Rajin betul Plagiat Komen

Salam semua, semalam buka blog memang terkejut, kenapalah banyak sangat komen yang diplagiat, memang rajin betul Robot Spam nie plagiat komen, memang ada aktifkan Akismet tapi banyak jugak yang terlepas, dah lah semalam memang tak online siang hari, pagi nie proses membuang komen plagiat pulak…adoii penat ok! bukannya sikit 🙁

Gambar atas tu spam komen yang berjaya Akismet sekat, tapi yang tak berjaya akismet tapis tu ada je masuk dalam komen entry, Adoii pening kepala, tak tahulah nak sekat macam mana lagi, so pagi nie proses membuang komen-komen plagiat yang terlepas..huhu, dah tu pandai pulak plagiat komen kat entry yang baru-baru..*so haruslah buang komen-komen plagiat tersebut, kalau kat entry lama-lama Yan biar je..eehehe*

Tengoklah tu, semakin hari semakin banyak pulak spam komen yang masuk ke blog nie, hem…siapa ada cara untuk menyekat Spam nie? Akismet pun terlepas jugak Spam nie, tak larat nak jaga agaknye 🙂

Inilah dia komen-komen plagiat tersebut, hem nampaknya Robot Spam pun dah guna Bahasa Malaysia…huhu, lepas nie tak sudah-sudahlah nak buang spam komen macam nie, sabar jelah!

Psstt!! mula-mula tengok apasal ramai sangat mat dan minah salleh masuk komen kat blog aku nie? ingatkan sebab Yan ada komen kat blog matsalleh hari tu..hahha rupanya robot spam…wakaka

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

9 Comments

  1. akismet kadang2 die malas.. tido je reti.. hehe.. takde pkai plugin anti-spam tambahan ke? utk extra protection.. 😛

    contohnya macam WP-Spamfree ke, antispambee ke.. saya pakai wp-spamfree bersama dengan akismet.. ramai blogger dr oversea rekemen gunakan wp-spamfree + akismet.. ataupun Spam Karma.. tp developer Spam Karma tu macam dah malas nak update plugin tu..
    .-= Anarm´s last blog ..Manusia semakin malas membaca al-Quran =-.

    • oh ok thanks yea anarm sudi kongsikan kedua2 plugin tu, insyallah nanti kakyan install plugin tu, kalau terlepas jugak tak tahulah nk kata apa, nie x henti2 komen plagiat masuk nie..hampes betul

  2. uwaaaaaaa!!! kita sehati sejiwa la sifu..baru ingat nak publish tentang entri plagiat komen ni..adoiii..memang rajin betul la minah dan mamat salleh ni plagiat komen orang..memang pelik sangat bila tengok apsal banyak mesej sama ni tapi orang yang lain pulak,pagi ni tengok makin menjadi jadi la,ada jugak yang terlepas.Dah takde kerja ke diorang ni sifu?kalau dah dapat caranya nanti sila tunjuk ajar ku sifu!

    • entry nie smlm lg kak dlm draft yan, pg nie baru publish..ehehe, smlm bizi sgt, xde kt rumah 🙂

      kena install plugin tambahan kak, baca kat komen anarm dlm nie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge