tak perasan pun amani yg berlakon, keh3…

    Ingat Hijau : Ingat Daus
    .-= Dauspozi´s last blog ..5 Tips Meningkatkan Trafik Blog Untuk Newbie =-.

  17. cikmin on May 9, 2010 at 9:39 pm said:

    hahaha..silakan reveal je la yan.. :P eh youtube ni ada 2 ke yg sama?

  18. comelnya c amani ni..
    geram tgk dia dkt adamaya

  19. mia sara nasuha entry plagiat oleh yanmie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation