Adamaya Episode 20 – Puisi buat Maya

Salam semua, seperti semua maklum minggu ini adalah minggu terakhir bagi Drama Slot Akasia yang bertajuk Adamaya, dimana drama adamaya telah menambat hati ramai penonton, sehingga ada yang balik kerja merempit dek Drama Adamaya ini..ehehe siapakah itu??

Agaknya apa yea kesudahan drama adamaya nie?? Adakah Adam akan mati sebabnya Adam tengah uruskan wasiat peninggalan dia, hem janganlah Adam mati, Rasanya si Maya nie memang masih sayang dan cintakan Adam, maybe Maya cuma keliru sebab selalu di hasut oleh si Dani. tapi yang Yan tahu ending drama adamaya ini happy ending, itulah yang Yan tau melalui Twitter, tapi takpe sama-samalah kita tengok kesudahan drama Adamaya ini nanti.

Suka sangat time nie, Adam menulis puisi untuk Maya, jom layan puisi Adam nie yea…sungguh indah..ohhh!!

jika diukur cinta dan kasih adam kepada maya tak terukur
lebih dalam dari 7 lautan
lebih bnyk dari butiran pasir
lebih tinggi dari gunung yang tiada kemuncak
rindu yang ada dalam hati adam terhadap maya
rindu yang sentiasa merah
dapat mencairkan ketulan ais di lautan

rindu itu anugerah
cinta itu pengorbanan
kasih adam kepada maya memang tiada penghujung
maya cuma satu
jika mereka berpisah itu satu mala petaka kepada cinta agung ini

Jom layan Episode 20 Drama Adamaya ini, dimana Adam memberikan kejutan balik rumah tanpa memberitahu maya terlebih dahulu dan kebetulan masa tu maya dah nak keluar dengan Amani nak pergi piknik dengan si Dani yang hampess tu. dan yang paling bestnya time maya dengan Dani tengah makan kat restoran…hahhaa kantoi jumpa dengan mak Maya…eh nak tau lebih lanjut tengoklah video bawah nie yea 🙂

[zdvideo episode=”Bahagian1″] http://pmd.mediaprima.com.my.edgesuite.net/u/tv3/pri/adamaya/adamaya_01_020_01_cft.flv[/zdvideo]

Untuk menonton part yang seterusnya klik link bawah yea

Drama.sensasi.org

.

dan jangan lupa Klik SINI untuk support saya yea, Hidup untuk memberi 🙂

.

You may also like

38 Comments

  1. em..yang pasti, dani berjaya membuat kita benci pada dia. Haha..aku suka watak dani dalam cerita nih..
    .-= knightblogger´s last blog ..BlackBerry Storm or iPhone 3GS? =-.

    1. hhahaha yea2 betul tu..itu bermakna watak dia memang menjadi sampaikan ada org tubuh kelab benci dani adamaya ke apa ntah..hahha kelakar betul arr diorang nie 🙂

  2. kak yan,memula dulu masa awal2 cerita adamaya start, ramai yang tak berapa berkenan hero2 dlm drama ni.. (sein dgn faizal).. kata diorang tak sesuai berlakon dengan lisa ni..

    tapi kalau jalan cerita best mcm ni, hero tak sesuai pun orang boleh layan.. kan.. tapi memang best cerita ni, best lagi dari na o mei.. hehe..
    .-= zie fauzi´s last blog ..ALYA DAH BOLEH BERLARI??? =-.

    1. salam zie, betul tu…hahahaa tp kakyan mmg suka sein tu sedap mata memandang, tgk dia masa sehati berdansa romantik je dgn nana L)

      yea2 betul tu lg best dr na o mei..harap2 lepas nie pengganti cerita adamaya nie lagi best macam adamaya 🙂

  3. taknakk adam matiiii :'(

    harap sgt maya sedar betapa permatany adam tu dan betapany dani tak guna tu. gegeh btol ah maya tu suka sgt ng dani tu.
    .-= Aisyah Ibrahim´s last blog ..Why Botox may be bad for your social life: Frozen facial muscles slow emotional reactions – study =-.

  4. semangt tol ek..ramai yg asek ct sal adamaya ni..org xleh tgk..jux tgk episod yg lepas2..agak letinggalan disitu,,ahah
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: Action eyh..mentang2 dah bela babun hohoh :: =-.

    1. salam Zida. ha ye tgk tau..maybe episode hari nie lg best dr smlm 🙂
      betullah nnti dh xleh tgk telatah amani dh..so cute lah mia sara nasuha tu kan 🙂

  5. ala janganla adam mati sedih seh…adam tu laki punya baik hensem ape lagi maya nak..nak harap si dani tu anak2 dia pon terabai..camtu ker maya nak jadikan dani sebagai teman hidup..hope happy ending la kan..maybe adam sakit dan hampir2 menemui ajal tapi di akhir cerita adam dapat di selamatkan..maybe time ni maya mula mengimbau kenangan dia ngan adam dan dapati adam ni seorang suami dan teman hidup yang begitu baik …dan terus berpisah dengan dani hehee..tu imaniginasi ifti je ekeke
    .-= ifti´s last blog ..The Day After Tomorrow =-.

    1. salam ifti…hahhaa tu dia imaginasi dia…haha, tulah ramai sgt yang buat rumusan ending adamaya nie, tak sabar nk tgk ending, tp mcm x best pulak dh nk abis, tak tau lah cerita yg menggantikan adamaya nie nanti best ke tak….

    1. salam zqah, betul tu..dgn alunan muzik time dia baca…aduhai..mmg best giler..ehehe
      ramai kawan kakyan kata ending adamaya adam meninggal..huhu..jgnlah asik2 ending cerita yang best nie mesti hero mati…adoii harap x mati..ekeekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge